#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2011 08:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φαρμακεία απο το ΙσραήλΕνδιαφέρον της ιδιωτικών συμφερόντων ισραηλινής αλυσίδας φαρμακείων Super Pharm για είσοδο στην ελληνική αγορά φαρμάκου επιβεβαιώνει επίσημο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Εξωτερικών, γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, ιδίως στην τρέχουσα συγκυρία απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων
με χώρες της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής και του Κόλπου του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρει ημερομηνία του Φεβρουαρίου του 2010 και ασχολείται με τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως "τα πολυφαρμακεία SUPER PHARM σχεδιάζουν, σε πρώτη φάση, την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα".

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πληροφορία περιλαμβάνεται σε έγγραφο που συντάχτηκε έναν χρόνο πριν από την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος έχει δημιουργήσει την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζητήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους φορείς.

To euro2day επικοινώνησε με τα κεντρικά της Super Pharm στο Ισραήλ και το αρμόδιο τμήμα επικοινωνίας της εταιρίας προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη ενδιαφέροντος, ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση.

Παρ' όλα αυτά, ο CEO της επιχείρησης, κ. Lior Reitblatt, σε συνέντευξή του στο ισραηλινό site Globe, εκφράζει την πρόθεσή της να επεκταθεί σε όποια αγορά δεν έχει περιορισμούς ιδιοκτησίας. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ακόμα ότι η Super Pharm έχει εξετάσει τη δυνατότητα εισόδου της στην Τουρκία, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο συνάντησε εμπόδια από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το ιδιοκτησιακό. Συμπληρώνει επιπλέον πως το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θέτει περιορισμούς στην ίδρυση φαρμακείων, όμως η Super Pharm εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή του νόμου στην Πολωνία, όπου και εισήλθε το 2000.

Έτσι, η εταιρία, πέραν της ηγετικής θέσης της στην ισραηλινή αγορά, διαθέτει αναπτυσσόμενη διεθνή δραστηριότητα στην Πολωνία αλλά και στην Κίνα, όπου έχει μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης της αλυσίδας.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, το 2010, η εταιρία παρουσίασε κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. δολαρίων από το δίκτυο των 160 καταστημάτων στο Ισραήλ και 200 εκατ. ευρώ από το δίκτυό της στην Πολωνία και στην Κίνα. Στην Πολωνία διαθέτει 26 καταστήματα-φαρμακεία και πέρυσι είχε τζίρο της τάξης των 160 εκατ. δολαρίων, ενώ στην Κίνα ελέγχει πλέον 90 σημεία.
Διαβάστε κι αυτό:
superpharm.gr από 12 Ιανουαρίου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vassilis avatar
  vassilis 02/02/2011 08:45:32

  Μαλιστα θα τους πωλησουν θεσεις κερδοφορες 200 μετρα απο κεντρα εκδοσεων συνταγων,φιλετα δηλ που ενας παλαιος Ελλην φαρμακοποιος δεν εχει το δικαιωμα να μεταφερθει.Φωτογραφικη διαταξη.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 02/02/2011 09:01:07

  Δέν πά νά'ναι κι απ'την Ουγκάντα !

  Αυτοί τά'καναν μαγαζάκια, πουλώντας παντόφλες, μαντζούνια, μπιχλιμπίδια και μοιράζοντας χωρίς συνταγή φάρμακα 200 ευρώ σε γριούλες και παιδιά χωρίς συνταγή. Μόνο η μπλούζα η άσπρη τους έμεινε και η ρητορική τύπου "επιτελούμε κοινωνικό έργο" κι άλλες μπούρδες. Κανείς δέν τα χάβει αυτά - δόξα τω θεώ αρκετοί συμπολίτες έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη.

  Η ΝΔ να απαγκιστρωθεί γρήγορα απ'τους Πάνους και τους Γιακουμάτους - σκληρή γλώσσα χρειάζεται τώρα, δέν πρέπει να αφήνει χώρο δεξιά της, και μάλιστα για το ΠΑΣΟΚ !

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τσώφλι πασατέμπου 02/02/2011 09:21:58

   Αυτά πως τα βλέπεις, δεν είναι "μαγαζάκια"? Αυτά είναι χειρότερα από "μαγαζάκια". Είναι απρόσωπα σούπερ μάρκετ φαρμάκων, με υπαλλήλους βάρδιας.

   Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς που μισείς και που μπορούσες να τον ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα γιατί χρειαζόσουν ένα φάρμακο για τον άνθρωπό σου επειγόντως, τελείωσε.
   Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς που ήξερε τον κάθε πελάτη και μπορούσε ο συνταξιούχος να αγοράσει το φάρμακο με πίστωση ως τη στιγμή που θα πληρωθεί, τελείωσε.

   • Περίεργος avatar
    Περίεργος @ αλλενάκι 02/02/2011 10:30:04

    Ναι με 35% κέρδος και χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση ..... παράλληλα με τα καλυντικά, τις παντόφλες και τα αντιηλιακά σε τιμές .... "φαρμακείου" ....

    Ε τι να κάνουμε τα άκρα φέρνουν άκρα......

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Περίεργος 02/02/2011 12:31:40

     Αφού "τα άκρα φέρνουν άκρα", τότε να είσαι βέβαιος ότι αν έρθουν τέτοιες αλυσίδες δεν θα υπάρξουν μόνο ξεβρακώματα (α λα ΕΑΣ).

     Τα... σούπερ φαρμακεία, σούπερ καίγονται!

    • S.T. avatar
     S.T. @ Περίεργος 02/02/2011 20:24:40

     Τι λε ρε φίλε έχεις μαύρα μεσάνυχτα! Αν το φαρμακείο "εβγαινε" μόνο από τα φάρμακα, δεν θά'βαζε καλλυντικά!

     Τα φαρμακεία μας πουλάν ασπιρίνη φθηνότερα και από την Γερμανία (έδρα της Μπάγιερ).

     Τα φαρμακεία αναγκάζονται να πάρουν δάνεια από τις τράπεζες για να ξεπληρώσουν, επειδή τα κρατικά ταμεία δεν πληρώνουν (τουλάχιστον 8 μήνες καθυστέρηση), με αποτέλεσμα να χάνει ένα 11%, και να πληρώνει και επιτόκια στις τράπεζες (δίχως λόγο).

     Στην Αγγλία όπου διέλυσαν τον φαρμακοποιό, αναγκάζονται να πουλάν μέχρι και χαρτιά υγείας!

     Α, και στην Ελλάδα έχεις την μεγαλύτερη αναλογία φαρμακείων ανα κάτοικο

     Αυτά!!!

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ αλλενάκι 02/02/2011 12:36:13

    "Υπάλληλος βάρδιας σε απρόσωπα σούπερ μάρκετ". Τι αηδιαστικό! Πρέπει να φοράς γάντια όταν συναλλάσσεσαι με τέτοια άτομα.
    Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί. Κι αν σκεφτείς πόσο κοστίζει ακόμη και το απλό σέρβις στην πόρσε, πονάει η ψυχή σου με το δράμα των ελλήνων φαρμακοποιών. Πώς θα αντεπεξέλθουν;

    • ΚώσταςΣ avatar
     ΚώσταςΣ @ ο ξένος 02/02/2011 12:59:06

     Σωστός!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ο ξένος 02/02/2011 13:00:14

     Κάπως έτσι τους θέλετε όλους τους Έλληνες εσείς οι νεοφιλελεύθερες θεραπαινίδες των πολυεθνικών. Αλλά δεν θα σας περάσει...

     • Misha avatar
      Misha @ Αυριανιστής 02/02/2011 13:07:22

      Εταιρειοκρατία , φίλε Αυριανιστή.

      Όπως προβλέπει ο Σόρος του Open Society , των ανεξάρτητων αρχων, του Καμίνη , της Οικολογίας και του Ιντυμίντια

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ο ξένος 02/02/2011 13:51:25

     Καλύτερα φίλε μου 10 Έλληνες με Porsche, παρά ένας εβραίος* με Bentley...

     *(δεν το λέω με ρατσιστική διάθεση, ας ήταν και γερμανός, άγγλος κλπ)

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ο ξένος 02/02/2011 14:16:47

     Είσαι συνειδητός διαστρεβλωτής.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τσώφλι πασατέμπου 02/02/2011 09:23:06

   Τι εννοείς "δεν πρέπει να αφήνει χώρο δεξιά της" εννοείς ακρο-νεοφιλελεύθερα δεξιά της.

   Στο Πασόκ γρήγορα!

  • petros avatar
   petros @ τσώφλι πασατέμπου 03/02/2011 11:28:16

   ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΝΗΡΙΔΗ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ SUPER MARKET ΑΥΤΟ ΝΙΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ;ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΕΧΟΥΝ, ΟΛΟΙ.

 3. Misha avatar
  Misha 02/02/2011 10:35:22

  Tα άκρα φέρνουν άκρα....
  Τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών δεν φέρνουν άκρα όμως ...Γιατί άραγε;
  Το κέρδος του φαρμακείου είναι κακό και του τραπεζίτη καλό;
  Η αύξηση 80% στα εισιτήρια δε θα φέρει άκρα;
  Ή άκρα είναι μόνο όσα σας υποδεικνύει η τρόικα;

 4. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 02/02/2011 10:50:47

  Συν το γεγονος οτι το Ισραηλ ειναι γεωγραφικα και Ευρωπη αλλα ανηκει και στη ΕΕ οχι επειδη το διαλεξαμε αλλα επειδη καποιοι επιτροποι και παρατρεχαμενοι της ΕΕ τυχαινει να εχουν και Ισραηλιμη υπηκοοτητα στα κρυφα. Θαμα και αντιθαμα...

  • Misha avatar
   Misha @ Κοντη Λιζα 02/02/2011 10:53:40

   Όταν ο Στρος Καν έχει δηλώσει φορα παρτίδα πως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται μόλις ξυπνά κάθε πρωί, είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισραήλ, τι ψάχνεις μετά;;;

   Και εμείς οι πανύβλακες καθόμαστε και τους ακούμε...

 5. Κάποιος avatar
  Κάποιος 02/02/2011 10:58:40

  Εκτός από ισραηλινούς φαρμακοποιούς που θα αντικαταστήσουν τους σπαγγοραμένους και παραδόπιστους έλληνες φαρμακοποιούς, να φέρουμε και ισραηλινούς πολιτικούς που θα αντικαταστήσουν τους επίορκους και ανίκανους δικούς μας,ισραηλινούς τραπεζίτες και ισραηλινούς σχολιαστές φόρουμ, γιατί μερικοί δικοί μας, θα μας βγάλουν τα ματάκια με τα σχόλια που γράφουν.

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 02/02/2011 11:00:08

   Κάποιος

   Α, γεια σου!!!

  • ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
   ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ @ Κάποιος 02/02/2011 11:28:03

   Σε στυλ: οφθαλμόν αντί οφθαλμού;

 6. lampros avatar
  lampros 02/02/2011 11:28:26

  Καλωσορίσανε.

  Όταν λέγαμε ότι το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων είναι κλείσιμο της αγοράς σε 3-4 πολυεθνικές αλυσίδες, μερικοί δεν πιστεύανε.

  Δεν πειράζει, θα τα λουστούμε σύντομα. Όχι, όλοι, δηλαδή, ας πούμε, ο κάθε παρτάκιας Ι.Υ ή Δ.Υ θα συνεχίσει να μην ενδιαφέρεται, γιατί αυτός δεν είναι φαρμακοποιός, οπότε δεν είναι δικό του πρόβλημα που από μαγαζάτορες, κάποιες χιλιάδες οικογένειες ελλήνων θα γίνουν υπάλληλοι και τα λεφτά θα φεύγουν έξω.

  Και με τις πολυεθνικές των φαρμακείων, ξεχάστε και τα φάρμακα των ταμείων. Ή θα τα πληρώνει το κράτος χρυσά, ή θα κοπούνε τελείως. Πιστώσεις και χρέη διαρκείας, όπως έκανε με τους φαρμακοποιούς μας δεν παίζουν πλέον...

  Έτσι ένα-ένα επάγγελμα και τομέα θα διαλύσουμε τη χώρα, και πάντα το πρόβλημα θα είναι «των άλλων», μέχρι να γίνει δικό μας.

 7. dim avatar
  dim 02/02/2011 11:38:36

  Έχω κουμπάρο φαρμακοποιό με φαρμακείο και τον έχω σιχαθεί πλέον τόσο πολύ που δεν του μιλάω. Εισόδημα 5-6.000 καθαρά το μήνα με τσιγαράκι και heavy metal στο φαρμακείο. Όταν ερχόταν κάποιος με καρκίνο και έπρεπε να αγοράσει φάρμακα των 700+ ευρώ έτριβε τα χέρια του, με έπαιρνε τηλέφωνο από την χαρά του.
  Φυσικά το φαρμακείο το κληρονόμησε από τον μπαμπά του, και λόγο ανικανότητας σπούδαζε 13! χρόνια Σερβία για να πάρει το πτυχίο και μετά κίνησαν θεούς και δαίμονες εδώ για να πάρει την δικατσά & άδεια εδώ γιατί έδωσε άπειρες φορές εξετάσεις και τον κόβανε.
  Η πιο ευνοημένη και πιο σιχαμερή ράτσα της Ελληνικής κοινωνίας. Το τι κάνουν για να κλέψουν το δημόσιο σε συνδυασμό με τους γιατρούς δεν λέγεται. Συν του ότι φυσικά κανείς δεν δηλώνει το πραγματικό του εισόδημα και δεν φορολογήτε ανάλογα.
  Εύχομαι να γίνει όπως και στην Αγγλία. Αλυσίδες όπως τα boots, κ.α. που δουλεύουν ρολόι 7 μέρες την εβδομάδα όλο τον χρόνο.
  Αρκετά με αυτά τα ποντίκια... Πλήρες άνοιγμα τώρα.

 8. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 02/02/2011 11:59:41

  Αυτές οι αλυσίδες, ειδικά η Φάρμα των Ιουδαίων, πωλούν ιμιτασιόν φάρμακα,. τα οποία παρασκευάζουν οι ίδιοι. Οι γιατροί στην Αγγλία παραπονιούνται πως τα συστατικά δεν είναι σωστά ορισμένες φορές σε φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας γιατί οι τσιφούτηδες βγάζουν κι απ' τη μύγα ξύγκι. Εχουμε να δούμε σημεία και τέρατα από γυφτειά και αναλγησία πολύ χειρότερη απ' ότι έχουμε μάθει λόγω νοοτροπίας ξένης.

  • dim avatar
   dim @ http://neotera.wordpress.com 02/02/2011 12:07:13

   Κάνεις τεράστιο λάθος. Τουλάχιστον τα boots στην Αγγλία που ξέρω, έχουν όλα τα επώνυμα φάρμακα και κάποια κοινά, όπως η παρασεταμόλη τα έχουν και σε δικιά τους έκδοση. Μπορείς να αγοράσεις δηλαδή Depon ή Boots paracetamol.
   Φτάνει πια με τα παραμύθια.

 9. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 02/02/2011 12:41:52

  @ τσωφλι πασατεμπου μαλλον ληγμενα εχεις παρει.....γιατι τοσο κομλεξ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ farmakotriftis 02/02/2011 12:53:29

   Νεοφιλελευθερισμός, ίσον ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόμπλεξ. Αν το καλοσκεφτείς, πολλοί από τους σπασίκλες συμμαθητές που είχες στο σχολείο, νεοφιλελεύθεροι αρριβίστες έγιναν.

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/02/2011 12:58:39

  Θα το ξαναπώ πάντως, "αγώνας" με επιλεκτικό κλείσιμο Τετάρτη έως Παρασκευή, ΔΕΝ γίνεται. Δεν μπορείς να ανοίγεις Δευτέρα-Τρίτη και να λες ότι δήθεν "απεργείς", γιατί όλοι τρέχουν να πάρουν τα φάρμακα τότε και κανενός Λοβέρδου το αφτί δεν θα ιδρώσει.

  Στο σημείο που έχουν φθάσει οι φαρμακοποιοί, μόνο κλείσιμο επ' αόριστον μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αλλά αυτό προϋποθέτει να είναι διατεθιμένοι να απαρνηθούν την κουτάλα για μερικές εβδομάδες.

 11. vassilis avatar
  vassilis 02/02/2011 13:05:45

  Ποιον ενοχλει το 35%κερδος των φαρμακοποιων!Ειναι επιστημονες και δικαιουνται να περνουν τα νομιμα καθ'οτι φορολογουνται!Η πολιτεια περνει στο ακεραιο το φορο απο τα φαρμακεια καθ'οτι ο φαρμακοποιος δεν μπορει να διαφυγει επειδη πληρωνεται απο τα σσφαλιστικα ταμεια .Να σας παραθεσω και το σεναριο της κυβερνησης!Θα κανει τις αλυσιδες της ,θα κανει λιστα και ο ασθενης θα περνει μονο το φθηνο φασον που θα δικαιολογει το ταμειο.Σαν την ιατρικη φροντιδα δηλ ο εχων παει στο ωνασειο και ο μη εχων στο ικα περιστεριου.Οταν δε αποκτισουν και το μονοπωλειο θα σου πουλαν αλευρι για φαρμακο και θα το πληρωνεις χαβιαρι!Να μην αναφερω αλλα παρελκομενα αλλα να ξερετε οτι εκπτωσεις στις υπηρεσιες υγειας σημαινει και εκπτωσεις στη ζωη μας!Σας αρεσει;Και για να μην ονειροβατειτε ειδατε καθολου ανοιγμα του φαρμακευτικου επαγγελματος;

 12. TopGunZ avatar
  TopGunZ 02/02/2011 13:57:48

  Από τη μία είχες τον κάθε απέτυχα-να-περάσω-ιατρική που απαιτούσε το κράτος να του ανοίξει φαρμακείο, από την άλλη τον κάθε κομπλεξικό που θεωρεί ότι ένας επιστήμονας δεν πρέπει να βγάζει μεγάλο κέρδος, καθώς ως γνωστόν όταν σου δίνουν το πτυχίο της φαρμακευτικής σου κάνουν και μια ένεση παλιοτομαρίνης και μια λαμογιέξ, οι οποίοι είχαν ονειρώξεις με την πάταξη του τρισχείριστου αυτού κλάδου βρυκολάκων. Τώρα που αρχίζουν να βλέπουν το αγγούρι να έρχεται με φόρα, δροσερό δροσερό, κατευθυνόμενο προς την έσω περιοχή των μαλακών τους μορίων, ακόμα δεν συνειδητοποιούν πως το μόνο που τελικά θα ανοίξει με όλα αυτά τα επαγγέλματα είναι τα μπούτια μας...

 13. factorx avatar
  factorx 02/02/2011 14:10:19

  Η μυστική συμφωνία του Γιώργου που «δεν γνωρίζει» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος


  Οργανωμένο σχέδιο που προβλέπει την είσοδο ισραηλινής αλυσίδας φαρμακείων στη χώρα μας καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.
  Το ξεπούλημα των «φιλέτων», που είναι οι περιοχές γύρω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τα παραρτήματα του ΙΚΑ και τα κέντρα υγείας, στη μεγάλη ξένη εταιρία, όπως καταγγέλλει ο κ. Λουράντος, ουσιαστικά υπογράφηκε έναν χρόνο πριν από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο ηγούνταν τότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
  Η συμφωνία «Διμερείς οικονομικές-εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ» με ημερομηνία Φεβρουάριος 2010 υπεγράφη έναν μήνα προτού μπουν οι υπογραφές για το πρώτο Μνημόνιο με την τρόικα που πρόσταζε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ειδικότερα στο θέμα με τίτλο «Επενδύσεις και προοπτικές συνεργασίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος στον εμπορικό τομέα για τη δραστηριοποίηση αλυσίδων ενδυμάτων αλλά και μιας συγκεκριμένης εταιρίας «πολυ-φαρμακείων» (super fharm), η οποία σε πρώτη φάση σχεδιάζει την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα.
  Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τη συνεργασία της χώρας μας με τη συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρία έχει αναλάβει άτομο που κινείται στο πολύ στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 14. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 02/02/2011 14:14:14

  @dim......φιλτατε εισαι απαραδεκτος.

  • dim avatar
   dim @ farmakotriftis 02/02/2011 16:20:13

   Ίσως. Άδικο όμως δεν έχω. Η αν έχω πες μου γιατί. Προφανώς είσαι φαρμακοποιός. Αυτή η εξαιρετικά ευνοημένη κλίκα που βγάζετε σε αναλογία με αυτά που προσφέρετε ένα από τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα. Ε, οπότε τι θα πεις? Σε ποιον δεν αρέσει η μάσα/ξάπλα?

 15. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 02/02/2011 15:41:00

  Αυτά να τα βλέπουν ορισμένοι αφελείς και κάποιοι θιασιώτες του φιλελευθερισμού, που επιχειρηματολογούν με σθένος υπέρ του ανοίγματος των επαγγελμάτων, διότι " αυτό επιτάσει η ελεύθερη οικονομία" και διότι " θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών μέσω του ανταγωνισμού". Ισραηλινοί λοιπόν ( σε πρώτη φάση) πίσω από την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Όσο για την απελευθέρωση στους μεταφορείς, Κινέζικα είναι τα μεγαλοσυμφέροντα που θα εξυπηρετηθούν σε πρώτη φάση ( λέγε με COSCO )

 16. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 02/02/2011 17:25:18

  Φαρμακοτρίφτη, φίλε μου, γιατρός είμαι, σε μένα δέν περνάει η κλάψα σας και το παραμύθι. Σας ξέρω απ'την καλή - όπως ξέρω και το συνάφι μου, τις άλλες νυφίτσες !

  Άν βρίσκεται κάποιος να σας συμπονέσει εδώ μέσα επειδή θα'ρθούν οι εβραίοι κι ο Μαρινόπουλος κι ο Σαντάμ ο ίδιος ν'ανοίξουν φαρμακεία, περαστικά του ! Άν ανοίξουν όμως κάποια στιγμή τα στόματα και καταλάβει ο κόσμος τί σημαίνει να μοιράζεις seroxat για πονοκέφαλο μόνο και μόνο για να χτίζει ο ένας σκύλος εξοχικό κι ό άλλος σκύλος (εμείς) να πηγαίνει τζάμπα διακοπές, τ'ότε θα τα πούμε.

  • S.T. avatar
   S.T. @ τσώφλι πασατέμπου 02/02/2011 20:29:37

   Ναι, για να πας εσύ τα ταξιδάκια σου, ο φαρμακοποιός δεν πουλάει δραστική ουσία, αλλά ένα σωρό όμοια σκευάσματα, που είναι αναγκασμένος να στοκάρει για χάρη σου

 17. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 02/02/2011 19:47:58

  @τσωφλι πασατεμπου......φιλτατε ειμαι φαρμακοποιος και σιγουρα δεν επιζητω τη συμπαθεια σου!Πιστευω οτι ανηκεις στο υγειες κομματι του ιατρικου χωρου,και χωρις να θελω να υπερασπιστω το χωρο μου νομιζω οτι αυτα που γραφεις αφορουν τη μειοψηφια των φαρμακοποιων,επομενως δεν αντιλαμβανομαι το μενος σου εναντιον του συνολου των φαρμακοποιων....

  • sotos avatar
   sotos @ farmakotriftis 02/02/2011 20:02:35

   Φιλε, μαλλονμεγαλογιατρος θα ειναι με συνταγογραφηση 200000 Ε μηνιαιως !

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ farmakotriftis 02/02/2011 20:20:41

   Φίλε (μεταξύ κατεργαρέων...), θές να σου στείλω τις λίστες με τα "προιόντα" που βάζουν στα μούτρα μας οι εταιρίες ; Τα μαϊμουδένια συνέδρια με παραμονές σε εξωτικά μέρη, το χρήμα που ρέει άφθονο στα χέρια αυτών που τώρα μιξοκλαίνε πως είναι "ιεραπόστολοι" - κι όλα αυτά για να δουλεύει το στυλό και να φορτώνει τα βιβλιάρια. Άσε με σε παρακαλώ !

   Κι εσείς νομίζετε οτι δέν συμμετέχετε στο φόνο ; Ντήλερ είστε κι εσείς όπως κι εμείς, βαποράκια του μεγαλέμπορα μπροστά στα στραβά μάτια του πληρωμένου αστυφύλακα - του κράτους που μας ανέχεται. Πρέζα μοιράζουμε, εθίζοντας τον κόσμο στην πολυφαρμακία, στέλνοντας στην κυριολεξία ανθρώπους στον θάνατο μ'έναν απίστευτο κυνισμό, χωρίς στιγμή να παραδεχτούμε τις ευθύνες μας, χωρίς διάθεση αυτοκριτικής, με μιά αρρωστημένη προσήλωση στο συντεχνιακό "καθήκον" που δέν αρμόζει σε επιστήμονες αλλά στο πιό στυγνό και χοντροκέφαλο σωματείο λιμενεργατών.

   • S.T. avatar
    S.T. @ τσώφλι πασατέμπου 02/02/2011 20:27:36

    Ναι ρε φίλε, γιατι δεν επιτρέπουν στον φαρμακοποιό να πουλάει δραστική ουσία,
    αλλά συγκεκριμένα φάρμακα (15 φάρμακα με την ίδια δραστική ουσία-ίδια σκευάσματα),
    με αποτέλεσμα ο φαρμακοποιός να στοκάρει περιττό προϊόν, για να πάει ο γιατρός ταξιδάκια

 18. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 02/02/2011 20:04:41

  @dim.......Οι φαρμακοποιοι ειναι λοιπον σιχαμερη ρατσα...ποντικια....κλικα και πηγες να κανεις κουμπαρο φαρμακοποιο? Περαστικα σου.....ελπιζω οι εβραιοι που ερχονται οσονουπω να σε κανουν να αλλαξεις αποψη!

 19. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 02/02/2011 22:42:53

  @τσωφλι πασατεμπου....γιατρε μου δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει τα "κακως κειμενα"του ιατρικου χωρου να χρεωνονται και στους φαρμακοποιους.Ειναι ξεκαθαρο νομιζω οτι ο γιατρος συνταγογραφει και ο φαρμακοποιος εκτελει.Αν ο γιατρος ειναι ντηλερ ο φαρμακοποιος δεν ειναι.Αν ο γιατρος στελνει κοσμο στο θανατο ο φαρμακοποιος μπορει και να γλυτωσει κανεναν αν σεβεται τον εαυτο του.Επομενως αλλες ευθυνες εχει ο γιατρος και αλλες ο φαρμακοποιος.

 20. αδελφή τερέζα avatar
  αδελφή τερέζα 02/02/2011 22:48:26

  Εάν ο καφές πωλούνταν με 35 % κέρδος θα τον πληρωνατε 0,6 ευρώ παρόλα αυτά τον πληρωνετε 1,5 στο όρθιο και 3 ευρω στο καθιστό.. αφήστε λοιπόν αυτή την καραμέλα γιατι δεν πείθετε για τα ανιδιοτελή κίνητρα τις προπαγάνδας σας. Όποιος ντρέπεται γι΄αυτό που είναι καλά θα κάνει να επισκεφτεί κάποιον ειδικό..βαρεθήκαμε τις διπολικές προσωπικότητες τύπου τίμιος κλέφτης.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ αδελφή τερέζα 03/02/2011 10:17:46

   Για να μην πούμε για τα "επώνυμα" ρούχα, που πάει ο καθένας και μου πληρώνει 100 και 200 ευρώ στην καλύτερη ένα τζην που η ελληνική βιοτεχνία μέσω του ελληνικού μαγαζιού στο δίνει 20-30 ευρώ και σε άριστη ποιότητα. Βέβαια για τον καφέ θα σου πούνε ότι πληρώνει η καφετέρια ενοίκιο, λες και το φαρμακείο φύτρωσε ή οι 4ετείς σπουδές ήταν με υποτροφία.

 21. TopGunZ avatar
  TopGunZ 03/02/2011 10:13:34

  Εγώ πάντως φαρμακοποιός δεν είμαι, αλλά είσαι λάθος φίλε μου. Κοινωνικός αυτοματισμός κάργα. Για τον χλέμπουρα που λες, ναι, έχεις δίκιο, βέβαια δεν καταλαβαίνω πως καταδέχεσαι να τον κάνεις παρέα. Εγώ τουλάχιστον στην περιοχή μου δεν έχω σε τέτοιο στυλ υπ'όψιν κάποιον φαρμακοποιό Δεν έχουνε κάνει όλοι τα τρελά λεφτά, ούτε όλοι περιμένουνε όπως λες με...χαρά τους καρκινοπαθείς.

 22. Causantin avatar
  Causantin 03/02/2011 10:23:00

  Ενώ αν ήταν από τη Ρωσία ή τη Σερβία τα φαρμακεία, θα το δεχόσασταν ε; Μετά λέτε ότι αδικείστε όταν σας κατηγορούν για αντισημιτισμό οι αναρχοκομουνισταί.

 23. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 03/02/2011 14:44:37

  @τσώφλι πασατέμπου : ΕΑΝ εισαι γιατρος , πες μας γιατι οι φαρμακευτικες εταιρειες στελνουν στους γιατρους τους ιατρικους επισκεπτες ; η ενημερωση θα μπορουσε να γινει και με αποστολη των προδιαγραφων του καθε φαρμακου.
  "Ντήλερ είστε κι εσείς όπως κι εμείς " ο αυτοπροσδιορισμος ειναι δικαιωμα σου , ο ετεροπροσδιορισμος οχι.
  "Σας ξέρω απ’την καλή – όπως ξέρω και το συνάφι μου, τις άλλες νυφίτσες !" πολυ καλη ιδεα εχεις για το συνολο του κλαδου που υπηρετεις (ΑΝ) .
  "αλλά στο πιό στυγνό και χοντροκέφαλο σωματείο λιμενεργατών" γιατι λιμενεργατες και οχι καποιο αλλο σωματειο; ταξικο συμπλεγμα;
  "μοιράζοντας χωρίς συνταγή φάρμακα 200 ευρώ σε γριούλες και παιδιά χωρίς συνταγή." εχεις υποψιν σου τετοια περιστατικα και ενω παρουσιαζεσαι ως ο υπερμαχος της ταξεως δεν απαυθυνθηκες σε καποιο αρμοδιο οργανο για τα περαιτερω; η μας εχεις φλομωσει (επιεικως ) στις πομφολυγες;
  @dim : οι φαρμακοποιοι σιχαμερη ρατσα , οι γιατροι το ιδιο , οι δικηγοροι , οι φορτηγατζηδες , οι ταξιτζηδες , οι αγροτες , οι δημ.υπαλληλοι , οι ιδ.υπαλληλοι , οι συνταξιουχοι , οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ κλπ. ποια ειναι η αγγελικη ταξη στον ελλαδικο χωρο; μηπως η των προβοκατορων ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.