#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2008 04:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φαραωνικά συγκροτήματα στην Μεσσηνία

Αγαπητέ Factor,

 

Διάβασα όσα γράφατε για τον εφοπλιστή,  κ. Σπύρο Πολέμη που φέρεται να ελέγχει το 50% της εταιρείας που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο από τη Μονή Βατοπεδίου (βλέπε εδώ και εδώ). Θυμήθηκα λοιπόν ότι είχα ξανακούσει το όνομά του εδώ στην Καλαμάτα σε μια εκδήλωση στην οποία ο προσφάτως παραιτηθείς, υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκης, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Αμερικανό ομόλογό του για την παραχώρηση του τελευταίου πλοίου τύπου «Liberty», που έχουν οι ΗΠΑ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά την υπογραφή παρευρέθησαν ο υφυπουργός, κ. Π. Καμμένος, ο αμερικανός πρέσβης, κ. Ντ. Σπέκχαρντ, οι κ.κ. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και Σπύρος Πολέμης, ως εκπρόσωποι των Ελλήνων πλοιοκτητών, και άλλοι. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος κατέχει μικρό ποσοστό και στην αεροπορική εταιρεία Aegean, θεωρείται ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τις ηγεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Καλό είναι λοιπόν να σας παρουσιάσω και το «έργο» του στην περιοχή μας.

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία των σχεδίων του εφοπλιστή, Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, στη Δ. Μεσσηνία, θα ξέρουν ότι επί ΠΑΣΟΚ συνάντησε σφοδρότατες αντιδράσεις, για τα κίνητρα των οποίων ακούστηκαν τότε πολλά.

Η υπόθεση «ξεμπλοκαρίστηκε» με πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Καραμανλή με τον οποίο ο εφοπλιστής συναντήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, το 2005. Από τις καθυστερήσεις των ΠΑΣΟΚων, όμως, μέχρι του σημείου να επιτρέπεται η κατασκευή ενός φαραωνικού τύπου συγκροτήματος, το οποίο κάθε άλλο παρά ταιριάζει με την ήπια δόμηση και τη φύση της περιοχής, η απόσταση είναι μεγάλη.

Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ρωμανού (Πύλος, Γιάλοβα, Βοϊδοκοιλιά, κ.λ.π.) και δει τα κτιριακά συγκροτήματα που οικοδομούνται εκεί από τους επτά (!) γερανούς, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αυτό το τεράστιο συγκρότημα δεν «κολλάει» αισθητικά με την αρχιτεκτονική, τον φυσικό πλούτο και την ιστορική και πολιτιστική κληρονοµιά της περιοχής. Οικολογικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένως καταγγείλει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν όχι μόνον από τα κτιριακά συγκροτήματα αλλά και τις χιλιάδες στρέμματα για τα γκόλφ.

Το έργο πάντως, προχωρεί ταχύτατα, ενώ μόλις προ μηνός ο κ. Β. Κωνσταντακόπουλος ξενάγησε στην περιοχή τον ιδιοκτήτη της «Χαλυβουργικής», κ. Κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος έφτασε στην Πύλο με τη θαλαμηγό του, «Smile». Ο κ. Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος κατέχει μικρό ποσοστό και στην αεροπορική εταιρεία Aegean, θεωρείται ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τις ηγεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μεσσήνιος

Φωτο: Γενική άποψη του υπό ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Costa Navarino».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/09/2008 07:42:21

  εγώ απορώ αν το αντικειμενικά μεγάλο αυτό έργο θα πιάσει. Θα αλλάξει το τοπίο, δεν μπαίνω στις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και, μεταξύ μας, ούτε έχω τα λεφτά ούτε την κοινωνική έφεση να την βγάζω σε μεγάλα συγκροτήματα.

  Αλλά θα πιάσει; Θα πηγαίνουν πελάτες; Αρέσει αυτή η ψυχαγωγία; Είμαι περίεργος γιατί κάτι τέτοια λένε και οι Αγγλοι του Τοπλού και δεν τους πολυπιστεύω (και εκείνοι, σε αντίθεση με τον Κνωσταντακόπουλο είναι και κομμάτι χωρίς πολλά ίδια κεφάλαια)

 2. Vrennus avatar
  Vrennus 19/09/2008 09:56:56

  «Όσοι γνωρίζουν την ιστορία των σχεδίων [...] θα ξέρουν ότι επί ΠΑΣΟΚ συνάντησε σφοδρότατες αντιδράσεις»

  Αυτό με τον Τοτό το ξέρετε; Οι ΠΟΤΑ θεσμοθετήθηκαν με νόμο του 1997. Οι συγκεκριμένες ΠΟΤΑ αναγνωρίστηκαν με νόμο του 2001. Μάλλον κυβέρνηση Τρικούπη θα είχαμε τότε...

 3. provato avatar
  provato 19/09/2008 16:03:29

  Τα έργα που γίνονται στην περιοχή ανατρέπουν (στην ουσία απειλούν να ανατρέψουν με την ολοκλήρωσή του εάν και όταν)ισορροπίες (€€€€€€€) δεκαετιών στον τουριστικό και οικονομικό χάρτη της χώρας (και όχι μόνο της χώρας) και απειλούν κατεστημένα πολιτικα - οικονομικά - επιχειρηματικά συμφέροντα ,ιθαγενή και αλλοδαπά.

  Μπε..(βέλασμα περιβαλλοντολογικά ευαίσθητο χαμηλών ντεσιμπέλ με ..σεβασμό για περιβάλλον να ούμε)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.