21/12/2010 10:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φαινομένου Λαυρεντιάδη συνέχεια

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που γράφαμε από εδώ για το φαινόμενο Λαυρεντιάδη, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τις εξαγορές εκδοτικών ομίλων, ποσοστών σε μεγάλες εταιρείες και σε αγορά ό,τι κινούνταν στο χώρο των Media κι όχι μόνο. Από τότε η αγορά είχε αρχίσει να ανησυχεί για το φαινόμενο αυτό που γέμιζε με λεφτά τον κόσμο αλλά που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συνέβαινε, από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα και σε τι αποσκοπούσε ο κ. Λαυρεντιάδης. Να θυμίσουμε δε ότι παρ' ολίγο να είναι σήμερα το αφεντικό και του Ολυμπιακού αφού οι συζητήσεις με τον Κόκκαλη είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία και μάλιστα είχε βάλει πολλά χρήματα για το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σοβαρά ήταν τα ερωτήματα που είχαν εγερθεί για την πώληση πριν μερικά χρόνια της εταιρείας Νεοχημική στο αμερικανικό fund Carlyle το οποίο σχετίζεται και με εμπόριο όπλων. Πήρε τεράστια ποσά, έφτιαξε την Alapis, και μετά από λίγο ξανα-αγόρασε τη Νεοχημική για ένα κομμάτι ψωμί αφού η εταιρεία είχε σχεδόν διαλυθεί.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, ο... σωτήρας των ελληνικών Media άρχισε σταδιακά να αποχωρεί από την ενεργό σκηνή. Αποτραβήχτηκε στην Ελβετία, άφησε όλο τον όμιλο στο συνεταίρο του Π. Κυριακίδη και ουδέν νεώτερο. Κανένα ενδιαφέρον για τις εκδοτικές του εταιρείες, μάλιστα άρχισαν να κλείνουν και κάποια, η χρηματοδότηση σταματά σταδιακά και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει. Ωσπου χθες, επιβεβαιώθηκε η φήμη ότι ο Λαυρεντιάδης αποχωρεί σταδιακά από όλα τα επιχειρηματικά του εγχειρήματα. Ανακοινώθηκε η πώληση ποσοστού 15% των μετοχών της Alapis σε κάποιον... Βουλγαρο-άραβα ονόματι Mario Al-Jebouri. Πλέον, τo ποσοστό του κ. Λαυρεντιάδη στην Alapis περιορίστηκε στο 6,119% από 21,325%.

Πλέον τα ερωτήματα πληθαίνουν. Το βασικότερο είναι γιατί το φαινόμενο Λαυρεντιάδη, ο οποίος έπαιρνε από τα 35 του χρόνια για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει αρχίσει να σκάει σαν φούσκα;

Υπάρχουν άλλωστε διάφορες φήμες στην αγορά ότι επίκεινται έρευνες για τις συμφωνίες του παρελθόντος και για τις σχέσεις με τους Αμερικανούς. Οπως και οι φήμες που λένε ότι αγόρασε τόσα χρόνια εκδοτικές εταιρείες προκειμένου στη δύσκολη στιγμή να έχει με το μέρος του τα Media.

Διαβάστε κι αυτό: http://www.antinews.gr/?p=30163

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/12/2010 10:14:05

  Μπορεί και να είναι πρόβλημα υγείας...

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/12/2010 12:13:48

  Other People Momeny - OPM.
  Πολλα παιρνεις. πολλα δειχνεις, πολλα δινεις, αρκετα σου μενουν, και ολοι ασχολουνται μαζι σου. Μπραντ νειμ - Λαυρεντιαδης και οχι Αλαπις !!

  ΠΠ

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 21/12/2010 12:35:33

  Τι διαβάζουμε σήμερα στον ελευθεροτυπία φρουτάκια - Indralot λέει;

  Ο τι σοσιαλισμός μπαμπά!

 4. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 21/12/2010 13:34:54

  Πέραν από φήμες που τον θέλουν να είναι "μπροστινός", ξέρω σίγουρα οτι έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα υγείας δυστυχώς...

  Πρόβλημα που όλο και χειροτερεύει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.