Φαήλος και άλλα δυνατά ονόματα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο
16/02/2014 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φαήλος και άλλα δυνατά ονόματα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Φαήλος Κρανιδιώτης, αναμένεται να μπει στη μάχη της Ευρωβουλής και, σύμφωνα με γαλάζια στελέχη, η υποψηφιότητά του είναι κρίσιμη καθώς εκφράζει τη λαϊκή πατριωτική Δεξιά και μπορεί να αποτελέσει «ανάχωμα» τόσο απέναντι στη Χρυσή Αυγή όσο και στους ΑΝ.ΕΛ. και στο νέο κόμμα των Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη

Νέα δεδομένα φέρνει ο «σταυρός» στο ευρωψηφοδέλτιο και η ονοματολογία έχει πάρει φωτιά στο παρασκήνιο. Εν ενεργεία ευρωβουλευτές, συνεργάτες του πρωθυπουργού, στελέχη της Ν.Δ. και δημοσιογράφοι ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη της ψήφου που θα τους οδηγήσει στις Βρυξέλλες και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο αναμένεται πολυσυλλεκτικό.

Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου με τους 42 γαλάζιους υποψηφίους τα τηλέφωνα έχουν ανάψει στο Μέγαρο Μαξίμου και οι βολιδοσκοπήσεις έχουν ήδη αρχίσει. Η ονοματολογία ξεκινά από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές, όπου σχεδόν όλοι αναμένεται να είναι υποψήφιοι.

Η επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Μαριέττα Γιαννάκου, είχε δηλώσει –πριν από την ανατροπή στην εκλογική διαδικασία- ότι θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφια, ενώ, δεδομένης της αναγνωρισιμότητάς της, όλα δείχνουν ότι θα βρίσκεται στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου.

Στη μάχη μπαίνει η πρώην αντιπροέδρος του Ευρωκοινοβουλίου και εν ενεργεία ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα για να ανανεώσει την τέταρτη θητεία της στην Ευρωβουλή. Η κυρία Κράτσα ήταν μάλιστα η πρώτη που πήρε θέση με θετικό σχόλιό της στο Διαδίκτυο όταν έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης: «Ο σταυρός στις ευρωεκλογές θα ζωντανέψει τη δημοκρατία και θα δώσει ευρωπαϊκό όραμα», έγραψε χαρακτηριστικά. Υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τις προθέσεις του Κώστα Πουπάκη, ο οποίος έχει ασκήσει αντιμνημονιακή κριτική στην κυβέρνηση. Το παρασκήνιο αναφέρει ότι υποψήφια με τη Ν.Δ. θα είναι η Νίκη Τζαβέλα -ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.- για την οποία κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό διάστημα η πληροφορία για «μεταγραφή» της στη γαλάζια λίστα.

Στο «εσωτερικό» πεδίο: από τα πρώτα ονόματα που άρχισαν να κυκλοφορούν ήταν αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι στις προθέσεις και στους στόχους της πρώην υπουργού η Ευρωβουλή, ωστόσο, όπως αναφέρει σε συνομιλητές της, είναι παρούσα σε κάθε μάχη, επομένως θα το σκεφτόταν αν ο πρωθυπουργός εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να συμβάλει στην αναμέτρηση του Μαΐου.

To μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Φαήλος Κρανιδιώτης, αναμένεται να μπει στη μάχη της Ευρωβουλής και, σύμφωνα με γαλάζια στελέχη, η υποψηφιότητά του είναι κρίσιμη καθώς εκφράζει τη λαϊκή πατριωτική Δεξιά και μπορεί να αποτελέσει «ανάχωμα» τόσο απέναντι στη Χρυσή Αυγή όσο και στους ΑΝ.ΕΛ. και στο νέο κόμμα των Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη.

Για να ενισχύσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο εξετάζεται από τους γαλάζιους η συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ ακούγεται επίσης το όνομα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Κώστα Μουσουρούλη, αλλά και της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Αννας Ασημακοπούλου, η οποία έχει ευρωπαϊκό προφίλ: Εχει εργαστεί πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες ως συνεργάτιδα του Γιάννη Αβέρωφ, τον οποίο διαδέχθηκε στην Ευρωβουλή ο Αντώνης Σαμαράς, και, όπως αναφέρει η ίδια σε συνομιλητές της, δεν θα αρνηθεί αν το ζητήσει ο πρωθυπουργός. Προσθέτει με έμφαση πως είτε με την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου είτε με την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή θα οργώσει «την Ελλάδα για να φέρει ψήφους».

Γρίφος είναι η απόφαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, στον οποίο ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει στις εκλογές για νέο γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, ότι θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Μια θέση στη γαλάζια λίστα υπάρχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τον Δημοσθένη Δαββέτα, σύμβουλο του πρωθυπουργού στα πολιτιστικά θέματα, ενώ γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ενώσει τη φωνή του στη μάχη της Ευρώπης ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε κατέβει τιμητικά τελευταίος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Σερρών. Η ονοματολογία συνεχίζεται με την Ελενα Ράπτη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ κοντά στη συμφωνία φέρεται να βρίσκονται οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κύρτσος, Μαριάννα Πυργιώτη και Μανώλης Κοττάκης.

Κατερίνα Κατσαβού, στον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/02/2014 16:37:45

  O Φαήλος κι η μηχανή του ό,τι αξίζουν...

 2. Σταμ avatar
  Σταμ 16/02/2014 17:17:53

  Φαήλο κατέβα για δήμαρχος πειραιά να σαρώσεις.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Σταμ 16/02/2014 23:26:35

   Κατέβηκε για βουλευτής Πειραιά και απο τα αποτελέσματα νομίζω πρέπει να κάνετε στο λιμάνι μια αυτοκριτική.Καλύτερα στις Βρυξέλες

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 17/02/2014 08:57:22

  Δαγκωτό Φαήλο.

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 17/02/2014 16:10:34

  Χαίρομαι που θα μπορέσω να ψηφίσω τον Φαήλο, χωρίς να είμαι δημότης Β' Πειραιώς. ΥΓ: Εξαιρετική πολιτική επιλογή ο σταυρός. Την προηγούμενη φορά, που μας φόρτωσαν στην πρώτη θέση την Γιαννάκου (με λίστα, ούτως ώστε να μην μπορείς να την μαυρίσεις), η επιλογή τους εκείνη έδιωξε πολύ κόσμο, προ της κάλπης.

 5. Κόρη καραβοκύρη avatar
  Κόρη καραβοκύρη 17/02/2014 16:43:36

  Αριστη η επιλογή του κυρίου Κρανιδιώτη, αλλά αυτό με την Τζαβέλλα τι είναι πάλι, έχει ρεύμα και δεν το είχαμε καταλάβει?

 6. ΜΣ avatar
  ΜΣ 18/02/2014 00:09:49

  Μην βιάζεστε να κρίνεται την κυρία Τζαβέλλα... συγκρίνεται την μόνο τις αλλες γυναίκες της Ν.Δ για να καταλάβετε πόσο πιο μπροστά ειναι!

 7. MIXAHΛ avatar
  MIXAHΛ 18/02/2014 10:40:15

  Επιτέλους δίνετε και σε εμάς τους Βορειοελλαδίτες το δικαίωμα να μπορέσουμε να ψηφίσουμε άτομα,όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης,που έχουν αποδείξει με το έργο τους,ότι αγωνίζονται έντιμα και με τόλμη για αυτή την Χώρα,επιτέλους.......

 8. Μάτα Χάρι avatar
  Μάτα Χάρι 18/02/2014 14:44:02

  Αν η Ν.Δ επρόκειτο να εκλέξει ακόμη και έναν μόνον Ευρωβουλευτή, αυτός θα άξιζε πραγματικά να είναι ο κ.Κρανιδιώτης. Αν και διαφωνώ κάθετα με την κακοποίηση που επιβάλλει ενίοτε στον εαυτό του (επιλέγοντας τη λεκτική βία που τον υποτιμά), δεν αναγνωρίζω στο χώρο της Δεξιάς παράταξης κανέναν άλλον πιο ειλικρινή, θερμό και έμπιστο, ώστε να υπερασπιστεί τα Εθνικά μας δίκαια στις υποκριτικές, επίσημες συνάξεις των Ευρωβαρβάρων. Εύχομαι καλή επιτυχία.

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 18/02/2014 14:44:21

  Χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν άλλο υποψήφιο, ο Φαήλος είναι από τα ελάχιστα ονόματα, που θα κάνει αρκετούς δικούς μου φίλους, που έφυγαν προς ΧΑ ή ΑΝΕΛ, να μην χαραμίσουν την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, αλλά να στηρίξουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές είναι σε σημαντικό βαθμό, επιλογή άξιων προσωπικοτήτων.

 10. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/02/2014 17:39:58

  Μακάρι να είναι ο Φαήλος υποψήφιος...

 11. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 18/02/2014 20:19:24

  έντιμος/μαχητής/πατριώτης Αυτός είναι ο Φαήλος

 12. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 18/02/2014 23:38:45

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ , ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ,ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ Κ. ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΩΝΑΚΙΩΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 13. VAGOS avatar
  VAGOS 05/04/2014 12:59:36

  α,ρε φαηλο. κριμα. οσο και να θελω,δεν μπορω να σε στηριξω. αδυνατο να δωσω την ψηφο μου σε κομμα που δημιουργησε ή εθρεψε το προβλημα και μετα να θελει να αποτελεσει την λυση του προβληματος αυτου. σου ευχομαι ομως καλη επιτυχια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.