18/10/2008 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό και άνοδος ΠΑΣΟΚ

Ενώ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει αύριο το Πρώτο Θέμα, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ είναι στο 1,9% και για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου  ευθύνονται τόσο ο Θ. Ρουσόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός δίνουν και παίρνουν πάλι τα σενάρια για ανασχηματισμό. Μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό, σαββατιάτικα,  ο Κώστας Καραμανλής άρχισε να δέχεται επισκέψεις υπουργών, που θα συνεχιστούν καθ΄ όλο το Σαββατοκύριακο. Πρώτος μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Εξάλλου,  η κινητικότητα που υπήρχε σήμερα το πρωί στο Μαξίμου οδήγησε σε φήμες για παραίτηση Ρουσόπουλου - την πολλοστή βέβαια που υποβάλει από τις αρχές της εβδομάδας.

Οι πληροφορίες ωστόσο που λαμβάνουμε από κυβερνητικές πηγές για την κινητικότητα του πρωθυπουργού είναι αμφιλεγόμενες. Η μία ...τάση θεωρεί ότι ανασχηματισμός μπορεί να γίνει ακόμα και αύριο, επειδή δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να πάει στις συζητήσεις στη Βουλή για τις επιτροπές με τους εμπλεκόμενους υπουργούς στις θέσεις τους. Η άλλη θεωρεί ότι το κύριο θέμα που μπαίνει στις συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του είναι «πως θα πέσει μαλακά ο Θοδωρής».

Τέλος την πεποίθησή του ότι ο κ. Καραμανλής θα κάνει ανασχηματισμό εξέφρασε σήμερα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Πιστεύω, ότι ο Καραμανλής δεν θα είναι η ουρά του Σημίτη, γιατί θυμίζω ότι ο κ. Σημίτης, τότε εις την εξεταστική επιτροπή για τον Οτσαλάν, έδιωξε τους Πάγκαλο, Παπαδόπουλο, Πελτσάνικο και μετά έκανε εξεταστική επιτροπή», είπε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. daris avatar
  daris 18/10/2008 19:47:34

  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ-ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΝΔΡΟΕΙΔΟΥΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ,ΗΤΑΝ ΛΑΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΚΗΣ ΚΟΠΗΣ.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/10/2008 20:15:08

  άσχετα από πολιτικλες πεποιθήσεις, πράγματι δεν υπάρχει σύγκριση. Επί Σημίτη παρήχθη έργο. Ο Σημίτης απεμάκρυνε διάφορους αλητήριους και παραίτησε 2-3 εμπλεκόμενους. Μπορεί να γκρινιάζετε επειδή έπεσε το ΧΑ, αλλά δεν θυμάμαι κανέναν να παραπονιέται όταν ανέβαινε.

  Ακόμα και η σχέση με την διαπλοκή (όποια κι αν ήταν) ήταν υπό διαχείριση. Μόνο την Μηχανική θυμάμαι να παραπονιέται ενώ μία δύο "πράσινες" φούνταραν και δεν στενοχωρήθηκε κανείς.

  Τέλεια όλα επί των ημερών τους? Βεβαίως όχι. Αλλά είχε όραμα, το επικοινώνησε, και άφησε κατι θετικό (π.χ. την όποια λίγη εξωστρέφεια των ελληνικών εταιριών)

  Δεν θυμάμαι επί Σημίτη να έχω χάσει λογαριασμό με το σκάνδαλο του μήνά. Τουλάχιστον στην πρώτη τετραετία. Στην δεύτερη είχαν μάθει πολλά πουλάκια το τσιμπολόγημα... Μερικά από τα τωρινά golden boys ξεκίνησαν την καριέρα τους τότε.

  Η ιστορία μόνο θα δείξει. Ακόμα είμαστε στην επικαιρότητα.

 3. Le canard avatar
  Le canard 18/10/2008 20:21:16

  Ετσι ρόϊδο όπως τα κανε ο Καραμανλής σε λίγο θα λέμε που είσαι Σημίτη. Αν είναι δυνατόν. Και να φανταστεί κανείς ότι βγήκε με διαφορά σχεδόν πέντε μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Διαφορά που μόνον ο Αντρέας στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα πήρε.

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 18/10/2008 20:39:15

  Αλλοίμονο.
  Αλλος μέγας Ανήρ ο Σημίτης πού μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε δεξιότερο τής δεξιάς και έδειξε τά φώτα στον Αλογοσκούφη..
  Λεπτομέρεια το Χρηματιστήριο,όπως λεπτομέρειες οι απαράδεκτες συμφωνίες μέ την Τουρκία και ο εξευτελισμός τής Χώρας σε όλα τά εθνικά θέματα.Ο Γκιούλ ακόμα τον μνημονεύει γιά τίς παραχωρήσεις πού έκανε.
  Λεπτομέρεια ο Τσουκάτος,ο Πανταγιάς ,ο Παπαντωνίου,ο Νεονάκης ,οι Μπίστηδες,ο Ροζάκης καί όλος ο ΄εκσυγχρονιστικός εσμός΄πού μαζί με τον Πρετεντέρη (πού έπινε τον πρωινό του καφέ με τον λογιστή)και τά λοιπά παπαγαλάκια τόν υμνούσαν απο το πρωί ως το βράδυ.
  Λεπτομέρεια οτι την έκανε νύκτα και παρέδοσε στον Γιώργο το κόμμα του γιά να τού φορτώσει μιά βέβαια ήττα.
  Λεπτομέρεια ότι κρατάει την έδρα τού Πειραιά (μοναδική τού ΠΑΣΟΚ)΄σαν τον τελευταίο βουλευτάκο ...
  Λεπτομέρεια οτι επι Σημίτη ανδρώθηκαν όλοι οι παπαγάλοι τού Μπλαιρισμού στην Ελλάδα και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι ενώ όλοι οι επιχειρηματίες τον εκτιμούσαν δεόντως ...
  Το πόσο τον έχει εκτιμήσει ο Λαός φαινεται και απο την δημοφιλία του πού φτάνει περίπου οση και τού Λεβέντη..
  Αφήστε πού μόλις την κοπάνησε ,τά παπαγαλάκια του μας έγραφαν πώς θα τον πάρουν στην Ευρώπη σάν μέλος΄Επιτροπής Σοφών΄ή και σαν Επίτροπο...
  Τελικά τον πέταξαν ακόμα και αυτοί στά αζήτητα.
  Η ιστορία θα τον κρίνει σαν ένα μεγάλο τίποτα.
  Οπως και τον Κωστακη τον Β.

 5. joe avatar
  joe 18/10/2008 21:23:34

  Οτι ανοησίες και να έγιναν επι Σημίτη ήταν λεπτομέρειες στα "μύθια" που γίνονται σήμερα. Δεν περνά μέρα που να μην ακούσουμε για κάποιον λεβέντη "λαδιάρη", αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για κάποια στοιχειώδη πολιτική αντίδραση. Να αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη και η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες. Αυτοί όμως μάθαν καλά το μάθημα : αρνούνται τα πάντα, δεν έχουν καμιά πολιτική ευθύνη, ώσπου να ξεχασθεί από το κόσμο αν ενδεχομένως προκύψει κάτι καινούργιο και αλάξει η ατζέντα. Τέτοιας ποιότητος πολιτική ηγεσία πρώτη φορά βλέπω.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/10/2008 21:37:39

  Η αναλγησία για τους κοινωνικά ή οικονομικά αδύνατους δεν είναι προνόμιο του ενός ή του άλλου από δύο μεγάλα κόμματα. Ο Αντρέας φάνηκε ότι "νοιάζεται", μου έχουν πει ότι "διπλασίασε την μεσαία τάξη"...με τι κόστος οικονομικό και, κυρίως, στο τέλος ηθικό...

  Ξέρω ότι ο Σημίτης προσπάθησε πολύ περισσότερο να κάνει κάτι για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τότε ήταν και εποχή παχειών αγελάδων, κάτι θα γινόταν...δεν τον άφησαν οι "προεδρικοί". Η σημερινή Υπουργός, τρομάρα της, αμφιβάλλω αν καταλαβάινει τι είναι αναλογιστική μελέτη (και συγνώμη αν την υποτιμώ)

  Το ότι τον πήγαιναν οι επιχειρηματίες τι είναι? εξ ορισμού κακό? Οι επιχειρηματίες σήμερα (με λίγες εξαιρέσεις) δεν πάνε τον ΚΚ...τον κάνει καλό?

  Εν πάσει περιπτώσει, τι σημασία έχει? Λες και θα είναι υποψήφιος αύριο? Η ιστορία δεν είναι σήμερα, θα είναι σε 150 χρόνια.

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 18/10/2008 21:58:05

  Οταν ένα αστικό κόμμα με αδιάλειπτη λειτουργία τουλάχιστον απο το 1974, με κυβερνητικές θητείες, με στελέχη που πραγματικά τίμησαν την αποστολή τους, δεν μπορεί να ξηλώσει (με οποιοδήποτε τρόπο) τη σάπια και ανίκανη ηγεσία που έχει σήμερα, τότε οι υποψήφιοι της επομένης ημέρας δεν θα παραλάβουν παρά ένα πτώμα.
  Και δυστυχώς εκεί βαδίζουμε. Η Νέα Δημοκρατία μάλλον ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Καταλήγω και εγώ ότι αυτά που θα δούμε αρχίζουν την επομένη των εκλογών, όποτε και με όποιες συνθήκες θα διεξαχθούν αυτές.
  Εχουν αργήσει όλοι και σε όλα.

 8. miaouth avatar
  miaouth 18/10/2008 22:19:01

  Το αμάρτημα του Παπανδρεικού (Α) αλλά και του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ:
  Όταν έχεις εισροές, δεν γίνεται να κάνεις εκσυγχρονισμό μιάς χώρας φτιάχνοντας δρόμους και ρίχνοντας μπετόν. Αντίθετα, η πιό αποδοτική επένδυση είναι στην εκπαίδευση, και μάλιστα στη δημοτική και μέση.
  Πρόκειται για πολύ σοβαρό, σοβαρότατο πταίσμα.
  Δύσκολα επανορθώσιμο.
  Το αμάρτημα της Καραμανλικής (Β) ΝΔ:
  "Το χρήμα πολλοί ηγάπησαν, την δόξαν ουδείς".
  Όσο για την υστεροφημία, άστα καλύτερα...
  Δυστυχώς, πρόκειται για κακούργημα. Ανεπανόρθωτο.

 9. Stathis avatar
  Stathis 19/10/2008 13:26:08

  Φοβερό ε; meta 6 χρονια ανοιξε η συζητηση και η συγκριση του Σημίτη (παρεπιπτοντως δεν... θελω να ακουσω γι αυτον) με τον Καραμανλή!!!

  Ρε, περασαν 6 χρονια!!! ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΑΝ ΟΡΘΙΟΙ;

 10. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 19/10/2008 14:10:23

  Stathis -δεν το επιασες καλα τα σπιρακια τους συγκρεινουν οι δυο τους

 11. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 19/10/2008 14:12:51

  archaeopteryx- και τη Χρυση Ολημπιαδα με το ΟΑΠ ΔΕΗ την εκανε τωρα ειναι ΙΚΑ-ΟΑΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.