20/05/2009 14:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Φάκελο Βερελή» ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία

 
____________________________________________________________________________________________
Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κ. Χ. Βερελή και την προσπάθειά του να εμποδίσει τυχόν δημοσιεύματα σε βάρος του, όπως αυτή εκφράζεται στην επιστολή που μας έστειλε χθες και δημοσιεύσαμε εδώ: http://www.antinews.gr/?p=6498. Όπως επισημαίνει και η σημερινή «Ε» παραφράζοντας ακόμα και τα γραφόμενα από την ίδια, ανακάλυψε συνωμοσίες, απαίτησε ο ανακριτής της υπόθεσης να γίνει δηλωσίας, όμως για το επίμαχο έργο που κατακυρώθηκε επί υπουργίας του από τον ΟΣΕ... τσιμουδιά.

Πολύ φοβούμεθα όμως ότι θα αποτελέσει ένα από τα πρόσωπα στα οποία θα επικεντρωθεί η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ όταν θα πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για την 7η Ιουνίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος ο οποίος μένει στο συρτάρι για να βγει την κρίσιμη ώρα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να πάρει πάνω του το εγχείρημα, προκειμένου να αποκτήσει βάρος η προσπάθεια η υπενθύμιση της πολιτικής κληρονομιάς του «εκσυγχρονισμού».

Οι υπουργοί του όμως φαίνεται πως δεν παίρνουν «γραμμή» από το Μαξίμου. Έτσι «ο Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Μεταφορών που αντικατέστησε τον κ. Λιάπη, διαχειριζόμενος τη «σύμβαση -τρένο», αντί απολογισμού μας ζητά να προτείνουμε λύση για την ακύρωση της σύμβασης και μάλιστα αζημίως!». Ενώ ο νυν υπουργός Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, επέλεξε να αναλύσει το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Για να θυμηθούμε όμως και την υπόθεση Γερμανός ιδού μια παλαιότερη απόφαση του κ. Βερελή ως υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών με την οποία διορίζει στην θέση του προέδρου του ΟΤΕ, τον κ. Ν. Μανασή. Όπως ο ίδιος ο κ. Βερελής αποκάλυψε προσφάτως στην Βουλή ήταν ο κ. Μανασής που του είχε προτείνει δυο φορές την εξαγορά της «Γερμανός», αλλά εκείνος δεν δέχθηκε. Δεν τον έστειλε όμως, ως όφειλε, σπίτι του.

Μιλάμε φυσικά για τον ΟΤΕ της Siemens και της Intracom, όπου επί θητείας του κ. Βερελή «οργίασαν η κακοδιαχείριση, η κλεψιά και οι αμαρτωλές συμφωνίες, χάριν της βαλκανικής επέκτασης του Οργανισμού...» («Ε»). Ο κ. Βερελής όμως πάλι δεν είδε τίποτα, ούτε έστειλε κανέναν σπίτι του. Οι εφημερίδες που τα έγραφαν τότε αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούσαν ασφαλώς, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο το καθήκον της. Ο ΑΚΤΩΡ, η Ελληνική Τεχνοδομική, το δίδυμο ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ και οι S&Ρ-ΑΒΑΞ πήραν με αδιάβλητες διαδικασίες τις προμήθειες  στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, όπως και η INTRASOFT στα ΕΛΤΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που κι αυτά ήταν τότε υπο την εποπτεία του υπουργείου Μεταφορών.

Και σήμερα το συγκρότημα Λαμπράκη και Μπόμπολα, το MEGA και τα άλλα μη διαπλεκόμενα ΜΜΕ κάνουν αντικειμενικά το δημοσιογραφικό καθήκον τους όταν στηρίζουν τον κ. Βερελή και τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ που πελεκάνε καθημερινά την καρέκλα του κακομοίρη του ΓΑΠ.

Ναι! Και αν βάλουμε στην γιαγιά μου καρούλια θα γίνει πατίνι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΤΙΝΟΣ avatar
  ΑΡΤΙΝΟΣ 20/05/2009 14:46:19

  ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο .....ΘΕΟΣ

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ...ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  Βρισκόμουν στην Αγροτική Τράπεζα, όπου μπροστά μου ήταν ο Χάρης Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Πήγε στο ταμείο να εισπράξει επιταγή χωρίς να δείξει την ταυτότητα και η νεαρή ταμίας τον ρωτάει "Πως σας λένε και τι επάγγελμα κάνετε;"
  Τότε αυτός εξεμάνη και ωρυόμενος επιτέθηκε στην υπάλληλο λέγοντας:
  "Δεν ξέρεις τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου? Τι πράγματα είναι αυτά? Ανάκριση μου κάνετε?" Και συνέχισε απειλώντας ότι θα φωνάξει το δικηγόρο του (!!!) να κάνει αγωγή. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Διευθυντή του καταστήματος για να ηρεμήσει ενώ όλοι οι πελάτες είχαμε μείνει άφωνοι.

 2. Knjaz Neretve avatar
  Knjaz Neretve 20/05/2009 14:56:24

  Είπαμε... Υπάρχει μία πραγματογνωμοσύνη. Τι λέει άραγε;
  Εν τω μεταξύ η ανταπάντηση Μπουγάτσου είναι και αυτή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ταπώσει το στόχο της με ό,τι έχει διαθέσιμο και μπορεί να γίνει πιστευτό

 3. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 20/05/2009 14:56:37

  Ε δεν σας πιστεύω! αφού ο πρωθυπουργός το δήλωσε με στιβαρότητα και κατηγορηματικότητα ότι τέρμα η σκανδαλολογία και ότι πρέπει η προεκλογική περίοδος να γίνει με πολιτικούς όρους.

 4. το καρφί avatar
  το καρφί 20/05/2009 15:32:47

  Μια και πιάσαμε τον Βερελή, ας θυμηθούμε τι έγραφε η Αριστέα στην Ελευθεροτυπία.
  "ΤΡΙΤΟΝ: Στα ΕΛΤΑ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (τότε ήταν στην εποπτεία του υπ. Μεταφορών και ακολούθως περιήλθε στο υπουργείο Οικονομικών, μετεξελισσόμενο σε πιστωτικό ίδρυμα), κατά σύμπτωση η Intrasoft έγινε ο μεγάλος προμηθευτής του πληροφοριακού τους συστήματος, με συμβάσεις που σέρνουν βαρίδια μέχρι σήμερα."

  Ας θυμήσουμε όμως ποιόν έβαλε ο κ. Αλογοσκούφης για να εξυγιάνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τον κ. Τσουπίδη (μέλος της ομάδας των κρυφών του ΠΑΣΟΚ, με θητεία στον ΟΤΕ επί Μανασή και με καθήκοντα στις προμήθειες του Οργανισμού.

  Ο κύριος αυτός εκτός από τον γενικό σχεδιασμό και την καθοδήγηση της κομπίνας με τα ομόλογα, η πρώτη του κίνηση όταν ανέλαβε ήταν να εξοφλήση την ΙΝΤΡΑΚΟΜ δύο χρόνια πρίν ξεκινήσει να δουλεύει το Πληροφοριακό σύστημα, για να έχει προφανώς το κεφαλάκι του ήσυχο ο κ. Βερελής. Βέβαια ο εύθικτος είχε μεριμνήσει να διορίσει Νομικό Σύμβουλο στο Ταμιευτήριο τον δντή του πολιτικού του γραφείου, που όλως συμπτωματικώς έγινε και το δεξί χέρι του κ. Τσουπίδη.

  Και για να κλείσει οριστικά το θέμα και να μη στεναχωρεθούν τα μεγάλα αφεντικά, μόλις ανέλαβε το καινούργιο υγιές αφεντικό στο Ταμιευτήριο, έδιωξε την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και έτσι έμεινε αμανάτι ο κατιμάς στο Ταμιευτήριο και όλα μέλι γάλα. Και φυσικά ο ιδιαίτερος του Βερελή συνεχίζει να είναι το κρυφό αφεντικό.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/05/2009 16:35:11

  Factorx says: Ναι! Και αν βάλουμε στην γιαγιά μου καρούλια θα γίνει πατίνι.

  "Greek villagers and cowboys in front of Parthenon reliving ancient glories but living like rats... if there were no workaholics and junkies, if my granny had a pair of scooter wheels, she would be, she would be, she would be a motorcycle...
  Motorcycle Granny- motorcycle granny!"

  Μουσικές Ταξιαρχίες

 6. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/05/2009 18:19:38

  Μα το προβλημα,δεν ειναι η εξαγορα της Γερμανος,αλλα η τιμη της εξαγορας αυτης.
  Αν την ειχαν παρει στο ενα τριτο της τιμης,δεν θα ηταν σκανδαλο.

 7. anonymos avatar
  anonymos 20/05/2009 21:11:57

  Θα κλάψουν ΚΑΡδιές και ΚΑΡδούλες

  Δεν πήρε χαμπάρι ο γενικός ότι τον μαγνητοφωνούσε ο διοικητής…

  Ήταν βράδυ, εννέα μέρες πριν από τις εκλογές του 2004, όταν ο γενικός γραμματέας άνοιγε την πόρτα του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης ΔΕΚΟ. « Έχουμε καθυστερήσει και δεν θα προλάβουμε», λέει αμέσως ο διευθύνων του οργανισμού στον γενικό γραμματέα. « Μην ανησυχείς, γι αυτό είμαι εγώ, θα το σχεδιάσουμε όπως πρέπει, άλλωστε κι εγώ σαν δικηγόρος και το δικηγορικό μου γραφείο έχουν ασχοληθεί με τέτοια πράγματα». Και συνέχισε ο γενικός γραμματέας… « Όπως ξέρεις, ο υπουργός ενδιαφέρεται για το έργο. Ο γνωστός μεγαλοεργολάβος είναι φίλος του υπουργού. Καταλαβαίνεις…». « Ναι , αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται περί διαγωνισμού, αλλά για απευθείας ανάθεση», απάντησε ο διευθύνων. Τότε ο γενικός είπε ένα ανέκδοτο που το αναφέρουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην πατρίδα του τη Θεσσαλία και στη δική του εκλογική περιφέρεια.
  Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και ο γενικός γραμματέας, σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να ξεχάσει τη συζήτηση και να φορτώσει τα πάντα στον διοικητή. Έλα όμως που ο πονηρός διοικητής μαγνητοφώνησε τη συνομιλία και όταν τη βγάλει θα κλάψουν καρδιές και καρδούλες.

  Τα παραπάνω αποτελούν αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» της 10/6/2007. Αν σας πω, ότι η μεγάλη ΔΕΚΟ είναι ο ΟΣΕ και το έργο είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται σήμερα η « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», εύκολα μπορείτε να βρείτε τα πρόσωπα, στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, το οποίο είχε προφανή διπλό στόχο.. Αφενός να προειδοποιήσει, ο πονηρός διοικητής, το δραστήριο στις αποκαλύψεις σκανδάλων σημερινό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, .ότι τον «κρατάει» και αφετέρου να στείλει «μήνυμα» στον οποιοδήποτε άλλο( Υπουργό, Γενικό Γραμματέα…) που του έδωσε εντολή να υπογράψει τη σύμβαση του εν λόγω έργου, ότι , όπως μαγνητοφώνησε τη παραπάνω συνομιλία, μπορεί να έχει μαγνητοφωνήσει και κάθε άλλη σχετική συνομιλία…Όμορφος κόσμος, Αγγελικά πλασμένος… Είμαι περίεργος για τη συνέχεια, αν και ο εργολάβος είναι πραγματικά MEGAλος και έχει φίλους ισχυρούς και στη σημερινή Κατάσταση, που το όνομά τους μπορεί να σε …κουφάνει..

 8. Lavazza avatar
  Lavazza 20/05/2009 23:06:18

  Καλά τί γίνεται ρε παιδάκι μου;;;

  Κι ο "ήσυχος και χαμηλών τόνων" Βερελής είχε στήσει "Επιχείρηση" μαζί με τον εθνικό προμηθευτεί του ΠΑΣΟΚ Κόκκαλη;;;

  Καλά δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο ρε γαμώτο...;;;

  Κι άμα δεν ένιωθε στριμωγμένος ο Βερελής να παραιτούνταν θα τον βλέπαμε σίγουρα υπουργό ή υφυπουργό επί Γιωργάκη!

  Όχι για να μην λέει ο Tiramola ότι κατηγορούμε ως μιζαδόρους μόνο τους πολιτικά τελειωμένους του ΠΑΣΟΚ...

  Εδώ είχαν γίνει "Επιχειρηματίες" κι αυτοί που ζουν και βασιλεύουν ακόμη τώρα στο ΠΑΣΟΚ και προορίζονται πάλι να κυβερνήσουν...

  Και μή χειρότερα...

 9. zaza avatar
  zaza 20/05/2009 23:34:34

  Lavazza,

  ο Βερελής παραίτηθηκε με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται από βουλευτική ασυλία σε περίπτωση έχει κάνει απατεωνιά.
  Ο Βερελής ήταν απομονωμένος από τον ΓΑΠ και δεν θα τον χρησιμοποιούσαι σε κυβερνητική θέση (μην διαβάζεις επιλεκτικά τα δημοσιευματα του τύπου ή του Αντί)για αυτό και τον αγνόησε στην παραιτηση του δηλ. απλα την ανακοίνωσε στον ΓΑΠ χωρίς πρότερη συζήτηση

  @ καρφί
  Όσο για τον Τσουπίδη είναι γνωστός από την 'παρέα του Λονδίνου' και κολλητος του Αλογοσκούφη και του Αδαμόπουλου (πρώην Γ.Δ. Επιτροπής Ανταγωνισμού). Το ποιόν του Τσουπίδη βρες το είτε στο google είτε στα κείμενα του Φάκτορα για τα ομόλογα και άσε τα σάπια περί ομάδας κρυφών του ΠΑΣΟΚ.

 10. Lavazza avatar
  Lavazza 21/05/2009 08:27:11

  @9 zaza

  ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι...

 11. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. 21/05/2009 13:33:57

  ΠΑΝΤΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΑΣΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΜΑΝΑGER.ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗΝ COSMOTE ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.Ο ΟΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΣ MANAGER?ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ? ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ?ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟ.Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ)ΗΤΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΗΤΑΝ SUPER EΠITYXIA ΓIA THN COSMOTE.ΟΙ VODAFONΕ KAI TIM TOTE ΠΑΘΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.ΘΕΛΩ ΕΝΤΕΛΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΩΣ ΥΠΟΠΤΗ.AYTEΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ.ΤΟΛΜΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΛΙΚΙ!!
  ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ Ο.Α. ΣΤΗΝ MARFIN!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.