#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2011 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπό το κράτος πανικού ο κ. ΒενιζέλοςΟ επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρος, μάλλον έχει στερέψει από ιδέες και επιχειρήματα. Πολύ φοβούμαι ότι βρίσκεται  σε πλήρες αδιέξοδο και λειτουργεί υπό το κράτους πανικού.

Όταν καταφεύγει σε δακρύβρεκτες δηλώσεις τύπου «ας ταπεινωθώ, αρκεί να σωθεί η  χώρα», τότε δεν απέχει και πολύ από τη γνωστή ατάκα του παλιού ελληνικού σινεμά, που έγινε και διαφημιστικό σύνθημα,  «για τη φουκαριάρα τη μάννα μου!»

Φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος έχει εξαντλήσει όλα τα πολιτικά επιχειρήματά του και καταφεύγει στο θυμικό του λαού. Επιχειρεί να μας  ..συγκινίσει επειδή τάχα θυσιάζεται για το καλό μας!

Κατ’ αρχήν  ουδείς  ζήτησε   από τον κ. Βενιζέλος να ταπεινωθεί ή να θυσιαστεί! Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε και μάλιστα με αντάλλαγμα την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Αν δεν αντέχει, υπάρχει πάντα ο έντιμος δρόμος της ανάληψης ευθυνών και της εξόδου.

Είναι προφανές ότι ο ίδιος έκανε μια  επιλογή επειδή απέβλεπε στην επόμενη ημέρα. Ήθελε να κερδίσει πόντους στην μάχη της διαδοχής.

Η επιλογή δεν του βγήκε και  ανεδείχθη η πολιτική του ανεπάρκεια.

Λίαν συντόμως, απεδείχθη χειρότερος και από τον προκάτοχό του για τον οποίον τον τελευταίο καιρό κανείς δεν έλεγε καλή κουβέντα. Για να θεωρείται ο κ. Βενιζέλος χειρότερός του, αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της …επιτυχίας  του κ. Αντιπροέδρου.

Δεύτερον, δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός  θέλει πολιτικούς που να αποδέχονται την ταπείνωση και τη θυσία ως μέσον άσκησης πολιτικής! Θα προτιμούσε την υπερηφάνεια και την αποτελεσματικότητα!

Αντί, λοιπόν,  ο κ. Αντιπρόεδρος να δέχεται να  ….ταπεινώνεται, μήπως θα  μπορούσε να κάνει σωστά  τη δουλειά του; Όσο μπορεί τέλος πάντων;

Και να μην εξευτελίζεται καθημερινώς ο ίδιος και να αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας με τις κατά συρροή γκάφες του.

Μπορεί, επί τέλους, πρώτα να μαθαίνει, μετά να καταλαβαίνει, ύστερα να σκέφτεται, στη συνέχεια να αποφασίζει και στο τέλος να μιλάει; Γιατί μέχρι τώρα ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή…

Τέλος, όταν ένας πολιτικός ασκεί πολιτική με τέτοιους όρους, μάλλον έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της αποτυχίας. Μαζεύει τα υπάρχοντά του για να φύγει.

Δυστυχώς για τον κ. Αντιπρόεδρο η …ταπείνωσή του όχι μόνο δεν σώζει τη χώρα, μάλλον την οδηγεί πιο κοντά στο γκρεμό.

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 02/10/2011 13:22:09

  Από ταπεινότητα ο Βαγγέλης να φάνε και οι κότες.

  Εχει πλάκα να βλέπεις αυτούς που εμφανίζουν τα ΜΜΕ ως άτρωτους και σαίνια να διασύρονται με αυτόν τον τρόπο.

  Προσπαθεί ο κακομοίρης να διαχειρισθεί την τρόικα πιστεύοντας ότι είναι ακόμα στις στημένες συζητήσεις του Μέγκα.

  Αμ το άλλο που τον λέει καρφί και ρουφιανάκο ο Καψής.

  Κώστα καλημέρα πως το λέει ο λαός " ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται".

  Καιρός ήταν κάποτε η αιώνια μπουνάτσα τελειώνει και για τους Βενιζέλους.

  Δεν είναι μόνο χειρότερος από τον Παπακωνσταντίνου αλλά η έπαρση του χτυπάει άσχημα και εκνευρίζει τον κόσμο.

 2. xzetta avatar
  xzetta 02/10/2011 13:28:31

  catch 22

 3. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 02/10/2011 13:37:30

  Ύστερα από τα τόσα απίθανα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, έθεσα και ξαναθέτω στο δημόσιο διάλογο (και προβληματισμό) το εξής ζήτημα: Η αντιπολίτευση (και ιδιαίτερα η αξιωματική), δεν δικαιούται να έχει πληροφόρηση από πρώτο χέρι για το διάλογο Κυβέρνησης – Τρόικα.
  Εδώ και ένα μήνα ακούμε «πληροφορίες» και «εκτιμήσεις» για το τι συζητείται και τι συμβαίνει. Όταν παίρνονται αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες, η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να συμμετέχει σ΄ αυτό το διάλογο;
  Γιατί, π.χ., να περιμένουμε να μάθουμε από την Κυβέρνηση ή τα νταβατζοΜΜΕ αν ήταν «προγραμματισμένη» η αποχώρηση της Τρόικα. Η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ζητήσει άμεση πληροφόρηση από την τρόικα, να μάθει τι συνέβη και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό;
  Στις τηλεδιασκέψεις, ήταν τραβηγμένο να ζητήσει να παρευρίσκεται εκπρόσωπος της ή, έστω, να έχει παράλληλη ενημέρωση; Παρόμοια στις επαφές της τρόικα, μετά την επάνοδό της, είναι άκομψο να απαιτήσει άμεση πληροφόρηση για τα συζητούμενα.
  Δεν έχει τεράστια σημασία να ξέρουμε, π.χ., αν η τρόικα ζήτησε για τη μείωση του δημοσίου τομέα την απόλυση των 25.000 που προσλήφθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, εν μέσω μνημονίου; Και η Κυβέρνηση απαντά, π.χ., άσε τους «πελάτες» μου. Αντιπροτείνω το ισοδύναμο της «εφεδρείας» 30.000 υπαλλήλων, που αυτή θα επιλέξει με τα γνωστά «αντικειμενικά», πασοκικά, κριτήρια. Να μάθουμε αν η τρόικα απαιτεί ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις, αλλά η σοσιαλιστική Κυβέρνηση αντιπροτείνει κλιμακωτή μείωση όλων των συντάξεων, για να μη θιγούν οι, διαχρονικά, εκλεκτοί του κομματικού στρατού της (ΔΕΚΟ, αποσπασμένοι σε Υπουργείο Οικονομικών κ.λ.π.).
  Να μάθουμε, επίσης, τι προτάσσει η Τρόικα για τις αποκρατικοποιήσεις και τι ανταπαντούν οι συνέταιροι των νταβατζήδων. Συμφωνεί η τρόικα με την πρόταξη του ΟΠΑΠ που φέρνει, εν μέσω κρίσης, πλατιά χαμόγελα στον εθνικό προμηθευτή. Μόνο σε μένα φαντάζουν οι τωρινές ιδιωτικοποιήσεις να μοιάζουν τόσο πολύ με τους διαγωνισμούς των Ολυμπιακών έργων; Που αφού τους καθυστερήσαμε τόσο προκλητικά και σκόπιμα, μετατράπηκαν στο γνωστό πάρτυ των αναθέσεων, «για να προλάβουμε και να μη γίνει ρεζίλι η χώρα», ντε. Δεν μοιάζουν πολύ με τις σημερινές καταστάσεις, που μετά από δύο χρόνια σκόπιμης απραξίας πρέπει να παρθούν αποφάσεις μέσα σε 2-3 μέρες. Ο λύκος στη αντάρα χαίρεται, λένε στο χωριό μου.

  Και μια και ο λόγος για τους δημοσίους υπαλλήλους «που βλάπτουν πολύ την χώρα». Γιατί στα αλήθεια τσιμουδιά για άλλες πολύ μεγαλύτερες παθογένειες της χώρας μας; Γιατί τσιμουδιά για την υπερτιμολόγηση, στο πενταπλάσιο συνήθως, των δημοσίων έργων. Γιατί τσιμουδιά για το πάρτυ των εξοπλισμών. Τα παραπάνω δεν έβλαψαν αρκούντως τα δημοσιονομικά της χώρας;
  Και αφού παρακολουθούμε άφωνοι τους «λεφτά υπάρχουν και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό», να εξαγγέλλουν την μία μείωση εισοδημάτων μετά την άλλη και το ένα χαράτσι μετά το άλλο , όταν το πράγμα φτάνει σε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, δεν υπάρχει κανείς να τους φωνάξει, κατ΄ αρχήν, ότι δεν είστε πολιτικά νομιμοποιημένοι για τέτοιες αποφάσεις κύριοι. Και δεύτερον με αποτελεσματική παρέμβαση να επηρεάσει δραστικά και ωφέλιμα τις αποφάσεις. Εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές και αφήνουμε τους «σταλμένους» να παίζουν κοινωνικό σταυρόλεξο και ρωσική ρουλέτα με τις ζωές των ανθρώπων. Άνθρωποι δρομολόγησαν τη ζωή τους πάνω στη βεβαιότητα απασχόλησης του δημοσίου υπαλλήλου. Έχασαν ευκαιρίες, χάρισαν περιουσιακά τους στοιχεία (σπίτια, χωράφια) στα άνεργα αδέλφια τους ή σε αδέλφια τους που έμειναν αγρότες.
  Έδωσαν τον καλό αγώνα αντίστασης μέσα στο δημόσιο τομέα με μόνο όπλο την μονιμότητα. Υπήρξαν πραγματικοί δημόσιοι λειτουργοί, δεν μπήκαν σε «επιτροπές», σε «προμήθειες», σε «παράλληλα εισοδήματα», κατήγγειλαν τις λαμογιές των αυλικών της εξουσίας, περιορίστηκαν στον 3 και 60 έντιμο μισθό του δημοσίου υπαλλήλου.
  Και τώρα τους παραδίδετε να τους κρίνουν ποιοι; Και να αποφασίσουν γι΄ αυτούς ποιοι; Αυτοί που «τίγγαραν» το δημόσιο με περίσσιο προσωπικό. Αυτοί που ούρλιαζαν σαν αντιπολίτευση για τα μεγάλα κενά,π.χ., στα σχολεία και την ανάγκη και άλλων προσλήψεων, Αυτοί που και από την θέση της αντιπολίτευσης δεν έπαψαν λεπτό να μεριμνούν για τους «πελάτες» τους, απαιτώντας (και σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνοντάς το) την μονιμοποίηση των 200.000 συμβασιούχων - μισθοφόρων τους.
  Και αφού το δεχτήκαμε ότι θα υπάρξουν απολύσεις, δηλαδή εξόντωση, είναι πολύ να ζητήσει κανείς να υπάρξουν κοινωνικά, έστω, κριτήρια όπως: το οικογενειακό εισόδημα, η απασχόληση ή όχι του (της) συζύγου στο δημόσιο, η οικογενειακή κατάσταση (αριθμός παιδιών – προστατευόμενων μελών).
  Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας ζητάμε πολλά; Έτυχε να ακούστε, να σας μεταφέρουν έστω, αυτά που μου μεταφέρουν και μένα πως συμβαίνουν, αυτό τον καιρό, μέσα στο δημόσιο: τις μοχθηρές ματιές των «πελατών» ότι εμείς δεν κινδυνεύουμε, δεν θα είμαστε στις λίστες που ήδη καταρτίζονται στο παρασκήνιο. Το κίνημα – «προστάτης» ανακάλυψε ότι είμαστε πολλοί, αλλά βρε αφελείς δεν εννοεί εμάς, για άλλους «κληρώνει». Το «κίνημα» δεν πουλά ποτέ τους «πελάτες» του.

  • thanos avatar
   thanos @ Νίκος Α 02/10/2011 14:23:46

   Συμφωνώ και επαυξάνω τα λες μιά χαρά... Εγώ εκείνο που θάθελα να προσθέσω είναι ότι έχουν σκεφτεί ποτέ οι συμπολίτες μας τι σημαίνει κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο??? Όργιο ρουσφετιού αυτό σημαίνει.... που δεν θα μαζεύεται με τίποτα και από κανέναν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μας φταίξανε τώρα ενώ το πλήθος των ημετέρων που έχουν παντελονιάσει όλο το χαρτί τόσα χρόνια μένει στο απυρόβλητο .

  • Γιώργος Αντωνίου avatar
   Γιώργος Αντωνίου @ Νίκος Α 03/10/2011 12:07:13

   Ισως έφτασε η ωρα να παραδεχτούμε πια πως ολα τα κόμματα ειναι συνεργοί στην προδοσία. Αν δεν είναι ετσι γιατί τηρουν σιγην ιχθύος ενω οι κυβερνώντες προχωρούν στο ξεπούλημα της χώρας?

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/10/2011 13:40:15

  Κώστα, καλημέρα.
  Ο Βενιζέλος πιάστηκε στη φάκα του ΓΚΑΠ. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ στο Ζάππειο το 2007 όταν ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ήταν ταυτόχρονα και κωμικό και θλιβερό. Ούτε οι φύλαρχοι της Αφρικής δεν θα συμπεριφερόντουσαν έτσι. Τότε κατάλαβα ότι πρόκειται περί λογοδιαρροϊκού ατόμου με μέτρια έως κακή νοημοσύνη αλλά με αχαλίνωτη φιλοδοξία. Κακός συνδιασμός. Καλός για το σάπιο σύστημα ΠΑΣΟΚ, αλλά θαντηφόρος για σοβαρή πολιτική. Ο ΓΚΑΠ έξυπνα τον ενέπλεξε στη "σωτηρία" της χώρας, και πως μπορούσε να το αρνηθείς αυτό ο "ανειδιοτελής" πολιτικάντης. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι με τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο στο ελικόπτερο χρειάζονται Σινούκ με επι πλέον ιπποδύναμη για να "αναληφθούν"...

 5. manos avatar
  manos 02/10/2011 13:44:09

  Συμφωνώ με το της παραίτησης, αλλά πρέπει να υπάρξει και καταλογισμός ευθυνών όταν θα επανέλθει η δημοκρατία στον τόπο.
  Ολοι θα πληρώσουν. Προς το παρόν τώρα, πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε.
  Σε λίγο θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει. Ο λογαριασμός θα τσούξει καλά, γιατί το φαγοπότι ήταν πλουσιοπάροχο, οι κοκότες πολυτελείας, τα γκαρσόνια έσκυβαν μέχρι κάτω τη μέση, ο DJ βέλγος, τα ζώα από τη γερμανία, οι σαμπάνιες από τη γαλλία, και οι πολυέλαιοι άναβαν στο φουλ.
  Θα τσούξει...

 6. Κρης avatar
  Κρης 02/10/2011 14:02:48

  Βενιζέλος Ζάππειο 16/09/07 Και Σκηνοθέτης
  h**p://www.youtube.com/watch?v=URMJhN6kHAw

 7. Joao avatar
  Joao 02/10/2011 14:13:44

  Αυτό που κάνει είναι ψυχολογικός πόλεμος.. παίζουν με τις ανθρώπινες ψυχές..

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/10/2011 14:31:26

  Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο, παραβλέπω:

  - ότι πλέον κάθε πολίτης θα πληρώνει έκτακτο ενοίκιο για το σπίτι του πέρα από το φόρο έως το 2014
  -ότι θα πληρώνει έκτακτη εισφορά φόρου ακόμα και για το φόρο που έχει πληρώσει
  -ότι μέχρι το τέλος του 2011 κάθε πολίτης θα πληρώσει πέρα τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές οπότε δεν θα πέσει χρήμα στην αγορά -> πάει ο ΦΠΑ ->τα έσοδα->πάνε οι φόροι ...θα ξανά βάλουμε έκτακτες
  --ότι κάθε € νέου φόρου είναι ένας νέος άνεργος από μια οικονομία σε ύφεση από τις παραπάνω λαμπρές ιδέες

  Δεν σας ζήτησε κανένας να ταπεινωθείτε.
  Είστε Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης της χώρας. Υπεύθυνος για την κατάρτιση και την εκτέλεση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης της χώρας που επέλεξαν οι πολίτες.
  Αν ο προϋπολογισμός είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων και τηλεδιασκέψεων κάποιος πλεονάζει.
  Και οι λύσεις είναι:
  παραίτηση
  αποχώρηση
  εκλογές

  Λύσεις υπάρχουν ...θέληση δεν ξέρω.

 9. ORIMA avatar
  ORIMA 02/10/2011 15:36:32

  Εγώ νομίζω ότι ο Benny-τέλος έχει κάνει το καθήκον του τόσο καλά που πρέπει να τύχει ανάλυσης από το INSEAD, το Wharton Zbusiness School κλπ. Και εξήγούμαι: Το καθήκον του σαν καλός dealer ήταν "να σκάσει το χαρτί". Να το "φορτώσει στο πόπολο". Ώπερ και εγένετο. Συνήθως για μια τέτοια δουλειά στη στροφή στο Σούνιο περιμένουν οι σακούλες και το Gulfstream (πολυτελές ιδιωτικό αεροπλάνο). Για όλους εμάς προσφέρει μια τρίχα από τα αζσμνά του. Και πολλά λέω. Με τους νέους νόμους της 4ης ναζιστικής χούντας η κάθε Τρόικα μπορεί με ανακοίνωση απλό "Ράους" να δίώχνει "οιονδήποτε αρνείται να υπακούσει είς τας προαταγάς είς το όνομα του Ελληνικού Λαού". Ημι-ανάπαυση ! Τώρα που η μπότα έχει καλύψει όλη την επικράτεια ( ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΆ Ή ΤΏΡΑ Ή ΠΟΤΕ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΌΧΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ), απελευθερώνονται π´ασης φύσεως μετατάξεις και μετακινήσεις "αν´αλογες προς τας περιστάσεις", τώρα που σύγχρονα ΓΚούλαγκ θεσμοθετούνται ως ΑΟΖ, η ιδιοκτησία διώκεται σχεδόν ως παρανοική συμπεριφορά, τώρα πιυ η χώρα θα μοιάζει επικίνδυνα στη Βουλγαρία και Ρουμανία του Τίτο και Τσαουσέσκου, με απολύτως δεδομ´ενη ύφεση και βεβαιωμ´ενα χρέη για εκατό χρόνια, πείτε μου σας παρακαλώ ΈΝΑ (1) σοβαρό λόγο να παραμ´ενει ένα μόνιμα υφεσιακό κράτος στην ΟΝΕ. η μετάβαση στο νέο υπέρ-υποτιμημένο νόμισμα Ελληνικής Ρουπίας είναι απολύτως προδιαγεγραμμ´ενη. Μακάρι να διαψευστώ σε όλα.

 10. Aris. A avatar
  Aris. A 02/10/2011 16:25:38

  Kύριε Αργεάδη καταπληκτική περιγραφή.

 11. Πετρος Λαζαρίδης avatar
  Πετρος Λαζαρίδης 02/10/2011 17:42:05

  κ. Αργεάδη. συγχαρητήρια για τους πολύ πετυχημένους χαρακτηρισμούς. Είναι οι πιο πετυχημένοι που έχω διαβάσει.

 12. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 02/10/2011 18:08:27

  μετα την ταπεινωση ερχεται η αυτοκτονια, (πολιτικη) πριν τον αυτοτονησει ο ελληνικος λαος στις εκλογες που θαρθουν και αυτον και ολο το τσιρκο που μας κυβερνα.

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/10/2011 18:41:55

  Αγαπητοί φίλοι, Άρη και Πέτρο (Λαζαρίδη), ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Προσπαθώ να τα λέω όπως τα βλέπω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.