#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπό στενή παρακολούθηση οι κινήσεις του κατοχικού στρατούΗ ανάλυση των στρατιωτικών δεδομένων δεικνύει ότι η Τουρκία δύσκολα θα δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των κοιτασμάτων, ενώ στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η Άγκυρα βρίσκεται παγιδευμένη στις απειλές της.

Σε κατάσταση επαγρύπνησης έχει τεθεί το στράτευμα, για να αποτρέψει τυχόν τουρκικές προκλήσεις στη γραμμή αντιπαράταξης. Δύο είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζονται:

1. Η κίνηση για επέκταση της κατοχής στη νεκρή ζώνη.

2. Οι βολές εναντίον θέσεων της Εθνοφρουράς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Σ», κατά τη διάρκεια τις προχθεσινής νύχτας ο κατοχικός στρατός πραγματοποιούσε στην περιοχή Δερύνειας άσκηση με τη συμμετοχή αρμάτων και πεζικού. Η άσκηση έθεσε σε συναγερμό την Εθνική Φρουρά, χωρίς, ωστόσο, να συμβεί οτιδήποτε.

Σε ετοιμότητα

Όλες οι μονάδες, σε επίπεδο στελεχών, έχουν ενημερωθεί να είναι πανέτοιμες να αντιδράσουν, σε περίπτωση που παρατηρηθούν τουρκικές κινήσεις. Η Εθνική Φρουρά σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ είναι αποφασισμένη να απαντήσει με όλα τα μέσα, σε περίπτωση που επιχειρηθεί από τους Αττίλες προώθηση σε περιοχές της νεκρής ζώνης.

Στους στρατιώτες των φυλακίων της πρώτης γραμμής έχουν δοθεί οδηγίες για αυξημένη επαγρύπνηση και προσεκτική παρατήρηση των τουρκικών κινήσεων. Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται και μονάδες άμεσης επέμβασης. Σε φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης στη Λευκωσία οι στρατιώτες αναφέρουν τις τελευταίες μέρες παράξενους θορύβους τη νύκτα.

Η γραμμή αντιπαράταξης μήκους 183 χιλιομέτρων έχει υποστεί εκλέπτυνση στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης. Ωστόσο, το πολύ καλό δίκτυο διοικητικής μέριμνας του στρατεύματος έχει σημαντικά αποθέματα πολεμικού υλικού, τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή διασπορά.

Με αφορμή την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, συστοιχίες των Έξοσετ που είναι πύραυλοι θαλάσσης-θαλάσσης και πυροβόλα μακρού βεληνεκούς βγήκαν εκτός αποθηκών. Το βεληνεκές των πυραύλων αυτών είναι 60 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα σκάφη εν πλώ. Οι πύραυλοι Έξοσετ, γαλλικής προέλευσης, θεωρούνται το ισχυρότερο όπλο του στρατού μας για αποτελεσματική περιφρούρηση της θαλάσσιας ζώνης.

Θερμό επεισόδιο στη θάλασσα

Η ανάλυση των στρατιωτικών δεδομένων δεικνύει ότι η Τουρκία δύσκολα θα δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των κοιτασμάτων. Δεν μπορεί να παρέμβει στη θαλάσσια περιοχή που πλέει η πλατφόρμα Noble Ferrigton. Η πορεία του γεωτρύπανου «Όμηρος» συνοδεύεται από πυραυλακάτους του ισραηλινού ναυτικού και στην περιοχή υπερίπταται η ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Με αυτά τα δεδομένα, οι βρυχηθμοί της Άγκυρας, που έγιναν δι' όλων των επισήμων εκπροσώπων της, θεωρείται ότι θα στραφούν προς το αδύνατο μέρος, την Κύπρο. Ο κίνδυνος αυτός δεν υπερτιμάται αλλά υπάρχει και απασχολεί Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ.

Η πολιτική των κανονιοφόρων που η Άκυρα εφραμόζει στο Αιγαίο δεν θα γίνει ανεκτή από το Ισραήλ, που ξέρει τι θα κάνει αν προκληθεί. Από έγκυρους στρατιωτικούς αναλυτές εκφράζεται η άποψη ότι η Άγκυρα έχει παγιδευτεί στις απειλές της και αναζητεί διέξοδο για να διαφυλάξει το γόητρό της. Στην Άγκυρα μελετώνται σενάρια τρόμου, για να δημιουργήσουν το αναγκαίο υπόστρωμα φόβου που θα παραγάγει τα επιθυμητά πολιτικά αποτελέσματα.

Η τουρκική πολιτική είναι χαμένη στην υπόθεση του οικοπέδου Αφροδίτη. Φωνάζει για να κερδίσει στρατηγικό πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των κοιτασμάτων ανοικτά της Πάφου και στην ΑΟΖ Κύπρου - Αιγύπτου. Φωνάζει για το Οικόπεδο 12, για να κερδίσει αλλού στο άμεσο μέλλον.

Του Άδωνη Παλληκαρίδη στη  ''ΣΗΜΕΡΙΝΗ'' της Λευκωσίας

Το άρθρο επιβεβαιώνει όσα γράφαμε εδώ:

Αυξημένος κίνδυνος τουρκικής πρόκλησης τις επόμενες εβδομάδες

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/09/2011 18:34:14

  Η δήλωση του Ερντογάν ότι πολεμικά πλοία θα συνοδεύσουν τον επόμενο στολίσκο στη Γάζα ήταν και η αυτοπαγίδευσή του.
  Αν το κάνει την πάτησε, αν δεν το κάνει έγινε ρεζίλι στους Άραβες στους οποίους θέλει να το παίξει ο νέος Σαλαντίν.

 2. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 18:43:48

  +10000

 3. Nik avatar
  Nik 16/09/2011 18:47:12

  Θυμάτε το ρεζιλίκι του Ερντο όταν δοκίμασε να ανέβει σε άτι σε πανηγύρι; Το ίδιο έχει πάθει και τώρα. Καβάλησε το άτι του ηγεμόνα των μουσουλμάνων και δεν του βγαίνει.

  Αραγε όταν βλέπει στον καθρέφτη τι βλέπει; Τον Σαλαντίν, τον Σουλεϊμάν, ή τον καραγκιόζη;

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/09/2011 18:57:59

  Και για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς των στρατιωτικών δεδομένων, θυμίζω, αν δεν κάνω λάθος, πως πλην των άλλων, το Ισραήλ διαθέτει περίπου 700 μαχητικά α/φη πρώτης γραμμής, όταν π.χ. η μεγάλη δύναμη Γαλλία έχει μόνο τα μισά.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Strange Attractor 16/09/2011 20:02:38

   Και, θα πρόσθετα ΠΕ, το κυριότερο είναι όχι τόσο η ποσότητα όσο η ποιότητα της ηγεσιας τους. Συγκριση με τα εδω κλεπτοκρατικά ανδρείκελα, μόνο θλίψη προκαλεί. Κυρίως διότι μπορούν μετατρέψουν τα στρατιωτικά μας πλεονεκτηματα σε μειονεκτηματα. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα των Υμίων, και οι Τ. το ξέρουν.

 5. Υπήκοος avatar
  Υπήκοος 16/09/2011 20:14:41

  Μήπως κινδυνεύει η Ελληνική ΑΟΖ και όχι η Κυπριακή;
  http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_4127.html

 6. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 16/09/2011 20:27:08

  το γράφω τώρα και μέρες , το μόνο που ίσως επιχειρήσουν οι Τούρκοι είναι προόθηση της γραμμης του Αττίλα πρός νότο π.χ. στον κόλπο της Λάρνακας για να αποκτήσουν πρόσβαση στην νότια υφαλοκρηπίδαΠοιός είναι δυνατόν να πιστέψει ότι οι Τούρκοι θέλουν λύση του Κυπριακού μέχρι τέλους του 2011; Θέλουν "λύση" στα μέτρα τους ώστε την προεδρία του 2ου εξαμήνου του 2012 να την ασκήσει ο κος Ερντογαν , αλλοιώς ..διχοτόμηση (αυτό θέλουν ) αλλά με ακτογραμμή στον ΝΟΤΟ !!!!

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 16/09/2011 20:38:32

  Γεγονός παραμένει ότι, ο εδώ υποθηκευτής με τον εκεί καταστρόφια, δεν εμπνέουν απολύτως καμία εμπιστοσύνη στους Πολίτες. Αντιθέτως, θεωρούνται ύποπτοι γιά κρυφή «συνεργασία» με τον κοινό εχθρό απέναντι.

 8. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 16/09/2011 21:08:30

  Μην ανησυχείτε, διαθέτουμε το απόλυτο υπερόπλο καταστροφής, τον ΓΑΠ και την παρέα του. Έτσι και τολμήσουν οι Τούρκοι να κάνουν ντου, θα τους στείλουμε με την πρώτη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών. Μόλις πατήσουν το πόδι τους στην Τουρκία, οι Τούρκοι θα παραδοθούν άνευ όρων για να γλυτώσουν την απόλυτη καταστροφή.

  • tpe avatar
   tpe @ Αμυδρός 16/09/2011 21:47:31

   Είσαι στα συγκαλά σου ανθρωπέ μου; Αυτό είναι αιτία πολέμου, όχι παράδοσης άνευ όρων! Θα κλέψουν και πυρηνικά μάλιστα για εκδίκιση!

 9. Γιάννος Κύπριος avatar
  Γιάννος Κύπριος 16/09/2011 21:21:24

  Είναι αστείο να γράφεται ότι ο κυπριακός στρατός (Εθνική Φρουρά ονομάζεται) έχει τεθεί σε επιφυλακή κλπ. Κάναμε (όσοι κάναμε δηλαδή) 2 χρόνια θητεία και ξέρουμε πολύ καλά ότι καμιά σοβαρή δυνατότητα δεν διαθέτει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.