#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση φαρμακεία: Το απόλυτο μπάχαλο.Είμαστε καταδικασμένοι ως χώρα. Τελεία και παύλα. Από τη μια θέλουμε καγιέν και πισίνες, από την άλλη δεν παύουμε να ζούμε στα Βαλκάνια.

Και έχουμε και το κράτος μας, που όταν θέλει να εισπράξει φόρους ή να επιβάλει κάποιο νέο αντιλαϊκό μέτρο, μας φέρνει ως παράδειγμα την Ευρώπη, που σε αυτήν «ανήκουμε».

Αν τεθεί βέβαια ζήτημα προσαρμογής των μισθών μας ή των υπηρεσιών που μας παρέχονται, σε επίπεδα Ευρώπης, τότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Παλιό το κόλπο.

Ευρώπη είμαστε μόνον όταν θα πρέπει να πληρώνουμε. Έτσι απλά. Στα υπόλοιπα παραμένουμε ψωροκώσταινα.

Αυτό λοιπόν, που συμβαίνει τελευταία με το υπουργείο Υγείας, δείχνει περίτρανα ότι κάποιοι έχουν χάσει τη μπάλα. Ειδικά στο ζήτημα που προέκυψε με τα  φαρμακεία, και που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια Έλληνες.

Χωρίς να είμαι ειδικός, η άποψή μου είναι ότι και οι δυο πλευρές, μάλλον έχουν δίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι τη πληρώνουν τα … βατράχια. Δηλαδή εσείς και εγώ.

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας στο θέμα των φαρμακείων, είναι άνευ προηγουμένου σε ολόκληρο τον «αναπτυγμένο» κόσμο, στον οποίο βαυκαλιζόμαστε να πιστεύουμε ότι ανήκουμε.

Δεν ξέρω αν είναι το κακό μου κάρμα, ή αν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά όποτε χρειάζομαι κάποιο φάρμακο λόγω ασθένειας, σοβαρής ή μη, τα φαρμακεία είναι κλειστά. Τη μια είναι Δευτέρα απόγευμα, την άλλη Τετάρτη, την άλλη Σαββατοκύριακο, την παραάλλη βράδυ, κ.ο.κ. Για να βρεις ένα  απλό σιρόπι, θα πρέπει να ψάχνεις φαρμακείο επί ώρες.

Τι ωραία που θα ήταν όλα, αν αρρωσταίναμε μόνο σε εργάσιμες ώρες και καθημερινές!

Τι να τα κάνω λοιπόν, τα κυριολεκτικά χιλιάδες φαρμακεία, αν σχεδόν ποτέ δεν μπορώ να εξυπηρετηθώ. Υποτίθεται ότι προσφέρουν ιδιαίτερο κοινωνικό λειτούργημα, και εξυπηρετούν ειδικές και έκτακτες ανάγκες. Ταιριάζει όμως αυτό με πρωινά ωράρια, και συγκεκριμένες μόνο ώρες λειτουργίας; Απαράδεκτο.

Στις χώρες της Βορείου Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής, τα φαρμακεία είναι σχεδόν πάντα ανοιχτά (τουλάχιστον 09:00-21:00), πουλάνε τα πάντα, και θυμίζουν σούπερ μάρκετ, όπου διατίθεται μεγάλη γκάμα φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Χαίρεσαι να μπαίνεις μέσα και να ψωνίζεις από βιταμίνες έως … υγραντήρες ατμόσφαιρας.

Στα καθ`ημάς, αυτή η εμμονή κάποιων κλάδων στα κλειστά επαγγέλματα, και στα συγκεκριμένα περιορισμένα ωράρια λειτουργίας, αν μη τι άλλο, εκτός του να ταλαιπωρεί, θυμίζει και μια βαλκανική  μιζέρια άλλων εποχών!

Από την άλλη, οι φαρμακοποιοί έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος, τους καθυστερούν τις πληρωμές για ολόκληρα τέρμινα, την ίδια ώρα που τα έξοδά τους τρέχουν. Προμήθειες, ΦΠΑ, λειτουργικά κόστη, κλπ.

Τους καταλαβαίνω.

Επίσης, αν απελευθερωθεί το επάγγελμα-λειτούργημα, και μπουν στο παιχνίδι μεγάλες εταιρίες (ακόμη και αλυσίδες σούπερ μάρκετ), τότε ή θα προσαρμοστούν, που είναι δύσκολο, ή θα χαθούν, στη καλύτερη περίπτωση μετατρεπόμενοι σε υπάλληλους κάποιας πολυεθνικής εταιρίας.

Ναι, αλλά εμείς τι φταίμε να είμαστε το μπαλάκι στα παιχνίδια μεταξύ φαρμακοποιών και κράτους; Πως το έλυσαν το ζήτημα τα άλλα κράτη; Γιατί εμείς θα πρέπει κάθε τόσο να ανακαλύπτουμε εκ νέου τη πυρίτιδα;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται τώρα το πάνσοφο υπουργείο Υγείας, και βγάζει από τη λίστα  των δωρεάν, εκατοντάδες φάρμακα, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων, οι οποίοι θα αναγκάζονται στο εξής να πληρώνουν από τη τσέπη τους μια σειρά από καθημερινής χρήσης σκευάσματα.

Και άντε, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να αντιδράσουν, οι φαρμακοποιοί που μπορούν, τι κάνουν; Τιμωρούν κι αυτοί τους ασφαλισμένους των ταμείων. Διότι

μέσα  στην εμμονή του να τα αλλάξει όλα εδώ και τώρα,  το κράτος ωθεί τους φαρμακοποιούς να εφαρμόσουν το αυτονόητο: Να πληρώνει δηλαδή ο πελάτης τα φάρμακα και μετά να τα διεκδικεί από το ταμείο του. Φέξε μου και γλίστρησα.

Καλό σαν θεωρία, αλλά σαν πράξη, άστα να πάνε. Φανταστείτε το απόλυτο χάος που ήδη επικρατεί, για παράδειγμα στον ΟΠΑΔ, προσθέστε σε αυτό το χάος και ένα ακόμη μεγαλύτερο, με χιλιάδες ταλαίπωρους να στήνονται στην ουρά για να υποβάλλουν τα παραστατικά αγοράς φαρμάκων, και καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει. Θα δούμε θανάτους υπερήλικων, ακόμη και μαχαιρώματα μεταξύ «ασφαλισμένων»στις ουρές…. Και όλα αυτά, για να σε πληρώσει το ταμείο, αν ζεις ακόμη, σε 12-24 μήνες, στη καλύτερη περίπτωση.

Όπως διάβασα κάπου, ο ΟΠΑΔ σήμερα πληρώνει τους ασφαλισμένους του, αλλά και τους συμβεβλημένους σε αυτόν γιατρούς, για λογαριασμούς που εκκρεμούν από το 2009!!!!!

Φανταστείτε να προστεθούν σε αυτό το μπάχαλο, και να χρειαστούν διεκπεραίωση, και εκατομμύρια επιπλέον παραστατικά αγοράς … ασπιρίνης, σιροπιών, και αλοιφών!!

Τι λέει για αυτό το πιθανό ενδεχόμενο (αν δεν συμβαίνει ήδη) ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι φιλολαϊκοί «σοσιαλιστές» κυβερνώντες μας;

Για αυτό λοιπόν, για μια ακόμη φορά, θα φωνάξω μετ`επιτάσεως:

Γεια σου ρε Ελλάδα με τα ωραία σου.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 25/01/2011 08:59:34

  Strange, προσπαθείς να ισορροπήσεις στο μέσον, όπως είναι η μόδα στην Ελλάδα του Χότζα, δίνοντας δίκιο κι άδικο σ'όλους. Δέ βγάζει πουθενά αυτή η ιστορία - άσε που έχεις και μαύρα μεσάνυχτα για κάποιες πτυχές του θέματος. Προσπαθείς να βάλεις στο ίδιο καλάθι ασφαλισμένους και αρπακτικά του συστήματος, τα φαρμακεία κι εμάς τους γιατρούς.

  Ξέρεις τί θα πεί να κόβεις μόνος σου χρήμα ; Ξέρεις πως, ότι και εξετάσεις να γράψω στο βιβλιάριο ενός ασφαλισμένου του ΟΠΑΔ, όσο μεγάλο ποσό και νά'ναι, ο ελεγκτής (που είναι ένας απλός αγροτικός γιατρός) δέν πρόκειται να το απορρίψει ; Ξέρεις οτι τα βιβλιάρια διακινούνται απο χέρι σε χέρι και δέν υπάρχει έλεγχος ούτε για την ταυτοπροσωπία, ενώ απο τα φαρμακεία τα βιβλιάρια φεύγουν σε σακούλες του σούπερ μάρκετ για τον "μιλημένο" γιατρό ο οποίος θα αντιγράψει έναντι 5 ΄πη 10 ευρώ το κομμάτι τα ήδη δοσμένα φάρμακα ;

  Ξέρεις φίλε μου, οτι ένας γιατρός εδώ στην επαρχία μπορεί να βγάζει και 5 και 10 και κάποιοι 15 χιλιάρικα το μήνα ΜΟΝΟ απο τον ΟΠΑΔ ; Λεφτά καθαρά, ήδη φορολογημένα ! Ξέρεις οτι μπορείς να βγάζεις λεφτά χωρίς - στην κυριολεξία - να βλέπεις ασθενείς ; Πού, σε ποιά χώρα μπορεί να γίνει αυτό και να βρίσκεται κάποιος Strange Attractor που, γεμάτος γεναιοδωρία και μεγαθυμία, σε δικαιολογεί ;

  "Τα χρωστούμενα στους γιατρούς εκκρεμούν απ'το 2009". Η φυλακή να δείς απο πότε εκκρεμεί, φίλε μου !

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ τσώφλι πασατέμπου 25/01/2011 10:44:43

   Και στην επαρχία τα φαρμακεία δίνουν παράνομα στους "φαρμακάδες" τη λίστα με τις συνταγές και βλέπει ο "φαρμακάς" αν ο ά γιατρός έχει συνταγογραφήσει και πόσες φορές το χ φάρμακο (αντί του ψ που είναι άλλης εταιρείας, αλλά ουσιαστικά όμοιο) και του δίνει το ποσοστό του.
   Έτσι έφτασε σε σημείο αγροτικός γιατρός σε νησί των Κυκλάδων να γράφει σε γιαγιά που έπαιρνε κολλύριο, μαζί με το κολλύριο και ένα φάρμακο για το στομάχι, προληπτικά για να μην τη χτυπήσει το κολλύριο στο στομάχι! Εννοείται ότι η γριά το είχε χάψει ότι πρέπει να παίρνει και χαπάκι για το στομάχι μαζί με το κολλύριο! Και έπαιρνε ο γιατρός μας τα ποσοστά του από την εταιρεία που παρήγε το εν λόγω φάρμακο.
   Συμπαιγνία φαρμακευτικής εταιρείας - φαρμακοποιού - αγροτικού γιατρού.
   Ο γιατρός αυτός έφυγε από το νησί με το τέλος του αγροτικού του και έχοντας φτιάξει χοντρο κομπόδεμα, πρόπερσι. Τα έμαθα από συνάδελφό του και φίλο μου που τον διαδέχτηκε.

   • vassilis avatar
    vassilis @ ΒΙΣ 25/01/2011 11:38:31

    Δηλ αν ισχυσουν τα νεα μετρα ο εν λογω αγροτικος δεν θα συνταγογραφει οτι θελει;Ας τον ελεγξει η πολιτεια;Ας μην φορτωθουν οι φαρμακοποιοι τον ψευτογιατρο φιλο σου;

 2. dimos avatar
  dimos 25/01/2011 09:04:17

  Ποιά Βαλκάνια strange attractor ? Πήγαινε μια βόλτα Ρουμανία και Βουλγαρία - τα φαρμακεία λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα 18 ώρες την ημέρα συν τα εφημερεύοντα . Δεν συζητάμε για τα μαγαζιά πότε είναι ανοιχτά.

  Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου με τους πολίτες της ακόμα να εκλιπαρούν τους πολιτικούς να τους διορίσουν στο δημόσιο και τους παράνομους πρόσφυγες να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια και πανεπιστήμια. Πάρτε το χαμπάρι ή η Ελλάδα θα εκσυγχρονιστεί ή θα καταντήσουμε Καμπότζη της Ευρώπης.

 3. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 25/01/2011 09:10:47

  Η κατάσταση με τα φαρμακεία είναι όπως την περιγράφει το άρθρο. Γιουγκοσλαβία του 1970. Πρέπει να ανοίξουν μεγάλα ελέυθερα φαρμακεία που να έχουν συνεχές ωραριο. Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κρατήσεις και μετά ταλαιπωρούνται εξάμηνα και δεκάμηνα για να πάρουν τα λεφτά τους από εξετάσεις και φάρμακα. Αίσχος..

 4. vassilis avatar
  vassilis 25/01/2011 09:38:58

  Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Οσον αφορα το θεμα ωραριου που πιθανον μπαινει παρελκυστικα η πολιτεια νομιμα μπορει να ζητησει να εφημερευουν-διανυκτερευουν ικανος αριθμος φαρμακειων για την εξυπηρετηση του κοινου καθ'οτι ο φαρμακοποιος δεν ειναι εμπορας και επιτελει λειτουργημα αρα υποχρεουται σε διανυκτερευσεις -διημερευσεις.Σε μη τυχον συμορφωση των φαρμοκοποιων υπαρχουν νομοι.Υπαρχει μια φωτογραφικη διαταξη για να ανοιξουν οι ημετεροι σε περιοχες φιλετα στα 200 μετρα απο κεντρα εκδοσεων συνταγων αποκλειοντας τους ηδη εχοντας φαρμακειο.Η πολιτεια δεν θελει να κανει το αυτονοητο.Η'να αφησει κλειστο το νουμερο των φαρμακειων οπως και στην υπολοιπη ευρωπη η'να απελευθερωσει πληρως το επαγγελμα και να ανοιγουν ολοι οι εχοντες τις τυπικες προυποθεσεις.Με τιποτα δεν θελει η πολιτεια να ειναι ξεκαθαρη απεναντι στους πολιτες,στρεβλωνει τις καταστασεις για να εξυπηρετησει ημετερους!

 5. martin avatar
  martin 25/01/2011 10:04:26

  Πραγματικά, όπως σχολιάστηκε πριν, "έχεις και μαύρα μεσάνυχτα για κάποιες πτυχές του θέματος". Δεν αναφέρεις το βασικό λόγο που αντιδρούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, δηλαδή την απαίτηση αποκλεισμού από το επάγγελμα των νέων φαρμακοποιών, πλην βεβαίως των παιδιών φαρμακοποιών και αυτών που διαθέτουν πολύ μεγάλα κεφάλαια.

  Δηλαδή, πρόκειται για την απαίτηση διατήρησης ενός μεσαιωνικού συντεχνιακού συστήματος (διατήρηση κληρονομικότητας, αν είναι δυνατόν). Και βέβαια η κληρονομικότητα δεν έχει σχέση με άλλα επαγγέλματα: και ένας μηχανικός ή οδοντογιατρός μπορεί να κληροδοτήσει την επιχείρησή του στα παιδιά του, αλλά εκεί το κράτος δεν απαγορεύει στους άλλους νέους μηχανικούς ή οδοντίατρους να ανοίξουν επιχείρηση, μέσω της εφεύρεσης του κλειστού αριθμού αδειών.

  Δυστυχώς, πολύ επιφανειακό άρθρο, με μόνη επιδίωξη τη διατήρηση ισορροπιών.

 6. δρόμος avatar
  δρόμος 25/01/2011 10:52:54

  Καλά, πώς του την πέσατε έτσι του ανθρώπου! Τα άρθρα σ'αυτή τη φιλόξενη ιστοσελίδα επιτελούν το θεάρεστο έργο της πρόκλησης διαλόγου, στον οποίον είμαστε όλοι προσκεκλημένοι - ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό, καταθέστε ο καθένας την άποψη και τις γνώσεις του, για να επιτελεσθεί το ζητούμενο!

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ δρόμος 25/01/2011 11:34:54

   +++10000000

 7. chris avatar
  chris 25/01/2011 12:29:40

  Φιλοι μου ο κυριος λοβερδος μετα την διαλυση του ασφαλιστικου και των
  εργασιακων σχεσεων πηρε φορα και τωρα ισοπεδωνει τον χωρο της υγειας
  κλεινοντας νοσοκομεια και οδηγει ασθενεις και εργαζομενους σε τριτοκοσμικες
  συνθηκες.Ας μας πει καποιος γιατι ο κυριος λοβερδος και η επιτροπη του εοφ σχεδιαζει να αναγκασει ασθενεις με χρονια νοσηματα οπως νεφροπαθεις σε τελικο σταδιο ασθενεις με μεσογειακη αναιμια και τετραπληγικους να αγοραζουν φαρμακα που χρειαζονται για την καθημερινη τους φροντιδα και ανακουφιση ενω πριν καλυπτονταν απ τα ασφαλιστικα ταμεια?Ας κοιταξει καποιος στο site disabled.gr και θα καταλαβει την κοινωνικη αναλγησια αυτων
  των ανθρωπων........

 8. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 25/01/2011 12:46:36

  επειδή δεν έχετε σχέση με το αντικείμενο (φυσικό άλλωστε) οι απόψεις σας είναι μονομερέστατες. 1) για τις έκτακτες ανάγκες υπάρχουν τα φαρμακεία υπηρεσίας. Δεν μπορούν να είναι διπλα σε καθε σπιτι , ειναι αναλογα με το πληθος των φαρμακειων καθε νομαρχιας -περιφερειας και αναλογικα ως προς τους δημους και τις περιοχες. 2) αν διαβαστε το προσχεδιο νομου ενδελεχως θα δητε τις χαριστικες προς το κεφαλαιο ρυθμισεις και τις παγιδες για τους νεους φαρμακοποιους 3) το φαρμακο δεν ειναι εμπορευμα αλλα κοινωνικο αγαθο και κατα συνεπεια το φαρμακειο δεν ειναι εμπορικο καταστημα αλλα τοπος α΄βαθμιας υγειονομικης περιθαλψης. 4) εαν το σημερινο συστημα της αδειοδοτησης και της λειτουργιας των φαρμακειων δεν ικανοποιει και πρεπει να αλλαξει , γιατι δεν υιοθετειται αυτουσιο καποιο απο τα ευρωπαϊκα συστηματα (γερμανικο, γαλλικο, δανικο, ισπανικο, βελγικο κοκ.) παρα επιχειρειται αποσπασματικη εφαρμογη διαταξεων ευρωπαϊκο-αμερικανικο-ασιατικων ; 5) ποσο καιρο πρεπει οι φαρμακοποιοι να επιδοτουν το συστημα υγειας και μεχρι ποιου ποσού ; 6) οι πιο μειονεκτικες περιοχες της πατριδας μας γιατι δεν πρεπει να εχουν φαρμακειο; διοτι με τα νεα μετρα ολοι θα κατεβουν στα κεντρα και θα αφησουν την περιφερεια . 7)τις τιμες των φαρμακων τις καθοριζουν οι φαρμακοποιοι η το κρατος (υπ.εμποριου) ; τοτε γιατι ευθυνονται εκεινοι για την αυξηση της φαρ/κης δαπανης και οχι οι βιομηχανοι που επιβαλουν τις τιμες τους και εκβιαζουν και με τις ελλειψεις;
  8) για τα φαινομενα κυκλωματων που αναφερονται , ας ψαξετε να δειτε εαν εχει υπαρξει ονομαστικη καταγγελια εις βαρος "υπευθυνων" και οχι μονο λογια και προπαγανδα απο κυβερνηση και ελεγκτες για τα τηλεοπτικα show οπως αλλωστε αντιστοιχα εγινε με φοροφυγαδες , με γιατρους που δεν εκοβαν αποδειξεις επισκεψεων , κλπ. 9) κληρονομικοτητα οπως αναφερεται και εννοειται δεν υπαρχει. απαραιτητα στοιχεια για ιδρυση φαρμακειου ειναι πτυχιο φαρμακευτικης και αδεια ασκησεως κατοπιν εξετασεων στο υπ.υγειας.
  οσο για την "επιχειρηση" φαρμακειο , τι νομιζετε οτι πρεπει να γινεται με την εξοδο του φαρμακοποιου απο το επαγγελμα; να χαριζεται ο εξοπλισμος το στοκ φαρμακων και το οικημα ενδεχομενως (εαν αφορα ιδιοκτητο καταστημα) ;
  10) οσο για το ωραριο υπαρχει αποφαση του Συμβουλιου επικρατειας για επαγγελματα που υποχρεουνται σε βαρδιες υπηρεσιας , να εχουν συγκεκριμενο ωραριο
  αυτα τα ολιγα προς ενημερωση

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ ΠΑΡΗΣ 25/01/2011 13:40:11

   Καλά φίλε Πάρη, το θεωρείς φυσικό οτι εμείς (γιατροί) δέν έχουμε σχέση με το αντικείμενο ! Αλλα να μήν ξέρουμε και για τα περι φόνου... λίγο δύσκολο να κρύψει η γάτα τα κακά της, δέν νομίζεις ;

   Και φχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά καμιά αυτοκριτική δέν αισθάνεσαι την ανάγκη να κάνεις - έτσι, για να γίνουν πιό πιστευτά τα λόγια σου. Εμείς κάνουμε, φίλε μου.

  • martin avatar
   martin @ ΠΑΡΗΣ 25/01/2011 14:52:34

   Άλλος ένας επαγγελματίας -στη συγκεκριμένη περίπτωση φαρμακοποιός (με κρατική άδεια φαρμακείου)- που δε θεωρεί ότι κάνει επάγγελμα, αλλά λειτούργημα. Η χώρα τελικά έχει μόνο λειτουργούς (με προνομιακή σχέση με το κράτος), όχι επαγγελματίες. Αυτή είναι η βασική αιτία της σαθρής οικονομικής της βάσης: η έλλειψη επαγγελματιών-επιχειρηματιών χωρίς προνομιακή σχέση με το κράτος (στη συγκεκριμένη περίπτωση αδειοδότηση, η οποία αποκλείει όλους τους νέους, παρόλο που έχουν όλα τα τυπικά προσόντα).

   Σε σχέση με την κληρονομικότητα, αυτά να τα λες σε αυτούς που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Σε ένα ευνομούμενο κράτος η (τυχόν) άδεια θα επέστρεφε σε αυτόν που την έδωσε ΔΩΡΕΑΝ, δηλαδή στο κράτος και κανείς γιος ή κόρη δε θα είχε προτεραιότητα (τα κόλπα είναι γνωστά, σε όσους ξέρουν).

   Σε σχέση με το κοινωνικό αγαθό, η οδοντιατρική π.χ. περίθαλψη δεν είναι κοινωνικό αγαθό; Γιατί να μην οριστούν πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια και εκεί; (με αποτέλεσμα οι νέοι οδοντίατροι να μην μπορούν να ανοίξουν οδοντιατρείο). Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς. Νομίζω ότι και η δικηγορία είναι κοινωνικό αγαθό κλπ.

 9. ο ξένος avatar
  ο ξένος 25/01/2011 13:12:40

  Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά καθυστερημένη, γεγονός που αν και είναι γνωστό συνεχίζει να εκπλήσσει. Για τα κλειστά επαγγέλματα έχει ακουστεί και γραφτεί ό,τι παπαριά δεν μπορεί να φανταστεί και ο πιο παρανοϊκός κουκουές. Συνισταμένη όλων, η "πολυεθνική μπαμπούλας". Αυτή, θα έρθει από το εξωτερικό και θα μας μετατρέψει όλους σε υπαλλήλους. Ακούτε; Σε υπαλλήλους. Ποιους; Εμάς, το ένδοξο έθνος εργοδοτών και επιχειρηματιών, τη "μεσαία τάξη" της Ευρώπης, που όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια, εμείς χτίζαμε Παρθενώνες. Εντωμεταξύ, έχουν περάσει μερικές χιλιάδες χρόνια και αυτή την περίοδο που μιλάμε και στο νετ χρεοκοπήσαμε κιόλας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι κατασκεύασμα των ΜΜΕ και των πουλημένων δημοσιογράφων, είναι "κόλπο" για να μας βάλουν στο χέρι οι πολυεθνικές, για να μας αρπάξουν τα κλειστά επαγγέλματα και τα πετρέλαια, και να μας μετατρέψουν σε υπαλλήλους τους. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  (Αν ακούσετε ότι φεύγουν, κρατείστε και μια πισινή, "κόλπο" μπορεί να είναι).

 10. Βασίλης avatar
  Βασίλης 25/01/2011 13:47:16

  Συμφωνώ εν μέρη με τον Πάρη αλλά υπάρχουν μερικές ενστάσεις πάνω στο θέμα.
  1. Τα νομοθετικά διατάγματα που προβλέπουν τον αριθμό των φαρμακείων που διανυκτερεύουν με πληθυσμιακά κριτίρια είναι τόσο παλιά που έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Δεν μπορεί για παράδειγμα για τις περιοχές Ν.Ιωνια, Ηράκλειο,Μαρούσι, Μεταμόρφωση να εφημερεύει ΕΝΑ φαρμακείο όταν στις περιοχές αυτές υπάρχουν τουλάχιστον 100 φαρμακεία. Κανένας δεν ζήτησε να υπάρχει φαρμακείο έξω από το σπίτι του, αλλά αν χρειάζεται να κάνεις ολόκληρο ταξίδι βραδιάτικα για να βρεις ένα ανοιχτό, υπάρχει θέμα. Σαν πρωτοβάθμια παροχή υγειονομικής περίθαλψης και αν θέλεις να παρέχεις υπηρεσίες επιπέδου, θα πρέπει να εξασφαλίζεις τουλάχιστον την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο φάρμακο μιας και όπως λές δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.
  2. Οι φαρμακοποιοί έχουν περιχαρακωθεί πίσω από κάποιους νόμους που τους βολεύουν και εφημερεύουν μια φορά το 6μηνο με αποτέλεσμα την ταλαιπορία όλων όσων ψάχνουν απεγνωσμένα ένα φάρμακο μή εργάσιμες ώρες. Σε καμιά χώρα δεν συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν εδώ. Ακόμα και σε χώρες του πρωην ανατολικού μπλοκ τα φαρμακεία δουλεύουν non-stop με προσωπικό σε βάρδιες. Εδώ θέλουμε να έχουμε ατομική επιχείρηση χωρίς να παρέχουμε τα αυτονόητα.
  3. από τη στιγμή που οι νέοι φαρμακοποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν φαρμακεία, ποιος ο λόγος ύπαρξης των φαρμακευτικών σχολών?? Για να παράγονται φαρμακοποιοί οι οποίοι θα δουλεύουν ως φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι?? Ας απελευθερωθεί λοιπόν το επάγγελμα και ας δωθούν κίνητρα σε νέους να πάνε να ανοίξουν φαρμακεία σε απομακρυσμένες περιοχές.
  Ας πληρώσει επιτέλους και το κράτος τα λεφτά που χρωστάει στους φαρμακοποιούς και ας σταματήσει πλέον το παιχνιδάκι με την τιμολόγηση των φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρίες, που πουλάνε το ίδιο φάρμακο στην Ελλάδα 50ευρώ και στην Γαλλία 10, ή και το ανάποδο. Έχουν τρελαθεί οι φαρμακαποθήκες να κάνουν παράλληλες εισαγωγές και εξαγωγές. Αυτό βέβαια είναι ενα άλλο θέμα, αλλά στην τελική όλα εμείς τα πληρώνουμε είτε σε χρήμα είτε σε ταλαιπωρία.

 11. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 25/01/2011 13:57:39

  Κάποτε ουρλιάζαμε να φύγουν οι αμερικανικες βάσεις του θανάτου. Όταν έφυγαν, επειδή δενμας ειχαν πια ανάγκη, το ΠΑΣΟΚ είχε τρελαθεί από τη στενοχώρια και τους ικετευε να παραμείνουν!
  Όσο για τα μεγάλα αφεντικά τους έλληνες, που δεν θέλουν να γινουν υπάλληλοι, προχθες διαβασα σε εφημερίδα του Κύρτσου, πως μόνο το 4% των ελέυθερων επαγγελματιών έχει πληρώσει φόρους από το 2007.
  Οι φαρμακοποιοί άραγε πληρώσανε ποτέ τίποτα;

  • ΣΚΙΑ avatar
   ΣΚΙΑ @ Εν Πλώ 25/01/2011 15:48:56

   *Οι φαρμακοποιοί άραγε πληρώσανε ποτέ τίποτα;*

   Οι φαρμακοποιοί είναι από τους πλέον συνεπείς φορολογικούς κλάδους στην Ελλάδα γιατί το συντριπτικό ποσοστό του τζίρου τους γίνεται με τιμολογία προς τα σφαλιστικά ταμεία και δε μπορεί να αποκρυβεί...

   Εκτός από τη φορολογική συνέπεια όμως,φέτος μόνο δέχτηκαν δύο απανωτές μειώσεις τιμών της τάξης περίπου του 30% που πέρα από τη μείωση του τζίρου και τη συνεπαγόμενη απώλεια κερδών,τους εξανάγκασε να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές stock φαρμάκων τα οποία αγοράστηκαν σε υψηλές τιμές,κάτι που καταλύει οποιονδήποτε εμπορικό κανόνα,αλλά έγινε δεκτό χωρίς διαμαρτυρίες από τους φαρμακοποιούς ακριβώς γιατί υπάρχει συναίσθηση της επιτέλεσης του λειτουργήματος...

   Εκτός όμως από αυτά,είναι ο κλάδος που πιστώνει τα ασφαλιστικά ταμεία συχνά ολόκληρους μήνες,πολύ πάνω από τις 45 ημέρες που είναι η συμβατική υποχρέωση των ταμείων να πληρώσουν,κρατώντας με αυτόν τον τρόπο όρθιο ένα σύστημα υγείας που χωρίς αυτά τα άτοκα δάνεια θα είχε καταρρεύσει προ πολλού...στο μεταξύ όμως πληρώνουν κανονικά στις εταιρείες εντός 25-30 ημερών τα φάρμακα που παίρνετε εσείς,οι πατεράδες σας οι ή παππούδες σας και ελάχιστα ενδιαφέρεστε βγαίνοντας από το φαρμακείο,από που θα βρουν τα κεφάλαια για να τα πληρώσουν όταν τα ταμεία κάνουν μήνες να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους...επίσης πληρώνουν κανονικά ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για εισοδήματα τα οποία δεν έχουν εισπράξει...

   Πέρα όμως από όλα αυτά είναι και ο κλάδος που όταν το ΙΚΑ ή το όποιο ταμείο,σας κλείσει ραντεβού για μετά από ολόκληρες εβδομάδες,θα σας δώσει "δανεικά" τα φάρμακα που έχετε ανάγκη εκείνη τη στιγμή και θα περιμένει να γίνει το περιβόητο ραντεβού για να προσκομίσετε τη συνταγή,ώστε να μην επιβαρυνθείτε με όλο το ποσό που κοστίζουν τα συγκεκριμένα φάρμακα.Τα διάφορα Lidl,Carrefour και λοιπά Super Market που τα έχετε στα ώπα ώπα και στα οποία θέλετε να δώσετε και τα φάρμακα,μπορεί να μη σας δίνουν "βερεσέ" τρόφιμα όταν πεινάτε και δεν έχετε να τα πληρώσετε cash,οι "αλήτες" οι φαρμακοποιοί όμως είναι πάντα έτοιμοι να σας δώσουν "βερεσέ" το φάρμακο που έχετε ανάγκη την ώρα που το έχετε και να περιμένουν εβδομάδες ή και μήνες ώστε να προσκομίσετε τη συνταγή που ισοδυναμεί με την πληρωμή τους.

   Εκτός όμως από όλα αυτά είναι και ο κλάδος που προσφέρει σε εσάς,στους πατεράδες και στους παππούδες σας πλήθος δωρεάν υπηρεσιών μέσω του φαρμακείου της γειτονειάς που θα τις εκτιμήσετε μόνο όταν θα τις χάσετε με την έλευση των απρόσωπων αλυσίδων...μετρήσεις πίεσης ανά πάσα στιγμή,πραγματοποίηση ενέσεων,μετρήσεις σακχάρου,παροχή επειγουσών πρώτων βοηθειών κλπ. (φίλος που βρέθηκε στη Γαλλία και χρειάστηκε να τυλίξει το χέρι του με επίδεσμο,δεν είχε τη συγκεκριμένη βοήθεια από το φαρμακοποιό που του πούλησε τον επίδεσμο και ο οποίος τον παρέπεμψε σε γιατρό)

   Οπότε νομίζω ότι είναι εύλογη η απάντηση στο ερώτημα του συγκεκριμένου φίλου *Οι φαρμακοποιοί άραγε πληρώσανε ποτέ τίποτα;*Μα φυσικά και όχι...οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πληρώσει ποτέ τίποτα.

 12. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 25/01/2011 14:03:38

  ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.....ΚΡΙΜΑ...ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.

 13. ο ξένος avatar
  ο ξένος 25/01/2011 14:24:50

  Ένας ακόμη μύθος, πολυτραγουδισμένος σήμερα, είναι το "κοινωνικό συμφέρον", τάχα ότι στρέφουν "τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη".
  Στην πραγματικότητα, κοινωνικό συμφέρον δεν υπάρχει, υπάρχουν συμφέροντα διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

  Έστω νόμος που απαγορεύει την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας και γεμίζει το δήμο με ποδηλατόδρομους. Ορισμένες κοινωνικές ομάδες θα ωφεληθούν, άλλες θα ζημιωθούν. Π.χ. διαφορετικά θα επηρεαστεί ο εργαζόμενος στο χώρο του ποδηλάτου, διαφορετικά στο χώρο του αυτοκινήτου, με αλυσιδωτές συνέπειες, θετικές ή αρνητικές, σε όλους τους πολίτες.

 14. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 25/01/2011 18:27:23

  @τσώφλι πασατέμπου : αυτοκριτικη γιατι; εχω κανει κατι εγω (αυτο-κριτικη) που πρεπει να απολογηθω; εκτος αν εννοουσες κατι αλλο . για τον κλαδο γενικωτερα : παντου υποαρχουν καλοι και κακοι πολιτες (σε ολα τα επαγγελματα ανεξαιρετως ειναι γνωστο ) . τα λογια μου ας μην τα πιστεψετε. απλα ρωτηστε και μαθετε αν οσα γραφω ειναι αληθεια (scripta manent) και ενημερωθειτε περι των πραγματικα ισχυοντων.
  @martin η ειρωνια σου ασχολιαστη (ειναι λειτουργημα + επαγγελμα . εκτος αν θεωρεις οτι το λειτουργημα εκτελειται δωρεαν και ο λειτουργος ζητιανευει η αναμενει το φιλοδωρημα ως προς το ζειν) παμε στο προκειμενο : θεωρεις οτι ολες τις αλλες επαγγελματικες αδειες τις δινει καποιος ιδιωτικος φορεας και οχι το κρατος; και οταν φευγουν απο την εργασια τους οι αλλοι επαγγελματιες δωριζουν την περιουσια τους ; η την πουλανε; ασ πουμε φουρνοι-ταξι-πρατηρια καυσιμων κλπ. η αδεια δεν πωλειται και μην το επαναλαμβανεις διοτι δεν ειναι αληθες. η αδεια εξασκησεως επαγγελματος και η αδεια ιδρυσεως ειναι προσωπικες και μονο προσωπικες. αυτο που πωλειται ειναι ο εξοπλισμος η θεση και το ονομα .
  @Βασίλης : ο αριθμος των εφημερευοντων φαρμακειων αποφασιζεται απο την νομαρχια (τωρα περιφερεια) και ειναι αποκλειστικα δικο της θεμα και οχι των φαρμακοποιων. οσο για το καθε ποτε αφημερευουν τα φαρμακεια μην λες ανακριβειες. στον δημο αθηναιων ειναι καθε 31 ημερες και οχι καθε 6μηνο οπως λες και αντιστοιχα ειναι και σε αλλους δημους (21- 32 μερες).
  οποιος βγαλει την φαρμακευτικη δεν ειναι απαραιτητο να ανοιξει φαρμακειο. μπορει να εργαστει σε νοσοκομειο, σε ασφαλιστικα ταμεια,στην βιομηχανια, στο δημοσιο, σε κλινικες.
  ο ΣΚΙΑ σας εξηγησε ενα κομματι περι των οικονομικων. δεν σας ειπε βεβαια τα περι γραφειοκρατιας (αλλη φορα) και επικινδυνοτητας .
  @ο ξένος : το κοινωνικο συμφερον υπαρχει και ειναι η συνισταμενη και ο κοινος τοπος των επι μερους συμφεροντων διαφορων κοινωνικων ομαδων σε μια οργανωμενη κοινωνια.

  • martin avatar
   martin @ ΠΑΡΗΣ 25/01/2011 19:00:14

   Μα φυσικά πωλείται η άδεια, εφόσον η ύπαρξη συστήματος αδειοδότησης και μόνο εμποδίζει το νέο φαρμακοποιό (που έχει και μεγάλο κεφάλαιο) να ανοίξει νέο φαρμακείο σε νέα θέση: είναι αναγκασμένος να βρει φαρμακοποιό που θέλει να αποσυρθεί και να αγοράσει τη θέση του. Δε χρειάζεται master στα οικονομικά για να καταλάβει κάποιος ότι ο περιορισμένος αριθμός αδειών ωφελεί τον έχοντα άδεια, εφόσον πουλάει σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από αυτήν που θα καθόριζε η αγορά (η ύπαρξη συστήματος αδειοδότησης δημιουργεί υπεραξία στον έχοντα την άδεια -τα άλλα δύο στοιχεία, που αναφέρεις ότι πωλούνται, έχουν μηδενική αξία (όνομα) ή πολύ μικρή (εξοπλισμός) σε σχέση με τα ποσά που δίνονται).

   Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι όσο εύκολα μιλάς για λειτούργημα τόσο εύκολα αποκλείεις τους νέους φαρμακοποιούς από το φαρμακείο και προτείνεις να δουλεύουν ως μισθωτοί. Μα, εφόσον, με τη λογική σου, πρόκειται για λειτούργημα, δεν είναι άδικο τόσοι νέοι άνθρωποι με τα ίδια (και μάλλον περισσότερα) προσόντα να αποκλείονται ενώ θέλουν να προσφέρουν;

 15. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 25/01/2011 19:39:51

  συνεχιζεις να λες ανακριβειες. η αδεια ειναι προσωπικη και επωνυμη. δεν μπορει να πωληθει . τελεια και παυλα . αν δεν το ξερεις πηγαινε να ρωτησεις το τμημα φαρμακων-φαρμακειων της νομαρχιας αθηνων η παρε να διαβασεις τον νομο 1963/91 φεκ 312
  και επι πλεον διαστρεφεις τα γραφομενα. εγραψα για το σχολιο3 του βασιλη: από τη στιγμή που οι νέοι φαρμακοποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν φαρμακεία, ποιος ο λόγος ύπαρξης των φαρμακευτικών σχολών
  και του εξεθεσα τον λογο υπαρξης των φαρμακευτικων σχολων οτι δεν ειναι μονοδιαστατος (φαρμακειο) αν δεν σου αρεσει προβλημα σου . ομως αυτες ειναι οι θεσεις φαρμακοποιων στην αγορα εργασιας τι να γινει;
  δεν διαβαζεις προσεκτικα η παραποιεις εσκεμμενα

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ ΠΑΡΗΣ 26/01/2011 00:48:30

   Αγαπητέ Πάρη, δεν είμαι του "χώρου", είμαι καλοπροαίρετος και θέλω να μάθω.

   Αυτό που λες: "αυτές είναι οι θέσεις φαρμακοποιών στην αγορά εργασίας, τι να γίνει;" δεν ακούγεται καθόλου ωραίο, αν θέλεις να το εξηγήσεις.

   Τελικά, τί τρέχει με το "άνοιγμα";

   Θα σου πάρουν την άδεια;
   Θα σου πάρουν το φαρμακείο;
   Θα σου πάρουν το στοκ;
   Θα σου πάρουν τον εξοπλισμό;

   Εξήγησε μου πιο είναι το "ζόρι", και έρχομαι για συμπαράσταση.

   • martin avatar
    martin @ ο ξένος 26/01/2011 06:47:19

    @ξένε,
    νομίζω ότι κατάλαβες (όπως και όποιος εκτός χώρου διάβασε τα σχόλια).

    Το θέμα για τους έχοντες άδεια είναι να παραμείνει κλειστός ο αριθμός των αδειών (χωρίς κάν να αυξηθεί) και μάλιστα να μην αλλάξει τίποτα στο υπάρχον καθεστώς (κληρονομικότητα, φαρμακεία ανοιχτά λίγες σχετικά ώρες, περιορισμένες εφημερίες). Δηλαδή, όπως κάθε οργανωμένη συντεχνία, απαιτούν να μην αλλάξει τίποτα -και όλα αυτά για το "κοινό" καλό, γιατί κάνουν λειτούργημα που προσφέρει κοινωνικό αγαθό κτλ. (τα έχουμε ακούσει ξανά και ξανά από πολλές συντεχνίες).

    Όσο για την επιμονή ότι πουλιέται το μαγαζί και ο εξοπλισμός και όχι η άδεια, επαναλαμβάνω ότι δε χρειάζεται master στα οικονομικά για να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει. Αν ο εξοπλισμός, άντε και το όνομα (αν και για φαρμακείο το όνομα έχει σχεδόν πάντα σχεδόν μηδενική αξία) αξίζουν 100.000, το μαγαζί πουλιέται 500.000 εξαιτίας του συστήματος κλειστής αδειοδότησης. Επομένως, τι είναι αυτό που δίνει πλασματική υπεραξία;

    Επαναλαμβάνω ότι δε χρειάζεται master στα οικονομικά για να γίνει κατανοητό ότι αν υπήρχε το ίδιο σύστημα κλειστής αδειοδότησης στα π.χ. κρεωπολεία ή οδοντιατρεία, η ίδια ακριβώς υπεραξία θα δημιουργούταν, εφόσον ο νέος επαγγελματίας δε θα μπορούσε να
    να ανοίξει νέο μαγαζί σε νέα θέση: θα ήταν αναγκασμένος να βρει κρεοπώλη ή οδοντίατρο που θέλει να αποσυρθεί και να αγοράσει τη θέση του.

    Όσο για το κορυφαίο σχόλιο ("αυτες ειναι οι θεσεις φαρμακοποιων στην αγορα εργασιας, τι να γινει;"), πέρα από το ότι είναι ύβρις προς τους νέους φαρμακοποιούς, για ποια αγορά λέει ο ποιητής; αυτήν που καθορίζεται με νόμους κλειστής αδειοδότησης; μα αυτή δεν είναι αγορά. Επιπλέον, πρέπει να αποφασίσει: όταν μιλάει για το επάγγελμά του το θεωρεί λειτούργημα που δεν πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς, όταν απευθύνεται στους νέους φαρμακοποιούς μιλάει για αγορά. (Και είναι εντυπωσιακό ότι όσο εύκολα μιλάει για λειτούργημα τόσο εύκολα αποκλείει τους νέους φαρμακοποιούς από το φαρμακείο και προτείνει να δουλεύουν ως μισθωτοί. Μα, εφόσον πρόκειται για λειτούργημα, δεν είναι άδικο τόσοι νέοι άνθρωποι με τα ίδια (και μάλλον περισσότερα) προσόντα να αποκλείονται ενώ θέλουν να προσφέρουν;)

 16. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 26/01/2011 09:56:32

  τελικα μαλλον δεν διαβαζετε καλα. κατα πρωτον δεν εχω την παραμικρη προθεση να θιξω κανεναν και ειμαι προσεκτικοτατος. το που βρισκει την
  "υβρι" ο martin τελικα ειναι δικο του προβλημα κατανοησης η συστηματικης παραπληροφορησης και δεν θα ασχοληθω αλλο να του απαντησω. του υπεδειξα το φεκ και τον νομο να διαβασει εφόσον δεν ξερει. απο κει και περα οσο συνεχιζει το ιδιο μοτιβο δεν αξιζει . ιδιαιτερα μονο ως τελευταια παρατηρηση:σημερα υπαρχουν περιοχες της πατριδας μας οπου μπορει να ανοιξει φαρμακειο. γιατι δεν τις προτιμουν ; γιατι δεν ανοιγουν φαρμακειο ωστε να ικανοποιησουν την θεληση τους για προσφορα :.........δεν είναι άδικο τόσοι νέοι άνθρωποι με τα ίδια (και μάλλον περισσότερα) προσόντα να αποκλείονται ενώ θέλουν να προσφέρουν;). μηπως η προσφορα εξαντλειται μονο στα αστικα κεντρα; οι υπολοιπες περιοχες ειναι πολιτες γ΄κατηγοριας;

  @ξενος : αυτο που γραφω ειναι πολυ κατανοητο νομιζω. ανεφερα ολες τις επιλογες που εχει καποιος που αποκτα το πτυχιο της φαρμακευτικης και τιποτε παραπανω. δεν προετρεψα κανεναν να ακολουθησει καμμια επιλογη. απλη αναφορα εκανα. οσο για το “αυτές είναι οι θέσεις φαρμακοποιών στην αγορά εργασίας, τι να γίνει;” εξηγηστε μου αν υπαρχουν και καποιες αλλες προοπτικες και δεν τις ανεφερα , αλλιως προς τι η παρεξηγηση;
  το "ανοιγμα" ειναι μια πολιτικη καθαρα απαξιωσης και εξαναγκασμου κλεισιματος ολων των μικρων φαρμακειων (ωραριο-εκπτωσεις-μη πληρωμες ταμειων) πος οφελος των φαρμακοβιομηχανων (να αναλαβουν το φαρμακο απο την πηγη εως την καταναλωση) οπως το εχουν διατυπωσει ευκρινεστατα και οι ιδιοι σε συνεντευξεις τους.
  στον νεο νομο απλα ετσι μια παρατηρηση: γιατι προβλεπεται εως και τριπλασιασμος των υπαρχοντων φαρμακειων γυρω απο τα κεντρα συνταγογραφησης; για προσφορα στο κοινωνικο συνολο;
  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/2SXEDIONOMOY.pdf
  και η μεγαλη απατη ερχεται ως εξης : για το υποτιθεμενο ανοιγμα τα συναρμοδια υπουργεια ειναι το υγειας και το οικονομκων. καταθετουν και τα δυο απο ενα νομοσχεδιο (το υγειας για τις υπηρεσιες υγειας , το οικονομικων για ολα τα αλλα)
  στο του υπ.οικονομικων ομως δεν αναφερεται ρητα η εξαιρεση των υπηρεσιων υγειας οπως ειναι υποχρεωση ,συμφωνα και με την οδηγια Μπολκενσταϊν , αλλα υπαρχει μια γενικολογη αναφορα στο οτι αιρονται ολοι οι περιορισμοι που αφορουν στην εκδοση αδειων .....κλπ κλπ για ολα τα επαγγελματα(αρθρ0 11 ). αυτο εχει σαν συνεπεια να μας στελνει ο ενας στον αλλο για παρανοησεις και απαλλαγη ευθυνων (ο παπακωσταντινου στον λοβερδο και τουμπαλιν).
  η υποθεση δεν ειναι μια "αρνηση των βολεμενων" οπως ευκολα μπαινουν οι ταμπελλες , αλλα εχει πολυ μεγαλη ουρα απο πισω .
  επισης ενημερωτικα: τα φαρμακα υψηλου κοστους (οπως λεγονται) τα εδινε το κρατος δωρεαν στους ασφαλισμενους μεσω κρατικων φαρμακειων. οι βιομηχανοι ομως εξωφλουνταν μετα απο χρονια. τι σκεφτηκαν λοιπον; τα εδωσαν στα φαρμακεια (με χαμηλο ποσοστο κερδους , οχι με το κανονικο που ισχυει για ολα τα υπολοιπα) . τι κερδισαν ; το κρατος συνεχιζει να εξωφλει μετα απο 8-10 μηνες και βαλε , ομως οι βιομηχανοι τα χρηματα τους τα παιρνουν αμεσως , διοτι τα πουλανε τοις μετρητοις η στις φαρμακαποθηκες η κατὲυθειαν στα φαρμακεια . BINGO!!!!!

 17. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 26/01/2011 10:06:32

  και για την αποφυγη της παρανοησης οπως εκλαμβανεται απο τους αναγνωστες των σχολιων (ο προφορικος σε σχεση με τον γραπτο λογο εχει το πλεονεκτημα της χροιας της φωνης)
  ο αποφοιτος της φιλολογιας εχει σαν προοπτικη : σχολικη εκπαιδευση, φροντιστηρια ,ιδιαιτερα
  ο χημικος : καθηγητης , βιομηχανια , φροντιστηρια , ιδιαιτερα
  ο δικηγορος : μαχιμη δικηγορια, νομικος συμβουλος , διαμεσολαβητης υποθεσεων
  ετσι και ο φαρμακοποιος : φαρμακειο , βιομηχανια , ερευνα , νοσοκομειο, κλινικες , ασφ.ταμεια .
  καμμια υποδειξη , καμμια απαξιωση (αν η εργασια θεωρειται απαξιωση ,τοτε τι να πω; ) καμμια προτροπη. απλη καταγραφη και αναφορα , τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγωτερο.

 18. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 26/01/2011 10:30:22

  και για την παραπληροφορηση σε σχεση με το ποσοστο κερδους :

  amoxil 1gr disp. : τιμη αγορας 4,41 € + φπα (6,5%) 0,29€ = 4,7 €
  τιμη πωλησης (περιλαβανομενου φπα) = 6,34

  klaricid 500 mgr tab. : 20,06 € + 1.30€ = 21,36 €
  28,84 €
  depon tab. 500mgr : 0,49€ + 0,03€ = 0,52 €
  0,70 €

  οι αναγνωστες ας εξαγουν συμπερασματα μονοι τους

 19. ΠΑΡΗΣ avatar
  ΠΑΡΗΣ 26/01/2011 10:53:20

  και για το γενικοτερο "ανοιγμα" του επαγγελματος :
  αναρωτηθειτε γιατι δεν παιρνουν ενα ευρωπαϊκο συστημα ολοκληρωμενο (αφου οπως λενε πρεπει να γινουμε ευρωπαιοι -θαρρεις ειμαστε υποαναπτυκτοι ) και να το εφαρμοσουν απο το Α ως το Ω. οποιο θελουν (γαλλικο,γερμανικο,ισπανικο, αγγλικο, ολλανδικο,δανικο , σουηδικο κλπ) αλλα εξ' ολοκληρου απο την αρχη εως το τελος και μονο απο μια χωρα.
  αντιθετα : επιλεγουν αποσπασματικα μετρα (ενα απο δω , ενα απο κει ) και φιαχνουν ενα εκτρωμα που οδηγει μονο σε νομους της ζουγκλας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.