24/06/2008 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση και των δύο μεγάλων κομμάτων η διαφθορά

Πτώση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και άνοιγμα της ψαλίδας στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων (από 3,1% τον Μάιο, στο 5%, τώρα) με ταυτόχρονη αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κατέγραψε η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Το σκάνδαλο της Siemens, όπως διαπιστώνεται από τα ευρήματα της τηλεφωνικής μέτρησης, πλήττει κυρίως την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της κυβερνώσας παράταξης, ενώ σημαντικό ρόλο για την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται διαδραμάτισε και η «διαγραφή» του Κ. Σημίτη. Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ευνοούν κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ (14,1 - 16%). Κερδισμένο είναι το ΚΚΕ μιας και για πρώτη φορά φθάνει το 7,5% - τους προηγούμενους μήνες τα ποσοστά ήταν κοντά στο 7%. Χωρίς αυξομειώσεις κινείται το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, σταθερά στο 4%, χωρίς να επωφελείται από το δυσμενές κλίμα κατά των δύο μεγάλων κομμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης (επτά στους δέκα πολίτες) πιστεύει ότι η υπόθεση της Siemens αφορά κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα, το 17,1% το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα το 75,1% εκτιμά ότι σκάνδαλο θα πλήξει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και το 59,9% την εικόνα της κυβερνώσας παράταξης.
Τέλος η κοινή γνώμη πιστεύει ότι μάλλον πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή (55,9%), ενώ το 39,7% θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει μόνη της η Δικαιοσύνη με τη δικαστική έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 24/06/2008 15:45:25

  Το παλιό φεύγει και τοπ καινούργιο δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. Αρα, ενδιάμεσο κενό. Και κενό χωρίς γέφυρα, σημαίνει πρόβλημα. Και μετά λένε εμάς μπαχαλάκηδες.

 2. VPRC avatar
  VPRC 24/06/2008 18:23:44

  Με τις λαμακίες του ο Γιωργάκης, στήνει τη νέα 30ετία της δεξιάς.

  Κανέας δεν το περίμενε πως θα έβγαινε Ζίγδης!

  Εδώ και τώρα πρέπει να φωνάξει "ως εδώ" ο Βενιζέλος. Αλλιώς το κενό χορτάριασε! Και δεν ξαναμαζεύεται κόμμα στον κεντρώο χώρο με 30-35-40%.

  Ο μαλάσκας το διέλυσε το κόμμα... παρέδωσε τον τόπο στη δεξιά.

  Κι ο τόπο χρειάζεται δυο κόμματα, όχι ένα,

  Για δες που έκανε το καραμανλή πολιτικό αρχηγό!

 3. NS avatar
  NS 24/06/2008 20:52:43

  Δεν λέω ο Παπανδρέου έχει τα defaux του... ΑΛΛΑ είναι απόλυτα τραγικό ορισμένοι πικραμένοι Πασόκοι να μην έχουν καταλάβει ακόμη ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο Παπανδρέου και ότι η γιατρειά του σίγουρα τέλος πάντων δεν είναι ο ... Βενιζέλος!!! Η σημερινή κατάσταση και εικόνα στο ΠΑΣΟΚ δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά το 2004, οφείλεται στη διαδρομή και τις προτεραιότητες του κινήματος και ιδίως των στελεχών του. Και ότι ο κόσμος είχε καταλάβει ήδη πολύ πρίν το 2004 (δηλαδή όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ) πώς και γιατί ασκούνταν η εξουσία από τους "πράσινους" φορείς της.

 4. πασοκολόγος avatar
  πασοκολόγος 25/06/2008 05:33:52

  υπάρχει μια μικρή ομάδα παλαιοπασόκων, ένα πσοσοστό 1-2% με βασική έδρα την περιοχή του πειραιά... που παραμερίστηκαν από τα πράγματα. αυτοί λοιπόν στράφηκαν ουσιαστικά του ίδιου του κόμματος, προξενώντας διάφορες καταστάσεις. ένα μικρό παράδειγμα η εσωκομματική σκληρή σύγκρουση στο δήμο κορυδαλλού, που βγήκε στην τηλεόραση με σκηνές από ξυλοδαρμούς κλπ

  ο οποιοσδήποτε ηγέτη του κόμματος του μεσαίου χώρου (παλιά ΕΚ σημερινό Πασοκ) ΟΦΕΊΛΕΙ ΝΑ ΛΎΣΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, να ξωπετάξει τους εσωτερικούς πολιτικούς κρετίνους.

  αυτή η ομάδα παλατζάρει... συμπρότεινε τη λύση γιωργάκη το 2004, αλλά δεν τους βγήκε, σήμερα τον στηρίζει (κριτικά) γιατί ξέρει πως αν βγει ο μπενι, τους έχει καθαρίσει.

  τώρα, όλα αυτά που γράφονται στις μέρες μας για μίζενς κλπ... αρχή αρχή, αναρωτιέται ο κάθε λογικός: ποιος βγάζει έξω κατά σχεδιασμένη πορεία το τι γ'ίνεται στις ανακρίσεις; έτσι θα το τραβ'ηξουν μέχρι να κάνουν ανίσχυρο το πασοκ.

  η νουδου μπορεί να μην έχει πολιτικό λόγο ή πολιτικές λύσεις.. έχει όμως γερό παρακράτος και μηχανισμό συκοφάντησης


  δυστυχώς, μέρα με τη μέρα βλέπουμε το φόβο να ξαναγυρνά.. στο ποιες εφημερίδες αγοράζει κανένας στο περίπτερο... τι λέει στη δουλειά του..

  κατευθυνόμαστε φουλ για κράτος α λα τσαουσέσκου.

 5. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 25/06/2008 09:19:06

  Θέμα: Οργανωμένη επίθεση κατά της Ελληνικής γλώσσας

  Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

  Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

  Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:

  1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.

  2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'..

  3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούνως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι','αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'

  4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.

  5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
  Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').
  Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.


  ΣΧΟΛΙΑ ??????

  ππ

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/06/2008 11:11:39

  Φίλε, Πόρτα Πόρτα,

  παράδειγμα στα αγγλικά:

  European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.


  As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as "Euro-English".


  In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard "c" will be dropped in favour of "k". This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

  There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome "ph" will be replaced with "f". This will make words like fotograf 20% shorter.

  In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where! more komplikated changes are possible.
  Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.


  Also, al wil agre that the horibl mes of the silent "e" in the languag is disgrasful and it should go away.


  By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v".


  During ze fifz yer, ze unesesary "o" kan be dropd from vordskontaining "ou" and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensi bl riten styl.


  Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.


  Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.


  If zis mad you smil, pleas pas on to oza pepl.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.