#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2012 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργοί στο Πραιτόριο του ΜαξίμουΠροϋποθέσεις πολιτικής αντεπίθεσης προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την εκλογική νίκη του περασμένου Ιουνίου και την έναρξη της νέας, εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς.

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για ασφυκτικό έλεγχο του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου, από το οποίο ανέμενε πολλά περισσότερα και έχει ήδη δρομολογήσει τις επόμενες κινήσείς του για αναθέρμανση της οικονομίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν οι προσεχείς κινήσεις στο πεδίο της ανάπτυξης και των επενδύσεων, π.χ. αποκρατικοποιήσεις, να εξελιχθούν σε«λοκομοτίβα» και γι’ αυτό χρειάζεται η ενεργή στήριξη των υπουργών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, πλήρη απολογισμό στον τομέα ευθύνη τους, αλλά και να ορίσουν σημεία που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς άμεσα για να υπάρξει αύξηση του δείκτη ανάπτυξης.

 Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πολλές ενδείξεις ότι δεν τρέχει όπως πρέπει η κυβερνητική μηχανή και εκτός από τις επισκέψεις στα υπουργεία που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θέλουν να υπάρξει καταγεγραμμένη η κυβερνητική δραστηριότητα.

Η απόφαση για αξιολόγηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι ξεκάθαρη, μετά την επιλογή του Α. Σαμαρά για επιστροφή της κυβέρνησης στην αναζήτηση λύσεων στα τρέχοντα προβλήματα των πολιτών.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού θα αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως για την προβολή των πεπραγμένων της κυβέρνησης, και θα αποτελέσει τον άξονα των απαντήσεων που θα πρέπει να δώσει ο ίδιος άμεσα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος στις συνομιλίες του, επισημαίνει την ανάγκη να τρέξει η εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Στόχος του είναι να καταδειχθεί στην κοινή γνώμη ότι οι εξαγγελίες και οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή και ως το τέλος της τετραετίας θα έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι, ώστε η κυβέρνηση θα κριθεί από τα πεπραγμένα της.

Με αυτό το μοτίβο θα κλιμακωθούν οι προσπάθειες να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, λόγω των μέτρων. Ειδική επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προλάβουν τις δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αρχή του νέου έτους και, ει δυνατόν, να τις επηρεάσουν εμμέσως με την παρατεταμένη προβολή του κυβερνητικού έργου και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να αρχίσει και εξορμήσεις στην περιφέρεια.

Ο Α. Σαμαράς, θέλει γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις από τους υπουργούς του, ενώ ζητεί ενίσχυση της εσωτερικής κυβερνητικής συνοχής, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες που θα περιορίσουν τις δυνατότητες της αντιπολίτευσης να δημιουργηθούν εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που είναι προαπαιτούμενα για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει, μέσω του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, από τους υπουργούς, να βρουν σύντομα λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα, ώστε να διευκολυνθεί η κυβερνητική πολιτική και να τύχει ευρύτερης κοινωνικής στήριξης.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, αυτό του ελλιπούς συντονισμού αποκαθίσταται σταδιακά και δίνει ελπίδες για αντιστροφή του δυσάρεστου κλίματος στο οποίο παγιδεύτηκε η κυβέρνηση σχεδόν αμέσως μετά τον σχηματισμό της.

Η άποψη που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι εκτός από την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής σε συνδυασμό με τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες συνιστούν επαρκές πλαίσιο για την ανάκαμψη της κυβέρνησης και την επιστροφή σε κλίμα αισιοδοξίας.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εμμένουν στη θέση τους για την ένταση της κοινωνικής πολιτικής που θα συνδέσει την κυβέρνηση με τα στρώματα που πλήττονται από την κρίση και ελπίζουν να ξαναβρούν την αυτοπεποίθηση που λείπει τους τελευταίους μήνες.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sunra avatar
  sunra 22/12/2012 13:31:26

  Πάντως αν δεν γίνει κάτι για την "ραχοκοκαλιά" της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι κατα τεκμήριο δεν ήταν και Πασόκ, και τώρα είναι σπασμένη σχεδόν κατα 40% , κι αν δεν γίνει κάτι για τη "ατμομηχανή" της οικονομίας που είναι η οικοδομή, όσο και να ζορίσει ο Σαμαράς τους υπουργούς του, και κυρίως στα κατ' εξοχήν υπουργεία της "μάσας" (Αμύνης και εξωτερικών) η οικονομία δεν πρόκειται να ξαναπάρει μπροστα για πολλά χρόνια ακόμη...
  Οσον αφορά την "πράσινη" οικονομία και τις νέες τεχνολογίες ρωτήστε τους "επενδυτές" που τώρα το κράτος φορολογεί αντί να επιδοτεί, ή τους αγρότες που το κράτος τους κλέβει τις ευρωπαικές επιδοτήσεις με το νέο κόλπο του ΕΛΓΑ...
  Οταν το κράτος στην έχει καταφανώς στημένη στη γωνία να δεί μήπως και πας καλά για σου ορμήξει και να στα πάρει επειδή δεν έχει σάλιο, τί επένδυση θα κάνεις?

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ sunra 22/12/2012 15:38:54

   εχεις απόλυτο δίκιο,γι'αυτό και το να τάζεις αύξηση βασικού μσθού απο τις πρώτες μερες διακυβερνησης γίνεται πιστευτό απο πολλούς, ενώ είναι άθλια και προσβλητική μια τέτοια εξαγγελία

 2. tak avatar
  tak 23/12/2012 10:06:26

  Όλα καλά, αυτά που ζητάτε κ. Πρωθυπουργέ, Αντώνη Σαμαρά... Αυτά άλλωστε πρέπει να κάνετε.... Από ποιους όμως τα ζητάτε; Μπορούν να τα κάνουν; Εκτιμώ, επειδή άλλωστε φαίνεται, πως δεν μπορούν και άδικα κουράζεστε... Γυρίστε στην πρότασή σας για κυβέρνηση των δέκα υπουργών και όλα καλύτερα θα σας πάνε...

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 23/12/2012 20:36:22

  Σε άλλη ανάρτηση με αναφορά στη δημοσκόπηση του Έθνους γράφεται (..και σωστά) για το πώς στήνονται αυτές. Συνεπώς η εδώ αναφορά για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προλάβει τις δημοσκοπήσεις του Γενάρη είναι προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα
  Λύσεις
  Η κυβέρνηση να επηρεάσει ΑΜΕΣΩΣ (..και όχι εμμέσως) τη προβολή του κυβερνητικού έργου
  ή….
  Να εξυγιανθεί ο κλάδος/τομέας των δημοσκόπων και οι στημένοι να πάνε φυλακή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.