#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/04/2013 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργοί στην πρίζα!!!Στενό μαρκάρισμα στους υπουργούς θα επιβάλλει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και να εφαρμοστούν οι νόμοι που έχουν ήδη ψηφιστεί. Η έλευση της τρόικα έχει σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει ότι πολλοί υπουργοί εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και δεν ακολουθούν το ρυθμό του ίδιου.

Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, η εντολή είναι να επιταχυνθούν οι ρυθμοί στα υπουργεία και να προχωρήσουν ενέργειες που ήδη έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού.

Ο Πρωθυπουργός έχει θέσει τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ καθώς έρχεται η τρόικα στην Αθήνα και όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες θα βρίσκονται κάτω από το διεθνές μικροσκόπιο.

Από την αξιολόγηση της τρόικας θα κριθεί η εκταμίευση της δόσης και παρ΄ ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να εμφανίζονται αισιόδοξοι υπάρχει μεγάλη αγωνία για τον έλεγχο αυτό, ενώ εκτός από το ποσό των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, υπάρχει και η επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό της νέας πραγματικότητας και της αγωνίας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι σε συνεχείς συσκέψεις. Κυριολεκτικά γίνεται ένας αγώνας δρόμου από τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να είναι όλα έτοιμα.

«Κίτρινες κάρτες»

Οι υπουργοί που μένουν πίσω στα χρονοδιαγράμματα ιδίως σε ότι αφορά την πρόοδο στις διαρθρωτικές αλλαγές, θα επιπλήττονται με κίτρινη κάρτα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντ. Σαμαράς ήδη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για παρενέργειες στην ελληνική οικονομία από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και μάλιστα στην ώρα τους.

Τα μηνύματα που έλαβε η κυβέρνηση από το εξωτερικό είναι όλα ταυτόσημα: Η Ελλάδα θα έχει στήριξη μόνο αν πετύχει τους στόχους της.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα οι καθυστερήσεις δεν είναι ανεκτές, διαμηνύει το πρωθυπουργικό επιτελείο. Μάλιστα το κλίμα αυτό έχει διαχυθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το άγχος των υπουργών

Πολλοί υπουργοί όμως εμφανίζονται ιδιαίτερα πιεσμένοι, αφού διαπιστώνουν ότι κινούνται υπό τη δαμόκλειο σπάθη, πιθανών νέων μέτρων.

Στις συσκέψεις που γίνονται δεν υπάρχει ίχνος αισιοδοξίας, αλλά αντιθέτως το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Το σύνολο των δεσμεύσεων για το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές της κυβέρνησης.

Ενδεχομένως, οι δεσμεύσεις αυτές να αποτελούν το διαβατήριο για να λάβει η Ελλάδα περαιτέρω διευκολύνσεις για τη διαχείριση του χρέους της.

Στα περισσότερα υπουργικά γραφεία επικρατεί κατήφεια και απογοήτευση. Αιτία δεν είναι μόνον η κακή πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά και η αυξανόμενη δυσφορία για τον υπουργό Οικονομικών.

Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα γίνει και είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους πολιτικής διαχείρισης του προγράμματος που ήδη προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία, ενώ κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης διαμηνύουν ότι νέα μέτρα δεν μπορεί να ψηφιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 01/04/2013 13:18:52

  Και νέα μέτρα θα ψηφιστούν εφόσον ο στόχος των εσόδων του 2013 δεν θα επιτευχθεί (κι αν δεν είναι έτσι διαψεύστε με) και τους υπουργούς μια χάρά τους κόβω, εμείς είμαστε στην πρίζα (3 χρόνια τώρα).

 2. bily smart avatar
  bily smart 01/04/2013 13:29:52

  βαφτιζεις τα νεα μετρα παλια και ξεμπερδευεις.....

 3. Ερμής avatar
  Ερμής 01/04/2013 13:51:29

  'Ολοι είχαν μάθει να κυβερνούν στο στυλ Πασοκ. Το κράτος είναι για να δίνει και εμείς είμαστε μεσολαβητές με το αζημίωτο. Τα ψηφάκια. Το ποιός θα μαζέψει τα ευρουλάκια δεν μας ενδιαφέρει. Όποιος δε ανακατευτεί με τα οικονομικά καίγεται! Το πιο σπουδαίο υπουργείο σ΄ολο τον κόσμο δεν μπόρεσε να αναδείξει έναν, έναν σπουδαίο πολιτικό,να γίνει κατόπιν αρχηγός. Τώρα που τέλειωσε το παραμύθι βογγούν. Ο Στουρνάρας επειδή δεν κάνει τα θελήματα των βουλευτών είναι ο κακός. Οι βουλευτές θέλουν αλλά τους εμποδίζει ο Στουρνάρας! Όχι τα άδεια ταμεία . Ο Στουρνάρας. Είμαστε σχέτη χωριατιά στην Ευρώπη !

 4. tpe avatar
  tpe 01/04/2013 14:07:19

  Μια ζωή τα ίδια. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
  Τίποτα δεν έχει αλλάξει, γιατί αυτοί που "κυβερνούν" δεν έχουν νιώσει το πετσί τους το πρόβλημα.

  Γελοίο. Απορία: (Και μη το κόψετε).
  Το Μαξίμου τι κάνει τόσο καιρό; Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ πως σε καιρό κρίσης δεν μπορούν να επιβάλουν μία άποψη σε ένα υπουργό. Κι επιτέλους, ας επιβάλουν τον μόνιμο Γενικό Γραμματέα ή Γενικό Διευθυντή σε κάθε υπουργείο. Κι ας απαιτήσουν να ψηφίζεται από τη σύνοδο των προέδρων της Βουλής, να είναι διακομματικός και σταθερός και 5-6 χρόνια. Ώστε ο κάθε υπουργός να ξέρει πως είναι αναλώσιμος κι αν δεν κάνει τη δουλειά του θα πάει σπίτι του την επόμενη.

 5. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 01/04/2013 14:37:18

  Όχι. Δεν πρόκειται ποτέ πια να περάσουν νέα μέτρα. Δεν θα το επιτρέψουν οι Τιτάνες Βαγγέλης και Φώτης, που υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων τα λαϊκά συμφέροντα, όπως εξ άλλου έκαναν και όλες τις προηγούμενες φορές όταν αυτά κινδύνευσαν!!
  '' Οι υπουργοί που μένουν πίσω στα χρονοδιαγράμματα ιδίως σε ότι αφορά την πρόοδο στις διαρθρωτικές αλλαγές, θα επιπλήττονται με κίτρινη κάρτα από το Μέγαρο Μαξίμου''. Τώρα μάλιστα! Προτείνω αντί κίτρινης κάρτας, να περικόπτονται αγρίως οι μισθοί των αδιάφορων και απρόθυμων. Έτσι μόνο υπάρχει πιθανότητα (;) να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Queen For The Black Side 01/04/2013 17:34:30

   Το μοναδικό άθλημα στο οποίο κανείς δεν αποβάλλεται όσες κίτρινες κάρτες κι αν φάει είναι η Ελληνική πολιτική.

 6. Tonia G. avatar
  Tonia G. 01/04/2013 14:58:46

  Μετά τη σφαγή της Κύπρου χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη και ίχνος αισιοδοξίας για την ποτεία της ΕΕ και του ευρώ. Επίσης ο λόγος για τον οποίο ψηφίστηκε στις εκλογές του Ιούνη ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν υπάρχει πλέον. Ο λόγος αυτός ήταν η ασφάλεια και σταθερότητα του νομίσματος και της οικονομίας. Μετά το κούρεμα των καταθέσεων η ερώτηση είναι γιατί να με κουρέψει ο Σόιμπλε και όχι ο Γλέζος; Γιατί να έχω το Ντάισεμπλουμ και τον Φούχτελ και όχι τον Καμμένο με το Τσίπρα; Καταστροφή επεβεβλημένη από τους ξένους ή από Έλληνες;
  Προσωπικά πιστεύω πως πλέον ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κάνεναν απολύτως.

  Οι δημοσκοπήσεις είναι ακρως πλασματικές. Από τη δική μου δραστηριότητα βλέπω πως αν αυριο γίνονταν εκλογές τα αποτελέσματα θα ηταν αντιστοίχως ανατρεπτικά με τις ανατροπές στις ζωές μας.
  Δηλαδή:
  Σύριζα 28%
  Χ.Α 22%
  ΝΔ 12%
  ΑΝ.ΕΛ. 8%
  ΚΚΕ 6%
  ΠΑΣΟΚ 3%
  ΔΗΜΑΡ 2%
  άλλα δεξιά 6%
  άλλα αριστερά 6%
  ακυρο/λευκό 7%

  • Zack avatar
   Zack @ Tonia G. 01/04/2013 16:50:45

   Όταν λες δική σου δραστηριότητα τί εννοείς; Για να είμαι σε θέση να κρίνω τα αποτελέσματα που προβλέπεις.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Zack 01/04/2013 17:57:35

    Μην ανησυχείς... Πρόβλεψη έκανα.

  • GO avatar
   GO @ Tonia G. 01/04/2013 23:34:41

   Άσ' το, δεν το 'χεις.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ GO 02/04/2013 10:18:45

    Καλά, εσύ δες τη χθεσινοβραδινή δημοσκόπηση του Πρετεντέρη... που έβγαλε ισοπαλία!!!!

 7. o deksios avatar
  o deksios 01/04/2013 15:15:52

  ειναι πχ λογικο να λες οτι θα ανοιξεις το επαγγελμα του δικηγορου, οπως σε ολο των κοσμο, της μπανανιας συμπεριλαμβανομενης, να ψηφιζεται σχετικος νομος,και την επομενη ημερα να ψηφιζετε αλλος νομος οτι ερευνα σε υποθηκοφυλακεια, δηλαδη σε δημοσια υπηρεσια, μπορουν να κανουν μονο δικηγοροι (οι απλοι πολιτες θα τρωνε προφανως πορτα απ' τον φουσκωτο που θα καθεται στην εισοδο του υποθηκοφυλακειου...)...
  δηλαδη αν το μαθει αυτο ενας λογικος ανθρωπος, θα πει, καλα κανουνε, κανουνε αντισταση αυτοι!!!

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 01/04/2013 15:46:03

  Ας μην βιαζόμαστε ....Κάποτε θα κλείσουν αυτοί οι άχρηστοι οργανισμοί όπου σιτίζονται οι χρυσοκάνθαροι του συστήματος ελληνικόν δημόσιον.
  Εχουμε καιρό...Απο το 2009, κλείνουν..
  Εν τω μεταξύ έχουν περάσει τόσοι υπουργαρέοι και κατεργαρέοι...Μάλιστα ένας εξ αυτών, ο υπέροχος, όταν του ζήτησαν ένα οργανόγραμμα για αναδιοργάνωση του υπουργείου του, βγήκε και ζήτησε προσλήψεις προσωπικού διότι υπάρχουν πολλές κενές θέσεις...Και ακόμη περισσότεροι έκτατοι υπάλληλοι αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα...
  Εκτακτα....Υπέροχα και Ανατρεπτικά.
  Θα τους αποτρελάνουμε εντελώς όλους.

  Ανοίξτε τα ταμεία, δώστε τα όλα και μετά θα δείτε τι όμορφα που..θα επανεκλεγούμε..
  Δωστα όλα στουρνάρα...Μόλις το φωνάξει αυτό ο πρωθυπουργός έχει ένα 45% των ψήφων στο τσεπάκι.
  Μετά έχει ο Θεός της Ελλάδος.

  Οπως ο μεγάλος αρχικηπουρός που μόλις βγήκε έδωσε ένα δις έκτακτο βοήθεια σε όποιον περνούσε έξω απο το μαγαζί δια να ποδείξει ότι ο σοσιαλισμός στην ελλάδα υπάρχει ,όταν δεν υπήρχε ούτε σάλιο στα ταμεία της θωρακισμένης οικονομίας του αλογογκούφη.
  Και σαλτάρησαν όλοι μέσα και έξω απο την ελλάδα...Και απορούμε πως φτάσαμε στο μνημόνιο...

  • tpe avatar
   tpe @ ορεσείβιος 01/04/2013 19:16:13

   Τι;;;;; Δεν έκαναν εισβολή οι Γερμανοί; Εμείς φταίμε;;;;;;;;;;;
   ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!

   :)

 9. Ν.Κ. avatar
  Ν.Κ. 01/04/2013 17:02:30

  Έπρεπε να είναι στην πρίζα κάθε μέρα... Τώρα θα πέσουν οι κίτρινες κάρτες? Παραμονή της έλευσης της τρόϊκας?!! Κάτι δεν είναι σωστό σ΄αυτή την εικόνα.... Δυστυχώς.

 10. Hans avatar
  Hans 01/04/2013 17:32:01

  Μπορώ να βρω περίπου 40-50 παρόμοια δημοσιεύματα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30-40 ετών, με κατά γράμμα το ίδιο περιεχόμενο. Και καλά, ο Πρωθυπουργός τρέχει τους Υπουργούς. Και το "Πρωθυπουργικό Γραφείο" βάζει χρονοδιαγράμματα και βγάζει κόκκινες κάρτες...Ακόμα και για τον Καραμανλή..

 11. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/04/2013 19:24:41

  Εχει αγχωθει πολυ ο ΣΤΟΥΝΡΑΡΑΣ για το Χαρατσι της ΔΕΗ...! Σκεφτεται οτι καθε μερα που περναει χανει πελατες...

 12. Noger avatar
  Noger 01/04/2013 19:26:28

  "και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει ότι πολλοί υπουργοί εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και δεν ακολουθούν το ρυθμό του ίδιου".
  Ερώτηση 1: Γιατί πολλοί και όχι όλοι ?
  Ερώτηση 2: Ποιός τους διάλεξε ή τους πρότεινε?
  Ερώτηση 3: Ποιός έχει το δικαίωμα της απομάκρυνσης υπουργών ή γενικού ανασχηματισμού?
  Ερώτηση 4: Υπάρχουν καλλίτεροι και ποιοί μπορεί να είναι αυτοί?
  Δεν μπορώ να ξέρω ποιός είναι ο ρυθμός του ίδιου, ξέρω όμως ότι όταν δεν παίζει η ορχήστρα (ή δημοτική μπάντα), μάλλον φταίει ο Μαέστρος.

 13. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/04/2013 19:26:31

  Πεστα....!!!!!!!!!!!!! Αλλα δεν νομιζω οτι ακουει κανεις, αφου οι παραπανω ειναι δικα τους παιδια....!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.