04/12/2009 20:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργοί εναντίον υφυπουργών με θέμα την κατανομή αρμοδιοτήτωνΗ καθυστέρηση της στελέχωσης των γραφείων των Ειδικών και Γενικών Γραμματέων έχει ήδη προκαλέσει πολλές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι γνωστό.

Παρόλα αυτά (και αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό) πολύ περισσότερες γκρίνιες έχει προκαλέσει η ανύπαρκτη κατανομή αρμοδιοτήτων,  που προκαλεί σύγχυση στη καθημερινή δραστηριότητα και λειτουργία των Υπουργείων. Είναι διακριτή με κάθε ευκαιρία η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού.

Σε κάθε περίπτωση το μικρό και ευέλικτο –κατά πολλούς σχήμα- έχει συσσωρεύσει ένα μεγάλο όγκο αρμοδιότητων στους Υφυπουργούς , γεγονός που έχει ως απόρροια δύο φαινόμενα:

Από τη μία σε κρίσιμα υπουργεία (βλ. Εξωτερικών) οι Υφυπουργοί (βλ. Κουβέλης), έχουν να αντιμετωπίσουν μια agenda που ξεκινάει από τον Απόδημο Ελληνισμό και τελειώνει στην…Αναπτυξιακή διπλωματία.

Από την άλλη είναι πλέον διάχυτη η επιθυμία των Υπουργούν να υφαρπάξουν αρμοδιότητες από τους υφυπουργούς. Επιθυμία πεφρασμένη μιας και θεωρούν πως τη παρούσα στιγμή οι..υφιστάμενοί τους … κατέχουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των υπουργικών δράσεων.

Το σχετικό αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί στου Μαξίμου από σημαίνοντες Υπουργούς, ζητώντας περισσότερες «ευθύνες». Πίσω από αυτήν την απαίτηση υποκρύπτεται η ανάγκη να μην αφήσουν κανένα πεδίο, καμία θεματική του χαρτοφυλακίου ανεκμετάλλευτη.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το Μαξίμου προσπαθεί να «περιφεροποιήσει» την άσκηση των αρμοδιοτήτων, οι σημαντικότεροι υπουργοί πιέζουν για μια πιο προσωποπαγή και καθετοποιημένη  δομή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yangoolas avatar
  yangoolas 04/12/2009 20:47:20

  Καλό και χρυσό το delegation αλλά χρειάζεται σαφής εικόνα και πλάνο και οδηγίες. Και ηγεσία. Τουλάχιστον στον εταιρικό κόσμο. Ελληνιστί, «αρχηγός». Αρχίζει να μυρίζει στυλ του προηγούμενου. Absentee landlord. Αν αρχίσουν να κυβερνούν οι μανδαρίνοι, μας βλέπω φτου και από την αρχή. Τον αρχιτρικλίνο δεν τον ψήφισαν ούτε οι πασόκοι

 2. vas avatar
  vas 04/12/2009 22:25:51

  αρχίζει το πάρτυ και οι κοματικοί επιτίθονται να μπούν στο παιχνίδι της εξουσίας ,το παιχνίδι πρός την κονόμα ,την γοητεία στο ασθενές φύλλο ,την προβολή ,την ζαλάδα απο την καθημερινή επαφή με κόσμο που προσπαθεί να αποσπάσει την εύνοια και να βολευθεί κάπου.
  Αγόρια μου εσείς ρίξατε το ΠΑΣΟΚ ,λουφάξατε και ο υγιής ψηφοφόρος πίστεψε ότι χαθήκατε ,αλλά τα ζόμπι τώρα επιστρέφουν διψασμένα για αίμα και ξεχνάνε ότι ο λαός τιμωρεί.

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/12/2009 22:34:39

  Ρε παιδιά , ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ!

 4. vas avatar
  vas 05/12/2009 09:25:17

  “Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες”.
  “Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν”.

  Κι’ όμως!… Αυτή η “κυρία” έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

  νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου …αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Θάλεια Δραγώνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.