05/11/2009 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργείο ΠΡΟστασίας-ΠOλίτηΈξαλλοι είναι υπάλληλοι και στελέχη νευραλγικών υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού με τις ρυθμίσεις, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση για τα νέα υπουργεία που δημιούργησε. Δεν είναι μόνον ότι τα Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία συστήνονται τα νέα υπουργεία, βγήκαν περί τις τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Ούτε ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί σε ποια υπουργεία ανήκουν ποιες υπηρεσίες (βλέπε: Απόλυτο μπάχαλο στα νέα υπουργεία). Άρα, οι υπάλληλοι και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε καν τους προϊσταμένους τους, φυσικούς και πολιτικούς.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι παρατηρούνται εξόφθαλμες περιπτώσεις λανθασμένων χειρισμών και επιλογών. Έτσι, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ένταξη μεν του Λιμενικού στο συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά την ίδια στιγμή η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Σώματος, δίδεται στην υπουργό Οικονομίας, κ. Κατσέλη. Εύλογα βέβαια, προκύπτει το ερώτημα, τι να την κάνει αυτή την υπηρεσία που ερευνά και ελέγχει υποθέσεις εσωτερικής διαφθοράς εντός του Λιμενικού, η κ. Κατσέλη;

Αυτό δεν είναι υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λένε αστειευόμενα στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Έτσι όπως πάει, προσθέτουν, αυτό –και η κυβέρνηση συνολικά- θα γίνει υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ (τα πρώτα γράμματα από τις δύο λέξεις ΠΡΟστασίας του ΠΟλίτη) που μόνον κατά τύχη θα λειτουργεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 05/11/2009 14:31:35

  Θα τους περάσει...
  Εσυ τι λες Φάκτορα , στο τζόκερ το έπαιξαν και έδωσαν στην Κατσέλη την υπηρεσία ελέγχου εσωτερικής διαφθοράς του Λιμενικού ή είχαν κάποιους λόγους?
  Αυτά που θα συμβούν το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο και τον τρόπο λειτουργίας του θα είναι μιά πραγματική επανάσταση προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.
  Καλός είναι ο έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας αλλά με στοιχεία τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν αφού μόλις τώρα έκλεισε μήνα η κυβέρνηση.
  Μετά από 5 χρόνια διάλυσης και αφασίας δεν δικαιολογείται τόση πρεμούρα για τη σωστή λειτουργία του Δημοσίου...
  Λιγότερα υπουργεία και ολιγομελές ευκίνητο υπουργικό συμβούλιο δεν ήταν ένα από τα ζητούμενα και της κυβέρνησης Καραμανλή που ποτέ δεν έγινε πράξη?
  Εδώ και τώρα όλα δηλαδή?
  ......

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 05/11/2009 14:34:17

   tiramola, χαλάρωσε. Δεν μπορείς να πεις κοιυβέντα για την κριτική που ασκούμε. Πολύ χαλαρή και δίνουμε χρόνο - νωρίς είναι ακόμα. Αλλά ρε φίλε μην αυτο - προβοκάρεσαι έτσι. ΤΟΝ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩς ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΛΠ.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Factorx 05/11/2009 16:03:53

    Αυτά μου κάνεις και πως να σε ξεχάσω...
    Ο Ανωμερίτης είναι ζόμπι του βαθέως ΠΑΣΟΚ?
    Τι να κάνουμε , υπάρχει πρόβλημα στο λιμάνι που δεν μπορεί να περιμένει αξιοκρατική τοποθέτηση μέσω βιογραφικών.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ tiramola 05/11/2009 16:20:06

     Και που δεν υπάρχει πρόβλημα; Άρα ας μας το έλεγαν απ την αρχή ότι μόνο πράσινοι κομματικοί θα μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους μα όλους τους τομείς. Τι τα θέλανε τα ον λάϊν βιογραφικά;

  • Edo avatar
   Edo @ tiramola 05/11/2009 19:13:51

   Πλακα μας κανεις ρε τιραμολα... Τι να την κάνει την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων του Λιμενικού το υπουργείο Οικονομίας;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ tiramola 05/11/2009 22:38:24

   Μέχρι τώρα φίλε τιραμόλα γκρινιάζαμε που σε 32 ημέρες δεν έχει γίνει τίποτα. Ακόμα τα ΠΔ για τις αρμοδιότητες γράφουν.Μετά θα επιλεγούν οι ΓΓ και μετά θα βγουν οι εξουσιοδοτικές ανά Υπουργείο....
   Σήμερα όμως πέρα από τον κ Ανωμερίτη, που φαντάζομαι θα κατέθεσαν βιογραφικά και θα επιλέχθηκε.... συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και έκανε αρχηγό της Πυροσβεστικής κάποιον που στη φωτιά που έκαψε την Αττική φέτος το καλοκαίρι, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ Λέανδρος Ρακιντζής, καταλογίζει "...εσφαλμένη εκτίμηση της φωτιάς" Εθνος 12/09/09.
   Στον κύριο αυτό ανέθεσαν την αρχηγία της Πυροσβεστικής με εκτίμηση βεβαίως βεβαίως...
   Δεν πιστεύω τις αναρτήσεις διαφόρων blogs για συμψηφισμούς ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής, αλλά θα ήθελα να μας πουν πως επιλέχθηκε και ανταμείφθηκε κάποιος που σε δημοσιεύματα του τύπου που αναπαρήγαγαν την έκθεση του ΓΕΔΔ καταλογιζόταν "λάθος εκτίμηση" η οποία οδήγησε στη προαγωγή.
   Αν είναι να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις καλύτερα ας μείνουν .....στις εξαγγελίες.
   Διαφορετικά ή ο κ Ρακιντζής έκανε λάθος ή ο κ Στεφανίδης, ένας από τους δύο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον σπίτι του.Σωστά;

   ΥΓ

   ...εξάλλου τι είναι μια λάθος εκτίμηση που οδήγησε στο κάψιμο εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης;
   Αλήθεια όταν μιλάν όλοι για ολιγομελή κυβέρνηση μπορεί να μου αναφέρει τον αριθμό Υπουργών και Υφυπουργών; Για να μην δουλευόμαστε κιόλας και ας τους θυμίσει κάποιος ότι ο Αθλητισμός είναι ακέφαλος εδώ και ένα μήνα....

 2. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 05/11/2009 14:58:14

  Μια και μιλάμε για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μάθατε ποιόν έκανε ο Γιωργάκης Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας;
  Κάποιο Στεφανίδη.
  Τί είναι ο Στεφανίδης;
  Είναι ο ένας από τους δύο ανώτατους αξιωματικούς που κατηγορούνται από το πόρισμα των ειδικών της Πυροσβεστικής ότι φταίνε για τη μεγάλη φωτιά της Βορειο-Ανατολική Αττικής (που "έκαψε" και τη Νέα Δημοκρατία).
  Νομίζεις φάκτορα ότι είναι ανέκδοτο;
  και όμως, ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί.
  Σκέφτηκα, δεν είναι δυνατόν, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
  Μετά, θα είναι κακoπροαίρετος όποιος πεί ότι ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ;

 3. Χρήστος avatar
  Χρήστος 05/11/2009 18:01:26

  Έλα Tiramola...πάρε να χεις....

  http://apolitik.pblogs.gr/2009/11/536863.html
  http://apolitik.pblogs.gr/2009/11/536869.html
  http://apolitik.pblogs.gr/2009/11/536865.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.