#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/12/2009 20:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργείο Γλυκόλογων και Συλλογικής ΠαραμύθαςΤου Φαήλου Μ. ΚρανιδιώτηΛεξιπλάστες οι πασόκοι, παλαιόθεν. Φτιάχνουν κάτι υπουργεία με ψυχεδελικά ονόματα. Παιδείας, Αφασίας και Διπλής Χειραντλήσεως. Έχω ένα φίλο μπάτσο, έτσι αυτοσυστήνεται: «Δημήτρης, μπάτσος ναι, γουρούνι και δολοφόνος όχι». Τώρα δηλώνει «προστάτης, με το συμπάθειο». Όταν θα πάρει ο Αντώνης την εξουσία θα βάλω βύσμα το Μούργο να μου φτιάξει κι εμένα ένα: Υπουργείο Ειδικών Αποστολών, Ξανθών, Μελαχρινών και Βαθείας Διεισδύσεως.

Μερικά πράγματα είναι αυτό που είναι. Το Δημοσίας Τάξεως, όσο και να το μπουρδουκλώσεις, είναι Υπουργείο Πιάσε τον Κλέφτη. Καταστολή. Τελεία. Μπορεί να τους βάλει ο Μιχάλης να κάνουν ιαπωνική ανθοτεχνία, φενγκ σούϊ ή να περνάνε γριές μουσουλμάνες απέναντι, πάντως η κύρια δουλειά τους θα ‘ναι η πάντα η καταστολή του εγκλήματος. Την πρόληψη θα την κάνει, λέμε τώρα, η αποδέλοιπη κυβέρνηση με την κοινωνική πρόνοια, την ανάπτυξη και την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Και μετά ξυπνήσαμε.

Τώρα λέει θα πάρουμε και «διαπολιτισμικούς διαμεσολαβητές» ή κάτι τέτοιο που θα κάνουν κάτι απροσδιόριστο στα Τμήματα. Αμερικανιές, παρωχημένες, της εποχής που ο Γιώργος φορούσε τεριλέν καμπάνα κι είχε μαλλιά.

Ο μπάτσος είναι μπάτσος. Πρέπει να ‘ναι ψύχραιμος, να τρέχει γρήγορα και να πυροβολάει ίσια. Να ξέρει τους νόμους και τους κανόνες εμπλοκής. Πρέπει να ‘ναι τίμιος κι ευθύς. Ο μπάτσος πρέπει να ‘ναι καλός στρατιώτης: να ‘χει πνεύμα Σώματος και υψηλό αίσθημα τιμής. Τον μπάτσο πρέπει να τον φοβάσαι κι εκείνος να σε σέβεται. Όταν πέφτει στο καθήκον να τον τιμάς. Τώρα θα πηγαίνουν κάποιοι σαν την Αφροδίτη να κρατούν το χέρι του Αμπντουλχαλίμ; Ο μπάτσος πρέπει να ‘ναι ανθρώπινος. Αυτό το επιβάλλει η Τιμή και ο ελληνικός τρόπος. Δεν χρειάζεται «διαμεσολαβητή» για να το μάθει.

«Παραμύθα» λένε τα πρεζάκια την ηρωΐνη, την «άσπρη», αυτή που σπρώχνουν οι σομαλοί και σουδανοί, τ’ αδέρφια μας, γύρω από την Ομόνοια και το Πολυτεχνείο. Μπορεί να βγει και σε Υπουργείο. Μεταφορικώς. Υπουργείο Γλυκόλογων και Συλλογικής Παραμύθας. Να το αναλάβει η Καϊλή, αφού η Άντζελα είναι απασχολημένη αλλού. Τα πράγματα δεν πάνε καλά κι όταν η κλωτσοπατινάδα Παπακωνσταντίνου – Κατσέλη θα λήξει με την απόλυτη ξηρασία της οικονομίας, θα ‘ρχεται η Εύα να μας κρατάει το χέρι και να μας λέει γλυκόλογα. Ας βάλουν Γενικό (με βιογραφικό) και κάνα μουστάκια πασόκο παλαιάς κοπής. Για τα παράξενα αγόρια.

Υ.Γ. Τώρα που είναι κι αργίες θα δω και το κολλητό μου το Μούργο, να σας πω νέα. Είδε Βουλή. Ένα εκατομμύριο φορές πιο δυνατή μύτη από μας έχει, κάτι θα μυρίστηκε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/12/2009 21:15:13

  Με 25 χρόνια καθυστέρηση μας ήρθε το Newspeak. Χώρα ζόμπυς με Κυβερνητική προτροπή. Η εκδίκηση του Τσοχατζόπουλου. Μετά τα ζιβάγκο οι γραβάτες Hermes. Μετά τις Hermes βιολογικό πράσινο πολυαμίδιο με γλυκερίνη.

  Να του πεις χρόνια πολλά του Μούργου (και να μην φάει κοκκαλάκια γαλοπούλας, δεν είναι καθόλου σικ)

  Και Χρόνια Πολλά σε όλους.

  • Y. avatar
   Y. @ archaeopteryx 25/12/2009 02:58:34

   Αρχαίε, χρόνια πολλά (προσωπικά) και σε ‘σένα. Τα σκυλιά, απαγορεύεται να τρων πουλερικά. Ο λόγος? Οι άκρες από τα κόκαλα όταν σπάνε είναι σαν γυαλί, και μπορεί να τραυματίσουν τα όργανα της πέψης.

 2. o aristos avatar
  o aristos 24/12/2009 21:37:53

  Aυτοί δεν παραμυθιάζουν εμάς παραμυθιάζονται και μεταξύ τους...
  Η εξουσία, και ΟΧΙ μόνο, όμως τους ενώνει

  Αλλά "Τα γραπτά μένουν"..

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_3654.html

 3. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 24/12/2009 21:38:14

  ΑΣΧΕΤΟ:

  οι τράπεζες πως πληρώνουν ΦΠΑ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 25/12/2009 09:23:25

   Δεν πληρώνουν. Οι τραπεζικές εργασίες απαλλάσσονται πανευρωπαϊκά από το ΦΠΑ, καθώς και στο σύνολο, σχεδόν, του πλανήτη.

 4. κοψοχέρης avatar
  κοψοχέρης 24/12/2009 22:16:58

  Καλά Φαήλο, εσύ μπορείς να κοροϊδεύεις τους γραφικούς πασόκους για τα γλυκόλογα και την παραμύθα που σερβίρουν στους Έλληνες αλλά αυτοί τη δουλειά τους (να κοροϊδεύουν το λαό) την κάνουν πολύ όμορφα εδώ και πολλά χρόνια.
  Εφαρμόζουν απαρέκκλιτα το διπλό δόγμα του Αντρέα "μετάθεση ευθυνών - καλλιέργεια ελπίδων" και τούς βγαίνει, και πολύ καλά μάλιστα.
  Ποιός είναι είναι πιό έξυπνος λοιπόν;
  Αυτός που έλεγε ότι η παγκόσμια κρίση μας υποχρεώνει να πάρουμε σκληρά μέτρα ή αυτός που έλεγε "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα, θα μαζέψουμε τα 31 δισ ευρώ (αόρατα) ανείσπρακτα";
  Ο βαρβάτος Καραμανλής ή ΧΧΧΧΧΧ ο Γιωργάκης;
  Εάν υποψιαστώ ότι ο ΧΧΧΧΧΧΧ είναι ο πιό έξυπνος θα πεθάαααανω!
  Γι' αυτό σου λέω,μην είσαι τόσο ορθολογιστής γιατί οι περισσότεροι συμπατριώτες μας επιλέγουν την ελπίδα (ακόμη και εάν είναι ψεύτικη) από την πραγματικότητα (παρόλο που οδηγεί σε λύσεις).
  Καλά Χριστούγεννα.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ κοψοχέρης 25/12/2009 01:55:32

   Μέσα είσαι, αλλά αυτό είναι που προσπαθούμε.

   Να το εξηγήσουμε στους πολλούς!

   Με έργα και πράξεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από πρίν.

   Υπομονή και επιμονή.

 5. zippo avatar
  zippo 24/12/2009 22:41:34

  The Cult Edie (Ciao Baby) lyrics
  Sugar talker

  Always said you were a youthquaker, Edie
  A stormy little world shaker
  Oh, Warhol's darling queen, Edie
  An angel with a broken wing
  The dogs lay at your feet, Edie
  Oh, we caressed your cheek
  Ooh, stars wrapped in your hair
  Ooh, life without a care
  But your not there
  Oh, caught up in an endless scene, Edie
  Yeah, paradise, a shattered dream
  Oh, wired on the pills you took, Edie
  Your innocence dripped blood, sweet child
  The dogs lay at your feet, Edie
  Oh, we caressed your cheek
  Ooh, stars wrapped in your hair
  Ooh, life without a care
  Ciao baby
  Shake it, boy
  Oh, sweet little sugar talker
  Paradise dream stealer
  Oh, Warhol's little queen, Edie
  An angel with a broken wing, oh
  The dogs lay at your feet, Edie
  Oh, we caressed your cheek, well
  Stars wrapped in your hair
  Ooh, life without a care
  Yeah, yeah, yeah
  Why did you kiss the world goodbye?
  Ciao baby
  Don't you know paradise takes time?
  Ciao, yeah
  Why did you kiss the world goodbye?
  Ciao baby
  Don't you know paradise takes time?
  Ooh, ciao, yeah
  Ciao baby, yeah
  Ciao baby
  Ciao baby, yeah
  Ciao baby

 6. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 25/12/2009 00:37:38

  σωστος! σχετικως ασχετο με το θεμα μεν αλλα αρκετα ενδιαφερον -και συγγνωμη αν ειμαι εκτος θεματος αλλα δεν ειχα αλλο τροπο να το προβαλλω- ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα σημοσιευση επιστολη του Μ. Θεοδωράκη
  Εδω ο σχετικος συνδεσμος

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4003

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ Μαυρη Αντιδραση 25/12/2009 00:59:40

   ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΜΑΎΡΗ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ καθόλου άσχετη η παρέμβαση του μεγάλου πατριώτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με το χλευαστικό άρθρο του φαήλου ,απλώς ο ΜΙΚΗΣ θέτει τα πράγματα στην δραματική διάσταση και ο φαήλος στην φαιδρή.

  • thouthou avatar
   thouthou @ Μαυρη Αντιδραση 25/12/2009 01:33:22

   Αυτά τα κείμενα, αυτές οι απόψεις, υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάποιοι δεν ασχολιόντουσαν, κάποιοι δεν είχαν δει ακόμα το "φως το αληθινόν"...
   Ο Μίκης της Ελλάδος, που έχει πορεία που κανένας κερατάς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, τώρα στην δύση του, κάνει ανοίγματα ψυχής και πολιτικής σκέψης. Γι' αυτό και έχει θαφτεί, δεν παρουσιάζεται πουθενά... Δεν συνάδει με τον σχεδιασμό, χαλάει την τοξική σούπα...
   Μακάρι εμείς ο σκατολαός να μπορούσαμε να στοιχηθούμε σε αυτά που μας ενώνουν, στην ψυχή μας... Αν και εφόσον θέλουμε να υπερασπίσουμε την ψυχή μας....

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ thouthou 25/12/2009 01:57:42

    Μπορούμε αδερφέ. Εχουμε το διαδίκτυο πλέον.

    Υπομονή και επιμονή.

    Η ελπίδα δε πεθαίνει ποτέ!

 7. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 25/12/2009 00:52:27

  ΦΑΗΛΟ ,το κόκκαλο του μούργου και τα μάτια σου ,10% μείωση θα του κάνει ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 8. thouthou avatar
  thouthou 25/12/2009 01:14:25

  Φαήλε, (συγγνώμη για τον ενικό, αλλά κάποιοι σε ακούγαμε από τα πέτρινα χρόνια), τα κείμενά σου είναι πάρα πολύ καλά. Σε μια ισορροπημένη Ελλάδα, θα είχαν θέση σε μια από τις μεγάλες εφημερίδες (θα υπήρχαν αυτές σε μια τέτοια Ελλάδα).
  Το θέμα είναι ότι σημέρα υπάρχει και μια άλλη ευκαιρία. Να ακουστούν αυτές οι θέσεις, να επηρεάσουν, την ηγεσία της ΝΔ. Φωνές σαν την δικιά σου, του Χρύσανθου, δεν μπορεί να μένουν για τους "έξω". Καλό το δίκτυο21, καλή η "Στρατηγική", αλλά το αποτελεσμα έρχεται από την πολιτική. Πρέπει να επηρεάζονται πολιτικές, πρακτικές, σχεδιασμοί. Και η ευκαιρία που παρουσιάστηκε σήμερα είναι αυτή του Σαμαρά. Και αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Τίποτε άλλο.
  Οπότε καλή και αναγκαία η προσέγγιση της ποιοτικής μαγιάς που αιωρείται ανάμεσα στους χώρους, αλλά απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου μόνο για αυτό. Με απόλυτη προτεραιότητα την απόκρουση του νομου για την ιθαγένεια. Αν αναλωθούμε σε αξιακή-ψυχολογική υποστήριξη, την κάτσαμε την βάρκα...
  Υποθέτω και ελπίζω ότι αυτά τα ξέρετε ήδη. Και επειδή πολλά δεν μπορούν να λεχθούν, ελπίζουμε. Απλά πολλές -πάρα πολλές- φορές, έχουμε απογοητευθεί. Και δεν μας παίρνει να ελπίσουμε και να απογοητευθούμε ξανά.
  Δείγματα. Θέλουμε αποτέλεσμα. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτε. Ο Σαμαράς δεν εξελέγη για να νιώσουμε καλύτερα. Εμείς του ΛΑΟΣ -παρά τα χαζά που λέγονται- δεν πήραμε τις μανάδες μας και τους φίλους να ψηφίσουν τον Σαμαρά, για να ακούμε αυτά που ξέραμε σε μια πιο κυριλέ έκδοση.
  Φαήλε, θέλουμε να μάθουμε τί γίνεται, όχι τι θα έπρεπε να γίνει. Τί θα κάνουμε, όχι πόσο επικίνδυνοι είναι οι νεοπράσινοι πασόκοι. Η Δραγώνα αντικατέστησε τον Βερέμη. Ο Βούγιας-αλ-σαλέχ αντικατέστησε τον Πάκη.
  Τώρα τί κάνουμε...

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ thouthou 25/12/2009 02:04:03

   Υπομονή.

   Στη Ελλάδα πολιτική παράγει πάντα ο λαός! Του παίρνει βέβαια πολλά χρόνια, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή το κάνει!

   Ολοι ξέρουμε ότι η κατάλληλη στιγμή πλησιάζει!

   Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διάλλειμα και αν δε βρεί στηρίγματα θα κλείσει!

   Το 2010 θα είναι συγκλονιστικό για τη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

   Αδέρφια, προετοιμαστείτε ψυχολογικά και πνευματικά!

   Καλή Χρονιά!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ thouthou 25/12/2009 02:33:34

   Να μην ελπίζεις απλώς, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Θ' αλλάξουν όλα. Υπάρχει Ηγέτης, υπάρχεις Λαός, υπάρχει σχέδιο και πολιτική. Δεν έχει σημασία αν τ' ακούς σε "κυριλέ έκδοση". Σημασία έχει ότι αυτά που ακούς αυτός που στα λέει τα πιστεύει και θα τα κάνει πράξη.
   Χρόνια Πολλά σε όλους και ότι καλό για την Πατρίδα, από το Γενούσο ποταμό ως την Κρήτη κι απ' τα Επτάνησα ως το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα κι όπου γης.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/12/2009 09:27:19

    Αμήν. Πρώτα ο Θεός, μέρα που είναι. Να είναι γερός ο Αντώνης μας και να έχει καλή φώτιση, διότι θα είναι πραγματικά κρίσιμη χρονιά για πράξεις, αποφάσεις, για όλα.

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/12/2009 12:02:05

    Βρε συ Φαήλο, πολύ ενθουσιασμό και σιγουριά βγάζεις για τον Αντώνη, αρχίζεις και μου θυμίζεις κάτι από προεκλογικό GAP, μακάρι να έχεις δίκιο, είμαστε τόσοι πολλοί εμείς που το θέλουμε που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα το φτιάξουμε το τσουνάμι, το σεισμό περιμένουμε...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λεωνίδας 25/12/2009 17:42:55

     Απλώς ξέρω. Αν είχα αμφιβολίες θα σας τις έλεγα αλλά θα τις έλεγα και στον ίδιο. Ε, αφού δεν έχω, ψέμματα θα σας πω;

 9. christos milionis avatar
  christos milionis 25/12/2009 03:06:45

  Το αλλο με την διαμαντοπουλου το ξερετε;θα αναγνωρισει τα κολεγια με αλλο ονομα για να μην προκαλεσει αντιδρασεις και ετσι να παραμυθιασει τους φοιτητες και οσους αντιδρουν στην αναγνωριση των ΚΕΚ σε κολεγια.

 10. gaetano avatar
  gaetano 25/12/2009 03:23:26

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ; ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ .
  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ . ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΣΧΕΤΟΙ , ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΘΕΣΙΘΗΡΕΣ . ΙΣΩΣ ΑΝ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΤΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ . ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ . ΜΗΝ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ . ΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ . ΑΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ . Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΙΛΑ ΜΑΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΩΣΤΑ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ "ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ"ΓΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΠΙΑ . ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ; ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ;

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ gaetano 25/12/2009 13:16:25

   Όταν λές ότι τα Ελλ. πανεπιστήμια είναι σκουπίδια, έχεις ιδίαν γνώση, ή λές ότι ακούς?
   Έχω σπουδάσει στο εξωτερικό, αλλά όλα τα χρόνια που εργάζομαι με συναδέλφους που έχουν τελειώσει Ελλ. πανεπιστήμια, δεν έχω παρατηρήσει κάτι που να δικαιολογεί αυτά που λές. Το αντίθετο μάλλιστα. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες!
   Αντίθετα, έχω συναντήσει κάτι μπουμπούκια απο Αμερική και Γερμανία.....

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ gaetano 25/12/2009 14:25:12

   @ gaetano

   Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι παντού ομοιόμορφο.

   Αν σπούδασες εδώ θα το ξέρεις.

   Συμφωνώ οτι ιδίως στα επαρχιακά και σε πολλές παραδοσιακές σχολές γίνονται όργια. Όχι σαρκικά, αν και καμμιά φορά έχουν γίνει προαγωγές και έτσι.

   Αλλά, μην γενικέύεις.

   Ξέρεις οτι οι ΄Ελληνες που διακρίνονται έξω, στις θετικές επιστήμες κατεξοχήν, είναι όλοι σχεδόν από τα δημόσια ελληνικά ΑΕΙ;

   Αυτό, δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα των εισαγομένων σε κάποια τμήματα.

 11. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 25/12/2009 05:40:59

  Αυτό το Υπουργείο Παιδείας (;) Αφασίας και Διπλής Χειραντλήσεως πολύ εμπνευσμένο μου ακούγεται! Από ποιό νεοταξικό λαγούμι το ξετρύπωσες;
  Άκουσα ότι το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και τα υπερσύγχρονα τελευταίας τεχνολογίας μαθήματα της εθνικής παραπληγίας, του ιστορικού alzheimer, της γλωσσικής μπερδεψολαλιάς, της μουσικής βομβοανάκρουσης, της καλλιτεχνικής βοιδοέκφρασης και αρχές οπισθοκίνητης φιλοσοφίας. Τις αγνότερες ευχές μου σε όλους και όλες σας και την αγάπη μου στον μούργο σου Φαήλε!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Χριστόπουλος 25/12/2009 17:43:44

   Είπε να σου πω ΑΡΦ!

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 25/12/2009 12:06:10

  Δεν αντέχω να ακούω ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σκουπίδια. Όχι μόνο γιατί είναι αηδιαστικό να φτύνουμε στα μούτρα μας, αλλά και γιατί όποιος τελειώνει αυτά τα πανεπιστήμια, βγαίνει στο εξωτερικό (για μετ/κά ή επαγγελματική αποκατάσταση) και γίνεται αστέρι. Αντιθέτως, οι έλληνες απόφοιτοι ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων(εκτός ίσως ελαχίστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), στούρνοι μας φεύγουν, στούρναροι επιστρέφουν. Το χειρότερο δημόσιο παμεπιστήμιο είναι τρις ανώτερο από τα ιδιωτικά. Και μήν αρχίσετε τα σχόλια για πελατειακές σχέσεις καθηγητών-φοιτητών, όλα δεκτά, αλλά ο μέσος έλληνας φοιτητής λαμβάνει άκρως ποιοτική μόρφωση και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι. Το πρόβλημα είναι η απορρόφησή του μετά, οπότε η γνώση και η ποιότητα πάνε χαμένες. Και αν προσέβαλα κανέναν δεν το ήθελα, αλλά ας προσέχουν και όσοι προσβάλλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

 13. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 25/12/2009 12:14:18

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
  ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΟΛΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ- ΠΑΣΟΚΟΙ –ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

  ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ.

  Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στις «σκηνοθετημένες» εκλογές του Οκτωβρίου εμπιστεύθηκε την τύχη της πατρίδας και όλων μας ,στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να ήταν μια πληγωμένη πατρίδα, αλλά ήταν πατρίδα. Μπορεί να ήταν μια χρεοκοπημένη πατρίδα, αλλά ήταν πατρίδα.

  80 μέρες μετά, τα πρώτα επιτεύγματα της νέας διακυβέρνησης, είναι η αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών και των παιδόφιλων, η παραχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες, και ιθαγένειας στα παιδιά τους.

  Ο ελληνικός λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του διαφωνεί με αυτές τις επιλογές όπως δείχνουν ακόμα και οι «κατά παραγγελία» σφυγμομετρήσεις.

  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕ ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.

  Σε δέκα χρόνια από σήμερα , αν αφήσουμε να περάσουν αυτές οι επιλογές, θα έχουμε στη Βουλή δεκάδες Αλβανούς, Ψευτομακεδόνες, Βούλγαρους, και Τούρκους Βουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των χωρών προέλευσής τους.

  Ο Έλληνας πολίτης θα χάσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στη χώρα του.

  Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για την διατήρηση της κυριαρχίας του ελληνικού λαού και την προστασία του Συντάγματος.

  Πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα την αλήθεια.

  Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το ΚΚΕ, δεν είναι ΚΚΕ, και η ΝΔ δεν είναι ΝΔ.

  Έλληνες, πράκτορες διεθνών οργανώσεων, έχουν διεισδύσει στα κόμματα και στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική, τα ΜΜΕ, και εργάζονται εδώ και πολύ καιρό συστηματικά. Και έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα, με την οικονομική ενίσχυση των ξένων Κέντρων.

  Οι πράκτορες που έχουν καταλάβει την εξουσία προσπαθούν να τη χρησιμοποιήσουν σε βάρος του ελληνικού λαού.

  Αυτοί είναι οι «ακραίοι» που βιάζονται. Αυτοί είναι που κάνουν την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου , στηριζόμενοι στην άγνοια των πολλών και στην σιωπή των οπορτουνιστών «παντός καιρού» , που ψηφίζουν σε όλα ΝΑΙ, για να διατηρήσουν τα προσωπικά τους προνόμια.

  Στόχος των «ανθρωπιστικών» μέτρων, που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, είναι ο εξισλαμισμός της Ελλάδας. Φυτεύουν μουσουλμανικές κοινότητες σε κάθε δήμο της χώρας.

  Αυτή η εξέλιξη δεν θα περάσει!

  Η «ανθρωπιά» δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα και την ιθαγένεια.

  Η σιωπηρή αγανάκτηση του ελληνικού λαού θα μετατραπεί σε ποτάμι οργής και αντίστασης που θα τους πνίξει. Και τους πράκτορες στην κυβέρνηση, και τις επιλογές τους και τους νεοταξίτες υποβολείς αυτών των επιλογών.

  Αν επιχειρήσουν να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου θα τους ακολουθήσουμε.
  Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά τους μέσα.
  Θα σηκώσουμε όποιο γάντι και αν μας πετάξουν

  Και έχουμε τη δύναμη να τους νικήσουμε γιατί έχουμε αυτό που δεν διαθέτουν.

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ.

  ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ*

  Εκατοντάδες πολίτες τις τελευταίες μέρες συσπειρώνονται στο κάλεσμά μας. Καλούμε κάθε Έλληνα, πέρα και πάνω από τις κομματικές του συμπάθειες και επιλογές να δώσει μαζί μας τον αγώνα για την Ελλάδα, την εθνική μας ταυτότητα, και την συνταγματική νομιμότητα. Και είμαστε μόλις στην αρχή. Στην αρχή μιας προσπάθειας αγνής. άδολης. ακομμάτιστης. αποφασισμένης να φτάσει μέχρι το τέλος.

 14. Aggelos avatar
  Aggelos 25/12/2009 15:25:20

  ακουσατε τη γαλαζια γραμμη του Σαμαρα?
  μην ξεγραφουμε το ονομα μακεδονια..

 15. Χα! avatar
  Χα! 25/12/2009 17:36:04

  Ερώτηση προς τον κο Φαήλο.
  Που σπούδασε?
  Αν σπούδασε εδώ, θεωρεί τον εαυτό του κακό επιστήμονα?
  Αν επιχειρήσει να την κάνει με τρίπλες του είδους τότε ήταν αλλοιώς τα πράγματα και βγαίναμε καλύτεροι, φαντάζομαι να το ξανασκεφτεί, διότι αυτοί που τότε βγαίνανε καλύτεροι, είναι τώρα στα πράγματα.
  Κι ό,τι στηλιτεύουν, είναι δικό τους έργο. Χά!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Χα! 25/12/2009 17:55:38

   Αριστοτέλειο, Νομική. Αν είμαι καλός θα το πουν άλλοι. Θεωρώ ότι πήρα καλές βάσεις και προσπαθώ φιλότιμα. Μην με μπερδεύεις με άλλους. Εγώ δεν είπα ότι δεν βγαίνουν ΚΑΙ καλοί επιστήμονες κι έχω αρθρογραφήσει ότι είμαι υπέρμαχος του αποκλειστικού ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της Παιδείας και της Υγείας. Αναζήτησε στο google το άρθρο μου "PATRIA O MUERTE". Είμαι υπέρ της πλήρους κατάργησης του γελοίου και φασιστικού ¨πανεπιστημιακού ασύλου", είμαι κατά της γελοίας αξιλοόγησης της επιστημονικής επάρκειας των διδασκόντων από τους διδασκόμενους, είμαι κατά της επιδρομής μηδενιστικών καθαρμάτων σε κρίσιμα Τμήματα και της δι' αυτών αποδόμησης της Εθνικής Ταυτότητας, είμαι υπέρ του να διατηρεί το κράτος το δικαίωμα να ΔΙΩΞΕΙ τους άχρηστους και μισέλληνες. Το να επιτρέπεις σε μηδενιστές κάφρους να διδάσκουν Ιστορία, ή να χαράσσουν εκπαιδευτική πολιτική είναι το ίδιο σαν να διορίζεις ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ κωλομπαράδες δάσκαλους. Και αγαπητέ/α "Χα", μην μου ξαναπείς για "υπεκφυγές". Μου είναι άγνωστη λέξη. Χρόνια σου πολλά.

 16. trochalos avatar
  trochalos 26/12/2009 11:53:37

  Φαήλο καλημέρα
  Λίγοι άνθρωποι έχουν τον δικό σου καθαρό λόγο και τις δικές σου ευθείες θέσεις. Δυστυχώς πολλοί από τους συμπατριώτες μας δεν είχαν την τύχη να μάθουν την αληθινή πολιτική ιστορία της Ελλάδας μας,για αυτό συνέχισε να μας ενημερώνεις και μην δίνεις σε κανένα εξηγήσεις Ο Έλληνας θέλει πολύ διάβασμα και ψάξιμο για να κατελάβει αυτά που λες και γιά να μην τον κοροϊδεύουν τα ΜΜΕ που τα πιό πολλα είναι φερέφωνα των ανθελλήνων.
  Χρόνια σου πολλά

 17. Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ avatar
  Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ 30/12/2009 01:41:41

  Φαήλο καλημέρα
  Επειδή σε γνωρίζω χρόνια , προσυπογράφω τα όσα είπε παραπάνω ο trochalos.
  Άλλωστε είσαι απο τους λίγους που γράφεις ΕΠΩΝΥΜΑ σε τούτη δω τη "σελίδα"
  Πάντα φίλος σου !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.