#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργείο Ανάπτυξης ή υπουργείο Υπανάπτυξης;Έχουμε ξαναγράψει για την ανεπάρκεια ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης μιλώντας γενικά κι αόριστα, όχι γιατί δε μπορούμε να πούμε ονόματα αλλά για να μην τους εκθέσουμε και να τους δώσουμε μια ευκαιρία να δουλέψουν για τον ένα και μοναδικό σκοπό. Τη σωτηρία της χώρας και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών.

Φαίνεται ότι κάποιοι εκλαμβάνουν την ανοχή ως αδυναμία, όμως, δεν είναι έτσι κι επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, είναι καιρός να πούμε κάποια πράγματα με τ’ όνομά τους.

Πάμε σήμερα να αναλύσουμε το φάκελο “υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών”. Βαρύγδουπος τίτλος που, όμως, έχει πολύ δουλειά και χρειάζεται κότσια, μυαλό και ανθρώπους που μπορούν να τα βγάλουν πέρα στο δεύτερο πιο σημαντικό υπουργείο μετά από το Οικονομικών. Και που, όμως, μετά την εκταμίευση της δόσης θα γίνει πρώτο υπουργείο καθώς η ανάπτυξη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης. Αν η εξασφάλιση της δόσης έδωσε μια παράταση στην Ελλάδα και ταυτόχρονα στην κυβέρνηση, το αναπτυξιακό στοίχημα θα καθορίσει το μέλλον της, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δυστυχώς, όμως, εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Στο πιο σημαντικό υπουργείο βρίσκονται δύο άνθρωποι που εδώ κι έξι μήνες έχουν δώσει δείγματα γραφής που κρίνονται επιεικώς απαράδεκτα. Ο Κ. Χατζηδάκης και ο Ν. Μηταράκης, το δίδυμο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας έχουν καταφέρει να κάνουν το υπουργείο τους, το πιο… αντιαναπτυξιακό και πιο κοιμισμένο υπουργείο που υπάρχει.

Γύρω – γύρω πέφτουν κανονιές κι αυτοί στην πλατεία Συντάγματος αγρόν αγοράζουν. Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 25% αλλά παρ’ όλα αυτά οι τιμές των προϊόντων βρίσκονται στα ύψη. Η πιο σημαντική δουλειά που έχουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, είναι να ρίξουν τις τιμές προκειμένου να επιβιώσει ο κόσμος, και ούτε αυτή δε μπορούν να την κάνουν. Περιμένουμε πότε ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μηταράκης θα αφήσουν κατά μέρος την… κυριλέ κολωνακιώτικη πολιτική και θα τα βάλουν με τα καρτέλ της αγοράς. Ακόμη και ο Κίμωνας Κουλούρης καλύτερη δουλειά έκανε βγαίνοντας στις λαϊκές με το eyeliner.

Περιμένουμε να δούμε σκληρή μάχη στο μέτωπο της κερδοσκοπίας στα καύσιμα, αλλά στο υπουργείο δεν ασχολούνται με τα… ποταπά αυτά θέματα. Ακόμη και το κύκλωμα με το λαθρεμπόριο καυσίμων που πιάστηκε πρόσφατα και ήταν επιτυχία της οικονομικής αστυνομίας, ο κ. Χατζηδάκης το έμαθε από τις εφημερίδες.

Άραγε κάνουν τίποτε για την ενίσχυση των εξαγωγών; Ακούσατε καμιά παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση;

Έκανε καμιά αποκρατικοποίηση του δικού του τομέα ο κ. Χατζηδάκης; Η δε περίφημη ρύθμιση δανείων έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο μεταξύ των δανειοληπτών.

Όσο για την περίφημη ανάπτυξη μέσω των ξένων επενδύσεων, περιμένουμε ακόμη να δούμε πότε ο κ. Χατζηδάκης με τον κ. Μηταράκη θα μας πουν το σχέδιό τους, αν έχουν από αυτό. Μέχρι τότε θα ακούμε για ανάπτυξη και επενδύσεις μόνο από τον Τσίπρα, που τις διώχνει φυσικά.

Βέβαια, από το υπουργείο βγαίνουν συνεχώς δελτία τύπου και στήνονται συνεχώς συνεντεύξεις για να ανακοινωθούν εκατομμύρια που όλο έρχονται, αλλά κάπου έχουν κολλήσει.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Το στοίχημα της ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης των τιμών, δε μπορεί να κερδηθεί με φουα γκρα πολιτική. Ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μηταράκης, καλοί άνθρωποι, ευγενικοί, μπορεί να είναι ικανοί σε άλλους τομείς, αλλά εδώ τα έχουν κάνει θάλασσα.

Χρειάζεται ανθρώπους που θα πατήσουν πόδι και θα τα βάλουν με όλο τον κόσμο προκειμένου να πάει ο τόπος μπροστά. Και οι διορθωτικές κινήσεις είναι στο χέρι του πρωθυπουργού. Πριν είναι αργά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nickdiver avatar
  Nickdiver 10/12/2012 12:14:59

  Καλά τα γράφεις,καλά κράζεις,αλλά δεν αλλάζει τίποτα...
  Ένας κούκος (Σαμαράς) δεν θα φέρει την άνοιξη...
  Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με νεοφιλελεύθερους χαρτογιακάδες,που μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες τριτοκοσμικής αφρικανικής χώρας.
  Πόσο θα αντέξει το καζάνι να βράζει ακόμα,μέχρι να εκραγεί;
  Αυτά βλέπει ο κόσμος και οδηγείτε στα άκρα...

 2. klak avatar
  klak 10/12/2012 12:36:58

  Εκείνο το ΕΣΠΑ θα το απελευθερώσει ο Χατζηδάκης ή θα περιμένουμε 9 μήνες όπως είπε στην ΝΕΤ, αντιστοιχίζοντας την έλευση της ανάπτυξης με τον ερχομό ενός παιδιού.
  Τι να περιμένει κανείς από ένα άτομο που η μόνη του επιτυχία είναι η δωρεά της Ολυμπιακής στην Aegean...

 3. dgm avatar
  dgm 10/12/2012 12:43:58

  Ρε παιδιά τι περιμένετε από έναν άνθρωπο που πήγαινε όπου φυσάει ο άνεμος, που έγινε σμέρνα σε κάθε πρόεδρο του κόμματος, που πέρασε από όλα τα -ικος για να γίνει, ελέω μακαρίτη Εβερτ, ευρωβουλευτής και τελικά να ανέλθει στην κομματική πυραμίδα, που όντας ορκισμένος Μητσοτακικός υπεύθυνος ΔΑΠ κ μετέπειτα πρόεδρος ΟΝΝΕΔ κυνηγούσε μετά μανίας κάθε ικανό πλην αιρετικό στέλεχος...??? Φαίνεται όμως οτι αυτοί οι τύποι επιβιώνουν και κυρίως ανταμείβονται, αυτοί που μέχρι χθές έβριζαν και απαξίωναν το Σαμαρά και σήμερα το παίζουν πιστοί στρατιώτες, προετοιμάζοντας τους δικούς τους στρατούς ... που θα τους κάνουν στρατηγούς!!!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/12/2012 13:13:50

  Tο κυριωτερο και πιο πολιτικο {καυτο θα ελεγα } ειναι η μειωση των τιμων σε σχεση με την ανταγωνιστικοτητα και για αυτα εχουν ευθυνη οι κκ Σκορδας & Τσολκας οι οποιοι περι αλλων τυρβαζουν ο μεν πρωτος με το εαν καποιο παιχνιδι απο την Κινα εχει προβλημα και ο δευτερος να θετει υπο την σκεπη του Υπουργειου την βαρυγδουπη Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη {ΕΚΕ } .Αυτα παθαινει κανεις οταν απο τα κομματικα κουκουλια μετακινουνται σε δημοσια ποστα που απαιτουν εξειδικευμενες γνωσεις και ικανοτητες .Αραγε αυτη η δολια η αξιολογηση των επιδοσεων των πολιτικων στελεχων των Υπουργειων που να βρισκεται αραγε ? Μιλαμε και δικαιως για την αναξιοκρατια και ελλειψη αξιολογησης των ΔΥ αλλα καθολου για τα χαρακτηριζοντα το πολτικο προσωπικο των Υπουργειων {Συμβουλων,Γενικων Γραμματεων ,Προεδρων ΔΕΚΟ & Οργανισμων κλπ }.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/12/2012 13:29:44

  Τι προτείνουμε; Να διατάξουν "ανάπτυξη"; Να σαλπίσουν με την τρομπέτα;
  Tο κυριότερο είναι όντως ειναι η μειωση των τιμων λιανικής.
  Αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου είναι κυρίως (αλλά όχι μόνον) ζήτημα "υπερβάλλουσας ζήτησης" από μια μειοψηφία καταναλωτών: Όπως αλλού έχω εξηγήσει, στον πυρήνα του βρίσκεται το "μαύρο" χρήμα πάσης φύσεως, που κυκλοφορεί ακόμη μεταξύ insiders σε ικανές ποσότητες.
  Αυτό που έλεγαν κάποιοι φωστήρες το 2008 -2009, ότι θα είναι η "ασπίδα" μας κατά της κρίσης.
  Μολυβένια ασπίδα, που μας έσυρε βαθειά στο βάλτο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 10/12/2012 17:21:24

   Ακριβώς Θείε! Αισχροκέρδεια σε τιμές λιανικής και κυνήγι μαύρου χρήματος είναι τα πρώτα βασικά και απαραίτητα βήματα. Και η ανάπτυξη ακολουθεί στην πράξη. Από θεωρίες χορτάσαμε άλλωστε!

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/12/2012 13:30:54

  Το ζήτημα του αποπληθωρισμού είναι σοβαρότατο, διότι εκεί είναι η καρδιά του ζητήματος της κρίσης. Με μισθούς μειωμένους κατά το 1/4 ή 1/3, με αφαίμαξη εισοδήματος από έκτακτες εισφορές, με ανέργους, οι τιμές στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης παραμένουν εκεί όπου ήταν προ 4ετίας, αν δεν έχουν αυξηθεί. Και αν μη τι άλλο, γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν ενθαρρύνει ενώσεις πολιτών και καταναλωτών σε δράσεις κατά της ακρίβειας;

 7. Kostas G avatar
  Kostas G 10/12/2012 13:45:59

  Αγαπητέ Φάκτορα
  Συμμετέχω στην αγωνία σου, αλλά επιτρεψε μου να διαφωνήσω σ' ένα σημείο. Τους χαρακτηρίζεις ακατάλληλους για το συγκεκριμένο πόστο. Δεν υπάρχει πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Οι άνθρωποι μορφωμένοι είναι και μάλιστα από το LSE. Η πορεία τους και η τακτική τους δεν δικαιολογείται στο να μην μπορούν να δούν και να διορθώσουν απλά πράγματα που βλέπει και προσδοκά όλος ο κόσμος. Απλά είναι αδιάφοροι και τυφλωμένοι από την επίτευξη του πρόσκαιρου και ιδιοτελούς σκοπού τους. Αυτό τους νοιάζει. Γι' αυτό πρέπει να στηλιτεύσουμε την αδιαφορία τους η οποία στις παρούσες συνθήκες είναι εγκληματική. Ομως αυτά δεν τα βλέπει ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του και άν τα βλέπει γιατί δεν κάνει διορθωτικές κινήσεις? Ελπίζουμε ακόμη.

 8. akenaton avatar
  akenaton 10/12/2012 13:56:01

  Απόλυτο δίκιο έχεις Θείε! Απόλυτο! Αλλά κανείς δεν το βλέπει πια; Κυνηγάμε ανεμόμυλους αντί να κυνηγάμε τους φορτωμένους παράνομο πλούτο ρευστό ή και "ακίνητο".....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ akenaton 10/12/2012 14:05:45

   Βλέπεις, οι "φορτωμένοι" έχουν σηκώσει την προστατευτική ασπίδα-πρόσχημα:
   "Άν αποκαλυφθεί τι είναι μαύρο και τι όχι, τότε θα χρειαθεί να ρευστοποιήσουμε (μετοχικά μερίδια, ραντιέρικα assets, ακίνητα), και τότε θα μας τα πάρουν όλα οι κακοί ξένοι"...

 9. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/12/2012 14:21:17

  “Μετά την εκταμίευση, θα εγκατασταθώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης”
  Σαμαράς

 10. gdsp09 avatar
  gdsp09 10/12/2012 15:01:20

  Ενα "επιμελητήριο"? 'η άλλος επιδοτούμενος "φορέας" Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δεν βρέθηκε από τον Απρίλιο του 2012 να καταγγείλει τον εμπαιγμό της σχεδόν εβδομαδιαίας ξανα-ξανα-ανακοίνωσης ότι "σε λίγες μέρες θα έρθουν τα χρήματα στο ΕΣΠΑ για την αγορά κ.λ.π."
  Λίγες να είναι οι μέρες τους!

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 10/12/2012 15:14:47

  Τι έχουν κάνει στην ιδιωτική τους ζωή για ξέρουν από επιχειρηματικότητα!

  Σαν την άλλη την "γραφική κι ωραία".

  Ή σαν τους αγράμματους με την έννοια της μέστωσης στη δράση, κηφήνες που έλεγε κι ο Ι. Δραγούμης διπλωματες, συμβούλους κι ακολούθους - για νεκρικές ακολουθίες μόνο - και πρέσβεις που ούτε ένα wine tasting...δεν ξέρουν να οργανώσουν.

  • Chris avatar
   Chris @ Μανιάτης 10/12/2012 15:41:44

   1) O Χατζηδάκης ιδιωτικοποίησε την ΟΑ. Του αξίζουν πολλά μπράβο. Μάλιστα, τότε είχε συγκρουσθεί με κάθε είδους φρούτα: από "φιλολαϊκούς" δημοσιογράφους, μέχρι συνδικαλισταράδες δημοσιοϋπαλλήλους.
   2) Κοίταξε το βιογραφικό του Μηταράκη. Μόνο ο τίτλος "CFA", λέει πολλά.
   3) Τα δάνεια έχουν κοπεί, υπάρχει μαύρο χρήμα που συντηρεί τις (υψηλές) τιμές και ο "δραχμικός" κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί. Για αυτά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Για αυτά που φέρουν ευθύνη, είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που αδειοδοτούν-ξεκλειδώνουν επενδυτικά σχέδια και η εποπτεία της αγοράς. Ο χρόνος θα δείξει...

   • Chris avatar
    Chris @ Chris 11/12/2012 12:56:34

    @ Διογένης
    1) Το εθνικό νόμισμα στην περίπτωσή μας θα πυροδοτήσει πληθωρισμό.
    2) Οι περιορισμοί που (από τα πράγματα) θα πρέπει να επιβληθούν στη διακίνηση κεφαλαίων δεν είναι σε αρμονία με τις ΣΕΕ και ΣΛΕΕ (τις συνθήκες της ΕΕ, όχι της ΟΝΕ). Η εφαρμογή τους, πέραν από το αμφιβάλλω εάν είναι δυνατή, οπωσδήποτε θα επιφέρει κυρώσεις.

 12. panas avatar
  panas 10/12/2012 16:04:14

  Χατζηδάκης και Μηταράκης είναι οι πιο συμπαθείς υπουργοί της κυβέρνησης με σαφή ευρωπαικό προσανατολισμό. Αποτελούν το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης με μεγάλη δημοφιλία στον κεντρώο χώρο. Αν κάποιος τους κρίνει πρέπει να αποτιμήσει το μέχρι τώρα έργο τους συνολικά. Προσωπικά δεν γνωρίζω την μέχρι τώρα δουλειά τους, αλλά η όποια κριτική οφείλει να είναι πιο ολοκληρωμένη.
  Έχω την αίσθηση και όχι βεβαιότητα, πως οι γηραιοί της ΝΔ ξεκίνησαν την παιδοκτονία...

 13. Tassos avatar
  Tassos 10/12/2012 16:35:13

  20 χρόνια υπουργός είναι ο Χ"δάκης. Πείτε μου ένα έργο του.

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ Tassos 10/12/2012 18:02:16

   20 χρονια πολιτης της Μπανανιας του εισαι. Πες μας μια εργωδη Αντιδραση σου

 14. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/12/2012 17:34:08

  Ο Χατζηδάκης έχει ισχυρά ερείσματα στη Κομισιόν, άρα και στο1/3 (..τουλάχιστον) της τρόϊκας

 15. Yannis K. avatar
  Yannis K. 10/12/2012 17:37:17

  Πες μου εσυ Τασσος ενα εργο ενος συγκεκριμενου υπουργου απο το 74 και μετα για να σου απαντησω.

 16. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/12/2012 21:10:04

  ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΑ . Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
  ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ
  ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 17. αργατεία avatar
  αργατεία 10/12/2012 22:25:22

  πολυδιαφημισμένα μπαλόνια μερίδας της νεοφιλελεύθερης γκλαμουριάς της ν.δ είναι τα παληκάρια, αν περιμένετε από αυτούς "μέλλον" καήκαμε....μυρίζουν καριερισμό...
  βρε μήπως θα πρέπει να θεσπίσουμε νόμο που να απαγορεύει την κατάληψη υψηλής θέσης εξουσίας σε ψιτσιρικάδες κάτω των 50 ετών? γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν πολλά κουσούρια όπως μωροφιλοδοξίες, καριερισμός, πάθος για πλουτισμό κλπ κλπ (τα περί δυναμισμού και οραμάτων τα ακούω βερεσέ, παραμύθια νεοφιλελεύθερα είναι, γνωρίζω 60ρηδες και 70ρηδες που ειναι φρεσκοτατα και ωραμα συνάμα μυαλά...) μετά τα 50 και με την πλήρη συνειδητοποίηση του πεπερασμένου της ύπαρξης αρχίζει ο άνθρωπος και ξεκαβαλάει το καλαμι και να στρώνει (υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις σε όλα αυτά....) για να το θέσω απλά. η καριεριστικη πιτσιρικαρία μπορεί να έχει αποτελεσμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του μπαμπά και αλλού, αλλά όχι στην διακυβέρνηση ενός ιστορικού έθνους όπως το ελληνικό

 18. Γιώργος Π. avatar
  Γιώργος Π. 11/12/2012 02:37:16

  Όταν πέφτουν οι αμοιβές της εργασίας, είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν σταθερές -και πολλές φορές να βαίνουν αυξητικά- οι υπόλοιπες τιμές, με αποτέλεσμα και ο κόσμος να εξεγείρεται δικαιολογημένα και οι μεταρρυθμίσεις να μοιάζουν με κακόγουστο αστείο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.