#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2011 11:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργεία διαφημίζονται στη σελίδα της ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου!

[caption id="attachment_88292" align="alignnone" width="600" caption="Εκπαίδευση Ειρήνης Κων/πολη"][/caption]

Στη ΜΚΟ της μητέρας του πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου (ΚΕΔΕ - Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) δεν ενδιαφέρονται, πλέον, ούτε για τα προσχήματα. Δεν φτάνει που γεννάται μείζον θέμα ηθικής τάξης για τη χρηματοδότησή της από το ΥΠΕΞ, όταν αρμόδιος  υπουργός ήταν ο γιος της, αλλά και σήμερα  τα οικονομικά της φαίνεται να γνωρίζουν νέα άνθιση, καθώς στην ιστοσελίδα της οι διαφημιζόμενοι σε λίγο δεν θα χωράνε: Βλ:   http://www.kede.org/

Και τι σύμπτωση! Οι περισσότεροι είναι δημόσιοι φορείς και υπουργεία: ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η Hellenic Aid, η Γ.Γ. Νέας Γενιάς, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εργασίας, αλλά και τα Τσιμέντα Χάλυψ, ο Α.Β. Βασιλόπουλος και το ίδρυμα  “A. G. Leventis” Foundation.

(Εξίσου προκλητικές για το δημόσιο αίσθημα ήταν και οι χορηγίες υπουργείων προς τη ΜΚΟ του Αντρίκου, για τις οποίες το Antinews είχε γράψει).

Η ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) άλλαξε νομική μορφή και έγινε γυναικείο σωματείο - ΜΚΟ το 1999. Άλλη μία σύμπτωση είναι ότι το 1999 o Γιώργος Παπανδρέου δημιούργησε την ΥΔΑΣ , την υπηρεσία που ανέλαβε να χρηματοδοτεί  ΜΚΟ από τα δημόσια κονδύλια.

Η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου χρηματοδοτήθηκε για πολλές δράσεις, μεταξύ των οποίων για την «βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης της γυναίκας στη Καμπούλ» (Σ.Σ. ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι μετά από αυτό οι Αφγανές έσκισαν τις μπούργκες τους).  «Κορυφαία» πρωτοβουλία, όμως, θεωρούν την Winpeace, την «ειρηνευτική πρωτοβουλία γυναικών Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου».

Τρίτη σύμπτωση: το μέλος του Δ.Σ της ΜΚΟ της Μαργαρίτας που ανέλαβε τη σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία, Γιούλη Τριτάκη, φέρει το ίδιο όνομα με τη διευθύντρια της Ypekyol Hellas, της αντιπροσωπείας της τουρκικής αλυσίδας ρούχων στην Ελλάδα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=124383.

Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ  της Μαργαρίτας είναι η Θεοδώρα (Ντόρα) Κόκλα μέχρι πρότινος τοποθετημένη περιφερειάρχης από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (εντελώς αξιοκρατικά, όχι επειδή ήταν φίλη της μαμάς). Η κυρία Κόκλα είχε απασχολήσει κι αυτή το ρεπορτάζ του Antinews πριν από λίγο καιρό,  όταν καταγγέλθηκε ότι έπινε κι έτρωγε σε μπαρ του Κολωνακίου και χρέωσε τον λογαριασμό στην γραμματεία της Περιφέρειας: Πεταλωτής και Κόκλα για ποτά και για ουίσκια

[caption id="attachment_88294" align="alignleft" width="600" caption="Winpeace"][/caption]

Το βιογραφικό της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Τι να πρωτογράψουμε; Αντιγράφουμε μόνο δύο από τις τελευταίες ενδιαφέρουσες ιδιότητες:«…9/2009 – σήμερα : Απασχόληση στο γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρεια Αττικής με αντικείμενο την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ιδρυμάτων και Εθνικών Κληροδοτημάτων.

10/2007 – 9/2009:
 Συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας υπεύθυνη για την παρακολούθηση των θεμάτων παιδείας και τη λειτουργία του Τομέα Παιδείας»..

(Για τις κ. Κόκλα και Δραγώνα διαβάστε κι αυτό: Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ εναντίον Δραγώνα)

Μεταξύ των μελών  του Δ.Σ της ΚΕΔΕ  είναι και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για θέματα ισότητας Φωτεινή Σιάνου, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Έφη Χαλάτση και η Αμαλία Σκέπερς  η οποία έχει τοποθετηθεί διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (πιστεύουμε  μέσω opengov και όχι επειδή είναι φίλη της μαμάς).

Καμία δεν έχει μείνει  παραπονεμένη στη ΚΕΔΕ. Το πρώην μέλος της,  Αντιγόνη Καραλή Δημητριάδη, σήμερα έχει τοποθετηθεί σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών. Γιατί, άλλη μια σύμπτωση είναι ότι  στη ΜΚΟ ΚΕΔΕ είναι όλες σοσιαλίστριες.

Ελπίζουμε, τέλος, ότι η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών με 4.000.000  ευρώ προς τις γυναικείες ΜΚΟ που σχεδιάζεται, δεν έχει καμία σχέση με τις γυναικείες ΜΚΟ που σχετίζονται με τη μητέρα του πρωθυπουργού.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/03/2011 11:25:02

  Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει κανένας δικηγόρος να κάνει μυνήσεις;
  Αναμένουμε (και πάλι...) να το κάνει θέμα η ΝΔ.
  Μετά μην αναρωτιέστε που είναι καθηλωμένα τα ποσοστά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θα ζηλέψει την δόξα της ΝΔ του Γεωργίου Ράλλη....

 2. loretta avatar
  loretta 01/03/2011 11:39:03

  το πασοκ το ειπε και το εκανε...επιασε την ελλαδα στα χερια του και στο τελος δεν θα βρει παπας να θαψει...!!

 3. katalytikos avatar
  katalytikos 01/03/2011 11:51:54

  ..το μεγάλο κόλπο έχει στηθεί με τις ΜΚΟ για την προστασία του περιβάλλοντος. Μοιάζουν συγκοινωνούντα δοχεία και τα στελέχη τους εμφανίζονται σε πολλά ταμπλώ. Σαν να υπάρχει μια υψηλή καθοδήγηση.
  Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Δείτε σχετική ανάρτηση στο blog μου. Κρατικοί λειτουργοί, μέσα από τις ιστοσελίδες τους, να παραπέμπουν σε ιδιωτικές εταιρείες που τυπικά ελέγχουν.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/03/2011 11:52:10

  Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

  Ψάχνοντας βρήκα ότι η ΜΚΟ που οργάνωσε την επίσκεψη του Πράσινου Ψεύτη Al Gore, τότε, είχε χρηματοδότη την Osram, θυγατρική της Ζήμενς. Τώρα, έχει χρηματοδότη το ΥΠΕΞ. Και το αντικείμενο είναι ειοφόρος αρχιτεκτονική. ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΛΩΤΗ (τότε) ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ (τώρα).

  Λεπτομέρειες στο h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/al-gore.html

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/03/2011 11:57:14

  Εθισμος σε μαντηλες..
  Εθισμος σε Τεντες...
  Εθισμος σε Πρασιναδες..
  Εθισμος σε Σοσιαλιστες..
  Εθισμος στα Τουρκικα..
  Εθισμος στα διοδια..
  Εθισμος στα ΜΑΤ-Κερατεα..
  Εθισμος στη ΛΕΣΧΗ..
  Εθισμος στους Γερμανους...

  και πανω απ ολα ΕΘΙΣΜΟΣ στην Πρασινη Οικογενεια. Με τις υγειες σας.
  Τα εγραφε η Νεμεσις της Λιανας... ειχε τα μειλ.. θα τα βρω και θα σας τα θυμισω !

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/03/2011 12:00:40

   "Υποκύπτοντας στο δέλεαρ ενός κειμένου όπου η Μαργαρίτα Παπανδρέου φαντάζεται το γιο της στην πρωθυπουργία, ενός άλλου όπου αποκαλεί τον Α. Κακλαμάνη "κάθαρμα" και ενός τρίτου που αποδεικνύει ότι υπήρξε εύθυμη ζωντοχήρα, κανάλια και εφημερίδες δεν χρειάστηκαν δεύτερη σκέψη για να υπερπηδήσουν το σκόπελο της υποκλοπής. Με την έννοια αυτή, σύσσωμα σχεδόν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τοποθετήθηκαν εμπράκτως υπέρ της ελευθερίας της παραβίασης του απορρήτου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου και, εν πάση περιπτώσει, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο."

   ........................

   ΠΠ

  • boanerges avatar
   boanerges @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/03/2011 13:41:45

   Για να μην κουράζεστε:

   http://forum.tanea.gr/viewtopic.php?p=134&sid=9ec6e4b89bb415752e82ee7a1b062a55

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ boanerges 01/03/2011 21:07:23

    Σ ευχαριστω..

    ΠΠ

 6. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 01/03/2011 12:11:13

  Και νάταν μόνο αυτά.
  Μάλλον το φαγοπότι συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς.
  Ο Υπουργός Οικονομικών έχει εισάγει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 45 παράγραφος 11) με την οποία το κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ ευρώ που έχει δοθεί από την Ε.Τ.Ε στο Μέγαρο Μουσικής.
  Συγκεκριμένα :«Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας»..

 7. Λευτέρης avatar
  Λευτέρης 01/03/2011 18:31:24

  Αναδείξαμε ένα άχρηστο πολιτικό, δήθεν «κεντρώο» που οργάνωσε τον διωγμό των αριστερών και εμείς τον αποκαλέσαμε «γέρο της δημοκρατίας». Πιστέψαμε τον Ανδρέα με τα συνθήματα «Περήφανα γηρατειά», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο», «Έξω οι βάσεις» και αυτός οργάνωσε το βαθύ ΠΑΣΟΚ που μιλούσε αριστερά έπραττε δεξιά και ροκάνιζε με απίθανη όρεξη τον μόχθο των περήφανων γηρατειών. Ο μικρός Γιωργάκης μας αποτελειώνει κλέβει την εξουσία με τα «λεφτά υπάρχουν» και μας οδηγεί συνειδητά εκεί που καμιά χώρα δεν γλίτωσε, στο ΔΝΤ.
  Όλα αυτά τα αντέξα αλλά να πληρώνω και για την Μαργαρίτα, αυτή που δεν την άντεξε ούτε ο άνδρας της, πάει πλέον πολύ, νομίζω πως είναι η σταγόνα που θα κάνει το ποτήρι μας να ξεχειλίσει.
  Άντε περήφανα γηρατειά ψηφίστε πάλι (Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου & ΣΙΑ) αποτελειώστε μας με την ψήφο σας.

 8. Καρανίκας Χρήστος avatar
  Καρανίκας Χρήστος 01/03/2011 19:09:06

  Ὡραία ἡ παρουσίασή σας, ἀλλὰ ξεχάσατε μᾶλλον δύο γεγονότα. Τὸ ΠΑΣΟΚ, ἀπ' την ἵδρυσή του ἀπ' τὸν Ἀνδρέα Παπανδρέου εἶχε "εὐεργετηθεῖ" γενναιόδωρα ἀπ' τὸν Μουαμάρ Καντάφι, ἐνῶ εἶχε κυκλοφορήσει τὸ 1974, ἀμέσως μετὰ την διακήρυξη τῆς ἱδρύσεως, τὸ "πράσινο" βιβλίο τοῦ συνταγματάρχη, σἐ μετάφραση στὴν καθαρεύουσα ἀπ' τὸν δικτάτορα Ιωαννίδη, ἀλλὰ καὶ εἶχε χαρακτηρίσει τὴν τζαμαχιρία ὡς τὴν ἄμεση δημοκρατίας τῆς ἐποχῆς μας. Στὶς μη κυβερνητικὲς όργανώσεις τοῦ Λίβυου τυράννου μετεῖχε καὶ ὀ Γεώργιος Παπανδρέου, ὁ ὁποῖος παραιτήθηκε τὴν περασμένη Παρασκευή, ἀλλὰ καὶ πολλὰ μέλη τῆς οίκογενείας του, πιθανόν καὶ ἡ μητέρα του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.