26/08/2008 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπομονή μέχρι τις νέες δημοσκοπήσεις

Μην περιμένετε να αποφασίσει ο Καραμανλής πριν βγουν οι νέες δημοσκοπήσεις. Οι πρώτες από τις οποίες αναμένονται να βγουν το Σεπτέμβρη και οι πιο σοβαρές τον Οκτώβρη.

Σημειώστε και μια άλλη εξέλιξη. Αν συμφωνούν σε κάτι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ αυτό είναι ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι φουσκωμένα. Μάλιστα, σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους στελέχη της Χ. Τρικούπη και του Περισσού εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι γίνονται αλχημείες.
Λέτε να δούμε και κανένα άτυπο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ εναντίον των επικοινωνιολόγων;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 26/08/2008 15:12:40

  Παραφουσκωμένα.....και κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

 2. Νέος avatar
  Νέος 26/08/2008 15:15:22

  θα ήθελαν να είναι φουσκωμένα. Σιγά μη συνωμότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους δημοσκόπους-προς τι;, για να του ανεβάσουν τα ποσοστά. Θεωρίες συνωμοσίας ή όσα δεν φτάνει η αλεπού........

 3. Xristos avatar
  Xristos 26/08/2008 15:27:35

  Μα δεν χρειάζεται να συνωμοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δημοσκόπους.

  Από μόνοι τους, μαγειρεύουν τα νουμεράκια , ώστε να διαμορφώνουν την εικόνα που θέλουν αυτοί να περάσουν.

 4. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 26/08/2008 16:09:30

  Αν δινει βαση στις δημοσκοπησεις θα κανει χαρα-κιρι!

  Αλλα που να δωσει? Οι δημοσκοποι κατ αρχας ιδια κουμασια ειναι...

  Αντε να αλλαξει 2-3 υπουργους να πει οτι γινεται νεο ξεκινημα, και ...βουρ στον πατσα και παλι!

 5. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 26/08/2008 16:19:04

  Τα ποσοστά είναι όντως φουσκωμένα αλλά όχι με υπαιτιότητα του Σύριζα .

  Ο διπλωμάτης έχει δίκαιο και αυτό τίθεται προς διερεύνηση .

 6. nas avatar
  nas 26/08/2008 17:12:43

  Ασφαλώς και αν ήταν ένας πραγματικός πολιτικός ηγέτης ο Καραμανλής, δεν θα περίμενε τις δημοσκοπήσεις για να πάρει αποφάσεις… πλήν όμως δεν περιμένει τις δημοσκοπήσεις. Περιμένει να ολοκληρωθούν οι δημοσκοπήσεις να κοινοποιηθούν και επειδή –το ξέρουν και οι γάτες- είναι «φτιαγμένες» θα αρχίσουν τα παπαγαλάκια του ΡουσουπουλοΚαραμανλισμού (εγώ Factor(x)α δεν ξεχνώ…), να τις μεταφράζουν και δήθεν ο Καραμανλής (ως καταλληλότερος) θα πάρει αποφάσεις και κουραφέξαλα.
  Όμως το ερώτημα είναι εάν υπάρξει άτυπο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ εναντίον των επικοινωνιολόγων επειδή τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι φουσκωμένα.
  Τι μέρες τις αυτής καθαυτής θερινής ραστώνης, δηλαδή τον Δεκαπενταύγουστο διάβασα ένα κείμενο στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ του Φελέκη, που θα το υπέγραφα σχεδόν… αβλεπί, επειδή ο άνθρωπος –όσο και να θέλει να παίξει τα γνωστά παιγνίδια των Αθηναϊκών ΜΜΕ- μπορεί ακόμα και αφουγκράζεται την «άλλη Ελλάδα».
  Με τίτλο λοιπόν του άρθρου «Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα» στις 14-08-08, ο –και εκδότης της εφημερίδας σημειώνει πως… «Επέστρεψα από τις διακοπές και τα (δημόσια πράγματα) της πρωτευούσης τα βρήκα όπως τα είχα αφήσει. Αντίθετα, βρήκα να έχουν αλλάξει, και μάλιστα άρδην, πολλά στην επαρχία. Στην καθημερινότητα, τη σκέψη, το ηθικό, τη συμπεριφορά και την ψυχολογία των ανθρώπων της περιφέρειας. Η απόρριψη της «Αθήνας», του «κέντρου», της κυβέρνησης και της πολιτικής είναι εντυπωσιακή. Τα όσα ενδιαφέρουν το «τρίγωνο» (Σύνταγμα - Κολωνάκι - Ζάππειο) και τους περίπου 3.000 νοματαίους που ασχολούνται με τις πολιτικές υποθέσεις και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης δεν τέμνονται με τον προβληματισμό, τις αγωνίες και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων της «άλλης Ελλάδας». Εξαιρουμένης, ίσως, της Μυκόνου και τινών άλλων κοσμικών νησιών, όπου οι επώνυμοι και οι χλιδάτοι των Αθηνών διασκεδάζουν ξεσαλώνοντας και επιδεικνύοντας τον νεοπλουτισμό και την ξιπασιά τους».
  Η προσέγγιση δε της αγωνίας των ανθρώπων της «άλλης Ελλάδας» από τον Φελέκη, απεικονίζει την «αληθινή» πραγματικότητα όταν γράφει πως… «Εδώ στο «τρίγωνο» μας απασχολεί αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αν ο Καραμανλής είναι όμηρος του Τατούλη, αν θα συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της Siemens, αν θα γίνει ανασχηματισμός, αν είναι ικανός αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου, αν θα επανιδρυθεί ή όχι το ΠΑΣΟΚ, αν ο ΣΥΝ θα πάρει διψήφιο ποσοστό και αν ο Αλαβάνος ή ο Τσίπρας μπορούν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΑ του 1958. Έλεος! Φτάνει πια με τη μιζέρια και την πολιτική ευκοιλιότητα των 3.000 νοματαίων. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα».
  Μεταξύ των επιχειρημάτων του Φελέκη στο πως βλέπουν τα πράγματα οι άνθρωποι της άλλης Ελλάδας, υπάρχει και μια απάντηση στο ερώτημά σας: «ο ΣΥΝ μπορεί να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ενισχυμένος» γράφει ο ΦΕΛΕΚΗΣ, «αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται ούτε σε κοινωνική κινητικότητα υπέρ του, ούτε σε προσχωρήσεις στελεχών ή μελών από άλλα κόμματα, και ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ. Όταν τους ρωτάς, σου λένε: «Εμείς αυτούς που ξέραμε και πριν, αυτούς ξέρουμε και τώρα. Καινούργια πρόσωπα δεν έχουμε δει». Υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπο του Αλέκου Αλαβάνου, κυρίως για τις κοινοβουλευτικές του εμφανίσεις, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, κυρίως ως προς τις πολιτικές του ικανότητες».
  Αν λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις δεν διενεργούνται στο «τρίγωνο» που γράφει ο Φελέκης, ή και λίγο παραπέρα, τότε τα ποσοστά που δίνουν στον ΣΥΝ είναι παραφουσκωμένα, ή αποδίδουν μια στρεβλή εικόνα, αφού το χάσμα εντός του ΠΑΣΟΚ που ανέκυψε με την άφρονα κίνηση του Βενιζέλου πέρσι τον Σεπτέμβριο, δεν έχει ακόμα γεφυρωθεί και οι «χαμένοι» των εσωκομματικών εκλογών δηλώνουν μεν ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα ψηφίσουν –κατ’ ανάγκην- τους «Βενιζελικούς» -ή αν θέλετε τους «αντιπαπανδρεϊκούς»- υποψήφιους βουλευτές σε κάθε περιοχή…
  Δυστυχώς, ακόμη και οι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως στην άλλη Ελλάδα ζούν τίποτα «χαχόλοι» ώστε να αρκούν οι εμφανίσεις Αλαβάνου στη Βουλή, ή οι «Life style” κινήσεις του Τσίπρα, για να πειστούν οι επαρχιώτες και να πάρουν ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να το ρίξουν στην κάλπη…
  Συγνώμη που κατέλαβα λίγο χώρο παραπάνω, αλλά αν χρειαστεί ας μου βάλει πρόστιμο ο Factor…

 7. krifos avatar
  krifos 26/08/2008 22:27:43

  ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ 53% ΚΚΕ ΣΤΟ 13% ΚΑΙ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 9,5% ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.