#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2012 07:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου με το βρετανικό δίκαιο 

Χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι ο ένας από τους όρους της διαπραγμάτευσης για το PSI είναι η υπαγωγή των νέων ελληνικών ομολόγων, μετά το κούρεμα του χρέους στο βρετανικό δίκαιο.  Πέρα από τα άλλα, η εξέλιξη αυτή αφήνει απόλυτα έκθετο τον κ. Λουκά Παπαδήμο, που πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του από το βήμα της Βουλής λίγες μόνο ημέρες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία ότι «απορρίπτεται το αίτημα των πιστωτών να διέπονται τα ομόλογα που θα προκύψουν από το PSI από το αγγλικό δίκαιο.

Το Antinews έχει ασχοληθεί με το θέμα με αλλεπάλληλες αναρτήσεις και εξαντλητικό σχολιασμό. Σήμερα επισημαίνουμε τα οφέλη που θα προκύψουν αποκλειστικά για τις τράπεζες-δανειστές από την υπαγωγή των ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο.

Η μεγάλη προδοσία!

Σε αποκαλυπτικό άρθρο της με αυτόν τον τίτλο, έγραψε η "Κυριακάτικη Δημοκρατία":

Σε e-mail που έστειλε πρόσφατα διεθνές δικηγορικό γραφείο σε μεγάλες τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα αναφέρονται τα ακόλουθα τέσσερα οφέλη για τις τράπεζες από τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων στο βρετανικό:

1. Σε ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος και εισαγωγής εκ νέου της δραχμής τα ομόλογα θα εξακολουθούν να είναι πληρωτέα σε ευρώ. Από τη στιγμή που το ευρώ θα εξακολουθεί να υπάρχει, εξάλλου, ως νόμισμα, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το αγγλικό δικαστήριο να δεχτεί την αποπληρωμή των ομολόγων σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα πέραν του ευρώ, προς όφελος φυσικά των δανειστών και εις βάρος της Ελλάδας.

2. Η νέα σύμβαση έκδοσης ομολόγων με βάση το βρετανικό δίκαιο θα συνοδεύεται και από ρήτρα αποκλειστικής δικαιοδοσίας βρετανικών δικαστηρίων. Αυτό διευκολύνει την άσκηση αξιώσεων από τους αλλοδαπούς και δημιουργεί την πεποίθηση αυξημένης προστασίας έναντι του ελληνικού Δημοσίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» δικηγόρος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις εκ μέρους ελληνικής τράπεζας, «τι θα προτιμούσες αν ήσουν Γερμανός, να προσπαθήσεις να βγάλεις διαταγή πληρωμής στην Ευελπίδων ή να το κάνεις σε ένα δικαστήριο του Λονδίνου;»

3. Οι δανειστές θα προστατεύονται πλέον ισχυρά από ενδεχόμενες μονομερείς ενέργειες του ελληνικού Δημοσίου, όπως μορατόριουμ (παύση πληρωμών), απαλλοτριώσεις, καθώς και από όποια άλλη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε νομοθετικής αλλαγής απειλεί τα δικαιώματα των ομολογιούχων.

4. Η μετατροπή στο βρετανικό δίκαιο διευκολύνει την εισαγωγή πλήθους δικαιωμάτων των ομολογιούχων (δηλαδή των δανειστών), με κυριότερη τη δυνατότητα κατάσχεσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και άλλα, όπως την απαγόρευση παραχώρησης ασφαλειών (negative pledge), όπως -για παράδειγμα- ήταν το ντιλ που είχε επιχειρήσει να κάνει ο κ. Βενιζέλος με την Φινλανδία ή η ισότιμη μεταχείριση των δανειστών (pari passu), ώστε να μην υπάρχει προτίμηση σε κανέναν, όπως π.χ. θα μπορούσε να γίνει με τις ελληνικές τράπεζες.

Ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου, με πληροφορίες που είχαν από δύο «κορυφαίους Έλληνες τραπεζίτες», οι «Financial Times» έγραφαν ότι η κυβέρνηση «συμφώνησε να επιτρέψει την έκδοση των νέων ομολόγων υπό το βρετανικό δίκαιο - ένα από τα βασικά αιτήματα των ομολογιούχων, κάνοντας πιο δύσκολο για την Ελλάδα να επιβάλει μεγαλύτερες απώλειες στους επενδυτές». Δεν είναι, όμως, μόνο οι κορυφαίες  ξένες δικηγορικές εταιρίες και τα μεγαλύτερα διεθνή έντυπα που επισημαίνουν αυτό που ο κ. Βενιζέλος αρνείται να δει, ότι η υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο βρετανικό δίκαιο συνιστά κόλαφο για τη χώρα μας.

Σε επιστημονικό άρθρο που δημοσίευσαν τον περασμένο Φεβρουάριο οι Stephen Choi, Mitu Gulati και Eric Posner, καθηγητές στα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, του Ντιουκ και του Σικάγο αντίστοιχα, σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι για τους δανειστές μας «το αγγλικό δίκαιο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην αναδιάρθρωση χρέους απ' ό,τι το ελληνικό δίκαιο. Εξάλλου, η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το αγγλικό δίκαιο ώστε να ταιριάζει στους σκοπούς της».

Και συνεχίζουν παρακάτω οι καθηγητές Νομικής: «Με το χρέος υπό το ελληνικό δίκαιο να αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του συνολικού χρέους η Ελλάδα έχει πραγματική δύναμη, αφού μπορεί να αλλάξει το νόμο, αλλάζοντας έτσι τους όρους των συμβάσεων για τα ομόλογα. Με αυτή τη δύναμη η Ελλάδα μπορεί να προχωρά σε προσαρμογές στις πληρωμές των τόκων και στις ημερομηνίες που τα ομόλογα ωριμάζουν, εις βάρος των κατόχων ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο».

Ο δικηγόρος του ...διαβόλου

 Όπως γράφει ο Κώστας Παπαχλιμίντζος στο ίδιο δημοσίευμα της "Δημοκρατίας", ο «δούρειος ίππος» πίσω από την αλλαγή του νομικού καθεστώτος στα ελληνικά ομόλογα, ώστε να διέπονται στο εξής από το βρετανικό δίκαιο, δεν είναι άλλος από τον Λι Μπουχάιτ, συνέταιρο της δικηγορικής εταιρίας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. Η εν λόγω εταιρία, αφού επελέγη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ομολόγων, όρισε ως εκπρόσωπό της για τη χώρα μας τον κ. Μπουχάιτ.

Ο ίδιος, μερικούς μήνες πριν, αρθρογραφούσε στο διεθνές νομικό περιοδικό «International Finance Law Review» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι «με διαφορά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που η Ελλάδα θα απολάμβανε στην αναδιάρθρωση του χρέους της απορρέει από το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο μέρος του χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να διευκολυνθεί με μια αλλαγή στο ελληνικό δίκαιο».

Αφού προσελήφθη από την κυβέρνηση με την υπερβολικά παχυλή αμοιβή των 6.000.000 ευρώ, ο ίδιος άνθρωπος, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, μεθοδεύει σήμερα τον εκμηδενισμό αυτής της πιθανότητας με την υπαγωγή των νέων ομολόγων που θα εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο στο βρετανικό δίκαιο. Κι όμως, ήταν εκείνος που είχε παραδεχθεί στο ίδιο άρθρο: «Κανένα άλλο κράτος-οφειλέτης στη σύγχρονη ιστορία δεν έχει βρεθεί στη θέση να μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης χρέους αλλάζοντας κάποια διάταξη του νόμου με τον οποίο αυτά τα ''εργαλεία'' (τα ομόλογα) διέπονται».

Χρειάζονται κι άλλα οι κ. Βενιζέλος και Σαχινίδης, αλλά και ο μεταβατικός πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, για να καταλάβουν ότι καίνε ένα από τα καλύτερα διαπραγματευτικά «χαρτιά» που έχει στα χέρια της η Ελλάδα και υποθηκεύουν βάναυσα το μέλλον του τόπου;

 Ποιος τους εξουσιοδότησε να προχωρήσουν σε μια τέτοια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα διαπραγμάτευση; Έχουν την αναγκαία λαϊκή νομιμοποίηση για να το κάνουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mara avatar
  Mara 11/01/2012 08:48:54

  Casus belli... To λόγο... έχει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
  Έτσι απλά!

  • amt avatar
   amt @ Mara 11/01/2012 19:36:41

   Μέχρι στιγμής αδερφέ ο Σαμαράς λέει ότι οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα προχωρούν πολύ ικανοποιητικά. Τον ικανοποιεί δηλαδή η πανθομολογούμενη αλλαγή του δικαίου;;

 2. odysseus avatar
  odysseus 11/01/2012 09:07:53

  Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. Αν δεν τους εξουσιοδοτήσει ο Σαμαράς να προχωρήσουν σε μια τέτοια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα διαπραγμάτευση, δεν θα έχουν την αναγκαία λαϊκή νομιμοποίηση για να το κάνουν. Αν μάλιστα ο Σαμαράς αποσύρει για το λόγο αυτό τους υπουργούς του απο την κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή θα καταρρεύσει και θα πάμε σε εκλογές.Εκτός αν ο Σαμαράς αποδεχόμενος την ορθότητα των στόχων του PSI και της Δανειακής, απεδέχθη και το Αγγλικό δίκαιο αλλά δεν το δήλωσε ευθαρσώς λόγω "πολιτικής διπλωματίας".
  Επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να συνεχίζουμε να δανειζόμαστε χωρίς να παρέχουμε επαρκείς κατα την άποψη των δανειστών μας εγγυήσεις, έχοντας κατά νουν όταν στριμωχτούμε, να καταφύγουμε στό Ελληνικό δίκαιο, θεωρώντας μάλιστα δεδομένο οτι το Εκλληνικό δίκαιο θα "κάψη" τους δανειστές κουρεύοντας 100% τα ομόλογά τους!!!...
  Αν σκοπεύαμε να χρεοκοπήσουμε με το Ελληνικό δίκαιο έπρεπε να το κάνουμε εξ αρχής, ή τουλάχιστο τώρα, πρίν το PSI. Eπίσης η ΕΕ έπρεπε να μας είχε αφήσει να το κάνουμε αντί να το αποκλείει σταθερά και να μας δανείζει αφειδώς μέχρι σήμερα για να μήν χρεοκοπήσουμε και να παραμείνουμε στό Ευρώ κρατώντας μας μάλιστα στον "ισχυρό πυρήνα" με παραχώρηση περαιτέρω εθνικής κυριαρχίας στην υπό Ομοσπονδιοποίηση ΕΕ των Μερκοζί.

  • blue nile avatar
   blue nile @ odysseus 11/01/2012 11:18:57

   Το ηψηλότατο επιτόκιο που καταβάλουμε ουσιαστικά οφείλεται στην ανασφάλεια των δανειστών για τη μη πληρωμή του χρέους. Οπότε τι θέλουν την αλλγή του δικαίου;

 3. Κομνηνός avatar
  Κομνηνός 11/01/2012 09:30:14

  Η απάντηση είναι προφανής: αυτοί που τον στηρίζουν.
  Δυστυχώς.

 4. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 11/01/2012 09:34:34

  ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ
  ΕΛΠΙΖΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
  ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ

 5. Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
  Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 09:48:19

  Καλά Factorx,
  Ας πούμε ότι ο "εκπρόσωπος των Τραπεζιτών" και Πρωθυπουργός, οδηγεί την κατάσταση στο ικρίωμα του Αγγλικού Δικαίου, και η ελαχιστότης μου που δεν πολυπαίρνει και στροφές δεν το αντιλαμβάνεται!

  Με ποιανού την ομοθυμία θα μας οδηγήσει εκεί;
  Ας υποθέσουμε ότι οι "συγκλητικοί" της Δημοκρατίας των λοισθίων υπογράφουν την υπαγωγή μας, και ο ...Λεοντόκαρδος Αντώνης της αμφισβήτησης, αναφωνήσει
  διαρηγνύων τα ιμάτιά του, δια μιαν εισέτι φοράν "ας πάρει ο παπάς τα ευλοητικά κι ας πουτανέψει η νύφη", πως θα απολογηθεί πλέον στους εναπομείναντες ιεροφάντες "του άλλου μείγματος";
  Και καλά, μέχρι τώρα, οι σαν και του λόγου μου, που δέκα μας λένε και ένα καταλαβαίνουμε, που καθυσυχάζουμε όταν ...αντιστέκεται στις περικοπές, έστω και με την λεχριολισθαίνουσα εκδοχή των κατ' αναλογίαν περικοπών, όταν τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων κουρευτούν και οι συντάξεις θα αποχαιρετούν την...Αλεξάνδρεια, τότε ο Λεοντόκαρδος θα ξεχάσει το επιμύθιο των Κρητών περί..."ευλοητικών και νύφης";

  Factorx, πες του να βγει στο ξέφωτο, γιατί σε λίγο θα τον αναγκάσουν να βγεί οι ξεβράκωτοι, μωρέ οι sans cyllottes ήθελα να πω, όπως το λέτε εσείς εδώ στην Ελλάδα...

  Πελασγός ο Μιλήσιος

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 10:24:02

   Η ανταλλαγη των ομολογων ειναι εθελοντικη.Εαν θελουν τα ασφαλιστικα ταμεια δεν συμμετεχουν και ζητουν να πληρωθουν στο ακεραιο,αν εχει το Δημοσιο λεφτα για να τους εξοφλησει τα ομολογα.Εχει;
   Απο την αλλη μερια αν συμμετεχουν τα ταμεια θα παρουν χρυσα ομολογα αγγλικου δικαιου.Δεν χαιρεσαι γιαυτο αφου εχουν τοσα προνομια;
   Τι ειναι το κουρεμα εμπρος στο αγγλικο δικαιο.Κερδισμενα δεν θα ειναι τα ταμεια;Ή οχι.
   Iσως να θελεις βεβαια τα ταμεια να παρουν ομολογα που δεν κουρευονται και ολοι οι αλλοι κουρεμενα 60% και στο ελληνικο δικαιο για να τα φαει ανεμποδιστα σε επομενη φαση ευκολα το Δημοσιο αλλα τετοια θαυματα ειναι δυσκολα να γινουν.
   Εγω ως μετοχος της Εθνικης Τραπεζας δεν θελω τα ομολογα του αγγλικου δικαιου που τσαμπουνατε οτι ειναι φοβερα.Θα προτιμουσα τα ομολογα που εχει η τραπεζα να μεινουν στο ελληνικο δικαιο και να πληρωθουν κανονικα.Με εχουν γραμμενο ομως.
   Και οι αλλοι μετοχοι δεν το θελουν αυτο και γιαυτο η μετοχη της οπως και ολων των τραπεζικων μετοχων εχει καταρρευσει.Κανεις δεν φαινεται να εκτιμα οτι απο το φοβερο και τρομερο αγγλικο δικαιο θα παρει οσα της χρωσταει το κρατος,θα κατασχεσει οικοπεδα,σπιτια,μνημεια,πετρελαια,αερια κλπ.Αν η αγορα προβλεπε οτι το αγγλικο δικαιο εχει τετοιες θαυματουργες ιδιοτητες οι μετοχες των τραπεζων θα ησαν πολυ ψηλοτερα.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 10:54:36

   Πελασγέ νομίζω ότι τα εισαγωγικά τα έβαλες εκ παραδρομής σε λάθος τίτλο. Αυτό που ήθελες να πεις είναι:

   - εκπρόσωπος των Τραπεζιτών και "Πρωθυπουργός" -

   αντί για:

   - “εκπρόσωπος των Τραπεζιτών” και Πρωθυπουργός -

   Κάνω λάθος;

   • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
    Πελασγός ο Μιλήσιος @ Πεπόνης 11/01/2012 11:32:05

    Αγαπητέ Πεπόνη,

    Δεν αστοχείς, ισχύουν και τα δύο.
    Όπως το έγραψα, τον συστήνω όπως τον αποκαλούν παρα πολλοί για να μην τον αδικήσω, και τον αποκαλώ θεσμικά(εδώ κι αν χρειάζονται εισαγωγικά).
    Εσύ βέβαια, επεστράτευσες το χιούμορ σου και τού απέδωσες ό,τι του αναλογεί...

    Πελασγός ο Μιλήσιος

 6. Vangelis avatar
  Vangelis 11/01/2012 09:57:05

  Δεν νομιζω φιλε μου να παρει μερος σε αυτο το ΟΧΙ.

  Κρίμα που έχουμε πιστεψει τόσο πολύ σε αυτή την αλλαγή πολιτικής και περιμένουμε να πιαστούμε εστω απο μία λεξη για να αισθανθούμε οτι δικαιώνει τις θέσεις μας.

  Αμ.. δε; .

  Αν ηταν ετσι τα πράγματα τότε με τα λόγια όλοι είμαστε βασιλιάδες.

  Και κείνα τα δελτία τύπου που βγάζει καθε τόσο το κόμμα και μας τα στέλνει.. εε;
  Ωωω !! παναγία μου τι πρωτοτυπία !!

  Μιλάμε νιώθω υπερήφανος που ανήκω στην πλατιά λαική κοινωνικοριζοσπαστικοφιλελεύθερη δεξιά!!!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/01/2012 10:13:12

  Προφανως τον εξουσιοδοτησαν τα τρια κομματα με τα οποια συνανταται συχνα και ανταλλασσει αποψεις.
  Εκεινο που δεν λετε ειναι οτι θα ανταλλαγουν τα υπαρχοντα ομολογα με αλλα μικροτερης αξιας κατα 50% (αυτο ειναι το κουρεμα) και με μικροτερο επιτοκιο που απο οτι λεγεται κατεβαζει την αξια τους κατα 65%.
  Oλα ειναι στη διαπραγματευση.Απο τη στιγμη που θα χασουν τα δυο τριτα της αξιας τους δεν ειναι παραλογο να ζητουν παραπανω εξασφαλισεις για το ενα τριτο.
  Προφανως το δικαιο των ομολογων συναρταται με το κουρεμα και το επιτοκιο.
  Και ετσι ομως πολλοι φοβουνται οτι αρκετοι ομολογιουχοι δεν θα δεχθουν το ευνοικο γιαυτους δικαιο και θα επιμεινουν να πληρωθουν στα παλια ομολογα με ελληνικο δικαιο στο ακεραιο.Αυτο περισσοτερο φοβουνται τωρα.
  Τελος αν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα οι διοικησεις των ελληνικων τραπεζων και των ασφαλιστικων ταμειων που εχουν πολλα ομολογα ας μη δεχθουν την ανταλλαγη και ας μεινουν στο δυσμενες γιαυτους ελληνικο δικαιο.
  Η εναλλακτικη λυση ειναι να μην υπαρξει καμμια συμφωνια - γιατι προφανως οι αλλοι δεν θα δεχθουν κουρεματα 60%+ και ελληνικο δικαιο ,να κηρυξουμε χρεωκοπια και να φυγουμε απο το ευρω.

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ψυχραιμια 11/01/2012 11:26:49

   Ο Βενιζέλος είσαι ;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Silence t. 11/01/2012 12:09:55

    Μπορει και ο Αλογοσκουφης.Παντως οχι ο Τσοβολας.

  • karenin avatar
   karenin @ ψυχραιμια 11/01/2012 12:55:58

   Ψυχραιμία, μπορεί να είσαι πραγματιστής και καλά κάνεις και προσγειώνεις τούς οπαδούς της ΝΔ, που έχουν αυταπάτες ότι εκπροσωπεί κάτι άλλο απο αυτά που υλοποιεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Ομως, ο προβληματισμος πολλών προείλθε και καλιεργήθηκε απο την αντιμνημονιακή στάση του Σαμαρά, και την κατά καιρούς επικράτηση των εκπροσώπων της λαικής δεξιάς, και την ανάλογη ρητορική τους.
   Εχουμε λοιπόν αυτή τη στιγμή στην ΝΔ το εξής παράδοξο, φαινομενικά κυρίαρχη τάση να είναι η πατριωτική λαική δεξιά που θέτει ζητήματα που βρίσκουν ανταπόκριση στην κοινωνία, στην ουσία όμως η τελική πολιτική τοποθέτηση είναι στην λογική αυτών ακριβώς που λές, και εξαγρειώνεις τον κόσμο.
   Αυτή η τεράστια αντίφαση είναι που καθηλώνει την ΝΔ στα ποσοστά που έχει, και αν όντως διαφωνεί μόνο για τους φόρους και συμφωνεί σε όλα τα άλλα, εκτιμώ ότι θα συναντήσει τα ποσοστά του Πασόκ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ karenin 11/01/2012 13:12:00

    Σωστο αλλα εχουμε το εξης παραδοξο : στον ιδιο το Σαμαρα δεν μπορεις να αποδωσεις ουτε μια λεξη - ψεμα.
    Δεν υπαρχει το αντιστοιχο του "λεφτα υπαρχουν".
    Απο την πρωτη στιγμη ειπε οτι θα σεβασθει την υπογραφη του ελληνικου κρατους γιατι εχει το κρατος συνεχεια,οτι καταψηφιζει αλλα δεχεται τη συνεχεια αυτη,ποτε δεν ειπε για επιτροπες λογιστικου ελεγχου κλπ ουτε για διαγραφες του χρεους.
    Η εντυπωση προηλθε αφ ενος απο καποιους υπερσαμαρικους (και εδω μεσα) που υπερακοντιζαν αυτα που ελεγε και αφ ετερου απο την προπαγανδα του ΠΑΣΟΚ που προσπαθουσε να τον εξομοιωσει με την αριστερα (!) και ως ενα σημειο περασε.
    Ο Σαμαρας αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα που ειχε με την Πολ.Αν - ειναι μια τριτη τεχνοκρατικη θεση σε ενα πολωμενο με απλουστευτικες αντιθεσεις κοινο.
    Τωρα το κατα ποσον θα παει πιο κατω τα ποσοστα ισως εχεις δικιο ισως και αδικο γιατι στη ΝΔ ακομη υπαρχουν περισσοτεροι ανθρωποι που συνειδητα αντιλαμβανονται και δεχονται το συστημα ελευθερης οικονομιας ενω στο ΠΑΣΟΚ η σοσιαλθολουρα εχει δημιουργησει γενικη συγχυση.
    Σε ολες τις περιπτωσεις προτιμω τις καθαρες εξηγησεις.
    Καλυτερα να "απογοητευει" η ΝΔ πριν τις εκλογες παρα μετα.
    Στο κατω κατω αν πεσει και η ΝΔ μαζι με το ΠΑΣΟΚ θα ελθουν αλλοι να κυβερνησουν.
    Για να δουμε τι θα κανουν αυτοι οι αλλοι.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ karenin 11/01/2012 14:09:21

    Nομίζω ότι το πρόβλημα με την κριτική προς τον Σαμαρά είναι αυτό που επισημαίνει ο "ψυχραιμία" Ο Σαμαράς κατηγορείται ότι δεν κάνει πράγματα τα οποία ποτέ δεν είπε ή υπονόησε ότι θα κάνει.

    Και κάτι ακόμα γενικότερο. Το θέμα δεν είναι να λες πράγματα που να κάνουν "γκελ" στον κόσμο. Το θέμα είναι με τα λόγια και τις πράξεις σου να δείχνεις στο κόσμο τον δρόμο που πιστεύεις για σωστό έστω και αν είναι δύσβατος και να προσπαθείς να πείσεις. Η απόφαση είναι τελικά δικιά του. Θα μου πεις το 2009 διάλεξε τα ροζ συννεφάκια του "Γιώργου". Τι να κάνουμε ; Συμβαίνουν αυτά στη δημοκρατία! Ιδίως όταν οι πολίτες έχουν μάθει στα μεγάλα λόγια. Καιρός να ξεμάθουν!

 8. odysseus avatar
  odysseus 11/01/2012 10:20:38

  “ας πάρει ο παπάς τα ευλοητικά κι ας πουτανέψει η νύφη”!!!...
  Aγαπητέ Πελασγέ τα σέβη μου. Απ' τις πιό δυνατές φράσεις της λαικής μας Σοφίας.
  Είμαι απ' τη Δυτική Ελλάδα και δεν την ήξερα. TA ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ odysseus 11/01/2012 10:45:04

   Οδυσσεύ, Χαίρε.
   Είμαστε συγγενείς, εσύ εξ'αγχειστίας και του λόγου μου εξ' αίματος.
   Φοβού τους sans cyllottes, αυτοί χρησιμοποιήθηκαν στη Γαλλική Επανάσταση.
   Με τη διαφορά, πως τώρα θα εφορμήσουν στον αστό Αντώνη, γιατί οι "ευγενείς" της πυρκαγιάς θα κρυφτούν πίσω του, και θα είναι αυτός ο στόχος.
   Αλλά ο δυστυχής, μη γνωρίζων Ιστορία, του είπαν "άντε ήρθε η σειρά σου να πρωθυπουργέψεις".

   Μόνο που έχουν άλλη άποψη οι ξεβράκωτοι.
   Καημένη Ελλάδα!

   Πελασγός ο Μιλήσιος

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 13:22:15

    Να την εκφρασουν στις εκλογες που ερχονται.

   • odysseus avatar
    odysseus @ Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 18:58:53

    Tι ακριβώς συγγένεια έχουμε?

    • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
     Πελασγός ο Μιλήσιος @ odysseus 11/01/2012 19:25:56

     Λάκων επιστρέφων στη Σπάρτη, αναφώνησε στους Λακεδαιμονίους:
     "εωλακέναι ταιν Αθάναν!", για να του απαντήσουν εκείνοι ομοθυμαδόν:
     "αρκεί γε το εωλάκειν!".

     Όπερ μεθερμηνευόμενο:
     -Κυριεύσαμε την Αθήνα!
     -Αρκεί βέβαια, το "κυριεύθηκε"!

     Εν προκειμένω:
     Αρκεί γε το συγγενεύειν!

     Πελασγός ο Μιλήσιος

     • odysseus avatar
      odysseus @ Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 19:57:35

      Συ είπας!

 9. andreas avatar
  andreas 11/01/2012 10:33:50

  Eχει εξαφανιστεί δεν φαίνεται πουθενά, κάποιοι παρατρεχάμενοι βγαίνουν που και που ψελλίζοντας δήθεν θέσεις για να δείξουν ότι υπάρχουν.Ούτε ακούγεται να έχει μια δυνατή θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν ώστε να τονώσει το ηθικό του χειμαζόμενου λαού. Και αν τυχει να κάνει κάποια δήλωση όλο για την βοήθεια του θεού μιλά ! Με αυτή την στάση και θέση ο πρόεδρος αφήνει την αίσθηση στον λαό οτι όλα οσα έλεγε πριν ηταν έπεα πτερόεντα. Λαικα λόγια του αέρα, λαικώτερα παραμύθια...........

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ andreas 11/01/2012 10:36:23

   Τι ειπε και εχει αλλαξει;Εγω δεν θυμαμαι ποτε το Σαμαρα να λεει για αγγλικο δικαιο ή για μη πληρωμη του χρεους.
   Για μειωση των φορων ελεγε που το λεει και τωρα.
   Το προβλημα ξεκινα απο οσους νομιζαν οτι ελεγε άλλα απο αυτα που ακουγαν.

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/01/2012 10:35:49

  1 Οταν κάποιος δεχθεί "εθελοντικά" να κουρέψει" το χρέος σου -δηλαδή τις απαιτήσεις του- αναμενόμενο είναι να ζητήσει κάποια πράγματα για να διασφαλίσει τις υπόλοιπες.
  2 Βεβαίως καλό θα ήταν να ισχύσει το Ελληνικό δίκαιο, το επιτόκιο να είναι χαμηλότερο κι ακόμα καλύτερα να μας χάριζαν- εθελοντικά πάντα- το σύνολο του χρέους
  3 Το να ισχύσει το Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι λες στους δανειστές "Μη φοβάστε , τα λεφτά σας (τα υπόλοιπα ) θα τα πάρετε !" Μπορούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό; πχ " Σβήστε τώρα τις μισές απαιτήσεις σας και για τα υπόλοιπα βλέπουμε!" ;;;;; Με κάποιο τρόπο, δεν ξέρω αν ο μόνος τρόπος είναι η υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο, πρέπει να δώσεις κάποια διασφάλιση.
  4 Ο Παπαδήμος δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Στην ουσία αυτό που του ανατέθηκε δεν είναι η πρωθυπυργία ,αλλά η διαχείριση του "κουρέματος" (άρα και των όρων του) Αν τυχόν η ΝΔ θεωρεί το θέμα του δικαίου "κόκκινη γραμμή" αποσύρει την στήριξη της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επειδή δεν βλέπω να "σηκώνει " το θέμα, συμπεραίνω πως η άποψη της είναι : ή α) "το θέμα του δικαίου είναι δευτερεύον" ή β) "όλα πάνε καλά" ή γ) "εδώ που φτάσαμε το Αγγλικό δίκαιο μας μάρανε"

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ firiki2010 11/01/2012 12:18:58

   Άν πρόκειται οι διασφαλίσεις που θέλουν οι τοκογλύφοι (για να χαρίσουν τα πανωτόκια , δηλαδή αέρα) να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας , η τιμή και η υπόληψη της χώρας , τότε εννοείται ότι η απάντηση είναι ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρετε .

   Σαν τι κακό να μας βρεί δηλαδή (ουφ τα ίδια και τα ίδια αναμασάμε συνέχεια ) πτώχευση , ουάου , χρεωκοπία , τρομάξαμε , μεσαίωνας , σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν .
   Αν βγείς μία βόλτα ένα απόγευμα στην αγορά (οποιασδήποτε μεγάλης πόλης) , θα τρομάξεις τόσο πολύ με αυτό που ήδη συμβαίνει , που θα σε κάνει να νιόσεις πολύ μεγάλη ανακούφιση , ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι πολύ χειρότερο .

   Με δραχμή , λέβα , η δινάριο η αγορά και η Ελληνική οικονομία ήταν εκατό φορές καλλύτερη .

   Απο την άλλη περιμένω απο κάποιον που είναι ''bloger'' , να μην μας βάζει τα ίδια εκβιαστικά διλήματα που μας βάζουν οι Παπαδημοβενιζέλοι , με την ίδια ξύλινη γλώσσα .

   Παραπάει δηλαδή...

 11. LAL avatar
  LAL 11/01/2012 10:49:56

  Θα σταθώ μόνο σε αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω:

  Εκτός αν ο Σαμαράς αποδεχόμενος την ορθότητα των στόχων του PSI και της Δανειακής, απεδέχθη και το Αγγλικό δίκαιο αλλά δεν το δήλωσε ευθαρσώς λόγω “πολιτικής διπλωματίας”

  Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά είναι δεδομένο ότι ο Σαμαράς συμφωνεί - εμμέσως. Όταν λες "δεν συμφωνώ με το μέτρο Χ", κάνεις ολόκληρο σαματά αλλά στο τέλος προτίθεσαι να ψηφίσεις τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που το επιβάλλει τάχα μου "για να σωθει η χώρα", τότε συμφωνείς και επαυξάνεις. Εγώ πιστεύω ότι κατά βάθος ο Σαμαράς ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει γιατί ξέρει ότι θα του σκάσει η βόμβα στα χέρια και δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναδειχτεί σε ηγέτη. Ελπίζω να διαψευστώ.

 12. Basilio avatar
  Basilio 11/01/2012 10:51:46

  Τα ψέματα και οι υπεκφυγές τελειωσαν. Εφτασε η ώρα για τον ΣΑΜΑΡΑ να πει το μεγάλο ΟΧΙ και να αποχωρίσει από την οπερετα αυτή (κυβέρνηση). Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα διαφέρει σε τίποτα απ τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ...

 13. Σταράτα avatar
  Σταράτα 11/01/2012 10:52:18

  Ποιος εξουσιοδότησε την κυβέρνηση Παπαδήμου να διαπραγματευτεί το δίκαιο των ομολόγων;
  O G.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  Ποιος Οκυβαρνα τον τοπο?
  Ο G.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 14. Chris avatar
  Chris 11/01/2012 10:55:05

  Ο Σαμαράς. Στηρίζοντάς την.

 15. odysseus avatar
  odysseus 11/01/2012 10:55:29

  firiki2010,
  EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

 16. Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
  Πελασγός ο Μιλήσιος 11/01/2012 11:08:18

  Έμπλεε Ψυχραιμίας,

  Επειδή είμαι χοντροκέφαλος, δεν μου εξηγείς άνθρωπε που είσαι έμπλεος ψυχραιμίας, ποιόν ρώτησαν, ώστε οι τυμβωρύχοι των καταθέσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων να τις μετατρέψουν σε ομόλογα;
  Όταν εκδικαστεί αυτή η υπόθεση, τίνος μερίδος μάρτυς θα ερχόσουν, κατηγορίας ή υπερασπίσεως;
  Μην μου πεις δεν θα σε δούμε καθόλου, με καμμιάς μερίδος;

  Πελασγός ο Μιλήσιος

 17. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/01/2012 11:08:23

  Το ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί κατά σειρά:

  1) Στην ομάδα των τεσσάρων (4), που από κοινού συζήτησαν, συμφώνησαν και συναποφάσισαν να αγνοήσουν το σύνταγμα, τη βουλή και το λαό και ανέθεσαν την πρωθυπουργία σε έναν εκπρόσωπο των "αγορών". Σε κάποιον που δεν έχει εκλεγεί από το λαό.

  3) Στους 250 της βουλής που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τη κατάργηση της λαϊκής βούλησης και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πρωθυπουργό μη εκλεγμένο από το λαό.

  Εμείς οι απλοί πολίτες γνωρίζουμε.
  Ο Παπαδήμος είναι ο "κηπουρός" των αγορών και στη συνείδηση του λαού, είναι ένας πρωθυπουργός που κατέχει παράνομα την εξουσία.

 18. AX EUROPH avatar
  AX EUROPH 11/01/2012 11:20:18

  Που φτάσαμε ; Στο ότι και να γίνει δεν ξεχρεώνουμε ; Άρα το Βρετανικό δίκαιο θα βοηθήσει να μας τα αρπάξουν σε είδος ;Έδαφος -υπέδαφος-νερά-ήλιος -ενέργεια και ότι τραβάει η ακόρεστη ανθρωποφάγα δίψα των υποτιθέμενων αόρατων δανειστών "μας" που ποτέ δεν κάναμε έναν λογιστικό έλεγχο για να δούμε τι στο διάολο τους χρωστάμε πραγματικά ,τι τους έχουμε δώσει ως τώρα ,ποιοί είναι αυτοί και που βρηκαν τόσα λεφτά και μας τα έδωσαν, αν πήραμε πράγματι όσα λένε και τι ποσά ακριβώς και σε ποιων τσέπες κατευθύνθηκαν και καλά κρασιά να δίνουμε σε τίποτα Κινέζους και ότι πει η ρημάδα η TV!!!!!!!!!!!!!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ AX EUROPH 11/01/2012 11:29:04

   Μην ανησυχεις.Πολλα απο τα ομολογα τα εχουν τα δικα μας ασφαλιστικα ταμεια και οι τραπεζες.
   Αρα οπως γραφω και παραπανω το φοβερο αγγλικο δικαιο θα βοηθησει να πληρωθουν οι συνταξεις μας με τις κατασχεσεις αεριων,πετρελαιων και ηλιακων συστηματων.
   Το ιδιο ισχυει και για τις τραπεζες.Χαθηκε ο κοσμος να παρει η Εθνικη κανενα κοιτασμα με βαση το αγγλικο δικαιο;
   Καποιος ομως να τους το πει στο Χρηματιστηριο γιατι δεν βλεπω να πανηγυριζουν οι μετοχοι των τραπεζων που θα βουτηξουν με το αγγλικο δικαιο τον αμυθητο φυσικο πλουτο.

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/01/2012 11:22:21

  Και να τα βαλουν που ω αγαπητε Πελασγε;
  Εσυ που θα τα τοποθετουσες τα αποθεματα των ταμειων;
  Οποτε εγινε προσπαθεια να μπουν σε μετοχες ξεσηκωθηκε σαλος για το "καζινο" - το ιδιο και οποτε εγινε λογος για ξενα χρηματιστηρια.
  Αντιθετα η τοποθετηση στα "ασφαλή" ομολογα του ελληνικου Δημοσιου ειχε μονο οπαδους.
  Λοιπον εγω αν ειχα τη διαχειριση των ταμειων θα τα εβαζα σε ομολογα ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και φυσικα θα με ελεγαν απογονο δοσιλογων κλπ.
  Φανταζεσαι να εισαι προεδρος ταμειου και να βαλεις τις εισφορες των ασφαλισμενων σε ομολογα γερμανικου Δημοσιου με 2% τοκο οταν τα ομολογα του ελληνικου ειχαν 4%;
  Αντε να εξηγησεις στον προεδρο του δικαστηριου που θα σε πηγαιναν για απιστια - γιατι θα σε πηγαιναν οπωσδηποτε - οτι η Γερμανια εχει βαθμολογια ΑΑΑ ενω η Ελλαδα ειχε (τοτε) Β και στο ακροατηριο να φωναζουν τα μελη του συνδικατου του ταμειου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 11/01/2012 13:16:53

   Επειδη επι πλεον μπορει να πεις οτι το καλυτερο θα ηταν να μεινουν καταθεσεις σε πληροφορω οτι διεθνως η βαθμολογια ενος κρατους παντα ειναι ιση ή μεγαλυτερη απο τη βαθμολογια των τραπεζων του.
   Δηλαδη δε νοειται οτι μπορει να χρεωκοπησει το κρατος και να μη χρεωκοπησουν οι τραπεζες του.
   Το οτι αυτο μαλλον θα γινει τωρα οφειλεται στις ιδιαιτεροτητες της "ελεγχομενης χρεωκοπιας" με τη βοηθεια της ευρωζωνης που κανεις δεν ηξερε τοτε οτι θα συμβει.

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ ψυχραιμια 11/01/2012 13:35:00

   Ψυχραιμία,
   Είναι μια πολύ αξιοπρεπής η επιχειρηματολογία σου.
   Δεν θα υποστηρίξω κανένα διασταλτικό σκέλος του επιχειρήματός σου, διότι θα έπαιρνα θέση σε άποψη που δεν θα ήθελα να την υποστηρίξω εκ των υστέρων.
   Το θέμα είναι ότι ένα σοβαρό κόμμα αδυνατώντας να υποστηρίξει συγκεκριμένη θέση επ'αυτού, το αποφεύγει δια τον φόβο των ψηφοφόρων.
   Και έρχεσαι εσύ, ουσιαστικά να δώσεις το tempo των επιχειρημάτων.
   Η πολιτική λειψανδρία, αφήνει κενό χώρο για αξιόπιστους "ελεύθερους σκοπευτές".

   Να είσαι καλά!

   Πελασγός ο Μιλήσιος

 20. Silence t. avatar
  Silence t. 11/01/2012 11:22:31

  Πολύ πολύ σωστός !

 21. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/01/2012 11:23:27

  Όποιος σχεδιάζει ή ενεργεί μη λαμβάνοντας υπόψη του το δυσμενέστερο σενάριο και μάλιστα όταν αυτό είναι πολύ πιθανό, τότε είναι πολύ απλά ανόητος.

  Και όποιος θέλει να συνεχίσει να κατέχει, ή να διατηρεί προωθημένες θέσεις όταν όλα γύρω του καταρρέουν, τότε είναι καταδικασμένος να καταστραφεί.

  Πιστεύω να γνωρίζεις τη σημαίνουν οι φράσεις "βαθιά σύμπτυξη" και "τελική αμυντική τοποθεσία" ;

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Αρματιστής 11/01/2012 13:37:34

   Kαταλαβαίνω απόλυτα τη λογική σου. Το πρόβλημα είναι ότι και η άλλη πλευρά λαμβάνει υπ΄ όψη της το "δυσμενέστερο σενάριο" και δυστυχώς μάλλον έχει το "πάνω χέρι".
   Νομίζω ότι το να μιλάς πολύ για την "τελική αμυντική τοποθεσία" δημιουργεί ψυχολογία ήττας.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ firiki2010 11/01/2012 16:49:37

    Δηλαδή δεν την βλέπεις την ήττα;

    Τι μας λένε οι τροικανοί, οι συνεργάτες τους και οι ακόλουθοι τους;

    Αν σας κουρέψουμε 200 δις από το χρέος σας κατά 50% και εσείς αποδεχθείτε:
    * να υποτάσσεστε στα κελεύσματα και στις ντιρεκτίβες μας
    * να υπαγάγετε το σύνολο του χρέους σας στο Βρετανικό δίκαιο
    * να υποθηκεύσετε την Ελλάδα και τους Έλληνες * να ξεπουλήσετε τη δημόσια περιουσία και τις ΔΕΚΟ
    * να υποτιμήσετε το επίπεδο ζωής των πολιτών σας
    * να υποβαθμίσετε τις υπηρεσίες παιδείας - υγείας - ασφάλειας
    * να απολύσετε 200000 ΔΥ
    * να ιδιωτικοποιήσετε δρόμους, δίκτυα, ΔΕΚΟ, νερό και ενέργεια
    * να αποδεχθείτε μισθούς Ινδίας και κοινωνικές παροχές Μπαγκλαντές
    * να αποδεχθείτε ανεργία 25%

    Τότε .... και με τη προϋπόθεση ότι το 2012 και στη συνέχεια θα έχετε ανάπτυξη.... μπορεί το 2020 το χρέος σας να μειωθεί και να φθάσει στο 120% του ΑΕΠ!!!!!!!!!!!!

    Πρέπει κάποιος να είναι πολύ ........ για να πιστεύει ότι το παραπάνω σενάριο δεν αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ....

 22. TARAMAS avatar
  TARAMAS 11/01/2012 11:24:21

  Firiki και οδυσσέας τα είπατε τα πράγματα όπως είναι. Γιατί εδώ θα τρελαθούμε κιόλας, λες κι ο Παπαδήμος ότι κάνει το κάνει μόνος του χωρίς την συμφωνία της ΝΔ και λες και οι δανειστές θα δεχτούν κούρεμα 50% χωρίς (τις όποιες) εγγυήσεις ότι τουλάχιστον θα πληρωθούν για τα υπόλοιπα. Αν τόχουμε πάρει απόφαση ότι δε θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε ούτε το 50%, γιατί ζητάμε κούρεμα και δε βαράμε κανόνι από τώρα; Μερικοί σχολιαστές ή ζουν στον παραμυθόκοσμο που έπλασαν στο μυαλό τους ή έχουν άλλα κίνητρα.

  • odysseus avatar
   odysseus @ TARAMAS 11/01/2012 12:29:32

   TARAMAS,
   Tα σέβη μου και σε σένα. Επαυξάνεις αυτά που είπαμε με το firiki2010.
   Τελικά νομίζω όλοι στο Site καταλαβαίνουμε που πάει τελικά το πράγμα.
   Ομως αυτό που λέει ο Πελασγός υπερισχύει και τον τελικό λόγο θα έχουν οι
   sans cyllottes , μαζί με εμάς αναγκαστικά. Οπότε σίγουρα θα τους πάρει και θα τους σηκώσει με τον Σαμαρά μαζί...

  • mikros fokion avatar
   mikros fokion @ TARAMAS 11/01/2012 15:50:24

   με αυτο το κουρεμα ουσιαστικα η ελλαδα δεν λυνει κανενα προβλημα. ο στοχος ηταν λεει το 2020 να φτάσουμε το χρεος στο 120% του ΑΕΠ (ποσοστο που μας οδηγησε στο μνημονιο, θα ειναι λοιπον τεραστια επιτυχια) και μια απο τις προυποθεσεις ηταν να εχουμε αναπτυξη το 2012... μονο που θα εχουμε υφεση (5%; 7%; 10%;... σιγουρα πολλαπλασιο αυτο αυτο που προβλεπουν, το μαθαμε πια). άρα ενα απο τα δεκαδες "αν" παει... οποτε: το θεμα δεν ειναι αν θα φτασουμε στην ατακτη χρεοκοπια αλλα το πότε. και με ολα αυτα θα εχουμε πετυχει να ανταλλάξουμε το χρεος μας με δανεια του αγγικου δικαιου (όλα τα δανεια που παιρνουμε απο την τροικα διεπονται απο το αγγλικο δικαιο) και επισης να ανταλλαξουμε τα κουρεμενα ομολογα παλι με αγγλικο δικαιο.
   συμπερασμα: και πτωχευση θα εχουμε (κινδυνολογω; λιγοτερο απο τους κυβερνωντες παντως) και θα μας παρουν ολη την δημοσια περιουσια (μαζι με τον ορυκτο πλουτο, που κοιτα να δεις συμπτωση, τον ανακαλυψαμε την ωρα ακριβως που ειναι χρησιμος στους δανειστες μας). εμας θα μας μεινουν τα αεροπλανα και τα βαπορια που θα αγορασουμε απο γερμανια και γαλλια με τα ρεστα απο το μαμουθ δανειο του μάρτη.

   υγ επρεπε να διαπραγματευουμε την πτωχευση μας δυο χρονια πριν και ισως τοτε να αντεχαμε. Αλλα τι περιμενεις απο υπηρετες των τραπεζων... αν δεν μας δωσουν το ok δεν κανουμε τιποτα... αμα εχεις ηγετες πολιτικους τι να φοβηθεις, θα τα καταφερεις.

   • αναγνωστης avatar
    αναγνωστης @ mikros fokion 11/01/2012 17:09:03

    Όλες οι απόψεις σεβαστές, αλλά εσύ έχεις δική σου; ή αναπαράγεις ότι βρίσκεις στο διαδίκτυο σε ένα γενικώς αντιστασιακό πνεύμα; Η μήπως το κάνεις για να μας πεις οτι υπάρχεις κι εσύ στο διαδίκτυο;

 23. Mara avatar
  Mara 11/01/2012 11:30:27

  Το τί ή πώς λέγεται, ή το τί και πώς δηλώνεται αυτή την περίοδο, που ίσως είναι η κρισιμότερη της νεώτερης ιστορίας μας, δεν έχει καμμία μα καμμία σημασία.
  Το παιχνίδι είναι τόσο μεγάλο που η φράση "τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται", είναι επίκαιρη όσο ποτέ...
  Το παρασκήνιο είναι απίστευτο!!!
  Όλα παίζονται.... πίσω από την "κουρτίνα" που βλέπουμε εμείς ώς απλοί πολίτες. Εκβιασμοί, μπλόφες, τακτικές, πονηριά, δήθεν υποχωρήσεις, αναμονή γεωπολιτικών εξελίξεων..., αναμονή αποτελεσμάτων άλλων... εκλογών και χίλια δυό άλλα, που υπολογίζονται για να μπορέσει κάποιος να επιλέξει την κατάλληλη ώρα που θα πεί το μεγάλο ΟΧΙ, χωρίς να διακινδυνεύσει την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του.
  Ο Σαμαράς φαίνεται να θέλει να τον ανοίξει αυτόν το δρόμο της αντίστασης.
  Το άν θα μπορέσει ο ίδιος να τον περπατήσει.... ή θα τον περπατήσει κάποιος άλλος..., αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό που σύντομα θα απαντηθεί.

  Το βέβαιο είναι.... "Σε όποιον γράφει.... δεν ξεγράφει...."

 24. Σάλπιγγες avatar
  Σάλπιγγες 11/01/2012 11:35:19

  Τις ακούσατε τις σάλπιγγες της Αποκάλυψης; Ήχησε χθες η δεύτερη.

  Μη φοβάστε το PSI δεν θα γίνει. Πάμε για καραμπινάτη χρεωκοπία. Είναι πολλά τα λεφτά των CDS.

 25. hdgr avatar
  hdgr 11/01/2012 11:52:16

  Φάκτορα την έχει εξουσιοδοτήσει και ο Αντώνης Σαμαράς(ΑΣ).
  Ο οποίος ενημερώνεται προφανώς για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων .
  Αν έχει γίνει αποδεκτό το αγγλικό δίκαιο ο ΑΣ το γνωρίζει αλλά δεν αντιδρά.
  PSI , νέα δανειακή με συνοδευτικό μνημόνιο είναι πακέτο.
  Θα δούμε την τελική στάση του ΑΣ αν και όταν έρθουν για ψήφιση στη Βουλή.

  Πέρα από την σπουδαιότητα της υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο , την παραίτηση από κάθε ασυλία κλπ υπάρχει πάντα ένα μεγάλο ερώτημα.

  Ας υποθέσουμε ότι γίνεται το PSI και ψηφίζεται η νέα δανειακή.
  Θα είναι τότε εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα του χρέους;
  Να μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές αμφιβολίες.

  Φανταστείτε την περίπτωση πτώχευσης με αγγλικό δίκαιο και παραίτηση από κάθε ασυλία.

 26. thanos avatar
  thanos 11/01/2012 12:16:05

  Βρε παιδιά εκεί στην ΝΔ μην στενοχωριέστε ... οι εξωγήινοι έχουν εξουσιοδοτήσει τον Παπαδήμο ... να διαπραγματευτεί το δίκαιο των ομολόγων ... εγώ είμαι απόλυτα σίγουρος !!!

 27. ο ξένος avatar
  ο ξένος 11/01/2012 12:34:11

  Η ΝΔ κοιμάται. Ενώ έχει τη δυνατότητα να επιβάλει άμεσα εκλογές, προτείνοντας –υποχρεώνοντας τον Παπαδήμο –που με χαρά θα αποδεχτεί- στο υπουργείο Οικονομικών, περιορίζεται στον άχαρο ρόλο: στηρίζω την κυβέρνηση, διαφωνώ με την πολιτική της.
  Ο άνθρωπος των τραπεζών στην κύρια θέση ευθύνης(όλοι ευχαριστημένοι) και ο Σαμαράς να τον «ελέγχει» ως πρωθυπουργός.
  Σε συνεργασία, ενδεχομένως, με κάποιους και από το ΠΑΣΟΚ- Εξαιρουμένων των εντελώς αποτυχημένων.
  Ο Σαμαράς, όμως, είναι ικανός να αναλάβει την ευθύνης της χώρας σ’αυτή την κρισιμότατη περίοδο;
  Προφανώς νιώθει ότι δεν είναι, αφού δεν κάνει εκλογές.

 28. Geros avatar
  Geros 11/01/2012 12:48:20

  Πάλι ήρθε η ώρα του μεγάλου του ΟΧΙ ? Δεν βαρεθήκατε να ζείτε στις 28 του Οκτώβρη του 1940 ? Εγώ νόμιζα ότι οι γέροι αρέσκονται να ζουν στο παρελθόν ,εσείς είσαστε πιο γέροι από εμενα τελικά.

  Στο σήμερα τώρα ,σας ενημερώνω ότι ο κύριος Buchheit είναι ειδικός στις χρεοκοπίες και σύμβουλος τότε στην Αργεντινή , οπότε εσείς που είσαστε για χρεοκοπία αλλα Αργεντινή μην τον φοβάστε , είναι ο άνθρωπος σας .
  Οι άλλοι τρεις που αναφέρονται στο άρθρο είναι συνεργάτες του Buchheit οπότε μιλάμε για την ίδια γραμμή. Έχουν όλοι αυτοί ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα χρεοκοπία της Ελλάδας , ο αρθογράφος της Δημοκρατίας (η καλύτερα αυτός που "τάισε" τις πληροφορίες αφού το θεωρώ απίθανο να έκατσε μονος του να διαβάσει μερικές εκατοντάδες σελίδες νομικό κείμενο στα Αγγλικά) έχει κάνει μια σταχυολόγηση φράσεων και παραγράφων και καταλήγει σε συμπεράσματα που σε καμία περίπτωση οι συγγραφείς των εν λόγο κειμένων δεν είχαν πρόθεση να καταλήξουν. Ο Buchheit δεν ήταν ποτε της γραμμής "γροθιά στο μαχαίρι" όσο αφορά το Αγγλικό δίκαιο , το θεωρεί και αυτός όπως και όλοι ένα διαπραγματευτικό χαρτί στο τραπέζι. Κάτι που αν τα ανταλλάγματα είναι καλά πρέπει να το δεχτούμε μια και η εμμονή στο Ελληνικό δίκαιο καταλήγει σε αδιέξοδο και διεθνή απομόνωση.
  Θα συμβούλευα να υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον Σαμαρά , στο παρόν σημείο οι λύσεις δεν είναι ασπρόμαυρες , είναι σταυρόλεξο για γερούς λύτες και ο Σαμαράς είναι γερός λύτης . Όλοι εσείς που πιάνεστε από μια λεπτομέρεια (γιατί όσο και να σας φαίνεται περίεργο το θέμα του δικαίου την παρούσα στιγμή λεπτομέρεια είναι) και νομίζετε ότι βρήκατε την εσχάτη προδοσία έχω να σας πω ότι ακόμα και οι εχθροί του Σαμαρά πολλά πράγματα θα τον πουν προδότη όμως όχι.

 29. Artemis Anna avatar
  Artemis Anna 11/01/2012 12:52:48

  ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 01.01.2012 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
  ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΑΣΟΚΟΠΑΡΕΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ!

 30. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/01/2012 13:08:28

  Αυτό το έρμο το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι θα το ματιάξουμε από το κοίτα-κοίτα. Η μη υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο είναι τελικά ο αυτοσκοπός ή το εργαλείο? Γιατί, όπως αναφέρθηκε, το Ελληνικό δίκαιο πρόκειται για διαπραγματευτικό όπλο. Με ποιον τρόπο όμως?
  Οι πιθανότητες είναι 4+1, 2 για την υπαγωγή στο Αγγλικό και 3 για τη μη υπαγωγή.
  -Εάν διαπραγματευτούμε σοβαρά και καταστήσουμε βιώσιμο το χρέος, σε σημείο που να έχουμε εφόδια για ανάκαμψη, η υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο δε μας επηρρεάζει ουσιαστικά. Σε σχέση με οποιαδήποτε μορφή χρεωκοπίας, είναι σαφώς πιο ωφέλιμο για την Ελλάδα, αφού μη πτώχευση ισοδυναμεί με μη σημασία σε ποιο δίκαιο υπαγόμαστε.
  -Εάν όμως αυτοπυροβοληθούμε όπως πολλαπλώς έχει κάνει ο ΓΑΠ και παραδώσουμε αυτό το πλεονέκτημα με αντάλλαγμα έωλες υποσχέσεις και υποθετικά σενάρια, ουσιαστικά παραδώσαμε τα κλειδιά της κρατικής περιουσίας και καταδικάσαμε μέχρι και τα δισέγγονά μας.
  -Εάν παραμείνουμε στο Ελληνικό δίκαιο και συνεχίσουμε αυτό το αλισβερίσι, σαν ασθενής σε ημικομματώδη κατάσταση, χωρίς κούρεμα ή άλλο τρόπο επίτευξης βιωσιμότητας του χρέους, τότε το πιο πιθανό είναι να ματώσουμε πολύ μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας και το πιο πιθανό να στραγγίξουμε σύντομα σε μια μεγαλοπρεπέστατη χρεωκοπία, απλά εδώ παίζει τα δισέγγονα μας να τα καταφέρουν.
  -Εάν παραμείνουμε στο Ελληνικό δίκαιο και πούμε αύριο "γαία-πυρί μειχθήτω" πριν "μπούμε κι άλλο μέσα", ίσως τα παιδιά μας καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια κάποια ποιότητα ζωής για τα εγγόνια μας.
  Τέλος, υπάρχει και η πιο ωφέλιμη για μας εξέλιξη, την οποία και πιστεύω πως θα προσπαθήσει να πετύχει ο Σαμαράς, τη διατήρηση του πλεονεκτήματος του Ελληνικού δικαίου σε συνδιασμό με την επίτευξη συνθηκών βιωσιμότητας, ώστε και υπεύθυνα να βγούμε στις αγορές και να έχουμε καβάντζα για τυχόν πισωγυρίσματα και αλλαξογνωμιές των εταίρων και δανειστών μας. Οπότε, πριν αρχίσουμε τους αλαλαγμούς περί προδοσίας και ξεθάψουμε τα τόμαχωκ, ας αναλογιστούμε ποιος είναι ο σκοπός και ποια εργαλεία διατιθέμεθα να χρησιμοποιήσουμε, με ποιο τρόπο.

 31. factorx avatar
  factorx 11/01/2012 13:09:08

  Ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν τον Σαμαρά βουλευτή που δεν εκλέγεται και άρα πρέπει να βγαίνει στα μπαλκόνια και να το παίζει υπερπατριώτης απευθυνόμενος στα πιο καθυστερημένα στρώματα των ψηφοφόρων. Πόσες φορές οι ίδιοι προκατέβαλαν την στάση του Σαμαρά και διαψεύσθηκαν από τις 29/11/2009; Δεκάδες φορές είναι η απάντηση. Ας μην βιάζονται λοιπόν και τώρα επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. Όταν γίνεται διαπραγμάτευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν βγαίνεις στα κεραμίδια να φωνάζεις την θέση σου.

  • karenin avatar
   karenin @ factorx 11/01/2012 13:50:23

   Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο αν,
   1. την διαπραγμάτευση την έκανε ο Σαμαράς,
   2. η ο Παπαδήμος διαπραγματεύται αφου έχει υιοθετήσει τις θεσεις Σαμαρά.

   • factorx avatar
    factorx @ karenin 11/01/2012 14:12:15

    Με συγχωρείς Karenin, αλλά να μιλάμε πολιτικά, όχι ...μπαρμπούτσαλα. Θεωρείς λογικό και "εθνικό" να βγει ο Σαμαράς ενώ διεξάγονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις και δεν έχουν φτάσει στο αποφασιστικό σημείο και να πεί ποια είναι η θέση του δημοσίως; Να τους δώσει δηλαδή το δικαίωμα 1. να του φορτώσουν όλη την ευθύνη και 2. να τον κατηγορήσουν ότι σαμποτάρει την διαπραγμάτευση; Όλα έχουν την ώρα τους

    • karenin avatar
     karenin @ factorx 11/01/2012 14:34:34

     Δεν είναι μπαρμπούτσαλα φάκτορ, θεωρώ ότι είναι η πιο κρίσιμη καμπή για την χώρα, και οι όποιες αποφασεις θα σημαδέψουν την ζωή μας για πολλά χρόνια. Επέλεξαν για λύση στο πρόβλημα αυτην των δανειστών μας χωρίς λαική εντολή.
     Διαπραγματεύονται χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς τι, και που συμφωνήθηκε τί. Οταν ολοκληρωθεί και επικυρωθεί λοιπόν η διαπραγματευση πέσμου τι πρακτική σημασία θα έχουν οι αντιρήσεις του Σαμαρά;

     • factorx avatar
      factorx @ karenin 11/01/2012 14:41:19

      Καλά σοβαρά μιλάς; "Διαπραγματεύονται χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς τι, και που συμφωνήθηκε τι". Θα βγει ο όποιος πρωθυπουργός και θα πει στον ...λαό τι διαπραγματεύσεις κάνει; Κι αυτό θεωρείται "Δημοκρατία"; Να γνωρίζουν όλοι και οι αντισυμβαλλόμενοι τις θέσεις του; Ούτως ή άλλως όλα θα φανερωθούν σε λίγο. Και όλοι έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Και η στάση όλων θα γίνει γνωστή

     • karenin avatar
      karenin @ factorx 11/01/2012 14:50:55

      Στην τελευταία φράση σου έχεις απόλυτο δίκιο. Ιδωμεν λοιπόν.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ factorx 11/01/2012 14:11:44

   Σωστό.

   Ο Σαμαράς δεν θα δεχτεί υπαγωγή στο βρετανικό δίκαιο με τίποτα. Ούτε παραίτηση από την εθνική ασυλία. Το πολύ να δεχτεί την υποθήκευση κεφαλαιοποιημένων συγκεκριμένων δικαιωμάτων, σαφώς καθορισμένων, όπως π.χ. την παραχώρηση σε περίπτωση μη πληρωμής του δανείου σαφώς προσδιορισμένων και συγκεκριμένων γαίων του δημοσίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τοποθέτηση π.χ. ηλιακών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή κάτι τέτοιο.

   Το να ανοίξει ο Σαμαράς την κερκόπορτα να μας πάρουν γενικά και αόριστα τον φυσικό πλούτο (πετρέλαιο, αέριο και ορυκτά) με πρόσχημα την "μη ομαλή εξυπηρέτηση του χρέους" θα το ευχόταν ας πούμε ο Παπανδρέου (ή και ο Παπαδήμος ;) για να μην πάρει μόνο αυτός το πολιτικό κόστος για το ξεπούλημα αλλά δεν ανταποκρίνεται στα πιστεύω του Σαμαρά όπως αυτά φαίνονται από τις μέχρι σήμερα επιλογές και πράξεις του στην πολιτική.

 32. nikos avatar
  nikos 11/01/2012 14:03:25

  ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ 50%, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ.
  ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ 50% ΠΛΕΟΝ ΛΙΓΟ.
  ΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ
  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΠΩΣ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ. ΟΜΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

 33. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 11/01/2012 14:16:41

  Η εμπάθεια και η προκατάληψη ορισμένων δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα. Βγαίνει η "Δημοκρατία" που είναι "σαμαρική" εφημερίδα και "σηκώνει" το θέμα του αγγλικού δικαίου.Το ίδιο κάνει το antinews συνεχώς τις τελευταίες ημέρες. Κι αυτοί συνεχίζουν τον χαβά τους...Ο Σαμαράς το ένα , ο Σαμαράς το άλλο... Μήπως θέλουν να βάλει ο πρόεδρος της ΝΔ και κανένα μπλουζάκι να γράφει "κάτω το ΔΝΤ" όπως έκαναν και διάφοροι όνομα και μη χωριό;

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Απηυδισμένος 11/01/2012 16:51:01

   Αυτή δεν μοίραζε την μια το "Debtocracy" και την επομένη ... πατερικά κείμενα για τις... Τράπεζες και την οικονομική κρίση; Τέτοιου είδους " δικές της" εφημερίδες και "δικούς της" δημοσιογράφους η παράταξη " τους πλήρωσε" και "τους πληρώνει" πολύ ακριβά.

 34. Δημήτρης Κράβαρης avatar
  Δημήτρης Κράβαρης 11/01/2012 15:48:09

  Έχουμε ήδη υπογράψει το πρώτο πακέτο των 110 δις με το αγγλικό δίκαιο. Σε λίγες εβδομάδες θα υπογράψουμε το νέο πακέτο των 130 δις με το αγγλικό δίκαιο (αμφιβάλλει κανείς?) και γίνεται τόση φασαρία για το δίκαιο που θα διέπονται τα ομόλογα μετά το κούρεμα.
  Το υπόλοιπο του κουρέματος είναι γύρω στα 100 δις, για το οποίο οι ομολογιούχοι θα πάρουν 30 δις μετρητά και 70 δις νέα κουπόνια με κάποιο δίκαιο!!
  Το πρόβλημα είναι σε ποιό δίκαιο θα είναι τα 70 δις ή τα 240 δις ήδη στο αγγλικό δίκαιο? ας μου εξηγήσει κάποιος πριν πηδηχτώ από το παράθυρο.
  Καλή χρονιά

 35. mikros fokion avatar
  mikros fokion 11/01/2012 17:15:27

  Υπαρχωωωωωω και εγωωωωωωω....

  υγ δεν καταλαβαινω γιατι αυτα δεν αποτελουν δικη μου (και δικη μου θελεις;) αποψη. πως ξεχωριζει κανεις αν μια αποψη ειναι δικη μου ή οχι; τι σημαινει αυτο; καλη η γκεμπελικη μεθοδος, αλλα επι της ουσιας να μιλαμε... διαφωνεις με αυτα που γραφω; πες την διαφωνια σου, μην υποτιμας τον ευατο σου με γενικολογιες... και θα συμφωνησουμε σιγουρα σε ενα σημειο: ολες οι αποψεις σεβαστες.

 36. kas avatar
  kas 11/01/2012 17:30:39

  μμμ…Πελασγέ ή έχεις λύσει και πλήρως κατανοήσει (έστω μερικώς) τον τρώγωντα την ουρά του
  ή έχεις πολύ καλή άνωθεν (υπερχθόνια) πληροφόρηση

  στην πρώτη περίπτωση συγχαρητήρια για την τέλεση του άθλου

  στην δεύτερη συγχαρητήρια για την εν γένη διαδικτυακή -μικρή προς το παρόν- παρουσία σου.

  Οντως τα σπουδαιότερα τα είδαμε πριν το νομιζόμενο 12
  τώρα απλά θα γίνει η καμπύλωσις
  από εκεί και πέρα…η εγκαθίδρυσις θα πάρει δεκαετίες
  έτσι δεν λέγει…και το pattern του matrix (όπως και το σπάσιμο της ανακύκλωσής του…λήξις του κύκλου του 17…λές να πέσει το γιούρω χαχαχα !!!) ?

  Φιλιά πολλά φίλτατε αδελφέ

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ kas 11/01/2012 18:14:46

   Kas,

   Δώσε συντεταγμένες σε real time!
   Είμαι και αργόστροφος προιόντος του χρόνου...

   Ευπειθέστατος

   Πελασγός ο Μιλήσιος

 37. kas avatar
  kas 11/01/2012 20:55:05

  ευχαριστώ που μου δίδεις ευκαιρία να πέσω...μέσω του γραπτού λόγου
  αλλά αφού ζήτησες στίγμα....θα υποστείς ως γνωστόν τον κεραυνό αναγκαστικά !

  ...απλά να έχεις κατά νου το εξής, εν Χριστώ αδελφέ μου
  ΕΝ (Πατήρ, Απόλυτος άνευ άρθρου)...προκειμένου να γίνει Το Εν (σχετικόν σε σχέση με το Απόλυτον)
  απαιτεί την ρύση της στιγμής
  την μεταμόρφωση δηλαδή...σε θείο Ερωτα (Λόγος)

  τουτέστιν ''φιλοσοφικώς'' και όχι μόνο
  από το Φάνης - Νύκτα Εν...θα πάμε στην Δυάδα την αόριστο που είναι Εναντιότητα (αφού κάπου σε ένα άλλο τόπο με εξέπληξες για ακόμα μιά φορά ευχάριστα στο θέμα περί ψυχής, όπου και ανέφερες την γνώση της ταυτότητας-ετερότητας και κινήσεως-στάσεως...προφανώς κατανοείς την Ορθόδοξη σε ελληνικό λόγο ορολογία περί των γενών του Οντος και των 6+1 κινήσεων της Ψυχής...στο μέτρο της ανθρώπινης αδυναμίας μας βέβαια)

  και απο εκεί στην δημιουργική δυάδα που είναι Αντίθεσις...δηλαδή Τριάς μιάς και αποκτά σώμα
  αν δε από εκεί γίνουμε τέλειοι όπως ο Πατήρ κατά την προτροπή του ιδίου Του Λόγου
  πάμε στην αρμονία....Εν κατάσταση δηλαδή
  πέρα
  beyond....bet yod που λένε και οι ίσοι και αντίθετοι

  Ως εκ τούτου...πρέπει να βλέπεις την μικροκοσμική απεικόνιση, ως απόρροια της μακροκοσμικής (το γνωστό όπως πάνω-κάτω...αλλά με άλλο τρόπο)

  Το Ελληνικό να το πούμε δηλαδή έτσι Φως...μετά την άλωση....απέκτησε Σώμα-Τιμωρία-Μάστιγος Θεού ομοιάζοντας ως το κεντρικό πυρ του Ηλίου το οποίο ασφυκτιά και προκειμένου να ελευθερωθεί ως ακτίς στα όρια του δακτυλίου θέλει χρόνο πολύ προκειμένου να περάσει τις ηλιακές στοιβάδες του

  στην έξοδό του δε...θα είναι τελείως Πυρ δυάδος....άλογο, αρειανό να το πούμε έτσιπροκειμένου να φτάσει σε εκείνη την στοιβάδα όπου θα είναι ζωογόνο και ζωοποιόν για τα όντα της (αυτό είναι και το...άναρχο φως. Ο Βασιλεύων όμως...βασιλεύει πριν την έμφαση της αναρχίας...να το πούμε εν τω κόσμω. Για αυτό και όλοι βάζουν...στην Αρχή το Χάος που δεν έχει σχέση με τις βλακείες που λένε)

  ως εκ τούτου...εφόσον η πόλη του Κώνου (αναγκαστικά ο Ελλην βασιλιάς είναι Κώνος...για αύτο άλλωστε και πεδιό του Αρεως στην είσοδο του υπάρχει το αντίστοιχο άγαλμα ασχέτως iq του εν λόγω)...πύλη εισόδου ορδών (τσεκ και φούντα στο κομποσκοίνι) απέκτησε πιό πυκνό σώμα και δη εκ του Τουράν (υπέρπυκνη άλογη ύλη κατά αντιστοιχία με το άλογο Φως)

  ....προφανώς πέρασε από κατάσταση...''Εν'' σε κατάσταση ολοένα και πιο στροβιλιζόμενης δυάδος...
  εφόσον πύκνωσε η ύλη, αναγκαστικά έπρεπε να γίνει πιο δυνατό το φως....ώστε να γίνει πυρ και παρακάτω...στοιχεία

  για αυτό να και η αυτοκρατορία είχε σουλτάνο...τύποις
  την διοίκηση όμως την είχαν Ελληνες
  η εξέλιξη της Ρωμανίας...αναγκαστικά θα ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία...εφόσον το Αμ...πέλει, γίνεται δηλαδή ολοένα και πυκνότερο προκειμένου να μην αφήσει στο σκότος...ούτε σπιθαμή
  αυτή είναι κατ' αναλογία και η θυσία στον διπλό κρητικό πέλεκυ...που οι άσχετοι καλούν ''διπλό έψιλον''

  το 21...έγινε το μπαμ...και αρχισε το πυρ πλέον (άλλο Φως...το πυρ είναι συμπήκνωσις του πρώτου) να γίνεται όλο και πιο ''πυρώδες'', εφόσον κάποιοι ''φιλέλληνες'' ερέθισαν το πυρ...παίξανε με την φωτιά, προκειμένου να διαλυθεί το σώμα...της αυτοκρατορίας της νοσούντος

  σήμερα λοιπόν εάν θες να ερμηνεύσεις τα γενόμενα
  πρέπει να τα δεις υπό το πρίσμα του Ενός και της Δυάδος

  Φάνης - Νύκτα Εν....χωρίς διαφοροποίηση(δυικώς το λέγει η γλώσσα μας...και ουχί δυαδικώς) είναι Αρμονία

  Φάνης και Νύκτα σε ξέχωρα βασίλεια είναι μιά τρομακτική Εναντιότητα...όπως αυτή του Νου και του Σώματος

  το θέμα είναι να πάμε....Φάνη και Νύκτα σε Αντίθεση...όπου κυριαρχεί όχι το άλογον αλλά το ελογον

  για αυτό και η Ορθοδοξία...δεν είναι Ελληνισμός...ούτε Ιουδαϊσμός που είναι μια τρομακτική και προαιώνια Εναντιότητα

  είναι όμως Ελληνισμός-Ιουδαϊσμός Εν....όσο δυσκολοχώνευτο και αν είναι αυτό στους αμύητους ή στους ζηλωτές

  δεν χρειάζεται να πούμε πιότερα για το ποιοί είναι το Φως της ανθρωπότητας και ποιοί οι πιό υλικοί του πλανήτη

  για αυτό και η Παναγία...είναι το σώμα...Δαβίδ...αναγκαστικάλλυ
  και ο νοών νοείτω

  ως εκ τούτου αγαπητέ αδελφέ μου...το Ελληνικό Πυρ εμφανιζόμενο εν τω κόσμω (βλ. και Μ. Αλέξανδρο που θα άμα τη πτώση των διδύμων κέρδισε την επανοδό του ως μονόκερως επί του πλανήτου) όταν εμφανίζεται σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του

  σήμερις κάποιοι προσπαθούν να πυρπολήσουν τον κόσμο παίζοντας με τα ''ανακλαστικά'' των ''ελλήνων'' στους ιούς εισβολείς...που χύμα στο κύμα παίζουν τα παιχνίδια τους

  υπάρχει άλλωστε το φαινόμενο του βατράχουν που σιγοβράζει και στο τέλος καίγεται χωρίς να το πάρει πρέφα
  πάντως η μελέτη εισβολής των ιών και η ''λογική'' των εμβολίων επεξηγεί πάρα πολλά στην σύγχρονη σκακιέρα

  το θέμα λοιπόν είναι ότι...όλοι κόπτονται να δωρήσουν το σώμα τους, προκειμένου να αποκτύσουν το Ελληνικό πυρ

  πόρνες γίνονται δηλαδή, μιάς και όλοι τους ανήκουν στην λώνη (888) του Βαβ

  ΕΕ...USA...Τουρκία...γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι έχουν προοπτική στην κοσμοκρατορία vs Κίνας
  λογαριάζουν όμως χωρίς τον Παντοκράτορα, μιάς και Μόνο Εκείνος δύναται να κρατήσει τον κόσμο στα χέρια του....μορφώνοντάς τον...συντελώντας τον

  να σου πω και ένα μυστικό λέμε τώρα
  και οι Σίνες...''ελληνες'' είναι, απλά δεν το ξέρουν
  και ας έχουν κοτζάμ Ιωνία να πιάνει το 1/4 της χώρας τους

  ποιός θα μας αποκτήσει λοιπόν χωρίς να καεί ?
  ή ποιός θα μας μορφώσει, ώστε να επιστρέψουμε στον Πατέρα όχι χθόνιοι κατασπασμένοι όπως το προμηθεικό πυρ...αλλά ως Ουράνιο Πυρ του Ολολαμπούς Ολύμπου

  behold the question....

  Φιλιά

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ kas 11/01/2012 21:39:48

   Σάκη, ες αύριον τα σπουδαία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.