17/09/2008 11:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποδείξεις Εφραίμ προς υπουργούς

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ, χειρόγραφες ...οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Μονής Βατοπεδίου για τη λίμνη Βιστωνίδα συνοδεύουν έγγραφο του κ. Εφραίμ προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σάββα Τσιτουρίδη, τον Ιούλιο του 2004 (σχεδόνμόλις έγιναν κυβέρνηση δηλαδή)

Το έγγραφο απευθύνεται προσωπικά στον «Εξοχώτατο κύριο Σάββα Τσιτουρίδη», προς τον οποίο διατυπώνονται χειρογράφως οι εξής οδηγίες: «Αίτημα, σύμβαση- must, νομοθετικό διάταγμα, γνωμοδότηση, πολιτική βούληση». Για όσους δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά, το «must» σημαίνει εδώ «υποχρεωτική».  Υπάρχουν επίσης και οδηγίες του Εφραίμ για το τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Αληφακιώτη: «Να προχωρήσουμε στη διευθέτηση του θέματος. Ενημερώστε μας».

Όπως σημειώνουν τέλος τα ΝΕΑ από το χρονικό για την παραχώρηση των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα προκύπτει, ότι χρησιμοποιήθηκε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, διαστρεβλωμένα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=87186.

Ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Για τον απομάκρυνση του κ. Αληφακιώτη από το υπουργείο επειδή δεν υπέγραφε γράφουμε κι εδώ: Ανεβοκατέβαζε υπουργούς και γενικούς ο Εφραίμ

Όπως εξάλλου έχουμε γράψει επανειλημμένως ο ίδιος ο κ. Τσιτουρίδης έχει υπαινιχθεί δημοσίως ότι ένας από τους λόγους της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση ήταν η άρνηση του να συναινέσει με την Βιστωνίδα. Μένει λοιπόν να δούμε τι έγινε στη συνέχεια. Αποδεικνύεται και δική του εμπλοκή, ή πρόκειται για το γνωστό πιάτο που τρώγεται κρύο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. saska avatar
  saska 17/09/2008 15:39:21

  Κάτι μου θυμίζει αυτό το πρωτοσέλιδο κάτι σαν το φωτομοντάζ τότε που βγάζανε τα αυριανοπασόκια φωτογραφίες πρωθυπουργού αγκαλιά με γερμανούς ταγματασφαλίτες στην κατοχή. Μετά βέβαια το παραδέχτηκαν οτι ήταν φωτομοντάζ αλλά.......
  Αυριανή.

 2. Νένα της ΟΝΝΕΔ avatar
  Νένα της ΟΝΝΕΔ 17/09/2008 15:46:46

  To ίδιο θέμα δημοσίευσε και το μπλογκ του Ροϊδη www.roides.wordpress.com με το παρακάτω σχόλιο, που δείχνει Factor X πως δεν κάνει να ξεχνάς και το ΠΑΣΟΚ. Είναι κι εκεί πολλοί υπεύθυνοι. Μη τα βάζεις μόνο με την ΝΔ.

 3. saska avatar
  saska 17/09/2008 15:56:52

  Mα τι λέτε αγαπητή Νένα τα παλιά είναι ντεμοντέ!
  Περασμένα ξεχασμένα!
  Ποτέ ξαναζεσταμένο φαγητό, ο Φουρνάρης πάντα ξεφωνίζει "φρέσκο κουλούρι" και άλλα πολλά !
  Μην χαλάς λοιπόν τα μπλόκ γράφωντας εναντίων του ΠΑΣΟΚ μή σε παρακαλώ.

 4. Νένα της ΟΝΝΕΔ avatar
  Νένα της ΟΝΝΕΔ 17/09/2008 16:01:11

  Συγνώμη είμαι νέα στο διαδίκτυο. Το σχόλιο του Ροιδη είναι το εξής

  Πέτρου του Ευθυμίου υπουργού λόγος δοξαστικός προς το ταπεινόν μοναχόν Εφραίμ

  Εκτός από τους Τσιτουρίδιδες, τους Δούκες, τους Ρουσόπουλους και τα υπόλοιπα εύοσμα άνθη του βατοπεδίου της ΝΔ, υπάρχουν και τα γαιδουράγκαθα του ΠΑΣΟΚ. Δρυς, Φωτιάδης, Βενιζέλος και ο κ.Ευθυμίου, θαυμαστής του ναρκοπεδίου του Αγίου Όρους:

  “…Τον Οκτώβριο του 2004, οι διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου είχαν ήδη δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς αρμόδιοι υπουργοί, οι Γ. Δρυς και Απ. Φωτιάδης, είχαν αποδεχθεί εισηγήσεις γνωμοδοτικών οργάνων που παραχωρούσαν λίμνη και παραλίμνιες εκτάσεις στη Βιστονίδα. Μπορεί στη συνέχεια να ζήτησαν επανεξέταση των δεδομένων, αλλά είχε ήδη υπογραφεί πρακτικό παράδοσης συγκεκριμένων εκτάσεων από το 2003. Τοπικοί παράγοντες της Θράκης είχαν προσφύγει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και είχαν ενημερώσει γραπτώς τόσο για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Βιστονίδα όσο και για τα κενά στη διεκδίκηση από τους μοναχούς. Και πάλι όμως, όλα αυτά έμοιαζαν πολύ μακρινά στην αίθουσα του συνεδρίου όταν πήρε τον λόγο ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου:

  «Οπως είπε ο γέροντας Εφραίμ, είμαστε σε μια εποχή που διαπιστώνουμε παγκόσμια την αίσθηση ενός κενού των κοινωνιών μας, που είναι κενό της ύπαρξής μας. Εμείς οι Ελληνες σε αυτό το κενό έχουμε απαντήσει. Εχουμε τη ρωμαλέα ιστορική μας πορεία. [...] Στο Αγιον Ορος εδώ και χίλια χρόνια έχουμε το σταθερό σημείο αναφοράς της Ορθοδοξίας αλλά και των εκάστοτε μορφωμάτων της ελληνικής πολιτείας, καθώς το Ορος αυτοπροσδιόριζε από τη βυζαντινή περίοδο τον εαυτό του ως τον πνευματικό στρατό του αυτοκράτορα… Είναι ευθύνη της πολιτείας να συνδράμει το Ορος στο σύνολό του με την έκφρασή του ως ιερά κοινότητα στην πνευματικότητα του έργου του. Γι’ αυτό και νιώθω και μέρισμα προσωπικής περηφάνιας που αυτά τα δέκα χρόνια εφαρμόσαμε το σωστικό πρόγραμμα ώστε οι αγιορείτες να είναι απερίσπαστοι στο πνευματικό τους έργο».

  Για να καταλήξει προφητικά: «Είμαι βέβαιος, κύριε υπουργέ Επικρατείας, ότι η κυβέρνησή σας θα συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση και μεθοδικότητα την ενίσχυση του έργου των αγιορειτών μας»!!!
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/09/2008

 5. nas avatar
  nas 17/09/2008 16:41:31

  Μη, ρε Factora...μη γράφεις για τους κλέφτες της δεξιάς... δεν ολοκλήρωσαν ακόμη το έργο τους... άστους και γράψε πάλι για τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ...

 6. rs avatar
  rs 17/09/2008 17:53:23

  Τα προηγούμενα σχόλια, αλλά και όσα αποκαλύπτονται εδώ και μήνες, είναι η πιό πιστικότερη απόδειξη οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι για... τα μπάζα.
  Όχι μόνο δεν διαφέρουν σε τίποτε, αλλά είναι ανερμάτιστα κυνικοί και θρασύτατοι.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/09/2008 01:18:01

  @rs: "είναι ανερμάτιστα κυνικοί και θρασύτατοι": σωστή η διαπίστωση. Και ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, τώρα, e-φίλε;;;

 8. aionios avatar
  aionios 18/09/2008 01:52:09

  @rs
  μαλώνουν για το ποιος είναι πιό άθλιος!!!

  @"νήπιος γέρων"
  γέροντα θα τους έχουμε σαν τα εμβόλια για να παίρνουμε αντισώματα και να μην ξεχνάμε από τι πρεπει να φυλαγόμαστε!!!

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/09/2008 08:15:46

  αυτό το «μα έκλεβαν και οι άλλοι» μου ρίχνει το ηθικό. Πρέπει να είμαι κρυπτοπασόκος και να μην το παραδέχομαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.