24/10/2008 19:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποβαθμίζουν τον ΣΔΟΕ για το χατίρι των συμφερόντων

Προωθείται με ταχείς ρυθμούς σχέδιο για την «αναδιάρθρωση» της ΥπΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), στο οποίο προβλέπεται δραστικό «ψαλίδισμα» των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της σε κρίσιμους τομείς. Κι αυτό τη στιγμή πουν και ο κ. Αλογοσκούφης κόπτεται για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, τομέας στον οποίο έχει αποτύχει ιλιγγιωδώς. Οι αρμοδιότητες που παραμένουν, περνούν στον χαρακτηριζόμενο ως «τοποτηρητή» του κ. Αλογοσκούφη στην υπηρεσία, τον επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής, Ηλία Κωνσταντέα. Ο οποίος, προϋπήρξε και στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το ΣΔΟΕ υπολειτουργεί, έχοντας μόνον το 40%-50% του προσωπικού που θα έπρεπε να έχει, ενώ οι επιτυχίες του στον τομέα των μεγάλων υποθέσεων μειώνονται σταθερά. Ακόμα και σημαντικοί τομείς που αφορούν άμεσα τον κόσμο, όπως για παράδειγμα, ο έλεγχος ιατρικών ειδών που εισάγονται στην Ελλάδα, υπερκοστολογημένα εκατοντάδες φορές πάνω από την αξία τους, μένουν δίχως ουσιαστικούς ελέγχους, όπως και το λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών (μπόμπες), τσιγάρων κλπ. Για να μην μιλήσει κανείς για την στασιμότητα στη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων των τελευταίων ετών, αλλά και τους ελέγχους στα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Γενικότερα, η αίσθηση που υπάρχει, είναι ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα του μεγάρου Μαξίμου να ελεγχθεί η ΥΠΕΕ από το πρωθυπουργικό περιβάλλον (μέσω Κλαδά), η υπηρεσία πλέον περνάει ολοκληρωτικά στα χέρια του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος ελέγχει ήδη και την Επιτροπή κατά του βρώμικου χρήματος (πρώην Ζορμπά). Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κλαδάς άνοιξε πολλές μεγάλες υποθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, τώρα, είτε καρκινοβατούν, είτε έπεσαν στα μαλακά. Μεταξύ των άλλων και για τον Θέμο Αναστασιάδη, για τον οποίον λέγεται ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Αλογοσκούφη.

Δεδομένου, πάντως, ότι το ΣΔΟΕ ήταν ανέκαθεν το «μακρύ χέρι» της εκάστοτε κυβέρνησης για να στριμώχνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι σίγουρο ότι ο κ. Αλογοσκούφης, εφόσον προωθήσει σχέδιο συρρίκνωσής του, θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.  

Φορολογικός

(FactorX: κάτι τέτοια βλέπουμε και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο Αλογοσκούφης δεν θα μετακινηθεί τελικά)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/10/2008 19:55:23

  Για να λειτουργήσει ο καπιταλισμός υπάρχει μια μαγική λεξούλα. Λέγεται ανταγωνισμός. Για να δουλέψει ο ανταγωνισμός πρέπει οι όροι να είναι ίδιοι για όλους. Αν συρρικνωθεί το ΣΔΟΕ οι όροι δε θα είναι ίδιοι διότι οι έχοντες τα βύσματα θα την πηδάνε και θα την πληρώνουν άλλοι που δεν έχουν τα βύσματα έστω κι αν αυτοί είναι ικανότεροι.
  Η ύπαρξη οικονομικής αστυνομίας που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να συνενώσει 3 υπηρεσίες το ΣΔΟΕ, την αρχή για το ξέπλυμα και το τμήμα οικονομικών εγκλημάτων, είναι σαφώς σημαντική και η διάλυσή της ύποπτη.

 2. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 24/10/2008 21:22:44

  Δηλαδή οι λαδιάρηδες του ΣΔΟΕ θα χαθούν από την πιάτσα ;
  Τι κρίμα.

 3. LEON avatar
  LEON 25/10/2008 00:18:11

  Εγώ θά πρότεινα όχι μόνο τήν υποβάθμιση αλλά καί τήν διαπόμπευση στούς δρόμους τής Αθήνας, τών επίορκων υπαλλήλων τής έν λόγω υπηρεσίας πού..αντί στό όνομα τού Ελληνικού Λαού νά κυνηγούν τούς μεγαλοκαρχαρίες, ώς οφειλαν, στοχοποιούν καί εκβιάζουν μεροκαματιάρηδες, αποσπώντας τους όσο πιό πολλά ευρώ μπορούν...Αίσχος..

 4. ΤΖΟΛΕ avatar
  ΤΖΟΛΕ 25/10/2008 00:40:41

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ...
  ΟΙ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ!

 5. ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΟ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ avatar
  ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΟ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ 03/11/2008 08:18:56

  Συνιστώ σε όσους θέλουν να σχολιάσουν το υπό κρίση θέμα, να λαμβάνουν υπόψη τους και τους εργαζόμενους στην ΥΠ.Ε.Ε, που σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν δώσει αφορμή , για χαρακτηρίζονται συλήβδην ως , κλπ. Εξακολουθούν πολλοί από αυτούς να τιμούν τον όρκο τους και σε πολλές περιπτώσεις να υπερβαίνουν ευατούς. Άλλωστε δεν είναι απλοί εργαζόμενοι. Βέβαια ότι υπάρχουν και οι , είναι μία πραγματικότητα. Βοηθήστε ολοι να απομονωθούν.
  Να γνωρίζετε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον ακατόρθωτο. Σημεία των καιρών.......
  Ευχαριστώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.