22/04/2010 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποβάθμιση και από την Moody's - Πλησιάζει ώρα με την ώρα η προσφυγή

H επίθεση κατά της ελληνικής οικονομίας με βασικό στόχο την άμεση προσφυγή στο ΔΝΤ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's η οποία ήλθε λίγη ώρα μετά την εκτίναξη του spread σε επίπεδα Ουκρανίας, τα απανωτά χαστούκια των αγορών και τη βουτιά του Χρηματιστηρίου.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν το σενάριο της άμεσης προσφυγής στο ΔΝΤ, ίσως και αύριο Παρασκευή.

Πάντως, επειδή ο μηχανισμός στήριξης δεν είναι έτοιμος, το σενάριο που είναι σχεδόν σίγουρο και το οποίο είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες είναι αυτό του βραχυπρόσθεσμου δανεισμού κατόπιν συνεννόησης της Ελλάδας με τους αντίστοιχους ΟΔΔΗΧ των κρατών μελών της ΕΕ. Θα δανειστούμε ένα ποσό ώστε να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες και μόλις ετοιμαστεί ο μηχανισμός θα ξεκινήσει η μακρόχρονη περιπέτεια της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 22/04/2010 18:01:05

  Σε Α3 με αρνητική προοπτική από Α2 υποβάθμισε το χρέος της Ελλάδας η Moody's.
  Υπάρχει κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος σε υψηλότερα επίπεδα.

 2. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 22/04/2010 18:44:27

  Τώρα που άρχισαν όλοι να βλέπουν και να παπαγαλίζουν στάση πληρωμών, η τέλος πάντων μια οργανωμένη και ελεγχόμενη στάση πληρωμών, το ερώτημα είναι πόσο θα είναι το κούρεμα, διότι αυτό θα καθορίσει το που θα σταματήσει η πτώση του ΧΑ.

  http://www.market-talk.net/index.php/id/8625

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.