01/09/2010 20:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Υπεύθυνος Οικονομικού» του ΠΑΣΟΚ και «δανειολήπτης» από την Ζήμενς

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα Παύλου Νικολαίδη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens. Ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι έλαβε 200.000 μάρκα (τότε 5 εκατ. δρχ., μέσω της Ελβετικής τράπεζας UBS στις 26 Ιουλίου 2000) από τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens, Ηλία Γεωργίου ως … δάνειο επειδή δεν πήγαινε καλά το κατάστημα αθλητικών που διατηρούσε και που στη συνέχεια το εξόφλησε…

Όμως, (τυχαίο; δεν νομίζω…) την περίοδο εκείνη ο κ. Π. Νικολαΐδης ήταν διορισμένος ως αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον οποίον είχε και έχει στενές φιλικές σχέσεις.

Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο κ. Νικολαΐδης ανέδειξε ιδιαίτερα τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι από το 1974 έως το 1978 ήταν υπεύθυνος οικονομικού του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε Γραμματέας του Εκτελεστικού Γραφείου ενώ η σύζυγός του ήταν ιδιαιτέρα του Α. Παπανδρέου…

Ο μάρτυς ανέφερε ότι γνώριζε τον κ. Γεωργίου από τότε που ήταν και ο ίδιος υπάλληλος στη Siemens, ότι αγόρασε με τον Κλαουδάτο ένα ξενοδοχείο στο Καρπενήσι αλλά στη συνέχεια αποχώρησε ο Κλαουδάτος, ότι επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι με τον Α. Τσοχατζόπουλο πήρε την κόρη του Αρετή για να το ανακαινίσει , αλλά δεν ήξερε τίποτα για το λογαριασμό και τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Σύμφωνα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο μάρτυρας δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για τα χρήματα που πήρε από τον Γεωργίου και πρότειναν να σταλεί η κατάθεσή του στον Εισαγγελέα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 01/09/2010 20:50:49

  Δεν το λέμε χορηγία πια?

 2. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 01/09/2010 21:06:12

  FactorX, μία παράκληση:

  από εδώ και πέρα, όταν θα κάνεις αναρτήσεις σχετικές με τις
  MIESENS (SIEMENS), THYSSEN, MAN, FERROSTAAL, Γερμανία, Βερολίνο, Κοκκαλίνο κλπ
  να περιλαμβάνεις πάντοτε και τα κάτωθι link:

  http://www.antinews.gr/?p=16583
  http://olympia.gr/2009/10/01/turkish-money-to-greek-politicians/

  Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 3. aengus avatar
  aengus 02/09/2010 10:16:05

  ΤΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ; (Τα σχόλια περιττεύουν)
  (Από τη συνέντευξη του Πάγκαλου στον Ρ/Σ «ΦΛΑΣ» -5 Μα’ί’ου 2009)

  ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Δηλαδή υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εσείς έχετε καταλήξει»;
  ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Δηλαδή τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το κόμμα έχει αρνηθεί ότι έχουν μπει στα ταμεία του».
  ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Ασχετο αυτό, είναι άλλο θέμα αυτό, είναι θέμα, πώς να το πούμε, ηθικής και πολιτικής τάξεως. Αλλά τι αδίκημα είναι; Γιατί εδώ μιλάμε για Δικαιοσύνη, έτσι; Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».
  ! ! ! ! ! ! ! ! !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.