#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/11/2011 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπερυπουργός Άδωνις
Στα… βράχια οδηγείται η σχέση Παπουτσή – Άδωνι, την ώρα που ο Χρυσοχοΐδης μένει απλός αμέτοχος παρατηρητής και πλέον ο Παπαδήμος έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση.

Ο Παπουτσής κατέθεσε χωρίς να ενημερώσει κανένα το νομοσχέδιο για να μπουν άνδρες ασφαλείας στα πλοία υπό ελληνική σημαία. Ο Γεωργιάδης που έχει την αρμοδιότητα της Ναυτιλίας, θεωρεί πως πρόκειται περί «εισπήδησης» στα χωράφια του (ή πιο σωστά στα νερά του). Μάλιστα διαφωνεί και με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ετοιμάζεται να γράψει επιστολή με τις παρατηρήσεις του. Έχει μάλιστα την στήριξη των εφοπλιστών και ισχυρών μήντια που προβάλλουν τις θέσεις του.

Ο δε Χρυσοχoΐδης δεν μιλά έχοντας στο νου του την «επόμενη ημέρα» ΠΑΣΟΚ και την στήριξη που θέλει από τους Παπανδρεϊκούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παπουτσής έχει ανοίξει βεντέτα, καθώς απαιτεί να φύγει ο Άδωνις από το γραφείο της Ακτής Βασιλειάδη, υποστηρίζοντας ότι το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Δεν το κάνει από πρόθεση από Παπουτσής, αλλά από συνήθεια. Στο ΠΑΣΟΚ, τσακωνόντουσαν δύο χρόνια για τις αρμοδιότητες. Τώρα το να ασχολείσαι με το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού των 100 ημερών χρειάζεται και λίγο ψυχανάλυση.

Πιάσαμε πάτο, αλλά τις αρμοδιότητες δεν τις βρήκαμε. Ούτε σε ποιο Υπουργείο ανήκουν τα γραφεία…

Με τι μυαλό να πάρει θέση στα τεκταινόμενα ο Χρυσοχοΐδης. Έχει να ασχοληθεί με τις κατηγορίες των συντρόφων ότι είναι «μπροστινός» του Παπανδρέου και το μαράζι να δει σωστά γραμμένο το όνομα του…

Μήπως όμως τόσα χρόνια ήταν ο ΓΑΠ μπροστινός του Χρυσοχοΐδη;

Ο Άδωνις έχει αποστείλει τις διαμαρτυρίες του εγγράφως και προς πάσα κατεύθυνση. Όσοι παραλαμβάνουν τις επιστολές τις στέλνουν στο ΥΠΕΞ για μετάφραση, καθώς είναι γραμμένες στα αρχαία ελληνικά. Οι τελευταίοι που γνώριζαν έφυγαν τώρα με την εφεδρεία.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Σε ενδεχόμενη νέα Κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το Υπερυπουργείο Προστασίας της Ναυσιπλοΐας, του Πολίτη, του Οπλίτη και της Μερεντίτη. Αν δεν παίξει για Πρωθυπουργός σε στυλ υπερκομματικού Πετσάλνικου…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάρκος avatar
  Μάρκος 30/11/2011 13:06:22

  Πέρα από την πλάκα, η ουσία του Νομοσχεδίου, επειδή έχω παραδείγματα γνωστών μου, είναι σωστή. Τα πλοία πρέπει να έχουν άνδρες ασφάλειας για να προστατεύονται από την πειρατεία. Οι εφοπλιστές δεν θέλουν, γιατί τους κοστίζει λιγότερο να προσλάβουν άοπλους άνδρες για ασφάλεια, παρά κάποιον που έχει άδεια οπλοφορίας και κοστίζει περισσότερα...

  • noldor avatar
   noldor @ Μάρκος 30/11/2011 13:18:02

   Οι άοπλοι άνδρες θα αντιμετωπίσουν τους ένοπλους πειρατές;

   • ΔΓΦ avatar
    ΔΓΦ @ noldor 30/11/2011 13:38:15

    Αγαπητέ Μάρκο οι 'εφοπλιστές' που ζητούν άοπλους ή είναι ηλίθιοι ή άσχετοι ή δεν έχεις καταλάβει καλά εσύ....

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ noldor 30/11/2011 20:22:57

    Πάνω στα πλοία δεν είναι και το πιο έξυπνο να υπάρχουν όπλα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι οι ναυτικοί κάνουν πολύ καιρό να δουν στεριά και μερικοί αντιμετωπίζουν διάφορα ψυχολογικά θέματα λόγω αυτού. Ακόμα, η τακτική που ακολουθείται σε περιπτώσεις πειρατείας είναι να μην φέρνουν και πολύ αντίσταση στους πειρατές, γιατί τότε αν τελικά ανέβουν στο πλοίο θα εκδικηθούν το πλήρωμα. Το πιο ακραίο μέτρο προστασίας σε μερικά πλοία είναι να τους ρίχνουν με κανένα κανόνι νερού. Δεν είναι βλάκες οι εφοπλιστές παγκοσμίως. Αν ήταν καλύτερη λύση η ιδέα του Παπουτσή (εδώ γελάμε!) θα την είχαν υιοθετήσει νωρίτερα. Αλλά όποιος δεν σκέφτεται και πολύ πριν προτείνει νομοσχέδια κάτι τέτοιες ...χαζομαρούλες κάνει.

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Μάρκος 30/11/2011 18:35:32

   Ρώτα και κανέναν που να έχει σχέση με καράβια...
   Τα καράβια τελευταίων γενεών έχουν καμπίνες μόνο για το πλήρωμα.
   Οι πλόες των καραβιών σε επικίνδυνες περιοχές διαρκούν ενα-δύο εικοσιτετράωρα. Τα ταξείδια από περσικό π.χ. μέχρι ενα-δύο μήνες.
   Και στα μεγάλα πλοία, μια που μπαίνεις και μιά που βγαίνεις...
   Οι ανθρώπινες απώλειες σε κουρσευθέντα πλοία τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες, λόγω μη ανταποδόσεως των πυρών. Εάν αρχίσουν και γίνονται μακελειά, οι νεκροί θα πολλαπλασιαστούν επί 100.
   Οι... λεγεωνάριοι του γλυκού νερού δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν στην σκληρή απομόνωση του επαγγελματία ναυτικού.
   Και πολλά άλλα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την διαχείριση των πλοίων, άγνωστα στους απ' έξω!
   Μην γράφετε κοτσάνες αν δεν γνωρίζετε τις λεπτομέρειες...
   Απλά, (μη σχετικός) υπουργός... ασφάλειας του πολίτη που ίσως προσπαθεί να λύση το πρόβλημα της ανεργίας που προκάλεσε το κόμμα του...
   Κάλλιστα θα μπορούσε να ανοίξει και γραφείο για λεγεωνάριους στο αυγανιστάν και στο πακιστάν...! Υπάρχει ζήτηση!

 2. Απορία avatar
  Απορία 30/11/2011 13:15:03

  Άντε να πάει μπροστά αυτή η χώρα όταν ο κάθε πρώην νταβατζής και γενικώς το κάθε εγωπαθές ψώνιο βγαίνει στο γυαλί και κοροιδεύοντας τους αδαείς, τις γριούλες και τους βλάκες αποκτάει εξουσία.

  Γενικά μιλάω.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Απορία 30/11/2011 16:15:33

   Γενικά μιλάς, αλλά εγώ κατάλαβα!

 3. Δημήτρης Λιόγκας avatar
  Δημήτρης Λιόγκας 30/11/2011 13:32:34

  Να σημείο αναφοράς χουντισμού ο τρόπος που πολιτεύεται ο υπουργός "εγώ είμαι για όλα."Ο σε παρακαλώ κάνε αυτό που σε λέω το άκουσες,σε διατάσσω"

 4. teos avatar
  teos 30/11/2011 13:46:42

  Ενα από τα πιο βρωμικα και επικίνδυνα παιχνίδια του ΓΑΠ αποδυκνύεται οτι ειναι η σχεση Πασοκ και Καρατζαφύρερ. Επίτηδες ολο το καλοκαίρι περνούσε μετρα πιο σκληρά απο τις απαιτήσεις της τρόικας ωστε να κάνει δώρο στο ΛΑΟΣ την μη εφαρμογή τους. Βλέπουμε δηλαδή δήθεν τον Βορίδη ή τον Αδωνι να μποκάρουν μέτρα όπως πχ για τα ταξί, με την εισαγωγή των πληθυσμιακών κριτήριων, με τα φορτηγά κλπ ετσι ωστε να πάρει απευθείας τον ΛΑΟΣ ψήφους από την δεξαμενή της ΝΔ και να χαμηλωσει την ΝΔ. Μετά τις εκλογές το Λαος ισχυροποιημένο με την ΝΔ χαμηλωμένη θα μπορεί να κανει παιχνιδια εξουσιας με τον καταπτυστο ΠΑΣΟΚ. Το παιχνιδι ομως του ΠΑΣΟΚ ειναι κατάπτυστο γιατί οταν τα πραγματα ζορίσουν και παλι και ο κοσμος αρχισει το λυντζάρισμα ξανά των πολιτικών τοτε ο Καρατζαφύρερ θα μπορεσει να κανει τον δημοκρατικο φερετζε στην νεοχούντα των Αμερικανών. Γιατι νομιζεται κατέθεσε στεφανι στον ταφο του Μεταξά ο Καρατζαφύρερ;

 5. Πρέσης avatar
  Πρέσης 30/11/2011 13:47:13

  Έχουμε και σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθούμε από τους καυγάδες των υπουργών των 100 ημερών. I'll pass...Όσο λιγότερη σημασία τους δίνουμε τόσο το καλύτερο.

 6. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 30/11/2011 14:14:55

  Κι άντε μετά να πάει μπροστά αυτή η χώρα....Ή θα πεθάνει η σαπίκλα της μεταπολίτευσης ή εμείς μαζί της.Βαρέθηκα του Παπουτσίδες που κυβερνάνε 30 χρόνια και το πάιζουν φίλοι του λαού.Για το Γεωργιάδη είμαι πιο επιεικής γιατί σε τελική ανάλυση τώρα θα τον κρίνουμε που κατέχει ένα κομμάτι εξουσίας έστω και σ αυτή τη γιαλατζί κυβέρνηση των απροθύμων.

 7. Θ avatar
  Θ 30/11/2011 15:00:20

  Tον Άδονι τον λουστίκατε τώρα, εδώ όμως είχατε λουστεί τον Καραμανλή.
  Η Νατάσα καλύτερη ήταν απ’ την Μπουμπούκα;

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 30/11/2011 15:22:35

  Να 'τος πάλι....

  Αγαπητέ Θ.,

  Καλόπιστη διάγνωση: Πάσχετε από οξεία Καραμανλήτιδα... Κάθε σχόλιό σας αφορά το πρόσωπο του Κ. Καραμανλή, η εμμονή είναι πλέον διαπιστωμένη. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες θεραπείας, με αυστηρή αποχή από Mega και κακές παρέες που σας θυμίζουν το υποκείμενο της φρενιτίασής σας, όπως Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη.

  Συνιστάται επίσης τακτική ανάγνωση του ΜΟ με έμφαση στην εικονογράφηση.

  Με εκτίμηση,
  Τιγράνης

  • juliet avatar
   juliet @ Τιγράνης 30/11/2011 15:43:39

   Θ. Οχι βέβαια η Νατάσσα καλύτερη από την Μπουμπούκα,είναι πιο τσαχπίνα ,δυό γάμους έχει και ο Αδωνις δεν ήτανε και εύκολος. Ο Αδωνις διαφεντεύει σκούνες και βαπόρια ,ο Καραμανλής μια σκούνα έπρεπε να την βουλιάξει -έπαιρνε και επιδότηση-την έκανε ΥΠ.ΕΞ. Οσο για την εικονογράφηση του Μ.Ο που σου αναφέρει ο φίλος ο Τιγράνης ,έχει δίκιο ,εκεί να δεις .....σκούνες και μαούνες ,που είναι αρκετές να ξεχάσεις τον Καραμανλή και να δεις μπροστά το μέλλον που με τόση χάρη και ''ειλικρίνεια '' ο ΓΑΠ αφού ροκάνισε με τα σκυλόψαρα τηνκαρέκλα του έρμου του Καραμανλή ανέλαβε να σας καταποντίσει με κλασική μουσική.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ juliet 30/11/2011 21:06:06

    juliet καλησπέρα. Μην διαδίδεις φήμες...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Τιγράνης 30/11/2011 16:22:44

   Μα τι συμβουλές είναι αυτές...θα ανορθωθεί το... πνεύμα και δε θα το αντέξει....ούτε και μεις βέβαια....

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 30/11/2011 17:33:42

  ''..και το μαράζι να δει σωστά γραμμένο το όνομα του…''ΜΟ οπως παντα γραφεις ιστορια !

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Ραβινος 30/11/2011 21:02:24

   Χαίρε Ραβίνε. Δεν ξέρω για "ιστορία", "πατριδογνωσία" σίγουρα...

 10. Σοφαδιτης avatar
  Σοφαδιτης 30/11/2011 20:35:24

  Μηπως με αυτη τη λογικη θα πρεπει να μπουν ενοπλοι και στις τραπεζες και στα super market και να οπλοφορουμε γενικα ολοι; Γιατι υπαρχουν και οι ...αλλοι "πειρατες".

 11. νικολαος avatar
  νικολαος 30/11/2011 23:20:05

  μια παρατηρηση μονο...οταν κατι ειναι γραμμενο στα αρχαια ελληνικα δεν υπαρχει μεταφραση στη νεοελληνικη αλλα αποδοση...μετα τιμης...

 12. Νικ avatar
  Νικ 01/12/2011 09:43:44

  Στην εισήγηση του στην Βουλή, για το νόμο περί όπλων, ο κύριος Παπουτσής είπε ότι η απλή τοποθέτηση διόπτρας σε όπλο "πολλαπλασιάζει το βεληνεκές του". Ξέχασε την Φυσική της 5ης Δημοτικού και έγινε ρεζίλι. Σαν να λέμε ότι φορώντας κυάλια ρίχνουμε μια πέτρα πιο μακριά!

  Αυτά του είπαν, αυτά είπε. Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τους ένοπλους στα πλοία. Ενοπλοι φρουροί χωρίς δυνατότητα υποστήριξης από παρακείνενες πολεμικές μονάδες είναι ένδειξη της άγνοιας βασικών γνώσεων τακτικής προστασίας.

  Νικ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.