#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2008 17:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπήρξε συνάντηση Γιάννας – Μαρινάκη για το Πρώτο Θέμα;

Ήταν μόνον ο Λασκαρίδης που ήθελε να πάρει την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»; Γνωρίζουμε πάντως ότι το Νοέμβριο του 2007 φέρεται να ενδιαφέρθηκε για την εφημερίδα και ο εφοπλιστής, κ. Μαρινάκης, γνωστός για τις πολύ στενές σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη πληροφορία βέβαια, είχε γραφτεί τότε στον Τύπο, αλλά στα ψιλά. Εκείνο όμως, που τώρα γίνεται γνωστό είναι ότι, με αντικείμενο συζήτησης το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μαρινάκης είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια συνάντηση και με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε περίπου τρεις μήνες μετά την ημέρα που ο Θέμος Αναστασιάδης κατέθεσε στην γαλλική τράπεζα, ΒΝΡ, 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Και μόλις ένα μήνα από τη στιγμή που πιάστηκε ο Θέμος στα γαλλοελβετικά σύνορα με τρεις επιταγές του 1,1 εκ. ευρώ. Για την προέλευση πάντως των χρημάτων εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα αρκετά και σοβαρά ερωτηματικά.


Ωστόσο, παραμένει άγνωστο, ακόμα, τι συζητήθηκε στη συνάντηση Αγγελοπούλου – Μαρινάκη. Είναι όμως γνωστό ότι ο κ. Μαρινάκης, μαζί με μια παρέα εφοπλιστών, είναι εκείνοι που άνοιξαν το δρόμο για να περάσει ο «Ελεύθερος Τύπος» στα χέρια της Γιάννας. Είναι επίσης γνωστό, ότι «μισή ώρα» αφότου η ομάδα των εφοπλιστών «αγόρασε» τον ΕΤ, τον μεταπούλησε στη κα Αγγελοπούλου. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι στην «παρέα» υπήρχαν άτομα στενά συνδεδεμένα με το μέγαρο Μαξίμου, τα οποία υποτίθεται ότι το ενημέρωναν. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού μάλιστα, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ήταν απολύτως ενήμεροι για όλες τις κινήσεις, αλλά μόλις την τελευταία στιγμή, όλοι αιφνιδίως «αδειάστηκαν» (!). Με τέτοιους συμβούλους βέβαια, είναι αναμενόμενο να χάσει κανείς και τη μοναδική εφημερίδα που τον στήριζε.Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, η επαφή Αγγελοπούλου - Μαρινάκη για το «Θέμα» έχει ιδιαίτερη αξία, αν επιβεβαιωθεί. Πολύ περισσότερο αφού εδώ και χρόνια επικρατούσε η εντύπωση ότι η κα Γιάννα με την κα Ντόρα ήταν στα μαχαίρια. Τώρα άραγε τι άλλαξε; Μήπως ο κοινός στόχος και των δύο; Δηλαδή, ο Καραμανλής; Να σημειωθεί ότι ο Μαρινάκης έχει ήδη εισέλθει στα ραδιοτηλεοπτικά των Αλαφούζων («Σκάϊ»). Στο μεταξύ η κα Γιάννα φαίνεται να κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξαγοράσει την ανοχή Λαμπράκη στις κινήσεις της. Μια –προσωρινή έστω - συμμαχία μεταξύ Γιάννας -Ντόρας-Μαρινάκη για το «Θέμα», θα ήταν πάντως μια «καλή» κίνηση για τον έλεγχο ενός σημαντικού τμήματος του Τύπου. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kapoios avatar
  kapoios 15/02/2008 20:23:43

  Πάντως όπως ακούγεται ο Μαρινάκης βρίσκεται πίσω από νέα εβδομαδιαία εφημερίδα που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τον επόμενο μήνα και θα κινείται στον κεντροδεξιό χώρο.

 2. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 16/02/2008 17:06:02

  Η άρχική συμφωνία για την πώληση του Ε.Τ. στους εφοπλιστές ήταν ιδέα και χειρισμός του Έβερτ, γι'αυτό και ο Καραμανλής δεν ανακατεύθηκε στη πώληση της εφημερίδας. Μην ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής στα πρόσωπα που πραγματικά εμπιστεύεται, δίνει εν λευκώ την δυνατότητα χειρισμού θεμάτων.

  Η εν συνεχεία πώληση της εφημερίδας στη Γιάννα, έγινε ερήμην και των δύο, με το ενεργό σιγοντάρισμα του Βαρβιτσιώτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.