#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2013 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπέρ του ενιαίου φόρου 15% για τις επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός

[caption id="attachment_207910" align="alignnone" width="575" caption="Ο κ. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για θέματα Βιομηχανίας, Αντόνιο Ταγιάνι"][/caption]

Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε είπε ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο της ύφεσης.

«Άλλα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν, τώρα είναι η ώρα να συνεχισθεί η πορεία εξόδου από την κρίση, με επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και πάταξη γραφειοκρατίας», σημείωσε, θέτοντας ως βασικό ζητούμενο το να παραμείνει η Ελλάδα στη σφαίρα της αξιοπιστίας, να υπάρχει άγκυρα αξιοπιστίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τον πρωθυπουργό βασικά ζητήματα είναι το πρόβλημα ρευστότητας και η ανάγκη αύξησης της επιχειρηματικότητας.

«Αγωνιζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες», είπε και σημείωσε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τραπεζών.

«Με την εμπιστοσύνη μεγαλώνει και το ρεύμα επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες, ενώ η ρευστότητα ενισχύεται και με το να ξεχρεώσει το κράτος αυτά που οφείλει στους πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως στα τέλη Απριλίου ξεκινά ένα πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων, που ανακυκλούμενες θα φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να στηριχθούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και πρόγραμμα εγγυητικών επιστολών.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον νέο επιχειρηματία και στην ανταγωνιστικότητα.

«Μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία θα βγούμε από την κρίση», δήλωσε, επισημαίνοντας πως οι συντεχνιακές νοοτροπίες του παρελθόντος και η γραφειοκρατία είχαν δημιουργήσει μια στρεβλή κατάσταση.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στον νέο επενδυτικό νόμο έκανε λόγο για καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το κλίμα, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ένα συμβόλαιο μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν και της πολιτείας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως προωθούνται άμεσα 25 παρεμβάσεις για την απλοποίηση των εξαγωγών, με παράλληλη κατάργηση σειράς εμποδίων που δημιουργούσαν προβλήματα.

«Ο νέος νόμος χτυπά τη γραφειοκρατία και φέρνει επενδύσεις», είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίσπευση και των αποκρατικοποιήσεων.

Όσον αφορά την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για την ανάγκη ενός απλούστερου συστήματος, με αυστηρότερες τιμωρίες, χρήση της τεχνολογίας και χαμηλότερους συντελεστές για να υπάρχει κίνητρο.

«Προτεραιότητα είναι να σταθεροποιήσουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα και όσο καθιστούμε αξιόπιστο το φορολογικό, τόσο θα μπορούμε να κατεβάζουμε τους συντελεστές- το λέω αυτές τις ημέρες που υπάρχουν και οι συναντήσεις με την τρόικα και ζούμε ώρες αναταράξεων», είπε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας έτσι μήνυμα και στους εκπροσώπους των δανειστών.

Την παράσταση πάντως έκλεψε ο ιταλός αντιπρόεδροςΑντόνιο Tαγιάνι όχι μόνο επειδή έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας  «Ζήτω η Ελλάς» αλλά και διότι επανέλαβε τρεις  φορές τη φράση «είμαστε όλοι Ελληνες» θέλοντας να τονίσει ότι η μήτρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι η Ελλάδα.

Ανάλωσε την τοποθέτησή του στην αναγκαιότητα λήψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και τόνισε «ότι δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη του μέλλοντος αν δεν φτάσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 11/03/2013 17:42:10

  Ωραία! Και τώρα προσπάθησε να πείσεις τον ... Στουρνάρα!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/03/2013 17:49:41

  Κάποιοι παλεύουν και κάποιοι γαυγίζουν...

 3. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 11/03/2013 17:58:42

  Αρκεί που το προανήγγειλε. Με το νέο φορολογικό ο Σαμαράς μπορεί να κλειδώσει το Μαξίμου για μια δεκαετία.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 11/03/2013 18:25:13

  Πολύ σωστά και σωτήριο για την Ελλάδα. Αν το 15% γενικευτεί στην Ευρώπη, η Ομοσπονδοποίηση θα είναι δυό βήματα μακρυά.

 5. blade runner avatar
  blade runner 11/03/2013 19:02:29

  κι εμεις υπερ ειμαστε, εκεινος ομως ειναι πρωθυπουργος και δεν εχει "υπερ - κατα", ή θα το κανει ή όχι!

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2013 19:23:54

  Ε, ας το πει και στον πρωθυπουργο για να το προωθησουνε το θεμα

 7. Νικόλας avatar
  Νικόλας 11/03/2013 19:33:37

  Καλά εγώ που εισπράττω ένα ενοίκιο 300 ευρώ το μήνα πληρώνω 20%. Η επιχείρηση με κέρδη 1 εκατομμύριο (τυχαίο νούμερο) θα πληρώνει λιγότερο ποσοστιαία από εμένα; Γιατί να μην μπει πλαφόν τότε σε όλους τους φόρους το 15%; Εγώ βλάκας είμαι να πληρώνω παραπάνω;

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Νικόλας 11/03/2013 21:24:21

   Εκτός από τη λογική των αυξητικών συντελεστών υπάρχει καιη λογική των μειούμενων. Από που προκύπτει ότι πρέπει ντε και καλά για μεγαλυτερο εισόδημα να αυξάνει και ο συντελεστής; Το ιδανικό για μένα θα ήταν όσο μεγαλώνει το κέρδος να μειώνονται οι συντελεστές. Τότε θα υπήρχε πραγματικό κίνητρο για κερδοφορία.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Δεξιόχειρας 11/03/2013 21:55:08

    Δεκτή η άποψή σου. Εξήγησέ μου όμως: Γιατί ο ελεύθερος επαγγελματίας να μην έχει και αυτός flat tax ή μειούμενο συντελεστή; Αν είναι να έχουμε όλοι μειούμενο φόρο.

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ Νικόλας 12/03/2013 10:37:02

     Γίνε επιχείρηση.

     • Φοιτητης avatar
      Φοιτητης @ Δεξιόχειρας 12/03/2013 20:35:20

      Δεν αντεξα αλλο, θελω να σας ρωτησω το εξης: Αν βαλουμε φορο 1% στις επιχειρησεις και 80% στα φυσικα προσωπα με πολυ υψηλα εισοδηματα (πχ. >1εκ.) θα εχετε προβλημα;

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ Δεξιόχειρας 12/03/2013 14:13:43

    Δεκτη η αποψη σας. Ομως, οι ιδιοι οι επιχειρηματιες ανα τον κοσμο σε ερευνες γνωμης, δεν θεωρουν οτι η μειωση φορολογιας μπορει να αποτελεσει κινητρο για κερδοφορια. Ουσιαστικα, δεν το θεωρουν καν κινητρο, απλα μια ευμενης αλλαγη στο περιβαλλον τους. Αν εννοειται οτι το ιδιο το μετρο φερει αυξηση κερδοφοριας μετα φορων, η κερδοφορια που αυξανεται με την μειωση της φορολογιας (ή με την μειωση μισθων) δεν αποτελει κερδοφορια με την εννοια του ορου. Αλλωστε, τα περισσοτερα κερδη δεν σημαινουν (παρα μονο σπανια) μεγαλυτερη παραγωγη και απασχοληση. Κατι παραπανω θα ξερουν αυτοι, δεν νομιζετε;

 8. Κωσταςς Π. avatar
  Κωσταςς Π. 11/03/2013 20:04:56

  Ο ιταλός αντιπρόεδροςΑντόνιο Tαγιάνι όχι μόνο έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας «Ζήτω η Ελλάς» αλλά και επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «είμαστε όλοι Ελληνες».
  Σειρά μας τώρα να φωνάξουμε και εμείς όλοι μαζί οτι τώρα "είμαστε όλοι Ιταλοί"...

 9. fitsoulas avatar
  fitsoulas 11/03/2013 20:40:17

  Ας μην πανηγυρίζουμε ακόμα, δεν είναι σωστό επικοινωνιακά και βλάπτει την παράταξη. Ας δούμε πρώτα τι έχει να πει η τρόικα.

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 11/03/2013 20:54:25

  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ........................ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΠΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 11. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 11/03/2013 20:56:02

  15 κι ακόμα παρακάτω, καλό θα κάνει σ αυτή τη φάση, αρκεί να δηλώνονται ΟΛΑ τα κέρδη και να εισπράττονται οι φόροι.
  Όχι να βασιλεύουν οι τριγωνικές συναλλαγές των μεγάλων εταιριών με εξοχώριες, για να κανονίζουν τα λογιστικά τους επιτελεία κέρδος κατά ...βούληση! Δεν είναι δυνατόν μεγάλες αλυσίδες να δηλώνουν σταθερά 2% κέρδη, ή και ζημίες, και να το δεχόμαστε, χωρίς να ερευνούμε, συγκροτημένα ως κράτος, γιατί η αλυσίδα (ή και μικρή επιχείρηση, ακόμα και ατομική!) προμηθεύεται από εξοχώρια σ' αυξημένες τιμές, αντί άλλους διεθνείς προμηθευτές, ή την πηγή (...)

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ Ρύκιος 12/03/2013 20:28:58

   Και 0,1% να παει η φορολογια, γιατι θα σταματησουν οι τριγωνικες συναλλαγες και οι τιμες μεταφορας; Επειδη θα νιωσουν ευγνωμοσυνη και αναγκη να ανταποδωσουν; Οσο μπορουν να κανουν τα παραπανω, θα τα κανουν, οσος κι αν ειναι ο ΦΣ. Δεν υπαρχει φιλοτιμο στην σημερινη εποχη. Μονο το κερδος. Δημιουργησαμε εναν ονειρικο πλανητη για τουλαχιστον το 1,59% των Ελληνων. Εφοσον δεν μπορουμε να τον αλλαξουμε γιατι ημεθα "ονειροπαρμενοι λαϊκιστες", ας τον αποδεχθουμε και ας τον απολαυσουμε.

 12. regeneration avatar
  regeneration 11/03/2013 21:25:23

  Οφείλω να αναγνωρίσω οτι ο Α.Σ. προσπαθεί.
  Προσπαθεί από το καλοκαίρι.
  Σ' αυτή τη μακρά περίοδο κρίσης, ο Ελληνικός Λαός έχει φτάσει στα όρια των ορίων του. Μπορεί και να τα έχει ξεπεράσει προ πολλού και περιμένει -ας μην αναρωτηθούμε τι περιμένει... μακάρι να μην έρθει η ώρα του ξεσπάσματος-
  πλέον πρέπει να φανεί στην καθημερινότητα μας, στο πορτοφόλι μας (με ελεύθερη πτώση των τιμών), στο σχολείο των παιδιών μας, στο νοσοκομείο μας, στη φορολογία μας (είμαι μισθωτός, πρέπει να με γδάρει , γιατί δεν μπορεί να πιάσει τον ελ. επαγγελματία; Δεν είναι και τόσο δεξιό αυτό, καθόλου δεξιό) κλπ κλπ.
  Δεν υπάρχουν αντοχές για (και) άλλη αναμονή. Πρέπει να δούμε αποτέλεσμα τώρα, πχ μέσα στον Μάρτιο. γιατί βλέπω να πάμε πίσω πίσω και περνάνε οι μέρες -έτσι μετράει πλέον ο χρόνος, με τη μέρα, δεν υπάρχει άλλη μονάδα μέτρησης του χρόνου-.
  Καλή η Ελλάδα του 2020, αλλά τώρα τι γίνεται. Τώρα. Ας μη κρυβόμαστε άλλο, αλλιώς...

 13. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 11/03/2013 21:27:01

  Μπέπε Γκρίλο .... συγγνώμη Ιταλός είσαι και φαίνεσαι.

 14. dim avatar
  dim 11/03/2013 21:35:17

  Εσυ με το ενοίκιο που εισπράττεις προσφέρεις εργασία σε κάποιους? Πληρώνεις τις εισφορές τους? Η ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας τέλος... Τέλος η αριστερή λογική... Τώρα ήρθε στα πράγματα ο Σαμαράς... Ξεχάστε τα αυτά... Η Ελλάδα μπορεί να απογειωθεί, και για να γίνει αυτό πρέπει να επενδύσουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία...

  • mara avatar
   mara @ dim 11/03/2013 23:09:07

   Για ποιά εργασία και ποιές εισφορές μιλάς. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εχει 5- 6 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που παιρνουν συνεχώς έναντι. Η μαύρη εργασία έχει χτυπήσει κόκκινο οι μισθοί των κάτω των 25 είναι καθαρά 390. Οι μισθοί των υπολοίπων έχουν μειωθεί περίπου 40%. Οι εισφορές των εργοδοτών έχουν μειωθεί και των εργαζόμενων έχουν αυξηθεί. Κι όλα αυτα στο όνομα της ανάπτυξης. Για ποιά ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας μιλάς; Aυτοι δηλάδή που φοροδιαφεύγουν και θα είχαμε αποφύγει πολλά σκληρα μέτρα αν είχαν τη θέληση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι;οι δημόσιοι υπάλληλοι; οι συνταξιούχοι; ή αυτοί που νοικιάζουν ενα σπίτι για 300 ευρώ;
   "Τώρα ηρθε ο Σαμαράς ξεχάστε τα αυτά"
   Μη μιλάς εκ μέρους του ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΕΙΣ

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ mara 12/03/2013 00:23:52

    Πραγματικά. dim διαβάζοντάς εσένα και το Δεξιόχειρα ώρες ώρες μου έρχεται να ψηφίσω άλλο κόμμα. Εσείς οι δύο (και όσοι φέρονται όπως εσείς) περισσότερο κακό κάνετε παρά καλό...

   • dim avatar
    dim @ mara 12/03/2013 00:36:38

    Δεν φοροδιαφεύγουν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματίες... Φοροδιαφεύγουν και οι Ελ.Επ. και οι μικρομεσαίοι, και οι εισοδηματίες... Ξέρεις πόσοι ενοικιάζουν ένα σπίτι 300 ευρώ και δε το δηλώνουν? Πάρα πολλοί...

    Η αριστερή λογική της φορολόγησης με 50% των επιχειρήσεων είναι καταστροφική... Τελείωσαν όμως αυτά τώρα...

  • kosvag avatar
   kosvag @ dim 11/03/2013 23:31:12

   έχει απαντηθεί ήδη από Γιάννης Φαίλτωρ: '' Ε, ας το πει και στον πρωθυπουργο για να το προωθησουνε το θεμα ''.

   Δηλαδή αν αρχίσει και ο Σαμαράς εσωκυβερνητική αντιπολίτευση τύπου Κουβέλη τότε μάλλον τα πράματα είναι πολύ άσχημα.

 15. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 11/03/2013 21:48:23

  ΦΙΛΑΡΑΚΟ Ο ΠΙΟ ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ..........ΞΕΣΠΑΣΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ........ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ). ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ........ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΑΚΙ......ΨΩΜΙ, ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑ.

  • regeneration avatar
   regeneration @ Σαρακατσανος 11/03/2013 22:52:37

   Και για να μη με παρεξηγήσεις (περισσότερο), μπορεί να είναι ο πιο θιγόμενος Έλληνας ο ελ. επ., μπορεί. Εμένα όμως, με γδέρνει γιατί δεν μπορεί να "πιάσει" αυτούς. Αυτό δεν το χωράει ο νους μου.

  • Tryphoon avatar
   Tryphoon @ Σαρακατσανος 12/03/2013 00:26:14

   Μα τί ηλίθια λογική είναι αυτή? "Αφού ψόφησε ο γάιδαρος μου να ψοφήσει και του γείτονα." Κι εγώ ελ επαγγελματίας είμαι αλλά δε βλέπω πως θα ωφεληθώ αν ο γείτονας μου ο δημ υπάλληλος βρεθεί στον δρόμο, γιατί είναι ο αυριανός πελάτης μου. Ε.. και ας προσθέσουμε και άλλους 150.000 ανέργους και 350.000 γυναικόπαιδα στην φτώχια για να αποκαταστήσουμε την αδικία προς τα κάτω. Γι αυτό μας πάνε ....... και δεν ακούγεται κιχ, γιατί πολλοί σκέπτονται έτσι. Είναι γεγονός ότι οι δημ υπάλληλοι δουλεύουν λιγότερο αλλά δεν φοροδιαφεύγουν και οι ελ επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν ακατάσχετα ιδίως τώρα που είναι ζήτημα επιβίωσης. Πρόσφατα ένας πελάτης δημ υπάλληλος μου είπε «να κόψεις απόδειξη?! Γιατί? Για να εισπράξει ΦΠΑ η Τρόικα?

 16. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 11/03/2013 22:13:19

  Εγώ θα προτιμούσα 0%, όλα τα κέρδη σε αφορολόγητο αποθεματικό με την υποχρέωση να επενδυθούν στα αμέσως επόμενα 2 χρόνια. Αν δεν επενδυθούν τότε τον 3ο χρόνο, το αποθεματικό να φορολογείται με 50%.
  Αμεσότατο μέτρο για επενδύσεις και μείωση της ανεργείας από τα ίδια τα κέρδη.

  • kosvag avatar
   kosvag @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 11/03/2013 23:33:22

   καλό!

 17. panas avatar
  panas 11/03/2013 23:12:21

  Φορολογικές ελαφρύνσεις μόνο για όσους αφήνουν τα κέρδη στην χώρα!

  Ένα supermarket ξένων συμφερόντων διασφαλίζει μέσω της μείωσης των μισθών και του φόρου υπερκέρδη που διαφεύγουν από την ελληνική αγορά.
  Έτσι ό τόπος μας ζημιώνεται. ( Επειδή σε αυτόν τον τομέα παίζονται και τα πιο πολλά λεφτά είμαι σίγουρος πως αυτά τα μεγάλα Supermarket δεν ελέγχονται από κανέναν. Δεν έχω διαβάσει ούτε μία μελέτη για τους φόρους που αποδίδουν στο ελληνικό κράτος... )
  Ξένες επενδύσεις, όμως, που είναι πραγματικά παραγωγικές πρέπει να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις.
  Οφείλουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να προωθήσουμε εκείνες τις οικονομικές ενέργειες που φέρνουν και αφήνουν τα ευρώ στην ελληνική αγορά.
  Πρωτοβουλίες νέων με καινοτόμες ιδέες σε παραγωγή ανταγωνιστικών και κυρίως εξαγώγιμων προιόντων ή υπηρεσιών πρέπει να έχουν φορολογική ασυλία στη χώρα μας για τα πρώτα 3 και παραπάνω χρόνια.
  Η πολιτεία, δηλαδή, οφείλει να στηρίξει εκείνες τις επιχειρηματικές ενέργειες που ωφελούν πραγματικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την χώρα...

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ panas 12/03/2013 20:22:57

   Ενω αν η εταιρεια ειναι Ελληνικη η μειωση μισθων και η δημιουργια μεγαλυτερων (απο τα ηδη μεγιστα) περιθωριων κερδους, ωφελει τον τοπο... Σωστα;

   Παντως, ευχαριστο που ολο και περισσοτεροι καταλαβαινετε γιατι επιβληθηκαν μειωσεις μισθων. Και δεν ειναι γιατι ηθελαν να κανουν πιο ανταγωνιστικα τα ελληνικα προϊοντα (=μειωσουν τιμες). Επιτελους, καταλαβαινετε οτι ηταν για να γινουν ακομη πιο "ανταγωνιστικα" (για αυτους) τα περιθωρια κερδους τους και να γλυτωσουν καμποση χασουρα απο την καταρρευση της ζητησης.

   Τελικα, καταλαβαινουμε οτι οσο κι αν διαφωνουμε εδω μεσα καποιοι, δεν ειμαστε χαζοι με την εννοια οτι δεν καταλαβαινουμε τι βλεπουμε και την αληθεια στο τελος την ομολογουμε γιατι πολυ απλα την βλεπουμε καταματα. Απλα, στην αρχη, καποιοι δεν θελουν να την δουν.

   Απο την 4η παραγραφο σας και κατω, παντως, δεν μπορω παρα να συμφωνησω στα λεγομενα σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.