#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2010 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπέρ της εξαίρεσης μίας χώρας από την ευρωζώνη τάσσεται και η Μέρκελ !!!!Την αντίθεση της χώρας της στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα επανέλαβε σθεναρά η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, δηλώνοντας ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι "η σωστή απάντηση", αλλά ότι πρέπει να "χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του".

    Η γερμανίδα καγκελάριος επέρριψε την ευθύνη των ελληνικών προβλημάτων στην ίδια την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι δεν είναι η κερδοσκοπία των οικονομικών αγορών που έφερε την Αθήνα σε δεινή θέση, αλλά "η παραβίαση επί σειρά ετών του Συμφώνου Σταθερότητας", και ότι οι κερδοσκοπικές κινήσεις απλά "επέτειναν" το φαινόμενο αυτό.

    "Μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση", δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές. "Αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του", δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα δημόσια οικονομικά της, πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

    Δεν πρέπει να "δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο", σύμφωνα με την κα Μέρκελ.

    Η γερμανίδα Καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα "έσχατο μέτρο", σε περίπτωση που "μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά", πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

    Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, "στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα".-

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/03/2010 12:41:21

  Ποιος είπαμε ότι είναι ο σκληρός διαπραγματευτής;

  Δείτε εδώ πώς περιγράφει ωραία ο Wolf το τι ακριβώς έγινε:

  http://jimmy278.blogspot.com/2010/03/blog-post_1150.html

  • nasos avatar
   nasos @ Επώνυμος 17/03/2010 15:56:59

   Έτσι είναι
   νόμιζε ο κουτοπόνηρος ΓΑΠ πως με το να απειλεί με προσφυγή το ΔΝΤ θα έπειθε τους Γερμανούς να τους δώσουν φτηνό χρήμα,προκειμένου να μην αναγκαστεί να συγκρουστεί με το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ
   μόνο που τώρα η τακτική που ,μέχρι τώρα εκθείαζαν τα πράσινα ΜΜ''Ε'' γύρισε μπούμερανγκ:οι Γερμανοί επιθυμούν την συνέχιση της Ελληνικής κρίσης για να πέφτει το Ευρώ και να ευνοούνται οι εξαγωγές τους!

 2. tiramola avatar
  tiramola 17/03/2010 12:52:46

  Η μοναδική περίπτωση να πέσουν τα επιτόκια θα ήταν αν εμπράκτως υπήρχε στήριξη από την ΕΕ.
  Όσο αυτή η στήριξη μένει μόνο στα λόγια η χώρα οδηγείται αναγκαστικά στο ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των πολιτών της.
  Ως γνωστόν πολλά από τα Ελληνικά ομόλογα ανήκουν και στην Ντούτσε μπανκ.
  Οι ίδιοι λοιπόν που κατατάσουν την χώρα σε υψηλού κινδύνου , είναι οι ίδιοι που όταν ζητάμε 5 δις μας προσφέρουν 10 αλλά με ληστρικό επιτόκιο.
  Την κρίσιμη αυτή ώρα για τη χώρα η δεξιά Μέρκελ αρνείται την στήριξη.
  Δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα υπάλληλο της Γερμανικής οικονομικής κερδοσκοπικής ελίτ , των μεγαλομετόχων δηλαδή της Ντούτσε μπανκ.

  • DrNo avatar
   DrNo @ tiramola 17/03/2010 13:58:06

   Πριν βρίσουμε τους Γερμανούς ας σκεφτούμε πόσες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, πληρώνονται χωρίς να δουλευουν, βγαίνουν σε σύνταξη στα 45-50, λαδώνονται και έτσι χάνονται έσοδα του κράτους.
   Μετά ας σκεφτούμε και τι θα πάθουν οι περισσοτεροι από αυτούς μόλις μπει το ΔΝΤ στη χώρα...
   Το σύστημα των τελευταιων 30 ετών "να μπω στο δημόσιο να ησυχάσω" τελειώνει κύριοι

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 17/03/2010 14:23:25

   Η μοναδική περίπτωση να πέσουν τα επιτόκια είναι να σταματήσει ο ΓΑΠ να ζητιανεύει βοήθεια. Να σταματήσει να συκοφαντεί έμμεσα τη χώρα. Να πάρουμε μόνοι μας κι άλλα μέτρα αν χρειάζεται, που για μένα χρειάζεται μόνον ένα. Κανένας δεν θα πάρει σύνταξη πριν τα 65, με εφαρμογή από ΣΗΜΕΡΑ. Αναγκαστική εξαίρεση οι στρατιωτικοί, αν θέλουμε αξιόμαχο στράτευμα (όχι οι αστυνομικοί), εφόσον δεν κάνουν άλλη δουλειά (οι περισσότεροι κάνουν).

   Μετά από αυτό, μπαίνει τάξη στη χώρα για πολλά χρόνια και δεν έχεις ανάγκη κανέναν. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά το αυτονόητο ήταν μέχρι σήμερα ο όμορφος πασοκικός κόσμος.

  • Απόστολος Αθηναίος avatar
   Απόστολος Αθηναίος @ tiramola 17/03/2010 14:24:10

   Η Μέρκελ, είτε μας αρέσει είτε όχι, είπε μια μεγάλη αλήθεια... Ότι το να προσφερθεί άμεση στήριξη στην Ελλάδα δεν αποτελεί λύση, κι ότι το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του. Κάθε οικονομική βοήθεια από έξω αυτήν την στιγμή θα διανεμηθεί ανάμεσα στα ίδια λαμόγια που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού με το μπουρί, και θα χρησιμοποιηθεί για να δώσει παράταση ζωής στο σάπιο μας σύστημα.
   Όσο για την Μέρκελ υπάλληλο... Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Έλληνα πολιτικό με... τα μισά προσόντα της Μέρκελ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 17/03/2010 18:30:47

   Βρε tiramola, δεν πήρε στήριξη αφού δεν ήθελε χρήματα? Αυτές τις γυφτιές να μην έκανε και όλα θα ήταν καλά.
   Θα πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά που αποσκοπεί η πρακτική της ραγδαίας υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου. Και ποιά η ευθύνη σε αυτή του GAP και της παρέας του. Πλέον τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την ελαφρότητα με την οποία τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η πολυήμερη απουσία του σε ταξίδια αναψυχής δεν απέφερε αποτέλεσμα παρά τους διθυράμβους περί κινητικού πρωθυπουργού. Το δίλημμα που έρχεται αυθόρμητα είναι να διαλέξουμε μεταξύ ενός ανίκανου να υπερασπιστεί τη χώρα πρωθυπουργού ή ενός άλλου προσώπου που θα επανορθώσει την τρωθείσα εικόνα και αξιοπιστία της χώρας.

 3. elsoto avatar
  elsoto 17/03/2010 12:53:14

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aPuJMOYR9tR0&pos=2

  Feldstein Sees Greece Euro-Exit Pressures as Deficit Plan Fails

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/03/2010 13:04:51

  Απορία αφελούς: Ο χρεωμένος μπορεί ποτέ να επιβάλλει δικούς του όρους στους δανειστές και δημίους του;

  Το greek poverty tour Βερολινο-Παρισι-Ουάσιγκτον δεν έπρεπε να είχε γίνει.
  Είτε αυτοσχεδίαζαν και τα αποτελέσματα δεν τους βγήκαν ειτε ήταν ειλημμένη απόφαση για υπαγωγή στο ΔΝΤ και το tour ήταν απλά στάχτη στα μάτια και PR.

  Ο ελληνικός λαός θα δεχόταν να θυσιαστεί αν είχε εκκαθαριστεί η κοπρος του αυγείου των κομμάτων και των εθελόδουλων πολιτικών.
  Τώρα κομματάκι δύσκολο.

  Πάρτε το απόφαση, το χάος που δημιουργήσατε το τελευταίο τετράμηνο με τις συνεχείς αμετροεπείς [για να μην πω ξεδιάντροπες] δηλώσεις σε όλα τα ξένα κανάλια, LSE και φόρα ότι η Ελλάδα είναι μια ανυπόληπτη χώρα, ότι είμαστε όλοι απατεώνες διεφθαρμένοι και κλέφτες, Τιτανικός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ.
  Πείστε και άλλες γριούλες ότι πρέπει να δώσουν τη συνταξή τους για να σώσουν τα μεγαλολαμογια σας.

  Πηγαίνετε όπου θέλετε, πηγαίνετε και στο IMF, κουβαλήστε αμα λάχει και τον ευρωστρατό να καταπνίξει τις κινητοποιήσεις, γιατί απότι είδαμε και στις φωτογραφίες πυροσβέστες και διάφοροι άλλοι ένστολοι των 800 ευρώ χειροκροτούσαν τους διαδηλωτές όταν περνούσαν προχτές.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 17/03/2010 14:24:47

   "Το greek poverty tour Βερολινο-Παρισι-Ουάσιγκτον δεν έπρεπε να είχε γίνει."

   +1000!

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 17/03/2010 18:56:37

   Εύγε αλλενάκι!!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 18/03/2010 10:51:26

   Επώνυμε, Ορέστιε, ευχαριστώ.

   L'ami du peuple, μην εναποθέτεις ελπίδες στην ευρωπαϊκή αριστερά, ξυπνήστε, το θέμα είναι εθνικό και δεν είναι διεθνιστικό, η ευρωπαϊκή αριστερά στο κάθε κράτος θα κοιτάξει τα συμφέροντα του οίκου της, αν το άρθρο υπονοεί ότι οι συνθήκες είναι συνθήκες προετοιμασίας για πόλεμο, πόλεμο κανονικό με ξένα κράτη, να γνωρίζεις ότι είμαστε προετοιμασμένοι ψυχικά για όλα. Η Σερβία είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

   Στον πόλεμο όμως l'ami du peuple χρειάζεται εθνική ενότητα, διαφορετικά θα έχουμε επανάληψη του εμφυλίου.

 5. donaE avatar
  donaE 17/03/2010 13:41:39

  Τωρα τους εγκαταλειπουν και τα κομματοσκυλα.
  Με αξιακο συστημα που κεντρικο σημειο του ειναι το βολεμα,τι αλλο να περιμενανε.Η σιωπη αντικατεστησε τα "σιγα-σιγα,νωρις ειναι ακομα" που μεχρι χθες ακουγαμε.Και που να δεις μολις πεσει και η μισθοδοσια του Πασχα...

 6. ataktos avatar
  ataktos 17/03/2010 13:43:23

  Στην χώρα μας, η συμμετοχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο ΑΕΠ ήταν 5,76% το 2001 και μόλις 3,4% το 2008 !
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζ. Καραμίχα, «η χώρα μας αναγκάζεται να δαπανά περί τα 3 δις ευρώ, ετησίως, για εισαγωγές τροφίμων. Το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί στα επόμενα λίγα χρόνια αν δεν αλλάξουμε μοντέλο λειτουργίας του κλάδου, ώστε να μην παράγουμε μόνο για τις επιδοτήσεις».”

  Αλλά εμάς ως χώρα δεν φαίνονται να μας απασχολούν αυτά. Το αγροτικό είναι δύσκολο ζήτημα, οι προσπάθεια επίλυσής του θα έχει και πολιτικό κόστος, οπότε άστο γι’αργότερα. Ακόμα καλύτερα, άστο για τους επόμενους. Μόνο που “αργότερα” δεν θα υπάρχει πια αγροτική οικονομία για να διασώσουμε και θα μετράμε κι από κει στρατιές ανέργων.

 7. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 17/03/2010 14:15:49

  Εκείνο που αντιλαμβάνεται η κ. Μέρκελ και δεν αντιλαμβανόμαστε εμείς ή δεν μας επιτρέπουν να το αντιληφθούμε είναι ότι όσο συνεχίζει να ισχύει το ίδιο θεσμικό πολιτικό σύστημα, η όποια βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι μια "τρύπα στο νερό".

  • Απόστολος Αθηναίος avatar
   Απόστολος Αθηναίος @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 17/03/2010 14:26:52

   Ακριβώς. Και οι Γερμανοί δεν σκοπεύουν να πετάξουν τα φράγκα τους από το παράθυρο, μόνον και μόνον για να επιβιώσει το Κοκκαλο-Μπομπολιστάν...

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 17/03/2010 16:47:13

   Φίλε Αθηναίε,
   Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό είναι καθαρά Συνταγματικό!
   Κοίταξε στο link να δεις τι ακριβώς εννοώ και τι σκέφτεται και η Μέρκελ, αλλά δεν συμφέρει κάποιους να στρέψουν τη σκέψη μας προς τα εκεί.

   http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blog-post_7457.html

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2010 14:32:05

  Μέλη οικογενειών τραπεζοϋπαλλήλων πάντως, έχουν αρχίσει να διαδίδουν τη φήμη ότι το Νομισματοκοπείο, εδώ και δεκαπέντε μέρες, έχει ξεκινήσει να κόβει αθόρυβα δραχμές.

  Πιθανότατα η φήμη αυτή είναι μούφα, αλλά αν συνδυαστεί με τις δηλώσεις του Σόιμπλε και της Μέρκελ ποτέ δεν ξέρεις...

  • man8os avatar
   man8os @ Αυριανιστής 17/03/2010 14:59:52

   Προς Θεου,μην λετε τετοια πραματα.

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/03/2010 14:35:22

  Φαίνεται να πλησιάζει ολοένα η ώρα που ο ελληνικός δημόσιος τομέας θα μειωθεί απότομα. Το δυστύχημα είναι ότι έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει αλλαγές εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες, ώστε η μετάβαση σε ένα νέο κοινωνικοοικονομικό καθεστώς να είναι ελεγχόμενη και ομαλή. Η εξυγίανση και ο εξορθολογιμός του δημόσιου τομέα με παράλληλη ανάπτυξη του ιδιωτικού ουδέποτε έγιναν και βέβαια ούτε τώρα θα γίνουν γιατί τέτοια πράγματα θέλουν χρόνο. Τον οποίο εξαντλήσαμε. Και, δυστυχώς, σταδιακά εκλείπουν εκείνα τα στηρίγματα που θα εμποδίσουν τους Έλληνες να φάνε ο ένας τον άλλον όταν έρθουν τα πολύ δύσκολα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Δημήτρης 17/03/2010 16:10:23

   Ο υγιής ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ετέθη υπό διωγμό το 1981. Αντικαταστάθηκε από αυτό το μιζοειδές δημιούργημα. Τώρα είναι πια αργά. Έχει χαθεί η επιχειρηματικότητα και θα μας πάρει χρόνια να την ξαναβρούμε.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Δημήτρης 17/03/2010 19:55:11

   Η μεγάλη καταστροφή έγινε την 1η οκταετία του ΠΑΣΟΚ, όταν κάθε τι το ιδιωτικό απαξιώθηκε και ακόμα και υγιείς νησίδες σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα με το κράτος καταργήθηκαν.
   Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά ήταν ΝΠΙΔ, ως κληροδότημα, που ήταν όμως συμβεβλημένο με τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ΠΑΣΟΚ το κρατικοποίησε, διόρισε κάτι βαμμένους άσχετους πρασινοφρουρούς στη διοίκηση και η πτώση της παροχής υπηρεσιών υπήρξε ραγδαία. Μαζί με όλα, η κατάρρευση έπιασε και την καθαριότητα "και την όλη εμφάνιση του νοσοκομείου φυσικά, άλλωστε ΠΑΣΟΚ δεκαετίας-'80 και ευπρέπεια ήταν δύο πράγματα ασύμβατα, όπως λέμε "η μέρα φεύγει, το Johny Walker έρχεται".

   Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ένα λυσσαλέο μίσος προς ο,τιδήποτε το ιδιωτικό, θαύμαζαν τον Εμβέρ Χότζα και ταυτόχρονα ήταν φανατισμένοι και αγράμματοι. Κανονικοί Ταλιμπάν του τριτοκοσμικού σοσιαλισμού. Η μεγαλύτερη πληγή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
   Σκεφτείτε ότι έχουν αναγάγει τον Γιώργο Γεννηματά σε μεγάλη μορφή της πολιτικής ζωής (my ass!).

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Δημήτρης 17/03/2010 22:06:20

   Δημήτρη, το μόνο στήριγμα που θα εμποδίσει τους Έλληνες να φάνε ο ένας τον άλλον όταν έρθει η ώρα είναι η θρησκεία μας και το ελληνικό φιλότιμο (όσο έχει απομείνει), που κι αυτό το οφείλουμε στη θρησκεία μας. Αν κρατήσουν λίγο αυτά τα δύο, δεν θα φάμε ο ένας τον άλλον και θα τα ξαναφτιάξουμε όλα.

   Προς το παρόν, ας δούμε το μέγα Μητσικώστα να μας προειδοποιεί για τις εξελίξεις από τον Ιανουάριο του 2004!

   http://www.youtube.com/watch?v=1isF9TtC7SY

 10. man8os avatar
  man8os 17/03/2010 14:57:42

  Δεν εχει ξεφυγει η κατασταση ακομα, αλλα χρειαζονται αιματηρες περικοπες για να μην ξεφυγει. Ισως και κατι ακομα. Το μυστικο το κραταει η κυρια Μερκελ.
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΡΤΣΙΛ.

 11. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 17/03/2010 15:00:37

  Απολαυστικότατο:

  http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=player_embedded#

 12. ._ avatar
  ._ 17/03/2010 15:03:04

  Να ρωτήσω κάτι, επειδή αναφέρθηκε χθες στον Ζούλα. Αν πάμε στο ΔΝΤ θα εξακολουθεί να μας δανείζει η ΕΚΤ;

  • man8os avatar
   man8os @ ._ 17/03/2010 15:05:23

   Αν μας πεταξουν εξω απο το ευρω οχι.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ ._ 17/03/2010 22:17:40

   Η ΕΚΤ δεν δανείζει χώρες μόνο τράπεζες.

  • man8os avatar
   man8os @ ._ 18/03/2010 01:25:03

   Tης Ευροζωνης.

  • man8os avatar
   man8os @ ._ 18/03/2010 01:26:11

   Αλλα υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινω. Πως θα μας δανεισει η ΕΚΤ με συστημα εγγυησεων αν δεν βρουμε στις αγορες?

 13. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 17/03/2010 15:37:52

  Να ενταχθεί στους προς δημοσίευση ισολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας το δάνειο της προς το Ράιχ ( του οποίου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ¨νόμιμος κληρονόμος¨ είναι η ¨Ενιαία Γερμανία¨ , το ¨Δ΄Ραίχ κατά τον πρίγκιπα του Λίχνενσταϊν ) , ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων ή 500 εκατομμυρίων μάρκων , αγοραστικής αξίας του 1938 , χωρίς τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ για 65 χρόνια από την λήξη του Β.Π.Π. , θέμα που μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί να απαιτούν 6-8 % τόκο στα τοκογλυφικά δάνεια τους , αρκούνται και με ένα φιλικό 3 % !

  Να ενταχθούν στον επόμενο Κρατικό Προϋπολογισμό της Ελλάδας , ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ , τα 7,1 δις ( ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ) που αναγνώρισε η διάσκεψη των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ της Αντιχολερικής Συμμαχίας το 1946. Οι τόκοι καθυστέρησης μπορεί να είναι ¨φιλικοί¨ , λαβαίνοντας υπόψη και τα ¨θετικά Spread" για τον δανεισμό της Γερμανικής Ομοσπονδίας , εμείς δεν αμφισβητούμε την ¨αξιοπιστία της¨...

  Να δηλώσει η Ελλάδα επίσημη ¨παράσταση¨ ( υπέρ των πολιτών της ) στην Προσφυγή που έχει καταθέσει η Γερμανία τον Δεκέμβρη του 2008 κατά της Απόφασης του Ιταλικού Ανωτάτου Δικαστηρίου για την κατάσχεση Γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ιταλία , υπέρ της αποζημίωσης Ιταλών ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ - θυμάτων της Γερμανικής κατοχής.

  Να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι η Γερμανία αποτελεί ακόμα ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 52 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ¨εχθρικό κράτος¨ για την Παγκόσμια Κοινότητα. Το γεγονός ότι οι ¨σύμμαχοι¨ της Αντιχολερικής Συμμαχίας , που αποτελούν τα πρώτα 12 ιδρυτικά μέλη του ΟΗΕ ( η Ελλάδα ανάμεσα σε αυτά ) θα πει ¨έχουν τους λόγους τους¨. Να πάψει το ¨Ελληνικό¨ Υπέξ να υποστηρίζει το χρόνιο αίτημα της Γερμανίας για μία ¨θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ¨ , όπως έπρατταν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Προϋπόθεση για την υποστήριξη τέτοιου αιτήματος , και υπό όρους , είναι η καταβολή των ¨Πολεμικών Αποζημιώσεων¨ , όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ( Γενάρης του 1943).

  Να αναγνωρίσει η Γερμανία την ¨ Συνθήκη Ειρήνης¨ , την λεγόμενη ¨Συνθήκη των 4 + 2 ¨ ( 1990 ) όχι μόνο σαν ¨de-facto" , ΑΛΛΑ και σαν "DE-JURA"- Συνθήκη Ειρήνης , τουλάχιστον σε ότι την υποχρέωση της για καταβολή αποζημιώσεων στα κράτη που είχε επιβάλει το Ράιχ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΟΧΗ ( οι άλλες 80 χώρες που της κήρυξαν¨ προς το τέλος του πολέμου για καιροσκοπικούς λόγους ¨τον πόλεμο , αντικειμενικά δεν δικαιούνται αποζημιώσεις... ). ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ¨DE-JURA" THN ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ 4+2 ¨ ΣΑΝ ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ , επειδή κάποιες άλλες πονηρά ποιούμενες δυνάμεις της Γερμανίας ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ " DE-JURA" Συνθήκη Ειρήνης ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ , όπως την Ανατολική Πρωσία , το Ντάντσιχ , την Σουδητία και την Πομερανία ( τα οποία εκχωρήθηκαν στην Πολωνία και την Τσεχία ) , τα οποία ¨ΑΚΟΜΑ¨ δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν το 1990 , οι σημερινοί συντηρητικοί και ακροδεξιοί Γερμανοί παρουσιάζουν την ΣΗΜΕΡΙΝΗ επικράτεια της Γερμανίας σαν απλά ¨Κεντρικό Γερμανικό Έδαφος¨ ( Mittel-Deutschland ) του οποίου υπολείπονται ακόμα ¨παραδοσιακά Γερμανικά εδάφη" προς ¨Ανατολή + Δύση¨ (!) , είναι δικό τους πρόβλημα , ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ¨ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ - ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ μέχρι το 1990 (¨άμα ενοποιηθεί η Γερμανία θα καταβάλουμε Επανορθώσεις¨). ΓΙΑ ΤΥΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η Ε Λ Λ Α Δ Α ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ - ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ !
  -------------------------------------------

  ΕΠΙΣΗΣ : EXTRA BONUS ΑΠΟ "ΝΤΑΝΤΟΝ¨
  -----------------------------------------

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ¨ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ¨ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !
  ------------------------------------------------------------------------

  Το 1952 η Ελλάδα , υπό την πίεση και το εκβιασμό της τότε Δυτικής Γερμανίας , για να δεχτεί να εισάγει και πάλι ελληνικά καπνά , ΕΙΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ¨2023 / 1952¨ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ... Ο Μ Ω Σ ΜΕ ΤΗΝ Ρ Η Τ Η Ε Π Ι Φ Υ Λ Α Ξ Η ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ¨ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ...!

  Σήμερα η Γερμανία δηλώνει ¨πως δεν καταβάλω τις υποχρεώσεις μου για Επανορθώσεις¨ και ¨de-jura" ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ ΔΕΝ υπογράφω...

  ΣΥΝΕΠΩΣ - ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ... Ας μιλήσουν και οι εξωνημένοι ¨Συνταγματολόγοι¨, Έλληνες και Γερμανοέλληνες.

  Παρατήρηση : Ο κάθε πολιτικός αξιωματούχος , ανεξαρτήτου αξιώματος που δεν τηρεί τους Νόμους του κράτους και παραβλέπει -παρακάμπτει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού , διαπράττει τουλάχιστον το αδίκημα της απιστίας... , είναι κατά τον σχετικό νόμο του 1945 ¨Εθνικά Ανάξιος¨ , κοινός μειοδότης.

  ΟΛΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΝΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ...
  -----------------------------------------------------------

  Ν. 2023/1952 "Περί λήξεως της μετά της Γερμανίας εμπολέμου καταστάσεως" (ΦΕΚ Α΄ αρ.61):

  "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: Η μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας υφισταμένη εμπόλεμος κατάστασις τερματίζεται από της 10 Ιουνίου 1951 από την επιφύλαξιν της, δια της συναφθησομένης συνθήκης ειρήνης, ρυθμίσεως των εκ του πολέμου προκυψάντων ζητημάτων και υφισταμένων διαφορών. Πάσα τροποποίησης, συμπλήρωσης, κατάργησης ή λήξης εφαρμογής εν άλω ή εν μέρει διατάξεων κειμένων νόμων επιβαλλομένην συνεπεία της κατά την προηγουμένην παράγραφον λήξεως της εμπολέμου μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας καταστάσεως, ως και η άρσις μέτρων ληφθέντων συνεπεία της εμπολέμου ταύτης καταστάσεως, δύναται να γίνη δια Βασιλικών διαταγμάτων προτάσει των αρμοδίων Υπουργών εκδιδομένων, εκτός αν δυνάμει των διατάξεων τούτων επιτρέπεται η δι' ετέρων διοικητικών πράξεων ρύθμισις των περί ων η παρούσα παράγραφος, ζητημάτων".
  ------------------------------------------------------------

  Υ.Γ. Φάκτορα δεν έχω χρόνο να στο στείλω με e-mail , εάν θέλεις το ανεβάζεις σαν ¨ξεχωριστό¨ η ¨κεντρικό¨ θέμα , μαζύ με αυτό το σκίτσο :

  http://1.bp.blogspot.com/_mmICXngFP2k/SubowOHoo4I/AAAAAAAAHiI/VyxTYke6r34/s400/Img0064.JPG

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 18/03/2010 10:59:36

   Αυτά ήταν κάποτε, αγαπητέ Νταντόν. Τι μας κάνει σήμερα να δικαιούμαστε αντίστοιχη μεταχείριση. Κάποτε νικήσαμε τη Γερμανία στον πόλεμο, αν δεν ήταν ο Τσολάκογλου μπορεί να είχαμε να νικήσει και πραγματικά στο μέτωπο, νικήσαμε πάντως ηθικά και τη συντρίψαμε και στη διάρκεια της μεγαλειώδους αντίστασης. Σήμερα τι έχουμε. Το καπέλο του ζητιάνου "ότι έχετε ευχαρίστηση" και όταν δεν μας δίνουν τους βρίζουμε κι από πάνω; Αυτό είναι ήθος που να μας κάνει να δικαιούμαστε στεφάνια; Δεν λέω, δικαιούμαστε αποζήμιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο, αλλά αυτή τη στιγμή τα φέρνουμε και πάλι ως αιτιολόγηση της ζητινιάρικης νοοτροπίας μας και χάνουμε το δίκιο μας. Γιατί δεν τα ζήτησε ο ΓΑΠ τόσα χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών και τα θυμήθηκε τώρα; Μην τρελαθούμε, δεν προήλθαμε από παρθενογένεση.

   Να πούμε "λύνουμε τα προβλήματα μόνοι μας, θυσιαζόμαστε για το χρέος χωρίς γκρίνιες και με αισιοδοξία, δεν ζητούμε (πραγματικα, όχι για πλάκα που το λέει ο ΓΑΠ) τίποτε από κανέναν" και μετά να ζητήσουμε όσα δικαιούμαστε από τη Γερμανία. Αυτό, μάλιστα. Όλα τα άλλα είναι για να καλύψουμε τη ζητιανιάρικη νοοτροπία στην οποία μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλη η Αριστερά, λυπάμαι που το λέω.

 14. nasos avatar
  nasos 17/03/2010 15:39:17

  Ελπίζω να ξυπνήσουν έστω και τώρα όσοι περιέγραφαν εκστασιασμένοι τις τσάρκες του ΓΑΠ ανά την υφήλιο,μόνο ότι ο ΓΑΠ θα γκρεμίσει την Γουόλ Στριτ σαν τον Ιησού στον Ναό δεν μας είπαν.
  Όσοι νομίζουν πως οι Γερμανοί θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για ρίξουν λεφτά στον Πίθο των Δαναϊδων που λέγεται Ελλάδα,χωρίς εγγυήσεις για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα,προκειμένου να μην μας χάσουν από πελάτες ή λόγω Γιουροφαϊτερ,πλανώνται οικτρά.
  Η Γερμανία το 2009,εν μέσω κρίσης,είχε 135 δισ Ευρώ πλεόνασμα.
  Άνετα μπορεί να ζήσει χωρίς την ελληνική κατανάλωση,όπως έζησε και την δεκαετία του '90 χωρίς την Γιουγκοσλαβική.
  Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει,τα πράγματα είναι απλούστατα:προτιμούν να χάσουν 80 δισ τώρα,παρά να φτιαχτεί ένα ΕΝΤ χωρίς μηχανισμούς επιβολής,να καθυστερήσει απλώς η ελληνική χρεωκοπία,και να χάσουν τα διπλά αύριο.

 15. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 17/03/2010 16:05:04

  Γιά ἀκοῦστε τί λέει ὁ Max Kaiser,σέ βιντεάκι στό Kostasxan.blogspot.com

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/03/2010 16:28:54

  Έχει βάση η πληροφορία που διακινείται σε ΠΑΣΟΚΙΚΑ ιστολόγια ότι η

  "η ανακοίνωση για την προσφυγή στο ΔΝΤ θα γίνει (σημαδιακό!!) άμα τη λήξη της Συνόδου Κορυφής και ΑΝΗΜΕΡΑ 25η Μαρτίου, ημέρα επετείου της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Την μέρα που οι πρόγονοί μας ύψωσαν τα λάβαρα!!" ???

 17. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/03/2010 16:35:36

  Μα δεν είναι φως φανάρι ότι η Γερμανία η ίδια είναι αυτή που υπονομεύει το ευρώ γιατί έτσι γίνονται πιο ανταγωνιστικές οι εξαγωγές της;

  Να σηκωθεί να φύγει η Γερμανία από την Ευρωζώνη, να γυρίσει στο μάρκο της να ησυχάσουμε.

  Και σας υπενθυμίζω. Χωρίς φανφάρες, συνεχές μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, σαν αυτό που κάνουν οι Ισραηλινοί από το 1948 κι εδώ.

  Οι Γερμανοί μας κατηγορούν ότι τους κλέβουμε, ενώ το εμπορικό μας ισοζύγιο έχει παθητικό για την Ελλάδα 5 δις ευρώ ετησίως! Κοινώς, τα 20 δις που υποτίθεται ότι μας χάρισε η Γερμανία από το 1981 κι εδώ, τα πήρε πίσω 6 φορές!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Στέργιος 17/03/2010 16:51:55

   Κοινώς, τα 20 δις που υποτίθεται ότι μας χάρισε η Γερμανία από το 1981 κι εδώ, τα πήρε πίσω 6 φορές!
   Αυτό είναι το νόημα της ΕΕ. Στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας δείχνουν ότι για κάθε 5 Ευρώ που πληρώνουν στην ΕΕ παίρνουν 8 πίσω.
   Είχα στείλει παλιά το σύνδεσμο σε ένα φίλο και τώρα που το κοίταξα δυστυχώς δε δουλεύει. Ήταν από γερμανική ιστοσελίδα και την κατέβασαν. Τέτοια κακά πράγματα δεν πρέπει να τα λένε.
   Σοβαροί γερμ. οικονομολόγοι τους είπαν ότι το πλεόνασμα είναι υπερβολικό και ότι δε μπορείς να αφαιρείς πόρους από κάποιες περιοχές. Αυτοί αγρόν αγοράζουν.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 17/03/2010 17:20:36

   @ Anonymous

   Σου παραθέτω τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το 1 προς 5, από το σάιτ τού ΥΠΕΞ:

   http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=57&fid=25050

 18. Eleutheros avatar
  Eleutheros 17/03/2010 16:44:59

  @NTAΝΤΟΝ- Ο ωραιος κοσμος που ζεις σημερα, δεν ειναι πια δημιουργημα της μετα τον Β'ΠΠ ταξης, αλλα της ταξης που προεκυψε μετα το 1991, της διαδικασιας δηλαδη που θα οδηγησει καποια στιγμη στο μελλον στην παγκοσμια διακυβερνηση και οχι κατ' αναγκην στον παγκοσμιο ολοκληρωτισμο. Η Ε.Ε. ειναι σημερα ενα εμβρυο αυτου ακριβως του ολοκληρωτισμου. Δεν φταιει η Γερμανια για το καταντημα της Ελλαδας σημερα, ειναι και αυτη θυμα του παραπανω προβληματος. Το να κατηγορουμε αλλους ειναι βολικο αλλα επιζημιο γιατι δεν μπορουμε να δουμε την αιτια του προβληματος και αυτη ειναι η ιδια η συμμετοχη της Ελλαδας στην Ε.Ε.οπως ειναι σημερα , αλλα το κακο ειναι οτι δεν εμφανιζει η χωρα μας τις προυποθεσεις για να συμμετεχει σε διεργασιες που θα οδηγησουν σε κατι καλυτερο. Αλλα ακομα και πριν την εισοδο της στη Ε.Ε, επελεξε η χωρα συνειδητα κυβερνητικο συστημα συγκεντρωτικο με ενδυναμωμενη την εκετελεστικη εξουσια σε βαρος της νομοθετικης,δηλαδη του κοινοβουλιου, γιατι μετα την χουντα η χωρα ηθελε "ισχυρη κυβερνηση", αλλωστε, αυτη ηταν και η μοδα τοτε στον δυτικο κοσμο οπως διακηρυξε αυτος που βροντοφωναξε το "ανηκομεν εις την δυσην".
  Τοτε ηταν το "Καραμανλης η Τανκς", μετα η "αλλαγη", και τωρα "η αλλαζουμε η βουλιαζουμε", που μαλλον ειναι και το πιο ευστοχο συνθημα γιατι απευθυνεται στην ιδια την elite. H θα αλλαξει νοοτροπια, προσωπα και πρακτικες η θα βουλιαξουμε ολοι μαζι τους.

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/03/2010 17:19:13

  Δεν με νοιάζει τι κάνει η Μέρκελ και η κάθε Γερμανία
  Κοιτάω τι κάνω εγώ:

  -αν κοπούν όλα τα επιδόματα των ΔΥ και εφαρμοστεί ένα ενιαίο πραγματικό μισθολόγιο...αλλά είναι οι Υπάλληλοι της Βουλής, τα ΔΙΒΕΤ και τα ΔΕΤΕ
  -αν τα φορολογικά έσοδα πιάσουν τον κοινοτικό μέσο όρο (9% του ΑΕΠ υπολείπεται. Να το ξανά πω: 9 γιατί οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ πληρώνουν 1.100 €, 9 γιατί οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ πληρώνουν 180 €, 9% εξαιτίας του ιδιωτικού μας τομέα).Πως μια απλή διασταύρωση δηλώσεων Ε1 και καταθέσεων αρκεί...
  -αν φορολογούσαμε τα έσοδα της Εκκλησίας όπως τους μισθωτούς
  -αν μειώναμε μόνο 1% την σπατάλη στα Δημόσια έργα

  Το έλλειμμα θα ήταν από 12,7 % 0 για το 2010.
  Δεν μιλάμε για δομικές αλλαγές απλά για διαχείριση.

  Αλλά οι πολιτικοί μας κάθονται και ασχολούνται από που θα δανειστούν ή με πόσο θα δανειστούν, γιατί είναι δύσκολο να αρχίσει η αυτοκάθαρση από τα αφεντικά σου, από τη τσέπη σου και από τους πελάτες σου.

  Οπότε μακάρι να έρθει το ΔΝΤ να βάλει τους όρους του και ΙΣΩΣ δούμε αποτέλεσμα, γιατί με τους δικούς μας απλά σχέδιο Α, σχέδιο Β, σχέδιο Γ και ζήτω η κατάργηση της VISA έχουμε....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 17/03/2010 17:53:55

   Είμαστε το ίδιο υπεύθυνοι γιατί αποδεχθήκαμε, υποστηρίξαμε, εθελοτυφλούσαμε 30 χρόνια σε Νεονάκηδες παίρνοντας συνδετήρες που μας πετάγανε....

 20. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/03/2010 17:24:41

  Και ποιος είσαι εσύ; Ένας Έλληνας πολίτης όπως όλοι μας, που προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι συνένοχος για το μεγάλο φαγοπότι της πολιτικής και επιχειρηματικής μας ελίτ.

  Το ίδιο είσαι εσύ που -λέμε τώρα- κλέβεις συνδετήρες από τη δουλειά σου, με τον Νεονάκη που είχε εκ των έσω πληροφορίες και έφαγε με τρόπο "νόμιμο και ηθικό" 22 δις δραχμές τού κοσμάκη.

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/03/2010 17:30:21

  Αφιερωμενο σε ολους τους αναγνωστες του ΑΝΤΙΝΕΑ. Αρχαιε...

  http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM

  ΠΠ

 22. Factorx avatar
  Factorx 17/03/2010 17:31:15

  Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αιβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:  «Η Ελλάδα έχει κουραστεί από την αμφίσημη θέση της Ευρώπης και θα πρέπει να απευθυνθεί στο μόνο σοβαρό οργανισμό σήμερα, το Δ.Ν.Τ. Εάν η κ. Μέρκελ θέλει, ας διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Μετά θα ψάχνει το ευρώ στη μισή ισοτιμία με το δολλάριο…».

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Factorx 17/03/2010 17:43:58

   Αυτό αποδεικνύει ότι χάσαμε 6 μήνες και απλά μας δούλευαν, αυτός ήταν ίσως ο στόχος από την αρχή...

   Με το ΛΑ.Ο.Σ. να παίζει το λαγό και τα ταξίδια να κατασκευάζουν άλλοθι: εγώ πήγα και να κοίτα οι κακοί και μας βρίζουν και δεν μας δίνουν € ...

 23. Κρης avatar
  Κρης 17/03/2010 17:41:33

  Ζωντανή συζήτηση στο Al Jazeera με δύο Έλληνες, τον Κώστα Υφαντή που είναι λέει πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Ευρωπαικών μελετών, τον Τζων Σφακιανάκη – οικονομολόγο και επικεφαλή της τράπεζας Saudi Franzi, και ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά απο το Παρίσι.

  Χαμός!

  Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες κυρίους να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περι της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) οτι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, οτι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και οτι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά.

  Πλήρη ταύτιση και συνεννόηση, προφανώς μιλημένοι και προετοιμασμένοι απο τους “δικούς” μας εδώ και στην Ευρώπη.

  Και μόλις τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες,
  παραλαμβάνει ο Keiser και τους κάνει ΡΕΖΙΛΙ!

  Και δείτε τι έγινε! Ο άνθρωπος, εξερράγη ο άνθρωπος! ΕΞΕΡΡΑΓΗ για πράγματα που έπρεπε να έχουμε επαναστατήσει εμείς εδώ και χρόνια! Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ρε.

  http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk


  #@#@@#

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/03/2010 18:07:53

  Δηλαδη οι πασοκοι θα κηρυξουν την εθνικη ανεξαρτησια απο την ΕΕ στις 25 Μαρτιου.Ο στοχος του Ανδρεα θα επιτευχθει απο το γιο του ελαφρα παραλλαγμενος.Οχι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο αλλα μονο ΝΑΤΟ και ΔΝΤ.
  Το οτι συμφωνει με αυτο το στοχο το κομμα της χουντικης δεξιας,δηλ το ΛΑΟΣ ειναι απολυτα φυσιολογικο.Και αυτοι ειχαν κηρυξει την ανεξαρτησια της Ελλαδος αποχωρωντας σπο το Συμβουλιο της Ευρωπης.
  Η Νεα Δημοκρατια μαλλον δεν υπαρχει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 17/03/2010 19:50:51

   Ψυχραιμία,
   η χουντική δεξιά επειδή την ξεδόντιασε ο ΓεροΚαραμανλής την έχει κάνει προς το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 1981. Μέχρι και βουλευτή βγάλανε με το ΠΑΣΟΚ και σου θυμίζω το Βρέντζο. Εγώ ξέρω άτομα από τα τάγματα ασφαλείας που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.
   Ένα άλλο χαρακτηριστικό του χουντικού είναι ότι είναι πάντα με την εξουσία γιατί εκεί έχει φαΐ. Δεν υπάρχει λόγος αυτοί να είναι με τη ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα θλιβερό κόμμα της αντιπολίτευσης που στηρίζεται σε τζάκια από την εποχή της ΕΡΕ και οδήγησε την κοινωνική της τάξη στην εξαθλίωση. Ένας χουντικός λοιπόν αυτά δεν τα ανέχεται. Το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα ανθρώπου χουντικής λογικής που στεγάζεται στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Πάγκαλος. Εγγονός δωσίλογου δικτάτορα.

   Για τη ΝΔ μάλλον βλέπω ότι ο Σαμαράς μάλλον την πάει για επανίδρυση. Θα γίνει το συνέδριο το καλοκαίρι και μετά θα δείξει.

 25. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2010 18:18:32

  Δείτε τα επιχειρήματα των δικών μας προς την ΕΕ.

  http://www.zerohedge.com/article/paulsons-bazooka-reemerges-greek-finance-minister-wants-eu-put-loaded-gun-table-protect-him-

  Τα χαρακτηρίζει ως moronic!!!!!!!!!!!

 26. tassos avatar
  tassos 17/03/2010 20:17:34

  επιτέλους, ας καταλάβουμε ότι κάθε χώρα κοιτάζει το δικό της συμφέρον, ΕΚΤΟΣ απο τη δικιά μας!!!!! Ας γυρίσει πίσω ο ΓΑΠ τα "μπαταρισμένα υποβρύχια κι ας σταματήσει να συμμετέχει η Ελλάδα οικονομικά και όχι μόνο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟ το χρήμα που τόσα χρόνια έχουν φορτώσει στις πλάτες μας οι "φίλοι" μας και οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις μας.
  Πόσα χρήματα μας έχουν κοστίσει και μας κοστίζουν οι "εξοπλισμοί"; Πόσοι Έλληνες στ΄αλήθεια γνωρίζουν πού βρίσκεται το Αφγανιστάν;!!!!!!

 27. dimitris d avatar
  dimitris d 18/03/2010 00:10:06

  Όλα τα προβλήματα, που έχει το δημόσιο, θα τα έλυνε ο Παπανδρέου βγάζοντας όλες τις υπογραφές των υπουργών και τα έξοδα του δημοσίου στο πράσινο ιντερνετ.

  Το πρόβλημα της ελληνικής χρεωκοπίας είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε 1932. Έτρεχαν να μαζέψουν λεφτά από το εξωτερικό, το εξωτερικό μας είπε δεν με νοιάζει, χρεοκόπησε το κράτος και λύθηκε το πρόβλημα.

  Σήμερα όλες οι οικονομίες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, η ανάπτυξη στηρίχτηκε στο φτηνό πετρέλαιο, που τελειώνει, και στο τραπεζικό σύστημα που υπέθετε την ύπαρξη αιώνιας ανάπτυξης.
  Με το φτηνό πετρέλαιο μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα με ελάχιστο κόπο, για αυτό η εργασία μετακινήθηκε προς την δημιουργία ανόητων ιστοσελίδων(δικτυακό ημερολόγια-τι έφαγα χθες-πουλάω χαμογελαστές φατσούλες κτλ).
  Τώρα φτάσαμε στο σημείο να συμφέρει(δεν το έκαναν ακόμα) τους αγρότες να οργώνουν και θερίζουν με βόδια, γιατί το πετρέλαιο είναι ακριβό και οι τιμές χαμηλές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.