16/10/2008 21:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπέρ προανακριτικής ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, τις νομικές γνώσεις του οποίου δεν αμφισβητεί κανένας, δήλωσε πριν από λίγο στο ΣΚΑΙ ότι δεν έχει νόημα η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επειδή οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη προκύψει και είναι γνωστές.

"Οι ποινικές ευθύνες έχουν ήδη προκύψει. Για να μη χάνεται χρόνος υπέρ της παραγραφής, που αν συντελεστεί θα τινάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει από πλευράς αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. πρέπει να προχωρήσουμε σε προανακριτική επιτροπή" δήλωσε συγκεκριμένα.

Εξασθενεί δηλαδή σοβαρά το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνεί με την προανακριτική προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες και των δυο μεγάλων κομμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. νικος avatar
  νικος 16/10/2008 22:02:20

  θα ήταν τεράστια έκπληξη η εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης απο το υφιστάμενο πολιτικο συστημα. και ακόμη μεγαλύτερη εαν αποκαλυπτονταν οι ευθυνες παραγοντων εξοχως εξωθεσμιοκων οπως ο Ψυχαρης που διετελεσε διοικητης αγιου ορους αλλα προφανως δεν ειδε τιποτα και δεν γνωριζει τον ρουσοπουλο και τον βενιζελο

 2. simastv avatar
  simastv 16/10/2008 22:05:51

  Επειδή μέχρι σήμερα η σύσταση εξεταστικών επιτροπών δεν βοήθησε το πολιτικό σύστημα να εξελιχθεί, οι Εξεταστικές Επιτροπές μέχρι σήμερα ήταν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

  Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην παρούσα φάση θα είναι να αφήσει η ΝΔ τους βουλευτές της να πράξουν κατά συνείδηση στην προταση του πασοκ.

  Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο πολύς κόσμος είναι η εμπλοκή του Υ. Επικρατείας θ. Ρουσοπουλου, γιατί τον κατηγορεί η αντιπολίτευση; έχει υπογράψει κάποια απόφαση;

  Η γενική γραμματεία επικοινωνίας μεταβιβάζει γη!

  tsamis

 3. simastv avatar
  simastv 16/10/2008 22:06:08

  Επειδή μέχρι σήμερα η σύσταση εξεταστικών επιτροπών δεν βοήθησε το πολιτικό σύστημα να εξελιχθεί, οι Εξεταστικές Επιτροπές μέχρι σήμερα ήταν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

  Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην παρούσα φάση θα είναι να αφήσει η ΝΔ τους βουλευτές της να πράξουν κατά συνείδηση στην προταση του πασοκ.

  Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο πολύς κόσμος είναι η εμπλοκή του Υ. Επικρατείας θ. Ρουσοπουλου, γιατί τον κατηγορεί η αντιπολίτευση; έχει υπογράψει κάποια απόφαση;

  Η γενική γραμματεία επικοινωνίας μεταβιβάζει γη!

 4. daris avatar
  daris 16/10/2008 22:22:50

  Ο ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΙ:ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ....ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ 1989!!!

 5. AnonymOs avatar
  AnonymOs 16/10/2008 22:23:56

  Ο Αλαβάνος σήμερα στο ALTER έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, για τις δύο επιτροπές που προτείνονται στη βουλή.
  Το συμπέρασμα;;;
  Το ΠΑΣΟΚ βιάστηκε να προτείνει προανακριτική επιτροπή.
  Αν καταψηφισθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής τότε οι υπεύθυνοι Υπουργοί - Υφυπουργοί μένουν ατιμώρητοι.
  Μήπως αυτό ήθελε το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι δύσκολο να προτείνει την ποινική δίωξη των αντιπάλων του για αδικήματα που διέπραξαν και δικά του στελέχη.
  Πόσο πειστικό θα είναι το επιχείρημα ότι τα αδικήματα για τα δικά του στελέχη παραγράφηκαν.

 6. theo avatar
  theo 16/10/2008 22:30:26

  Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θέλετε να το ψάχνουμε καμια δεκαριά χρόνια, καληνύχτα και καλή τύχη.

 7. Water of Vistonis avatar
  Water of Vistonis 16/10/2008 22:32:32

  Ο Κωνσταντόπουλος είναι ικανός νομικός και πολιτικός με μεγάλη πείρα. Προφανώς και βλέπει ότι ο τραχανάς απλώνεται συνεχώς και περισσότερο. Βλέπει ότι πιά δεν μαζεύεται ούτε με σφαίρες. Προειδοποιεί.
  Π.χ., τι τρέχει σήμερα με τον κ. Γκράτσιο, πρόεδρο της ΚΕΔ;
  Ποιός διάβασε σήμερα τη "Χώρα" και ως άλλος Καίσαρ αναφώνησε "Και σύ τέκνον Τράγκα";

 8. ronnie avatar
  ronnie 16/10/2008 22:44:52

  Αγαπητέ μου Factor x,μάλλον είσαι ο μόνος που ενδιαφέρεται για την γνώμη αυτού του κυρίου...

 9. Water of Vistonis avatar
  Water of Vistonis 16/10/2008 22:49:31

  Συγγνώμη για την ανακρίβεια στο 7., διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ, που έληξε η σύμβασή του στις 31 Αυγούστου 2008 (προσοχή στην ημερομηνία)

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/10/2008 22:50:35

  Μα τελικά θα γίνουν δύο ψηφοφορίες,μία την Τετέρτη και μία την Παρασκευή.Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να γίνει μία ψηφοφορία και δεν πέρασε.
  Αρα την Τετάρτη θα αποφασισθεί η εξεταστική και την Παρασκευή -εάν στη μυστική ψηφοφορία ψηφίσουν και βουλευτές της ΝΔ-η Προανακριτική.
  Η εξεταστική δεν χρησμεύει για τους υπουργούς της ΝΔ αλλά για αυτούς του ΠΑΣΟΚ των οποίων τα αδικήματα έχουν παραγραφεί αλλά πάντως θα εξετασθούν και θα αποδοθούν τυχόν πολιτικές ευθυνες.

 11. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 17/10/2008 00:18:44

  δεν μπορει να υπαρχουν δύο επιτροπές ταυτοχρονα για το ιδιο θεμα. Αν ψηφισθεί εξεταστική θα πρεπει να περιμενουν το πορισμα της για να συσταθει προανακριτική. Το σεναριο ειναι γνωστο:Η εξεταστική δεν θα καταλήξει πουθενα, το καλοκαιρι οι ποινικ΄ες ευθυνες παραγραφονται και πάπαλα.
  Το πιθανότερο ειναι πως ετσι και αλλιως η προταση για προανακριτική δεν θα περναγε. Άλλο ομως ειναι να την ψηφισει συσωμη η αντιπολιτευση και άλλο να βρίσκει άλλοθι η κυβέρνηση στην οιωνεί αδέκαστη Αριστερά.

 12. mareli avatar
  mareli 17/10/2008 00:22:32

  Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε μια μεγάλη πολιτική ΓΚΑΦΑ, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην αριστερά στο σύνολό της να αναδείξει την οντότητά της. Η νηφάλια θέση της αριστεράς είναι ισχυρό μήνυμα στους πολίτες, ότι οι "καθοδηγητές" και οι "διαμορφωτές" ενόχων και ενοχών δεν έχουν πολιτικό αντίκρυσμα. Ταυτόχρονα, προστατεύουν την κρίση των πολιτών και τους δίνουν τη δυνατότητα να δουν την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις αξιολογώντας και αποδίδοντας ευθύνες εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Η αριστερά δεν είναι πια η "ουρά" του ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνοΠΑΣΟΚ αγνόησε την αριστερά και προσπάθησε να την βάλει στο πολιτικό περιθώριο. Η αριστερά εκδικείται και βάζει το κυβερνοΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο: Το ΚΚΕ δεν ξεχνά τις υπογραφές Φωτιάδη-Δρυ που χάρισαν στη μονή τα 27.000 στρέμματα της Βιστωνίδας και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης ζητώντας παράλληλα την εξέταση της υπόθεσης από το 1998 και μετά. Κανείς δεν ξεχνάει ότι ο Α. Παπανδρέου φόρεσε την Αγία Ζώνη του Εφραιμ και 3 χρόνια μετά ΧΑΡΙΣΑΝ τη δημόσια περιουσία, η οποία καταχωρήθηκε στο υποθηκοφυλακείο Ξάνθης και έτσι περιήλθε στην κυριότητα της Μονής.
  Η πρόταση ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει τεράστια ΠΟΛΙΤΙΚΑ προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ και τους συνοδοιπόρους του, αφού και από την αριστερά θα απομονωθεί και τη ΝΔ θα συσπειρώσει. Ταυτόχρονα, η σύμπλευση με το ακραίο και λαϊκιστικό ΛΑΟΣ θολώνει το όποιο πολιτικό μήνυμα προσπαθεί να προωθήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, ο ΓΑΠ έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα: Η παγκόσμια κρίση μαίνεται κι αυτός χάνει καθημερινά τις ευκαιρίες για προτάσεις και λύσεις, τα οποία μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα μπορούσαν να παγκοσμιοποιηθούν και να ακουστούν από όλους. Προφανώς, παρασύρεται από το βαθυΠΑΣΟΚ, που μυρίζεται εξουσία και οργανώνει λασπομαχία. Όταν τα απωθημένα και τα κόμπλεξ κάποιων αντικαθιστούν την πολιτική και ματώνουν τους θεσμούς τότε είναι σα να έχουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα...
  Αυτά βλέπει η Αριστερά και... στρίβει. Το έχει μάθει καλά το μαθημά τόσα χρόνια και τώρα παίρνει το δεκανίκι στον ώμο... Αυτός που θα πέσει θα κάνει μεγάλο θόρυβο!

 13. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 17/10/2008 00:29:29

  @ mareli
  Ελπιζω να δουλευεις σε τομεα marketing . εσυ αγορι μου μπορεις να πουλήσεις σάπιο σκαραβαίο για φεράρι.
  Μακραν η πιο συγκροτημενη διαστρεβλωση της πραγματικότητας που έχω διαβασει τελευταἰα. Αψογη

 14. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 17/10/2008 00:35:48

  ...βεβαια άλλο ειναι να μοστραρεις το σκαραβαίο για φεράρι κι άλλο να πιστευεις πως ειναι αλλα , οπως και να εχει παραμένω εντυπωσιασμενος!!!!!

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/10/2008 00:37:02

  μπα, απλά είναι στο αντι-πασοκικό κλιμάκιο. Ιδεολογία.

 16. Le canard avatar
  Le canard 17/10/2008 00:45:14

  @ronnie

  Ξέχωρα από πολλές κινήσεις που έκανε ο Κωνσταντόπουλος, και μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει, το "άδειασμα" που έφαγε από έναν "μικρό" Καραμανλή, έστω και στα γεράματα σίγουρα τον έκανε να βάλει μυαλό. Ομως, τουλάχιστον μην αμφιβσητούμε ούτε τις νομικές του γνώσεις, ούτε και τις πολύ καλές του γνώσεις γύρω από το πώς λειτουργούν οι κοινοβουλευτικοί μηχανισμοί και κανόνες, καθώς και γενικότερα η πολιτική. Και τα ξέρει πολύ καλύτερα από τους περισσότερους σημερινούς ΣΥΝασπισμένους.

 17. mareli avatar
  mareli 17/10/2008 02:04:48

  @περαστικός ξανά

  Τι δήλωσε ο ΓΑΠ μια(1) ημέρα πριν τη κατάθεση της πρότασης για προανακριτική επιτροπή:
  πηγή: daynews.gr

  «Μετά την παραίτηση των δικαστών από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου η Κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει σε άτακτη φυγή, ενώ γίνεται και προσπάθεια για συγκάλυψη ευθυνών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να δεχθεί η κυβέρνηση την σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή εξεταστικών επιτροπών για όλες τις υποθέσεις διαφθοράς που εκκρεμούν.

  Προσέξτε σχεδιασμός: 1 ημέρα πριν ζητούσε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση(όχι σκάνδαλο, όπως είπε ο ίδιος!!!) Βατοπεδίου και μετά αναγκάστηκε να υπερβάλλει, αφού πρωί-πρωί ο Ρουσόπουλος ανακοίνωνε εξεταστική επιτροπή για τον εαυτό του!
  Έτσι οδηγήθηκε στη ΓΚΑΦΑ χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη!

 18. thanos avatar
  thanos 17/10/2008 05:23:28

  17.mareli Says:
  October 17th, 2008 at 2:04 am

  Θαυμαζω το πνευμα σου και τη γραφιδα σου.

 19. vromopasokos avatar
  vromopasokos 17/10/2008 10:31:05

  @mareli και thanos:
  Οι τοποθετήσεις σας ΟΛΑ τα λεφτά!
  Η "νηφαλιότητα" της Τσίπρειας "ανατρεπτικης αριστερας" στην υπηρεσία της βιομηχανίας Ρουσόπουλου - Εφραιμ ΑΕ παραγωγής μαύρου πολιτικού χρήματος.
  Συγχαρητήρια σύντροφοι και εις ανώτερα...

 20. Χρήστος avatar
  Χρήστος 17/10/2008 11:44:51

  Έχει καταντήσει μια αστειότητα αλλά συνέβη και πάλι. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα άρχισε, δια του επίσημου Ηρακλή Πουαρό κατά κόσμον Μιχάλη Καρχιμάκη, να αφήνει παράθυρο να ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Ο λόγος απλός και καθαρός. Το πυροτέχνημα περί προανακριτικής επιτροπής δεν είχει την προβλεπόμενη απήχηση, η κοινή γνώμη γρήγορα αντιλήφθηκε τη βαθύτερη ουσία του (την απαλλαγή και από τις πολιτικές ευθύνες των δικών του παιδιών Δρυ και Φωτιάδη)και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλαν όλα τα πράσινα παπαγαλάκια "έστριψε δια του αρραβώνος".
  Στη διαδικασία αυτή, η οποία θα επιβεβαιωθεί πλήρως στις 22 Οκτωβρίου, αν το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να αποτελέσει το ένα από τα δύο μέρη του "τραγικού ζευγαριού" με τον Καρατζαφέρη, η παρουσία της Αριστεράς υπήρξε καθοριστική, είτε αυτό σας αρέσει, είτε όχι.
  Οι καιροί που η Αριστερά σέρνονταν στις όποιες επιλογές του βαθέως ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει καμία πιθανότητα αντίδρασης με τον "φόβο της δεξιάς να φυλάει τα έρμα" πέρασαν.
  Σήμερα όλα είναι διαφορετικά κυρίως για όλων των ειδών και χρωμάτων παπαγαλάκια.

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/10/2008 14:24:24

  Ασε μας ρε Κωνσταντοπουλε μεσημεριατικο.

  Με την τεως συζηγο καθαρισες? Μ-ΑΝΤΡΑ??

  ΠΠ

 22. nas avatar
  nas 17/10/2008 14:57:20

  Έτσι, ε; κλείνετε λοιπόν κατάμουτρα την πόρτα-πόρτα, στον άνθρωπο που πήρε το ΣΥΝ απο την αφάνεια και την ανυποληψία, απο τα τάρταρα της εξωκοινοβουλειτικής αριστεράς και με τις δικές του προσωπικές γνωριμίες και τις επαφές με τους Κίτσους και τους Μήτσους, τον έβαλε στη Βουλή και τον κράτησε ζωντανό μέχρι να τελειώσει το μεταπτυχιακό στις Βρυξέλλες ο Αλέκος; αυτό κι αν είναι ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ σύντροφοι της "ροζ" αριστεράς... και η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι χειρότερη και απο το ΜΙΣΟΣ προς τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, που συνεχίζει να αντιστέκεται για να μπορούν κάποιοι να κάνουν αριστερές αναλύσεις στο Κολωνάκι και την Εκάλη πίνοντας τσάγια... άντε μην τα πάρω και δεν έχω άλλη ευκαιρία να ξαναγράψω απο τον Φακτορα...

 23. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/10/2008 15:02:05

  ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ..ΠΟΣΟ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 89 ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG?

  ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ Ε ΦΑΚΤΟΡΑ?

  Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ...?
  ΠΩ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ....

 24. NTANTON avatar
  NTANTON 17/10/2008 15:53:42

  ΟΤΑΝ ΟΙ ¨ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ¨ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ¨ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥΣ ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ
  ¨ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ¨
  ΄Η
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ¨Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ¨ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ¨ΕΦΙΚΤΟΥ¨…


  Τελικά εάν το όλο ζήτημα δεν είναι θέμα απόδοσης ¨Δικαιοσύνης¨ με την ευρύτερη σημασία του όρου , ΑΛΛΑ ¨αγώνας μπραντεφέρ¨μεταξύ των κομμάτων(πάντα για το ¨καλό του λαού¨ βέβαια ) βάση ¨βαθυστόχαστων¨ πολιτικών αναλύσεων , πολλές φορές με δόσεις μάλιστα και της ¨γεωστρατηγικής¨ ανάλυσης...

  Εάν συνεπώς το ζήτημα δεν είναι το να πάνε οι καταχραστές του δημόσιου συμφέροντος στα σπίτια τους ή στη φυλακή , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ , ΑΛΛΑ το εάν ¨δικαιωθούν ¨ από τον χειρισμό αυτής της υπόθεσης το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ. ή τα κόμματα της ¨Αριστεράς¨, ή ακόμα και το ¨ΛΑ.Ο.Σ¨ ( που θέλει να μεταφράζεται και σαν ¨Λαός¨ ).

  Εάν το ζήτημα συμπεικνώτεται στις εξής δύο ¨μεγάλες¨ διαστάσεις :

  Α ) Να σωθεί ο Καραμανλής , σαν εκφραστής του ¨κοινού αντιμπεριαλιστικού μετώπου¨ ( Ελλάδα – Πούτιν ) για το ξεπέρασμα του μονοπολικού κόσμου ( Αυτοκρατορία των ΗΠΑ ) , τη διάσωση της Κύπρου ( Όχι στο σχέδιο Ανάν ) του Αιγαίου κ.τ.λ. στο δρόμο για την εξασφάλιση της ¨Εθνικής Ανεξαρτησίας ¨ …

  ΄Η

  Β) Να μην ανέβει ο Γ. Παπανδρέου σαν γνήσιος εκφραστής της Αμερικανικής Παγκοσμιοποίησης ( Άλεξ Ρόντος – Ελλάδα –Γεωργία ) του ξεπουλήματος της Κύπρου με Ανανικά ή μετά-Ανανικά Σχέδια , του Αιγαίου , της Θράκης και την καθιέρωση μίας ¨Ομόσπονδης Πολυεθνικής Ελλάδας¨ , ας πούμε τις ¨Ηνωμένες Πολιτείες της Ελλάδας¨ …

  ΄Η ,

  Εάν το θέμα είναι , να μην γίνουν ΤΩΡΑ εκλογές , σε αυτή την πολιτική συγκυρία , όπου κυριαρχούν η αντιπαράθεση Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης , ποιος έχει το μεγαλύτερο ¨τακτ¨ , ποιος από τους δύο έχει τη μεγαλύτερη ¨ηθική¨ αναστολή , οπότε σύμφωνα με την τρισκατάρατη λαϊκή θυμοσοφία του ¨ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ¨ , θα κερδίσει ένα από τα δύο μεγάλα για τις απάτες κόμματα , και δεν θα πάρουν οι ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ των λαϊκών συμφερόντων το αναμενόμενο ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ από τις ¨καλές και χρήσιμες για τη ¨Δημοκρατία¨ εταιρείες ΑΝΑΣΚΟΛΠΙΣΕΩΝ -¨Δημοσκοπήσεων¨ , 12-14 % ( ΣΥΝ ) , 8-8,5 % (Κ.Κ.Ε. ) και 3% οι ¨Οικολόγοι¨ ( το τελευταίο ¨ειδικό¨ ¨Κόμμα¨ των Μαγειρείων των Εταιρειών Λαϊκών ΑΝΑΣΚΟΛΠΙΣΕΩΝ ! ) , τότε ¨ΚΑΛΟ¨ θα ήταν να συνεχίσει η Ν.Δ. να κυβερνά για ¨να κερδίσουν χρόνο¨ ανασυγκρότησης ( και ¨αντεπίθεσης¨) τα Κομμάτα της ¨ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗΣ –ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ¨ .

  Ποιος κερδίζει ; Εκτός των άλλων αυτές οι πολιτικές ¨ΑΡΧΩΝ¨ εξυπηρετούν τις κρυπτοφασιστικές δυνάμεις που ¨δικαίως¨ ισχυρίζονται πως :

  ¨Κόρακας Κοράκου Μάτι Δεν Βγάζει ¨ , ¨Όλα τα Κόμματα τα ίδια είναι¨ , ¨Δεν υπάρχουν ιδεολογίες και αρχές¨ . Οι ¨κλέφτες θα κυβερνούν πάντα¨ . Αυτές είναι οι πολιτικές που προωθούν το ¨Χέρι- Χέρι …¨

  Κανείς δεν πρέπει να διαμαρτύρεται ότι ο ελληνικός λαός συντηρικοποιείται καθημερινά. ¨Εξ-ατομικεύει¨ τη ζωή του και τις ¨πολιτικές¨ επιλογές , επί της ουσίας φασιστικοποιείται …

 25. nas avatar
  nas 17/10/2008 16:12:33

  Δημήτρης Δανίκας στα ΝΕΑ: Νέα Δημοκρατία, Νέα Δημαγωγία, Νέα Δημοπρασία, Νέα Δυστυχία. Αξύριστος πήγε ο νεκρός!
  (για την αντιγραφή...ΜΑΡΑ!).

 26. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 17/10/2008 17:22:25

  αυτος ξερει!!!

 27. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 17/10/2008 19:20:18

  Μπά? Πέσανε λίγες βροχές και βγήκαν

 28. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 17/10/2008 19:20:50

  Μπά? Πέσανε λίγες βροχές και βγήκαν τα σαλιγγάρια?

 29. mareli avatar
  mareli 17/10/2008 19:48:58

  Τι έγινε ρε παιδιά τελικά; Συμφωνούν ΟΛΟΙ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπως ακριβώς το ζήτησε ο Καραμανλής;
  Καλά μπορεί να μου εξηγήσει κανείς πως γίνεται να τρέχεις μόνος σου και να βγαίνεις δεύτερος;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.