#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχουν και καλά νέα στα παζάρια με την τρόικαΑν και η συμφωνία με την τρόικα δεν έχει κλείσει ακόμη, εντούτοις μέσα στη μαυρίλα λόγω των τραπεζικών εξελίξεων μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν και κάποια καλά νέα.

Και είναι καλά τα νέα διότι ποτέ πλέον δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι δανειστές δεν θα έχουν απαιτήσεις από εμάς. Τουλάχιστον μέχρι η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Λοιπόν, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και νέοι φόροι. Η σκληρή γραμμή Σαμαρά και η προειδοποίηση ότι αν απαιτήσει η τρόικα νέα μέτρα καλύτερα να παραδώσει τα κλειδιά στην Κουμουνδούρου, έπεισε τον Τόμσεν να κάνει πίσω. Πιθανότατα και με αντάλλαγμα το σπάσιμο του τραπεζικού deal.

Έτσι, λοιπόν, δε θα υπάρξουν μέτρα ούτε για φέτος αλλά ούτε και για το 2014. Η κυβέρνηση τους έπεισε ότι θα καλύψει τη μαύρη τρύπα με την καλύτερη απόδοση των υπαρχόντων φόρων στα ακίνητα αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα.

Επίσης, καλό νέο είναι ότι θα ανακοινωθεί σύντομα συμφωνία για τις δόσεις πληρωμής των ληξιπρόθεσμων και των φόρων. Η σύγκλιση είναι μεγάλη αν και η τρόικα ζητά αυστηρότερους όρους ένταξης στο πρόγραμμα. Πιστεύει ότι με τα «κόκκινα» δάνεια να είναι στο 25% σχεδόν θα δοθεί κακό μήνυμα και σε επιχειρήσεις να μην πληρώνουν. Επίσης ζητά επιτόκιο την 4ετή περίοδο χάριτος μεγαλύτερο του 1,5% που προτείνει η κυβέρνηση ενώ εναλλακτικά προτείνουν κατά την περίοδο χάριτος να μην καταβάλλονται μόνο τόκοι αλλά να αποπληρώνεται και μέρος του κεφαλαίου.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του υπολοίπου των δανείων που θα παραμένει ανεξόφλητο πριν την υπαγωγή στη ρύθμιση, με την τρόικα να ζητά αυτό να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ και να ζητά διευκρινίσεις για το αν το υπόλοιπο θα αφορά σε ένα η περισσότερα δάνεια. Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του επιμένει στη αύξηση του ορίου έως τις 180.000 ευρώ, προκειμένου να μην εξαιρεθεί μεγάλος αριθμός δανειοληπτών.

Καλό νέο θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και οι απολύσεις στο Δημόσιο, αν και όταν μιλά κανείς για απολύσεις του έρχονται κακοί συνειρμοί. Όταν όμως, μιλάμε για επίορκους, βιαστές, κακούργους, εγκληματίες, δωροδοκηθέντες που ακόμη είναι στο δημόσιο και πληρώνονται τότε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διώξει 2.000 μέχρι τον Ιούνιο είναι καλό. Τώρα που θα βρεθούν 25.000 απομακρυνθέντες μέχρι το τέλος του 2014, αυτό είναι προς συζήτηση.

Πολύ καλό νέο είναι ότι συμφωνήθηκαν και προσλήψεις, πιθανότατα 2.000 νέων μέσω ΑΣΕΠ που θα καλύψουν θέσεις επίορκων.

Καλό νέο είναι ότι φαίνεται να συμφωνείται οριζόντια έκπτωση 15% στο χαράτσι που πληρώνουμε για τα ακίνητα.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει επιβεβαίωση για τα καλά αυτά νέα ή θα μείνουμε στα «μαύρα» των τραπεζικών εξελίξεων. Πάντως, τόσο ο Γ. Στουρνάρας όσο και στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου λένε ότι είναι κοντά σε συμφωνία και ότι έχει υπάρξει πολύ σημαντική πρόοδος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεωργία avatar
  Γεωργία 08/04/2013 08:26:08

  Αυτό ισχύει και για τα 300 εκ που προβλέπονται και για τους ενστόλους(εν ενεργεία και απόστρατους);
  Διότι εάν εφαρμοστούν ο απόστρατος Ανωτέρας Εκπαίδευσης θα παίρνει λιγότερα και από αυτόν που παίρνει την κατώτατη του ΙΚΑ και του Δημοσίου, ενώ ο Ανθυπολοχαγός θα έχει αποδοχές ΔΥ υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ Γεωργία 08/04/2013 11:27:47

   Εδώ ο λέκτορας παίρνει λιγότερα από συνταξιούχο ΥΕ του Δημοσίου...

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ Apostolos Vlahos 08/04/2013 13:55:58

    Ειδικό μισθολόγιο βλέπεις......βασικά ειδικό επιδοματολόγιο.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Apostolos Vlahos 08/04/2013 16:54:42

    Αν συνδυαστει η αμοιβη με την παραγωγικοτητα ουτε αυτα πρεπει να παιρνει ο λεκτορας ιδιως ενα ειναι απο αυτους που βαφτησε ο Α.Παπανδρεου λεκτορες μεσα σε μια νυκτα ασχετως προσοντων και ικανοτητων με τους σοσιαλκαταστροφικους νομους του για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/04/2013 08:53:22

  Αυτα ειναι αναμενομενα και οχι καλα νεα.Εφ οσον ο προυπολογισμος εκτελεσθει κανονικα δεν θα υπαρξουν νεα μετρα.Εφ οσον.Αυτη ηταν η συμφωνια απο την αρχη και αυτη παραμενει.Απλως οι τροικανοι κανουν τωρα οτι πιστευουν την κυβερνηση οτι θα εκτελεσθει κανονικα.Δεν αλλαξε ομως κατι.Εαν υπαρξει ελλειμμα παλι θα υπαρξουν μετρα.

 3. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 08/04/2013 08:54:41

  '' ......έπεισε τον Τόμσεν να κάνει πίσω. Πιθανότατα και με αντάλλαγμα το σπάσιμο του τραπεζικού deal.''
  Τόσο επειγόταν λοιπόν ο υπάλληλος, να εμποδίσει τη δημιουργία Τραπεζικού κολοσσού στην Ελλάδα!! Πολύ σωστά. Όλα τα άλλα, μια χαρά μπορούν να περιμένουν. Αρχικά πρέπει να εξασφαλιστεί η αδυναμία αντίδρασής μας στην ύφεση, στην υπανάπτυξη και στη μιζέρια, ώστε να είναι απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση.

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ Queen For The Black Side 08/04/2013 11:53:36

   Δηλαδή θεωρείς ότι η συγχώνευση είχε το εθνικό συμφέρον κατά νου; Μάλλον ο καυγάς είναι για το ποιος θα τα αρπάξει και όχι για το αν θα τα αρπάξει. Είδαμε και μέχρι τώρα τις πολιτικές των "ελληνικών" χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

   • B.Q avatar
    B.Q @ Apostolos Vlahos 08/04/2013 12:47:43

    Δεν έχετε καθόλου άδικο σχετικά με το ένοχο παρελθόν των
    εν Ελλάδι Τραπεζιτών. Ποιός νοιάζεται γι αυτούς; Απλά το
    πέρασμα σε ξένα χέρια, κάθε ελέγχου της Ελληνικής οικονομίας,
    απ΄ότι καταλαβαίνετε, δυσχεραίνει τραγικά τα περιθώρια αντίδρασής
    μας σε περίπτωση (λέμε τώρα), που αποφασίσουμε κάποια στιγμή, να
    αντιταχθούμε στους κατακτητές..... Ένα ακόμη (εν δυνάμει) όπλο,
    χαμένο.

 4. Η Μάγισσα του ΟΖ avatar
  Η Μάγισσα του ΟΖ 08/04/2013 10:46:40

  Εδώ μάλλον ταιριάζει το ''Ουδέν κακόν, αμιγές ...κακίστου''.

 5. Which side are you on? avatar
  Which side are you on? 08/04/2013 11:20:57

  Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτε τελικά......

 6. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 08/04/2013 16:56:21

  Όλα καλά κι ωραία αυτά βρε παιδιά. Αν κι ίσως ακουστεί παράδοξο, αλλά πιστεύω ότι ο Σαμαράς έχει σχέδιο. Ωστόσο, θα εφαρμοστούν ή θα ανακαλύψουν πάλι σε 1-2 μήνες καμιά μαύρη τρύπα 3-4 δισ. και θα αρχίσουμε πάλι από την αρχή?

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Χαλκιδέος 08/04/2013 17:34:05

   Χαλκιδέε, ειλικρινά τώρα. Τι ζώδιο είσαι;

 7. Γεωργία avatar
  Γεωργία 08/04/2013 18:28:57

  Τότε να τους βάλουμε όλους να παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ. Όχι τίποτα άλλο, για να μην κουράζουμε το θέμα.

 8. χαρης avatar
  χαρης 08/04/2013 19:30:15

  τα καλά νέα που είναι γιατι εχω διαβάσει το κείμενο δύο φορές και δεν τα διακρίνω ας με βοηθήσει κάποιος

  • Δαίμων avatar
   Δαίμων @ χαρης 08/04/2013 22:07:22

   Aυτά θα τα αναφέρουμε σε προσεχές άρθρο. Μη βιάζεσαι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.