#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2012 15:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχουν και άλλα μεγάλα ονόματα στις λίστες του ΣΔΟΕ;Τελικά σ’ αυτή τη χώρα δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ούτε έχουμε διάθεση να παραδειγματιστούμε από το «βρόμικο» παρελθόν του πολιτικού συστήματος.

Διότι, για ακόμη μια φορά αντιμετωπίζουμε εντελώς λανθασμένα το ζήτημα των διεφθαρμένων πολιτικών, του πολιτικού «μαύρου» χρήματος, των «περίεργα» πλούσιων υπουργών και βουλευτών κι εν γένει της διαφθοράς στον πολιτικό βίο της χώρας.

Από χθες γίνεται χαμός για τις λίστες του ΣΔΟΕ, ποιοι πολιτικοί τα πήραν ή πιθανότατα να τα πήραν, ποιοι άλλοι κρύβονται, ποιοι κάνουν τις διαρροές, ποιοι ωφελούνται από το άθλιο πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται, ποιοι ξεκίνησαν έναν «βρόμικο» πόλεμο και γιατί. Όμως, όπως και σε παλαιότερα σκάνδαλα ή «σκάνδαλα» δεν αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη, ούτε οι θεσμικοί φορείς που πρέπει να ασχολούνται μ’ αυτά.

Θα πει κανείς: Μα τι δουλειά να κάνουν οι δικαστές όταν ήδη είναι σε πόλεμο με την κυβέρνηση για τα μισθολογικά τους; Θα είναι αντικειμενικοί; Αυτό είναι ένα ερώτημα, όμως, οφείλουμε να πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι ανεξάρτητη και να φέρει σε πέρας, έστω και μια φορά, το έργο της.

Είμαστε από τους πρώτους εδώ στο antinews κάλεσαν τους πάντες να δώσουν εδώ και τώρα τα ονόματα των πολιτικών που πλούτισαν περίεργα. (Εδώ και τώρα τα ονόματα των 32 πολιτικών) Πριν κυκλοφορήσουν οι κυριακάτικες εφημερίδες με τις «αποκαλύψεις» προτρέπαμε τους πάντες, και την κυβέρνηση, να μη διστάσουν να αποκαλύψουν τα πάντα.  Και λέγαμε μάλιστα ότι είναι μια μεγάλη, και ίσως η τελευταία ευκαιρία, για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος ώστε να βγουν νέοι άνθρωποι με όρεξη να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Τα γράφαμε όλα αυτά διότι ξέραμε ότι κυκλοφορούν διάφορες λίστες και φάκελοι του ΣΔΟΕ. Ξέραμε και τα ονόματα που έπαιζαν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ήδη εκτός των όσων έχουν δημοσιευθεί κάποιοι μιλάνε και για επτά άλλους πολιτικούς (τρεις από τη ΝΔ και τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι εμπλέκονται σε μεγάλες συμβάσεις του δημοσίου. Όμως, δημοσιογραφία δεν είναι να βγάζεις στη δημοσιότητα αναπόδεικτες καταγγελίες. Πρέπει να έχεις χαρτιά, διευθύνσεις, λογαριασμούς και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου να στοιχειοθετηθεί μια κατηγορία. Αλλιώς είναι λάσπη στον ανεμιστήρα που κρύβει σκοπιμότητες και παρασκηνιακά deals.

Εμείς δεν είμαστε έτσι, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας αλλά με στοιχεία. Και ξανατονίζουμε τα εξής: Κανένα όνομα δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από τα χαρτιά. Καμιά λίστα δεν πρέπει να μείνει ανεξερεύνητη. Κι όποιος αποδειχθεί ότι ήταν «λαδιάρης» τότε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον περιμένει στο κελί στον Κορυδαλλό. Αν χρειαστεί να φτιάξουμε και πτέρυγα πολιτικών όπου γαλάζιοι, πράσινοι ή κόκκινοι διεφθαρμένοι θα μπορούν να τα λένε με την ησυχία τους.

Τα λέμε όλα αυτά διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλα ονόματα. Πιο «χοντρά» από αυτά που κυκλοφόρησαν. Πιο ισχυρά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό που αν αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει «λαδιές» τότε θα μιλάμε πράγματι για βόμβα στα θεμέλια του σάπιου έτσι κι αλλιώς συστήματος. Και ήδη, επειδή ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι έχουν γνώση για τις πιθανές εμπλοκές τους σε διάφορες υποθέσεις, έχουν αρχίσει και τρέμουν μήπως και βγει το όνομά τους στη φόρα.

Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα και το λάθος που γίνεται. Αρκεί να βγει ένα όνομα για να καταστραφούν καριέρες, υπολήψεις και οικογένειες. Δεν είναι, όμως έτσι τα πράγματα. Ο Τσοχατζόπουλος και η οικογένειά του είναι στη φυλακή γιατί έχουν βρεθεί λογαριασμοί, υπάρχουν επίσημες καταθέσεις ανθρώπων που συμμετείχαν στη «συμμορία» για τα εξοπλιστικά και τις μίζες, υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις του ίδιου του πρώην υπουργού και φυσικά υπάρχει και ο τρυφηλός βίος του. Επομένως, ορθώς βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει το δικαστήριο.

Για τις λίστες του ΣΔΟΕ όμως, πρέπει να υπάρξουν πρώτα ατράνταχτα στοιχεία. Να ανοίξουν λογαριασμοί και θυρίδες, να γίνουν συγκρίσεις με τα πόθεν έσχες και με το βίο που διάγουν οι πολιτικοί και να βγουν όλα στα φως. Όχι μόνο κάποιες αόριστες καταθέσεις, μερικά δημοσιεύματα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και ορισμένα παιχνίδια που σίγουρα κρύβουν παρασκήνιο.

Είναι ώρα λοιπόν να εμπιστευτούμε τους διώκτες του εγκλήματος, την αστυνομία, τους δικαστές και τη Βουλή. Να γίνουν έρευνες σε βάθος και με απόλυτη διαφάνεια, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός. Κι αν όλα γίνουν σωστά τότε κάθε μεγαλόσχημος υπουργός ή βουλευτής που πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη» να πάει φυλακή και να δημευτεί η περιουσία του. Δε μπορεί να ζητάμε θυσίες από το λαό και να μένουν ατιμώρητα τα οικονομικά εγκλήματα.

Όμως, πρέπει να προσέξουμε να μην αφήσουμε τη λειτουργία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης να πέσει στα χέρια των τιμητών των πάντων και κυρίως εκπροσώπων επιχειρηματικών συμφερόντων. Και στο κάτω – κάτω ήρθε η ώρα κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Να δούμε και τις δοσοληψίες πολιτικών με εκδότες....

Το ξανατονίζουμε: Είναι η μεγάλη ευκαιρία για πραγματική κάθαρση του πολιτικού συστήματος, ειδικά τώρα που η οικονομική κρίση αποκαλύπτει τα πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DebbyTant avatar
  DebbyTant 24/09/2012 15:40:27

  Και εγω που νομιζα οτι οι ελληνες δισεκατομμυριουχοι εκαναν τα λεφτα τους κανοντας μεροκαματα. Δηλαδη κλεβανε?

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/09/2012 15:59:39

  Πρώην μεγάλα.
  Μας τέλειωσε η μεγαλοσύνη τους μετά το 2008.
  "...όνειρο ήταν, τα λησμονήσαμε".

 3. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 24/09/2012 16:02:03

  Είναι ώρα λοιπόν να εμπιστευτούμε τους διώκτες του εγκλήματος, την αστυνομία, τους δικαστές και τη Βουλή.............. ειδικά την Βουλή πρέπει να την εμπιστευτούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα, εξάλλου τα δείγματα μέχρι σήμερα μόνο θετικά και στην σωστή κατεύθυνση της εξυγίανσης τυ πολιτικού σκηνικού είναι!!

 4. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 24/09/2012 16:29:53

  Χαλάτε την πιάτσα.
  Αν καθαρίσει το πολιτικό σύστημα πως θα γίνονται οι εκβιασμοί για να παίρνονται οι δουλειές;
  Πρέπει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η πρώτη εξουσία να καταλάβει οτι είναι πρώτη επειδή έτσι αποφασίζει ο λαός και όχι επειδή έτσι αποφασίζει η τέταρτη εξουσία.

 5. kotstak avatar
  kotstak 24/09/2012 17:07:56

  Το "κουβάρι" είναι πολύ μπλεγμένο.
  Αυτά που έχουν συμβεί, τα γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.
  “Πούλησαν” όμως στο παρελθόν τη σιωπή τους.
  Οι πολιτικοί “πούλησαν” τη σιωπή τους, με αντάλλαγμα το βόλεμα των τέκνων τους. Έτσι, ίσως, εξηγείται το πως οι αριστεροί πολιτικοί μπόρεσαν και βόλεψαν όλο το συγγενολόι τους στο δημόσιο, αν και δεν κυβέρνησε ποτέ η αριστερά.

  Οι μεγαλοδημοσιογράφοι “πούλησαν” τη σιωπή τους, με αντάλλαγμα να μην ασχολείται η δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ με τα αφεντικά τους. Εάν πχ, δεν ήσαν μπλεγμένα τα αφεντικά των δημοσιογράφων με το χρηματιστήριο, το σκάνδαλο θα είχε αποφευχθεί και δεν θα φτάναμε εδώ. Εμπόδισε κάποιος τη δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ, να ερευνήσουν τι έκαναν τα χρήματα που πήραν από το χρηματιστήριο οι επιχειρηματίες;

  Γιατί άργησε 10 χρόνια η δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ; Τους εμπόδιζε κάποιος; Μήπως, λόγω των συνεχών παράλογων αυξήσεων του μισθού τους, ξέχναγαν τα πάντα;

  Αυτοί που “πούλησαν” τη σιωπή τους, δεν έχουν ευθύνη;

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ kotstak 24/09/2012 17:21:59

   Σωστός για ακόμη μία φορά!

   • kotstak avatar
    kotstak @ Εμμανουήλ Πρόιος 25/09/2012 00:43:52

    Σας ευχαριστώ.

 6. theo1611 avatar
  theo1611 24/09/2012 17:30:24

  Ένα απλό γκουγκλάρισμα στα επίμαχα ονόματα αυτών που καταγγέλουν σύμφωνα με τη Real News, θα σας αποκαλύψει ότι μέχρι και αναφορά στα επίσημα πρακτικά της Βουλής υπάρχει εδώ και ένα χρόνο (του Βουλευτή Κεγκέρογλου το τελευταίο).

  Υπάρχουν ένα θεμελιώδες ερώτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας:
  1. Αν έγινε περαιτέρω ρεπορτάζ, από τα ήδη γνωστά πρωτογενή στοιχεία, και αν παρουσιάστηκε η ιστορία και τα επί πλέον στοιχεία στο δημοσίευμα
  και υπάρχουν προφανώς πολλά δευτερεύοντα.

  Αλλιώς, αν μου εμφανίζεις ρεπορτάζ σήμερα με τα στοιχεία που είχες πριν χρόνια, κάτι σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της δημοσιογραφίας!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ theo1611 24/09/2012 21:47:38

   Σάπιο και δημοσιογραφία είναι επίθετο και αντωνυμία που ταιριάζουν γάντι...

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/09/2012 17:30:27

  Εἶναι πολὺ σημαντικὸ νὰ κατανοήσει ὁ πρωθυπουργὸς ὅτι ἡ δίψα γιὰ δικαιοσύνη δὲν μπορεῖ νὰ κορεσθεῖ μὲ "δειγματοληπτικὲς" ἀνθρωποθυσίες. Πρέπει νὰ ἐμφανιστεῖ σύνολη ἡ ἀλήθεια, καὶ κατόπιν "ἔγκλημα καὶ τιμωρία", ἀκόμα κι ἂν αὐτὸ σημαίνει ὅτι ὁ πολιτικὸς κόσμος θὰ μείνει χωρὶς... στελέχη.

  Καὶ λέω "ὁ Πρωθυπουργός", γιατί ἡ ἀνεξαρτησία τῆς δικαιοσύνης εἶναι συνταγματικὰ ὑπονομευμένη, ἡ κεφαλή της διορίζεται ἀπὸ τὴν πολιτικὴ ἡγεσία, ἀποτελεῖ καλαμπούρι νὰ μιλᾶμε γιὰ ἀνεξαρτησία τῆς δικαιοσύνης. Μὴν κοροϊδευόμαστε καὶ μεταξύ μας. Γι' αὐτὸ ἐπαφιέμεθα στὴν βούληση τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας.


  «Τα λέμε όλα αυτά διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλα ονόματα. Πιο «χοντρά» από αυτά που κυκλοφόρησαν. Πιο ισχυρά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό που αν αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει «λαδιές» τότε θα μιλάμε πράγματι για βόμβα στα θεμέλια του σάπιου έτσι κι αλλιώς συστήματος. » Ὅπως σωστὰ λὲς Φάκτορα, σημασία ἔχουν οἱ ἀποδείξεις, τὰ στοιχεῖα. Διότι ὅλοι γνωρίζουμε ὅτι γίνεται τῆς πόπης στὴν μεγάλη πλειοψηφία τοῦ «πετυχημένου» πολιτικοῦ κόσμου: ἡ πολιτικὴ τῆς μεταπολίτευσης ἦταν ἀκριβῆ δουλειά, καὶ χρειαζόταν μαῦρο χρῆμα. Ἦταν καὶ φιλάργυροι τὰ μπουμπούκια, ἔδεσε τὸ γλυκό. ΠΡΕΠΕΙ ὅμως νὰ ἔρθει ἡ ὥρα "τοῦ λογαριασμοῦ".

  Ὅποιος ἀποδειχθεῖ ὅτι λαδώθηκε, ἂς τὸν ρίξουν στὰ... λιοντάρια.

 8. Νικη Κ. avatar
  Νικη Κ. 24/09/2012 18:10:46

  Αχ ποσο δικιο εχετε!
  να σας θυμησω τι τραβηξαν καποιοι αθωοι που γινονταν πρωτοσελιδο απο καποιους "δημοσιογραφους" που τα επαιρναν απο την ΕΥΠ??
  ευτυχως τωρα που υπαρχετε και εσεις (και μερικα ακομα blogs για να ειμαστε δικαιοι) και διαλυθηκε η μονοκρατορια καποιων κρατικοδιαιτων εκδοτων.

 9. βαγόνι avatar
  βαγόνι 24/09/2012 18:32:39

  'Αρχισε η Ρωμαική Αρένα και θα γενικευτεί καθώς φαίνεται...ίσως
  είναι η "ασφαλέστερη"δικονομική διαδικασία που μας ταιριάζει...!
  Το greek dream κατέρρευσε...δεν είναι λίγο...θα πληρώσουν ένοχοι
  και ίσως κάποιοι... αθώοι, τί να κάνουμε; οι μάζες και αυτοί που τίς
  χειραγωγούν,κατα περίπτωση,έχουν πάντα δίκιο...οι μάζες δεν
  συνηλάγησαν ποτέ,δεν εξέλεξαν ποτέ διεφθαρμένους,δεν
  περιθωριοποίησαν ποτέ ικανούς και εντίμους,στήριξαν κατα κανόνα
  μιά άκαμπτη ηθική...τώρα,δικαιούνται ανταμοιβή:φρέσκο αίμα...
  Δεν υπάρχει χρόνος για τακτικές διαδικασίες και έντιμα media...
  τώρα,σαβουρώνουμε...φυλαχθείτε!

 10. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 24/09/2012 19:24:25

  Τόγραψες πού τόγραψες, μήπως μπορείς νά μάς πείς

  α)από ποιούς παράγοντες (μεταβλητές) εξαρτάται ο αριθμός πού αναζητάς, έστω Χ, καί
  β)άν κινδυνεύει νά μείνει η χώρα ακυβέρνητη όταν ο Χ πλησιάσει τήν αλήθεια;

 11. Enzo avatar
  Enzo 24/09/2012 20:31:12

  Εγώ ξέρω ότι δουλεύω πάνω από 12 ώρες την ημέρα , βγάζω ένα κάρο λεφτά και χρωσταω ακόμη .
  ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΛΕΦΤΑ !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Enzo 24/09/2012 21:49:25

   Υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες και αυτός είναι μεγάλος κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Συμφωνώ δηλαδή αλλά πάντα να είσαι ανοιχτόμυαλος και να μην αποκλείεις τίποτε.

 12. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 25/09/2012 00:07:35

  Τρεις απορίες έχω, τις καταθέτω μπας και αρχίσω να καταλαβαίνω:
  1. Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Αν ναι από πότε, γιατί θα πρόκειται σίγουρα για το 8ο θαύμα!
  2. Μήπως το λαϊκό τραγούδι «στο κελί 33 κάτω στον Κορυδαλλό», ήταν προφητικό ως προς τον μέγιστο αριθμό κελιών, που διατίθενται για τους εθνοπατέρες-λαδιάρηδες;
  3. Αν τελικά είναι μόνον αυτοί, που από το 74’ και εντεύθεν πλούτισαν αδικαιολόγητα, μήπως η έρευνα οδεύει από βαριά μυωπική να γίνει εντελώς αόμματη;
  Τα ερωτήματά μου εκπορεύονται από το γεγονός, πως το «έσχες» πλήθους πολιτικών είναι τόσο προκλητικό, που μας βγάζει τα μάτια και ως προς την ποσότητα και ως προς την ποιότητά του, ενώ εκείνο το έρμο το «πόθεν» έχει χαθεί μυστηριωδώς σαν την Ατλαντίδα!
  Δικαιούμαι να ξέρω, ποιοί έκλεψαν το μέλλον των παιδιών μου και που με τις «καλοπληρωμένες» ίσως αποφάσεις τους, κατάντησαν την περήφανη Πατρίδα που μου άφησαν οι γονείς μου μια καταχρεωμένη χώρα, που τη λοιδορεί η κάθε σελέμισα Μέρκελ.
  Δικαιούμαι να μάθω, έναντι ποίου τιμήματος και ποιοί εν τέλει το εισέπραξαν, το γιατί η χώρα μου δεν έχει απαιτήσει εδώ και τώρα την εξόφληση των χρεών της Γερμανίας προς αυτήν!
  Δικαιούμαι να πω στα παιδιά μου πως το «μαζί τα φάγαμε» του πρώην κ. αντιπροέδρου, ήταν το πρώτο υπερασπιστικό πυροτέχνημα που βγήκε στον αέρα, από τους βασικούς υπόπτους, εν όψει των αποκαλύψεων που μοιραία θα ακολουθούσαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.