#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχουν κάποιοι στη Μόσχα που «επενδύουν» στην Χρυσή Αυγή;

 


Είχαμε επισημάνει ήδη από τις 30/11/2013, τα διάφορα «περίεργα» αλισβερίσια ορισμένων κύκλων που κατοικοεδρεύουν στη Μόσχα και πηγαινοέρχονται Ρωσία-Ελλάδα, με την Χρυσή Αυγή (βλέπε: «Ποιοι και γιατί ενδιαφέρονται στη Μόσχα για τη Χρυσή Αυγή;). Τώρα, ως όλα δείχνουν, επιβεβαιωνόμαστε, αφού το «κακό» γίνεται για δεύτερη φορά. Τότε, στις 28/11/2013, είχαν δημοσιευθεί δηλώσεις του Κασιδιάρη στη θεωρούμενη ως σημαντική οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας, «РБК». Τώρα, δίνει συνέντευξη στη «Φωνή της Ρωσίας», ο προφυλακισμένος αρχηγός της ΧΑ, Ν.Μιχαλολιάκος. Και στις δύο περιπτώσεις, τα κείμενα είναι ανυπόγραφα.

Στην περίπτωση της «Φωνής της Ρωσίας», τα πράγματα ίσως είναι χειρότερα, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν κρατικό οργανισμό. Και, εννοείται, ότι η επισήμανση του Οργανισμού που συνοδεύει τη συνέντευξη Μιχαλολιάκου ότι «οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου», είναι κενή περιεχομένου. Πόσο μάλλον, αφού η συνέντευξη ούτε καν συνοδεύεται από το όνομα του δημοσιογράφου-αρθρογράφου που πήρε τη συνέντευξη. Εκτός κι’ αν η «Φωνή της Ρωσίας» έχρισε «αρθρογράφο» τον ίδιο το Μιχαλολιάκο, ο οποίος έκοψε και έραψε στα μέτρα του την ίδια τη συνέντευξή του. Οπότε, το ατόπημα της «Φωνής της Ρωσίας», είναι ακόμα μεγαλύτερο. Όπως και να’ χει πάντως, το σίγουρο είναι ότι η συνέντευξη αυτή, από κρατικό Μέσον μάλιστα, έχει την άνωθεν έγκριση της αρχισυνταξίας του και επρόκειτο για επιλογή της.

Περίεργα παιχνίδια «ανεξέλεγκτων» κύκλων

Όμως, έχουμε  επισημάνει ξανά: Οποίος γνωρίζει το απίστευτο μέγεθος της διαπλοκής των ρωσικών ΜΜΕ -είτε ιδιωτικών, είτε πολύ περισσότερο των κρατικών- με επιχειρηματικούς, πολιτικούς, Εκκλησιαστικούς κύκλους, και παράγοντες κάποιων δήθεν ΜΚΟ, ξέρουν ότι τίποτε από όσα δημοσιεύονται σε αυτά δεν είναι «αθώο». Γνωρίζουν επίσης, ότι πολλά από τα δημοσιεύματα που γίνονται εκεί, είναι «πληρωμένες καταχωρήσεις» από διαπλεκόμενους ρωσικούς επιχειρηματικούς-πολιτικούς κύκλους, ή άλλα κομμάτια της εκεί εξουσίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διπλωματικών κύκλων στη Μόσχα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τη δράση της ΧΑ, από ακραίους ιδεολογικά κύκλους στη Μόσχα. Δεν πρόκειται βέβαια, για τους Ρώσους νεοναζί, ακραίους εθνικιστές και νοσταλγούς του Τσάρου, με κάποιους από τους οποίους η ΧΑ διατηρεί στενές σχέσεις, αλλά για επιχειρηματικούς-πολιτικούς κύκλους που νομίζουν ότι θα βγουν κερδισμένοι από την παρουσία της ΧΑ στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Και, εννοείται, ότι δεν πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή εκ μέρους του Κρεμλίνου, όπως, ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει να ερμηνεύσει τη συνέντευξή του στη «Φωνή της Ρωσίας» ο Μιχαλολιάκος, αλλά για «κομμάτια» που έχουν πρόσβαση στη ρωσική εξουσία.

Θα πρέπει πάντως, να γνωρίζουν αυτοί οι κύκλοι ότι «επενδύοντας» στην ΧΑ, μόνο και μόνο εξαιτίας των ιδεολογικών αγκυλώσεών τους, είναι μάλλον απίθανο να πετύχουν τις επιχειρηματικές, οικονομικές, εκκλησιαστικές ή οιεσδήποτε πολιτικές επιδιώξεις τους στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο, είναι εμφανές ότι τέτοιου είδους κινήσεις λειτουργούν σε βάρος της πολιτικής εικόνας ακόμα και του ίδιου του Πούτιν στην Ελλάδα, αφού είναι εμφανές ότι οι κύκλοι που επιδίδονται σε αυτές τις «προβοκατόρικες» πρωτοβουλίες τους –τώρα πιά, και μέσα από κρατικά, ρωσικά ΜΜΕ-  αποσκοπούν στο να εκθέσουν το Κρεμλίνο και να δείξουν ότι αυτό βρίσκεται πίσω από την υποστήριξη της ΧΑ. Άραγε, υπάρχει καλύτερη «υπηρεσία» προς την Ουάσιγκτον;

Η συνέντευξη Μιχαλολιάκου

Κατά τα λοιπά, η συνέντευξη Μιχαλολιάκου μοιάζει περισσότερο με το πλέξιμο του εγκωμίου του. Είναι αυτό που κοινώς χαρακτηρίζεται στην δημοσιογραφική πιάτσα, «συνέντευξη κατά παραγγελία». Η «Φωνή της Ρωσίας» μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ το προβάλλει ως επιτυχία με την ένδειξη «Αποκλειστικό» (http://greek.ruvr.ru/2013_12_16/255918654/).

Σε αυτήν, ο αρχηγός της ΧΑ, αφού «ονειρεύεται» την ηρωοποίηση του μέσα από δίκες που, όπως λέγει, μπορεί να είναι σαν και αυτές που έκανε ο «Στάλιν με τον Βισίνσκι και τον Μπέρια», καταγγέλλει τον Α.Σαμαρά ότι αυτός έδωσε την εντολή για να τον φυλακίσουν, αν και δεν λέγει ούτε μια κουβέντα για τη δολοφονία του αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα, από Χρυσαυγίτες τραμπούκους με άνωθεν εντολές. Αρνείται, επίσης, ότι η ΧΑ είναι οπαδός του «νεοναζισμού» (εννοείται ότι ξέχασε να τους πεί για τα πύρινα άρθρα του υπέρ των Χίτλερ-Γκαίμπελς, γιατί θα τον έπαιρναν με τα γιαούρτια οι Ρώσοι που έχασαν τόσα εκατομμύρια στον πόλεμο με τους ναζί), και λέγει ότι «είναι ένα Εθνικιστικό Κίνημα, αντικαπιταλιστικό» (τύφλα να’ χει ο Λένιν, που λέμε).

Προσπαθώντας να «πατήσει» στα αντιαμερικανικά αντανακλαστικά του ρωσικού λαού, καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, και τον «αγγλοσαξονικό ιμπεριαλισμό» (όλως περιέργως (;) ξέχασε το Ισραήλ, και δεν είπε κουβέντα για τη Γερμανία), και βέβαια δεν παραλείπει να «απευθύνει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του στο αδελφό Ρωσικό Έθνος». Αναλυτικότερα, ο Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι «υπάρχει μόνο πολιτική πτυχή» στις διώξεις της ΧΑ, ότι όλα έγιναν «με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού της χώρας», ενώ πιστεύει ότι «είναι βέβαιο ότι μας περιμένει μια πανηγυρική αθώωση», αλλά «εάν έχουμε μία δίκη σαν αυτές που έκανε ο Στάλιν με τον Βισίνσκι και τον Μπέρια, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Ακόμα, τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη Δραχμή, λέγοντας ότι «αποτελεί Ιδεολογικό και πολιτικό μας στόχο», λέει ότι αυξάνονται τα ποσοστά των Ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη και ότι αυτό θα εκφραστεί στις Ευρωεκλογές, στις οποίες βλέπει το νεοναζιστικό μόρφωμά του «να είναι από δεύτερο έως και πρώτο κόμμα». Τέλος, προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς τη Ρωσία, λέγοντας ότι «θέλουμε μία άλλη Ευρώπη, στην οποία δεν μπορεί παρά να ανήκει και η Ρωσία», ότι «η Ελλάδα και η Ρωσία είναι φυσικοί σύμμαχοι», και ότι η «Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει την διέξοδο στην Ρωσία προς τις θερμές θάλασσες και σε αντάλλαγμα να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 18/12/2013 10:26:10

  Γεροντας Παϊσιος περι ενωμενης Ευρωπης το 1991:
  -...ειναι πολυ ζεστο το αιμα ακομα....
  -...θα βγει ο εθνικισμος στην επιφανεια και τοτε....

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Ρηνα 18/12/2013 11:40:24

   Αρλούμπες! Ποιος άκουσε ποτέ στον μακαριστό Γέροντα να ασχολείται με πολιτική; Αυτές οι συνεχείς αναφορές στο πρόσωπό του και η καπήλευση του ονόματός του ως επιχείρημα, δημιουργούν τους "παστίτσιους".

 2. NEMESIS avatar
  NEMESIS 18/12/2013 10:43:48

  E τι να κανουν οι ερμοι οι ρώσσοι;
  - στο παρελθον (επί μαμας ΕΣΣΔ) είχαν επενδύσει στα σταλίνια. Το 1991 που ζητησαν πίσω λεφτα που είχαν δώσει παρατύπως τα ντοπια κουμμουνια στα δικά μας τα τλευταία απηντησαν οτι "δεν συνομιλούν με φασίστες"( να συγχωρουν το γελτσιν που ηταν καραγκιόζης βεβαια)
  - οι αμερικανοί επένδυσαν στο πασοκαληταριο και τη ΝΔ. Το καρπούζι βγήκε μάπα ειδικα μετα το χθεσινο του τύπου με τις " μη γνήσιες πινακίδες"(παιδιά Δεξιοί είμαστε- ποτέ δεν ψηφίσαμε πασοκ. Μη μας θεωρείται χαχόλους)
  - οι ίδιοι θέλησαν να πενδύσουν και στον τσυριζα. Φαντάζομαι πως και ο καφετζής του κτηρίου που πάρθηκε η απόφαση θα πέθανε απο τα γέλια και πιθανώς το σενάριο δεν παίζει πια (και να παιζει κακο του κεφαλιού του)
  - φαντάζομαι οτι τα υπόλοιπα αποκόμματα του αντισυνταγματικού τόξου δεν παίζουν στο παιχνίδι (ακόμα και ο μπους θα το καταλαβαινε)
  - οπότε οι ρώσσοι, επειδή θέλουν ακόμα τη διέξοδο στη μεσόγειο παίζουν με εκείνους που εχουν κατα πάσα πιθανότητα μέλλον. Δε ξέρω αν εχουν δίκιο, αλλα τουλάχιστον δεν παιζουν με "μη γνήσια" χαρτια

 3. parsifal avatar
  parsifal 18/12/2013 10:51:49

  Μια ματιά στον γνωστό και ως "Πραβδανέτ" "αμυντικό " ιστότοπο μπορεί να διαφωτίσει περί των ανωτέρω. Ενα λαθρόβιο εντυπο, μια εταιρεία που ανήκει σε ... Βούλγαρο υπήκοο, απλήρωτοι εργαζόμενοι, τερατολογίες και "ειδήσεις". απόλυτη στήριξη στη ΧΑ και α λα μπρατσέτα εμφάνιση με τους Ρώσους στο ΠΒΚ κατά την βολή των S-300, τους οποίους το "συγκρότημα" εχει αναγάγει σε πανάκεια κατά πάσης απειλής... Προφανώς οι Ρώσοι γνωρίζουν, αξιοποιούν και ...τσοντάρουν για την Πόρσε, τις πολυήμερες διακοπές μετά οικιακής βοηθού στην Μύκονο κ.α.
  Τώρα για την ουσία, ξαναλέγω : Η Ρωσία είναι ια μεγάλη Δύναμη, ανέκαθεν "εβλεπε" πρός το Αιγαίο, είτε με Τσάρο, είτε με Στάλιν είτε με Πούτιν και τους επιθετικούς παπάδες του αξιοποιεί "μοχλούς" στο εσωτερικό της χώρας μας.
  Με το ΚΚΕ δεν της βγήκε, λάθος επιλογή για μια αγροτική, καθυστερημένη και θρησκόληπτη χώρα. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, υπερπροβαλλόμενα απο τους διαφόρους υπέρμαχους ορθόδοξων τόξων, ανατρέχοντες σε ... προφητείες και "Γέροντες της Ορθοδοξίας", η εικόνα ενός διαλυμένου κοινωνικού και πολιτικού σκηνικού προκαλούν συνειρμούς και σκέψεις στην Μόσχα. Κάποιοι περί τον Πούτιν, κυρίως η φανατικά ορθόδοξη (τώρα...) εκδοχή του Ρωσικού βαθέως κράτους σκέπτονται πως ισως ενα συνονθύλευμα εθνοκάπηλων, τάχα και ορθόδοξων (μετά την ολυμπιστική τους φάση...), υβριστών κάθε ορθολογικής συμπεριφοράς και αναφοράς (Δυτική Ευρώπη), αναμοχλευόντων σύνδρομα "απατημένης συζύγου" απο τις ΗΠΑ και απευθυνομένων σε εναν δεινοπαθούντα λαό, με εντονα ανορθολογικές και θρησκόληπτες ευαισθησίες και επιρρεπή στην συνωμοσιολογία είναι μια καλή επιλογή.
  Οτι δεν κατάφερε ο Ζαχαριάδης μπορεί να το κάμει ο ... Μιχαλολιάκος ! Αυτό το σουρεαλιστικό παίγνιο περιγράφει την ανεδαφικότητα των αναλύσεων με ορους "αριστεράς" και "δεξιάς" στην Ελλάδα. Και οι Ρώσοι το γνωρίζουν.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ parsifal 18/12/2013 12:57:57

   +++καλή προσέγγιση
   ...η αναπόφευκτη γειτνίαση "ελληνορθοδόξων" και "σλαβορθοδόξων"...
   με κάποια μικρά διαλείμματα...σε κάθε οικονομική ή γεωπολιτική
   κρίση,σκάει το φάντασμα του Γενάδιου Σχολάριου..."καλύτερα το
   τούρκικο φέσι,παρά....." το θέμα είναι κυρίως πολιτισμικό και
   δευτερευόντως πολιτικό!

  • mezapos avatar
   mezapos @ parsifal 18/12/2013 15:19:40

   parsifal μήπως γίνεσαι "επικίνδυνα" σωστός;

   • parsifal avatar
    parsifal @ mezapos 18/12/2013 22:31:57

    Σαν προειδοποίηση ακούγεται !Αλλά εχουν γνώση οι φύλακες.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ parsifal 18/12/2013 17:19:48

   Ενδιαφέρουσα ανάλυση.

 4. George avatar
  George 18/12/2013 10:52:36

  Η άκρα δεξιά θέλει Ρωσία, η αριστερά Αμερική, η δεξιά έχει τρελαθεί στην υπερφορολόγηση, η αριστερά ζητά να σταματήσει...τελικά η ζωή έχει χιούμορ :-)

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ George 18/12/2013 17:20:18

   :)

 5. θηραία avatar
  θηραία 18/12/2013 11:06:49

  Πότε θα μάθουμε τους εγχώριους επενδυτές που διοχετεύουν ..μύρια στο μόρφωμα, αντί να ενισχύουν τα δημόσια ταμεία κατά της μνημονιακής λαίλαπας;

  • manosK. avatar
   manosK. @ θηραία 18/12/2013 15:41:12

   Aς μαθουμε τους υπουργους μας πρωτα να πληρωνουν τα τελη των αυτοκινητων τους, μπας και γεμισει κανενα κρατικο ταμειο και μετα μαθαινουμε και τους επενδυτες που να επενδυσουν αγαπητη θηραια!

 6. Panos avatar
  Panos 18/12/2013 11:08:15

  Δεν είναι τυχαία αυτά... Κάποια συμφέροντα παίζονται...

 7. alex avatar
  alex 18/12/2013 12:22:44

  γερμανοι και ρωσοι ειναι συνεταιροι σε πολλα projects οικονομικου χαρακτηρα..

  δεν θα ηταν λοιπον απιθανο, καποιοι απο τους γερμανους (που ενδιαφερονται για την ευρωπαικη αναβιωση του ραιχ ή απλως επενδυουν στην δραχμη σαν μεσο για την εξαγορα της ελλαδας με το λιγοτερο δυνατο κοστος) και που μεχρι σημερα 'βοηθουσαν' μεσω τριτων την προστασια, οργανωση και χρηματοδοτηση της χα, μετα τον θορυβο που εγινε και την πιεση απο την παρακολουθηση κρατικων υπηρεσιων στις πηγες χρηματοδοτησης της, να βρηκαν τροπο να συνεχισουν να βοηθουν μεσα φαινομενικα ασχετες ρωσικες πηγες..

 8. Avariel avatar
  Avariel 18/12/2013 12:38:44

  Αν οι Ρώσοι ποντάρουν τα λεφτά τους στην Χρυσή Αυγή, πάλι σε κουτσό άλογο ποντάρουν δυστυχώς γι'αυτούς.

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/12/2013 13:15:01

  Ας τα πάρουμε απο την αρχή τα πράγματα. Ποιά η Ρωσική στρατηγική στα Βαλκάνια, στον Ελλαδικό χώρο , την Κύπρο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο;

  Η όποια ρωσική διεισδυτική ικανότητα είναι μέσω της ενέργειας και δή του φυσικού αερίου.Μέσω των αγωγών προσπάθησε και προσπαθεί να εντάξει στην σφαίρα επιρροής τις όποιες χώρες κρίνει ως ζωτικές για τα συμφέροντα της. Όμως ως έπραξε και παλαιότερα, θεωρεί την ζώνη των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και των χωρών που αποτέλεσαν το πρώην Ανατολικό Μπλόκ ως τον πλέον ζωτικό της χώρο και εκεί επικεντρώνεται. Ο Ελληνικός Εμφύλιος αποτέλεσε το άλλοθι για την Ρωσία για την στρατιωτική επέμβαση της στην Ανατολική Ευρώπη.Στο ίδιο δόγμα δεν διστάζει να προκαλεί κρίσεις στην βαλκανική χερσόνησο, να ασκεί πιέσεις σε βάρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της Γερμανίας προκειμένου μέσω της διαπραγμάτευσης και μέσω των κατάλληλων παραχωρήσεων να εισπράξει οφέλη στην κεντρική Ευρώπη .

  Είναι γνωστή η διαμάχη Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Πατριαρχείου Μόσχας (εμπλοκή και ιεράς κοινότητας Αγίου όρους ) είναι γνωστή η ρωσική στήριξη στην ΠΓΔΜ ως και η στήριξη στην Τουρκία , (η εισβολή του 1974 στην Κύπρο είχε την ρωσική σιωπηρή αποδοχή).Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν οφέλη για την Ελλάδα, μέσω των κατάλληλων ενεργειών δύναται να αναδειχθεί το γεγονός πως η Ελλάδα δεν ακολουθεί στάση ανάλογης με την Τουρκία (Το τρομοκρατικό αυτονομιστικό κίνημα του Καυκάσου χαίρει της Τουρκικής στήριξης του Ερντογανικού καθεστώτος και της Κοινότητας Γκουλέν) κατα συνέπεια χρίζει και άλλης αντιμετώπισης απο την Μόσχα.

  Η Ιστορία έχει καταγράψει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις στενές σχέσεις της Ιταλικής Ακροδεξιάς με την Ελληνική Ακροδεξιά. Σε Ιταλία και Ελλάδα σε εφαρμογή του δόγματος του ανορθόδοξου πολέμου ακροδεξιοί σχηματισμοί μετατρέπουν παραρτήματα τους σε ακροαριστερούς σχηματισμούς και έτσι επιτυγχάνουν την ανατροπή πολιτικών μεταρρυθμιστών ηγετών (λ.χ. Βίλυ Μπράντ). Το ζήτημα κατά συνέπεια δεν είναι το τι κάνουν οι άλλοι και γιατί αλλά το τί κάνουμε εμείς και πώς.

  Αν κάποιοι έχουν στόχο και σκοπό την δημοκρατική εκτροπή όπου κιαν βρίσκονται όπως κι αν λέγονται πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους με τρόπο εμφατικό. Άλλωστε η δικαστική έρευνα συνεχίζει να βγάζει λαβράκια ας το έχουν κατά νού όσοι συνεχίζουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με την ιταμή συμπεριφορά τους, ίσως δε και να βαρύνουν την θέση τους περισσότερο.

  Τέλος πρός όφελος του πολύ κλίματος των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας η ρωσική διπλωματία (εφαρμόζοντας τις γνωστές ρωσικές μεθόδους) θα πρέπει να νουθετήσει τους τυχόν θερμοκέφαλους, του τυχόν όψιμους υπερεθνικιστές ή όσους τυχάρπαστους δύναται με την στάση τους να προκαλέσουν περιπλοκές στις σχέσεις των δύο χωρών .Το ίδιο ισχύει και για τo Ελληνικό κράτος και την Ελληνική Πολιτεία .

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 18/12/2013 13:30:41

  Απο τους ομόδοξους χλιμίντζουρες, προτιμώ ασυζητητί τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τουλάχιστον ο τσάρος των λιπασμάτων αγόρασε τη μισή Βραζιλία για την "Μονακό" του. Να βλέπουμε ωραία μπάλα στην TV, είναι μεγάλη υποθεση στον καιρό της κρίσης....
  Πήρε και τον Σκορπιό δώρο στην κορούλα, κι έτσι δεν θα ξεκολλησει, δεν θα σαλπάρει για Ιταλία απέναντι: Το θρυλικό νησί θα μείνει Ελλάδα.
  Χάρις στον "Λόρδο Τζίμ" από το Πέρμ των Ουραλίων, θα μείνει και η Τράπεζα Κύπρου "Κυπριακή", χε, χε...
  Ακριβώς δίπλα στο Virgin Islands Fund,
  Ο καθείς και τους Ρώσους του.
  Σοβαρολογώ, του λόγου μου επέλεξα και αμαρτίαν ουκ έχω.

 11. Απορών avatar
  Απορών 18/12/2013 13:35:16

  η «Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει την διέξοδο στην Ρωσία προς τις θερμές θάλασσες και σε αντάλλαγμα να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια».

  ΧΑ σε ρόλο ΚΚΕ... Εθνικιστές κατά τα άλλα... Όποιος έχει στοιχειώδη γνώση γεωπολιτικής καταλαβαίνει οτί αυτό δεν είναι απλά εσχάτη προδοσία αλλά το όνειρο του πανσλαβισμού και το οριστικό τέλος του ελληνισμού...

 12. MCA avatar
  MCA 18/12/2013 14:27:27

  Αυτά να τα βλέπουν οι δυτικοί μας σύμμαχοι.

 13. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 18/12/2013 17:13:33

  Επιτέλους, άρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο των Ρώσων και των δούρειων ίππων τους στην Ελλάδα. Την "φίλη" Ρωσία, δεν θα την χάλαγε καθόλου ένας εμφύλιος στην χώρα μας. Ο γκαγκεμπίστας και η παρεούλα του, ξέρει πολύ καλά το πως να δουλεύει βρώμικα για να εξασφαλίσει αυτά που θέλει...

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/12/2013 17:15:26

  H Ρωσια στιν 2ιο αιωνα θα είναι όπως και το 19ο αιωνα το προπυργιο της ακρας δεξιας.Διαφοροι νομοι κατά των ομοφυλοφιλων ή η θορυβωδης υποδοχη του ¨φορολογικου προσφυγα" του γαλλικου σοσιαλισμου Ντεπαρντιε δειχνουν τον ιδεολογικο ρολο που σκοπευουν να παιξουν ως αντιπολιτευση στη Δυση από τα δεξια τωρα και όχι από τα αριστερα.
  Οποτε η προσεγγιση με τη ΧΑ είναι αναποφευκτη και όχι μονο με τη ΧΑ.Υπαρχει το ιστορικο πρόβλημα του β΄παγκοσμιου πολεμου αλλά υπαρχουν και καλοι προπαγανδιστες που θα βρουν φορμουλα να ξεπερασθεί.

 15. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 18/12/2013 19:46:58

  Σιγά το σοβαρό ηγέτη, τον Πούτιν, να'χει και πολιτική!

  Πως θα ονειρεύονται οι καυμένοι οι Ρώσοι ,να είχαν πολιτικούς ηγέτες σαν τους δικούς μας!

  • Προξενος Ονοκινδης avatar
   Προξενος Ονοκινδης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 19/12/2013 04:50:52

   Πες τα ρε μεγαλε,να μην τα λεω μονο εγω...

 16. soulis avatar
  soulis 18/12/2013 21:39:15

  Στους κακοπιστους εχθρους της ελληνορωσικης προσεγγισης αλλα και στους καλοπιστους αδαεις σχολιαστές θα υπενθυμίσω τήν υποθεση Γκουζινσκι.
  Θα τους βοηθησει να βγαλουν συμπερασματα.
  Τι εστι Γκουζινσκι;.Για οσους αγνοουν ηταν ενας ρωσος (υποτιθεται) γκανγκστερ μελος της εγκληματικης συμμοριας που προσπαθησε και παραλιγο να τα καταφερει αφου αρπαξε τον ελεγχο ολων των πλουτοπαραγωγικων πηγων της Ρωσιας να παρει και την εξουσια ξαναδενοντας τον ρψσικο λαο για δευτερη φορα μετα το 1917.Αλλα εκλεκτα μελη της συμμορίας ηταν ο μακαριτης πια Μπερεζοφσκι που θα ειχε και τον ρολο αρχινονου και ο γνωστος Χοντορκοφσκι που ετοιμαζοταν για προεδρος που παραθεριζει ακομη καπου στην Σιβηρια.Ο Γκουζινσκι θα ειχε τον απολυτο ελεγχο ολων των ΜΜΕ που θα αναλαμβαναν να αποκοιμιζουν τον ρωσικο λαό.
  Ευτυχως οπως ολοι ξερουμε ο Πουτιν εμφανιστηκε απο το πουθενα και τους χαλασε τα σχεδια.Εκλεισε καποιους απο αυτους στην φυλακη και τους πηρε πισω σχεδον ολα οσα ειχαν αρπαξει μεσα στην Ρωσια.Καποιοι τελικα το εσκασαν μαζι και με αρκετα κλεμμενα.Ενας απο αυτους ηταν και ο περι ου ο λογος.
  Αυτος λοιπον ο Γκουζινσκι συνεληφθη τυχαια η οχι στο αεροδρομιο την περιοδο διακυβερνησης Καραμανλή καθως εκκρεμουσε ενταλμα συλληψης σε βαρος του και αμεσως υπηρξε αιτημα εκδοσης του για δεκαδες κακουργηματα για καταχρηση και αρπαγη δημοσιου πλουτου διαφθορα για δολοφονίες και πολλα άλλα.Κρατηθηκε για λιγο και την επομενη μερα οδηγηθηκε στον εισαγγελεα προκειμενου αυτος να αποφασισει την εκδοση του η μη στην Ρωσια.
  Και τι εκπληξη μας περιμενε ολους.Προσηλθε στον εισαγγελεα συνοδευομενος εκ δεξιων και αριστερων του απο τους κυριους Βγοντζα απο το Πασοκ και Λυκουρεζο απο την νδ σαν δικηγορους αμφοτεροι εν ενεργεια!!!!! βουλευτές τοτε.
  Δηλαδη τα δυο κομματα εξουσιας κυβερνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εστειλαν βουλευτες τους να υπερασπιστουν τον εβραιο γκανγκστερ.
  Γιατι ξεχασα να πω οτι ο Γκουζινσκι αλλα και οι Μπερεζοφσκι Χοντορκοβσκι και αλλοι παρα το ρωσικα στο ακουσμα ονοματα ηταν ολοι της ιδιας εβραικης φυλετικης καταγωγης.Ο Γκουζινσκι μαλαιστα ηταν και προεδρος του αντιστοιχου ΚΙΣ της Ρωσιας αλλα ειχε διατελεσει και αντιπροεδρος του παγκοσμιου εβραικου συμβουλιου η κατι τετοιο.I rest my case που λενε και οι αγγλομαθεις.
  Οι εντολες ειναι πολυ αυστηρες στα δυο αυτα κομματα.Καμμία επαφη με ρωσο εχθρο (τον Πουτιν δηλαδη) που μας πηρε την μπουκια απο το στομα.
  Και τι μπουκια.Τον ελεγχο του κρατους με τον μεγαλυτερο φυσικο πλουτο στην Γη.

  • parsifal avatar
   parsifal @ soulis 18/12/2013 22:36:14

   Ενδιαφέρουσα προσέγγιση μολονότι στα ορια του αναμενόμενου νόμου. Ξέρεις ποιού ! Οσο μπορείς ακόμη πές τα... Σε λίγο μας αναμένει τύχη R. Garaudy.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ parsifal 19/12/2013 12:23:28

    Ναι αλλα ο νόμος έχει και τα θετικά του! Πχ, θα επιβάλει σε κάθε Ελληνα Δημοκράτη να ανάβει μιά φορά το μήνα λαμπάδα για την υγεία του Εθνικού μας Εργολάβου!
    Οπως λέγαμε παλιά ,θα γίνει τηε Κορέας ,αλλα...της Β.Κορέας!

 17. Dimos avatar
  Dimos 18/12/2013 22:53:08

  Λοιπόν, όσοι πιστεύουν ότι οι ρώσοι θα ενισχύσουν την κάθε ΧΑ είναι παντελώς άσχετοι με το τι συμβαίνει στη Ρωσία και ενημερώνονται μόνο από ντιρεκτίβες δυτικών ΜΜΕ. Ας πάνε λοιπόν μια βόλτα στη Μόσχα ή όπου αλλούστη Ρωσία στις 9 Μαϊου, την επέτειο δηλ. του πατριωτικού πολέμου, για να δούνε βουρκωμένα μάτια ανθρώπων από 8 μέχρι 98 ετων, για τα 22 εκατ. νεκρούς. Να δούνε δισέγγονα να κρατάνε τις φωτογραφίες των προγόνων τους και να τους τιμούν για τον αντιφασιστικό αγώνα. Δηλαδή νομίζετε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα πει σε ένα τέτοιο λαό ότι υποστηρίζει ένα νεο-ναζιστικό μόρφωμα σαν την ΧΑ; Αυτά είναι για γέλια και μόνο προπαγανδιστικά κείμενα θα μπορούν να τα υποθέτουν. Οι ρώσοι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους είναι ακόμη πατριώτες. όντως είναι αντι-δυτικοί αλλά για αυτό οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι δυτικοί και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν τη δεκαετία του ΄90, όταν λεηλάτησαν τη χώρα. Για όσους θυμούνται, η εξαθλίωση που επέβαλαν με τον αξέχαστο Γιέλτσιν και τους 3 ολιγάρχες που παρέδιδαν τον εθνικό πλούτο στις δυτικές πολυεθνικές, έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη των ρώσων και θα μείνει για καιρό. Το ότι ο Πούτιν τους έστειλε από ΄κει που ήρθαν, δεν είναι εύκολο να του το συγχωρήσουν και μετά από διάφορες απόπειρες για πορτοκαλί εξεγέρσεις (καλύτερα να βρούν τίποτα καινούργιο γιατί ούτε στην Ουκρανία πια δεν πιάνει το κόλπο), τώρα βρήκαν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στέρηση της ελευθερίας λόγου και διαφορες άλλες ανοησίες. Δηλαδή εμείς οι δημοκράτες της ΕΕ είμαστε υπέρ της προπαγάνδας σε ανήλικους για να αποδεχθούν την ομοφυλοφιλία. Γιατί, δεν απαγορεύτηκε η ομοφυλοφιλία αλλά η προπαγάνδα υπέρ της σε ανήλικους, για όσους δεν γνωρίζουν. Ο ίδιος ο Πούτιν χαρακτηρισε τον Τσαϊκόφσκι (που ήταν κ ομοφυλόφιλος) ως τον πιο αγαπημένο καλλιτέχνη των, κατά τους δυτικούς ομοφοβικών ρώσων, όχι όμως για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά για το ταλέντο του. Τι πιο φυσικό και που κρύβεται ο ρατσισμός πίσω από αυτή τη δήλωση; Αλλά γύρω από όλη αυτή την κατάσταση με το πανκ συγκρότημα (δηλαδή αν ένα ελληνικό συγκρότημα πήγαινε στην αγία τράπεζα της μητρόπολης και ούρλιαζε με όλα τα δυτικά κανάλια μπροστά, εμείς πως θα αντιδρούσαμε;), με τον δήθεν ρατσισμό στους ομοφυλόφιλους κλπ, προσπαθούν να δημιουργούν θέματα και να συντηρούν το παραμύθι της μη δημοκρατίας στη Ρωσία, το οποίο θέλουν να χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς. Και για να δούμε , που βρίσκεται η δημοκρατία. Εδώ, στην πολιτισμένη ΕΕ της εξαθλίωσης ή στην αυταρχική Ρωσία της υπερ-προστασία της μητρότητας πχ με νόμους υπέρ των μητέρων και των παιδιών που ούτε σε 100 χρόνια δεν θα τους δούμε εδώ (εκτός από τις χιλιάδες ευρώ για 2ο και 3ο παιδί που δίδεται εφάπαξ, τα παιδιά φεύγουν απο τα σχολεία τους στις 7 το βράδι. Οι μητέρες δεν εργάζονται αλλά πληρώνονται μέχρι τα παιδιά τους να φτάσουν 4,5 ετών και μετά επαναπροσλαμβάνονται υποχρεωτικά). Αλλά βέβαια η κ. Μαντόνα και ο πρώην χίπυ και νυν σερ Π. Μακκάρτνευ και πόσοι άλλοι αστέρες του χόλλυγουντ διαμαρτύρονται για τον δικτάτορα Πούτιν, αλλά για τις χιλιάδες αυτοκτονίες και την εξαθλίωση που συμβαίνει στην πολιτισμένη και δημοκρατική ΕΕ, τσιμουδιά. Και για να μη ξεχνιόμαστε, μέσα σε ένα μήνα η Ρωσία-για το συμφέρον της και όχι γιατί είναι καλοί άνθρωποι- χάρισε σε εταίρους της 50 δις (30 στην Κούβα και γύρω στα 20 σύνολικά στην Ουκρανια). Εμείς οι καρπαζοεισπρόκτορες των ΗΠΑ ΝΑΤΟ κ ΕΕ έχουμε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ χρέους και τους έχουμε παραδόσει ακόμη και τα τρισέγγονά μας . Έτσι, για να βλέπουμε και κάποιες διαφορές...

 18. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 19/12/2013 09:23:14

  Πώς και γιατί ανετράπη ο Β. Μπραντ; Τι ρόλο έπαιξαν οι "ακροδεξιοί" και "ακροαριστεροί" στην ανατροπή του;

 19. martios avatar
  martios 19/12/2013 14:31:45

  Την 10-11 ο στενός συνεργάτης του Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής και εμπνευ-
  στης της κυρίαρχης σήμερα στην Ρωσία έννοίας του ''ευρασιατισμού'',καθηγητής
  Αλεξάντερ Ντούγκιν επαίνεσε με επιστολή του τον Μιχαλολιάκο για τις γεωπολιτικές του θέσεις και του εζήτησε μια περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων και
  συνεργασία με το think tank που διατηρεί στην Μόσχα.Υπενθυμίζεται η από πα-
  λαιά διακηρυγμένη θέση Μιχαλολιάκου για ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ρω-
  σία ως συμφέρουσα την Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.