#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2011 16:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχουν Έλληνες που ... νοσταλγούν τον ΓΑΠΗ ιστορία του ΠΑΣΟΚ διαχωρίζεται σε «φάσεις» που αντιστοιχούν σε σταθμούς και ορόσημα της οικογένειας των Παπανδρέου. Γιατί το «Κίνημα» διέπεται και ταυτίζεται με την ιδιοκτησιακή λογική της «Οικογένειας». Της ανήκει!

Θα ήταν λίγο να πούμε ότι στην έσχατη Πασοκική περίοδο, η κατάσταση παραπέμπει σε παρηκμασμένη «αποικία». Γιατί τα όσα συμβαίνουν εντός του ΠΑΣΟΚ εγγίζουν την σφαίρα της ψυχιατρικής επιστήμης. Και μόνον έτσι μπορούν να εξηγηθούν.

Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στα αζήτητα της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής σκηνής. Απεπέμφθη από το αξίωμα του πρωθυπουργού σε χρόνο ρεκόρ: Στο ήμισυ της πρώτης(και τελευταίας…)θητείας του

Στο μεταξύ, με αφετηρία το ακριτικό Καστελλόριζο, είχε προλάβει να οδηγήσει την οικονομία της χώρας στο κατώφλι της ολοσχερούς διάλυσης και το διεθνές χρηματοπιστωτικό στερέωμα σε ίλιγγο διαρκείας. Εξεβίασε, εψεύσθη, πολλάκις διεψεύσθη και εν τέλει εξεδιώχθη. Σε 24 μήνες διέγραψε μονομιάς τις κατακτήσεις δύο τουλάχιστον γενεών και γκρέμισε τα όνειρα των δύο επόμενων. Επικαλούμενος την επανάσταση του…αυτονόητου, κατήργησε κάθε έννοια λογικής και εισήγαγε στην παγκόσμια διανόηση την θεσμική θωράκιση της έννοιας του …ανόητου. Θεμελίωσε παντοιοτρόπως την «Αξία των Κηπουρών», ένα δόγμα εκτελεστικής εξουσίας που εδράζεται στην αναγνώριση ως «αξίας» της ιδιότητας του «κολλητού», του «παρακοιμώμενου», του «συν-γυμναζόμενου», του «χρήστη i-pad» και πάει λέγοντας. Μετέτρεψε σε πολιτικούς πρωταγωνιστές προσωπικότητες ασήμαντες.  Και επιπλέον καταβαράθρωσε την υπέρτατη εθνική αξία της κοινωνικής συνοχής.

Ταυτοχρόνως επιχείρησε να αλώσει την εθνική συνείδηση εισάγοντας ένα χρεοκοπημένο μοντέλο πολύ-πολιτισμικότητας. Σαν ένα φιλόδοξο, πλην όμως αδαή Αμερικανό κυβερνήτη που θέλει να μετατρέψει εν μία νυκτί, μέσω διαδικτυακής προσομοίωσης, το επαρχιακό Μιζούρι σε πολύχρωμη Νέα Υόρκη.

Ο νεότερος Παπανδρέου αποτέλεσε ασφαλώς περίπτωση ηγέτη που θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια του μέλλοντος ως παράδειγμα προς αποφυγή. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να ομιλεί και μάλιστα από καθέδρας για την παγκόσμια διακυβέρνηση, όπως την οραματίζεται στους ατελέσφορους στοχασμούς του.

Θα περίμενε κανείς ότι ο ανεκδιήγητος αυτός πολιτικός γόνος, θα είχε ήδη μεταβληθεί σε «αποδιοπομπαίο τράγο»(scape goat στη μητρική  γλώσσα). Και όμως όχι! Παραμένειστο θρόνο της ηγεσίας περιστοιχισμένος από μία αυλή αμετανόητων πραιτωριανών που περιμένουν την παλιννόστηση και στη πρωθυπουργία!

Αδύνατο, θα μου πείτε. Στη ζωή όμως, όλα γίνονται. Γιατί ένα 25% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ(κι εδώ είναι που υπεισέρχεται η ψυχιατρική), φαίνεται να επιθυμούν την επιστροφή του…Τιτάνα στο τιμόνι της ελληνικής κυβέρνησης! Ναι, όλοι αυτοί οι νοσταλγοί, ζούν ανάμεσα μας…

Γιώργος Χαρβαλιάς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 15/12/2011 17:09:52

  Οταν η βλακεία και το κόμπλεξ περισσεύουν, αλλοίμονο στη χώρα.......

  • danaos avatar
   danaos @ Diamond Angel 15/12/2011 17:14:57

   Diamond, ξέχασες και τη μάσα!

 2. Derbederis avatar
  Derbederis 15/12/2011 17:17:21

  Τι να πούμε και γι' αυτούς που περιμένουν την επιστροφή του Καραμανλή. Αυτού του Τιτάνα που τα έβαλε με όλους τους κακούς, που προσπαθήσανε να τον σκοτώσουν 10αδες φορές και άλλες τόσες να του κλέψουνε τα δίδυμα (μέχρι που βρήκανε το ροζ DVD και τους έφυγε η δίψα τους για αίμα!). Ή για αυτούς που περιμένουν από τον δογματικό κομμουνισμό να δώσει λύσεις στα προβλήματα του 21ου αιώνα. Ή τους άλλους που θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι ο μεγαλύτερος λαός του κόσμου και οι Εβραίοι μας μισούνε, γι' αυτο πρέπει να τους σκοτώσουμε όλους . Ή εκείνους τους λιγοστούς που πιστεύουν ότι ο σαμαρας θα τα βάλει με τα συμφέροντα! Γενικά σαν λαός έχουμε περιστασιακή σχέση με την λογική. Υγ. Τι κάθομαι και γράφω αφού δεν πρόκειται να δημοσιευτεί! Δεν πειράζει και να δημοσιευόταν, το ίδιο θα ήταν...

  • danaos avatar
   danaos @ Derbederis 15/12/2011 17:37:52

   'Εχω μια απορία βρε Derbederi. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Μήπως σε κανένα παράλληλο σύμπαν και μας βλέπεις "αφ' υψηλού;".

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Derbederis 15/12/2011 17:41:59

   Όπως βλέπεις το "Αντινέα" δημοσίευσε το σχόλιό σου...

   Θέλω να σου υπενθυμίσω ότι για μένα προσωπικά - δεν είσαι υποχρεωμένος να ασπαστείς τη γνωμη μου - ο ΓΑΠάκιος είναι μειοδότης. Παρέλαβε από τον "τεφτεράκια τον μπακαλόγατο" ένα σουπερμάρκετ και το κατέστησε σε 24 μήνες μικρότερο και από περίπτερο.
   Συμπαρέσυρε μαζί του στον καιάδα - εξήγησέ του σε παρακαλώ τί σημαίνει αυτό - το 95% της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αξιοθαύμαστος γιατί επέτυχε τους στόχους που του είχαν θέσει οι ηλίθιες εμμονές του 1000%. Ο υπερπαίκτης Γκούφυ όμως δεν συνειδητοποίησε - χαμένος βεβαίως στο δικό του το προσωπικό του i-cloud - ότι δεν υπάρχει πια γι΄ αυτόν πολιτική αναστροφή. Το καλύτερο που θα είχε να κάνει στη ζωή του από εδώ και στο εξής είναι να πάρει τη Θεία Κλάρα, την Ανναμπέλ και να πάει να εγκατασταθεί στο θαυμαστό κόσμο του Ντίσνεϋ ως το πρώτο ever πολιτικό κινούμενο σχέδιο (cartoon).
   Όσο για τους παρατρεχάμενους του και τους συν-χρήστες του i-pad, πίστεψέ με φίλε μου ντερμπεντέρη και καραμπουζουκλή ότι θα πέσει πολύ βαριά στα κεφάλια τους η σπάθα του τσολιά (όπου τσολιάς = ψηφοφόρος). Η Αννούλα του χιονιά ήδη έχει τα νευράκια της. Προκλιμακτήριος ή εξάψεις δεν γνωρίζω.

   Φιλικότατα
   Αρκάς

   • danaos avatar
    danaos @ ΑΡΚΑΣ 15/12/2011 19:30:02

    Αρκά μου, τα σέβη μου!

 3. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 15/12/2011 17:30:37

  ἢ σῖγ' ἀτίμως, ὥσπερ οὖν ἀπώλετο
  πατήρ, τάδ' ἐκχέασα, γάποτον χύσιν,
  στείχω, καθάρμαθ' ὥς τις ἐκπέμψας, πάλιν
  δικοῦσα τεῦχος ἀστρόφοισιν ὄμμασιν;
  (Αισχύλος, Χοηφόροι, 96-99)

  Που να ΄ξερε ο Αισχύλος αυτό το άμοιρο "γάποτον" (αυτόν που δύναται να καταπιεί η γη) τι ρόλο θα έπαιζε στη ζωή των νεοελλήνων;

 4. Poisonous avatar
  Poisonous 15/12/2011 17:40:23

  De gustibus et coloribus non est disputandum... Βίτσια είναι αυτά.

 5. dorothea avatar
  dorothea 15/12/2011 18:12:03

  To μόνο βέβαιο είναι ότι ο...Τιτάνας, όπως εύστοχα αποκαλείται στο άρθρο, δεν αποχωρεί. Η...αξιοποίηση του Μπεγλίτη στη θέση σποουκσμαν της πριγκηπικής αυλής, μαρτυρά του λόγου το αληθές!

 6. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 15/12/2011 18:17:40

  Oπως σωστά αναφέρεται στο άρθρο, ο Γιωργάκης αντιμετωπίζει το κόμμα με ιδιοκτησιακή λογική. Δεν θα αφήσει κανέναν να του πάρει το παιχνίδι του. Και το αναλογούν...μπαγιόκο, βεβαίως-βεβαίως.

 7. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 15/12/2011 18:20:47

  ..τον έχω πεθυμίσει τόσο πολύ ..αφού κάθε μέρα περνω έξω από ένα κατάστημα...GAP και κάνω τον σταυρό μου

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ nickname@taleftaiparhoun.gap 15/12/2011 18:48:57

   +1000!

  • juliet avatar
   juliet @ nickname@taleftaiparhoun.gap 15/12/2011 19:51:30

   Στο σταθμό στο Μοναστηράκι- ένεκα κενού -η υπενθύμηση είναι και φωνητική,
   mind the Gap.Καλησπέρα στα παιδιά ....

 8. vaggelis avatar
  vaggelis 15/12/2011 19:46:10

  Στις εσωκομματικες εκλογες του πασοκ για να το τιμωρησουμε πηγαινουμε και ψηφιζουμε μαζικα gefry

 9. vaggelis avatar
  vaggelis 15/12/2011 19:46:58

  Στις εσωκομματικες εκλογες του πασοκ για να το τιμωρησουμε πηγαινουμε και ψηφιζουμε μαζικα ΓΑΠ

 10. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 15/12/2011 19:57:44

  Ντερμπεντερης Βρες βρε παληκαρι μου καμια κοφτερη γωνια και δωσε καμια κουτρα μπας και συνελθεις.Τι παραλληλες συγκρισεις ειναι αυτες, κι αμα συνελθεις να σε βγα λουμε στο τσιρκο βαμμενο μισο λουλακι και μισο πρασινο μπας και κανει το ιδιο και το υπολοιπο 25% του Πασοκ και γλυτωσουμε απο τους ΓΑΠοφιλους.

 11. Mak avatar
  Mak 15/12/2011 21:40:58

  Πείτε όχι στα ναρκωτικά, δε φτάνουν για όλους!

  Αν είχα λεφτά μπορεί και εμένα να μου έλειπε ο ΓΑΠ....

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 17/12/2011 10:33:20

  Σίγουρα λείπει στους "λεφτά φάγαμε", οι οποίοι γλύφουν το κουτάλι που βούτηξαν στη μαρμίτα νοσταλγικά ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.