23/07/2013 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει φιλότιμο κ. Θεοχάρη και κ. Σπυρόπουλε;

Δύο γεγονότα που βρίσκονται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα πολιτισμένη χώρα που δε θα ταλαιπωρεί τους πολίτες της, δεν θα τους εξευτελίζει στο εξωτερικό και θα αποδεικνύει ότι η δημόσια διοίκηση λειτουργεί, έστω στοιχειωδώς.

Η πρώτη αφορά το ΙΚΑ, στο οποίο διοικητής είναι ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ και παντός καιρού Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, έπειτα από ελέγχους στην Κάλυμνο και τα γύρω νησιά διαπιστώθηκε ότι 7 στους 10 «τυφλοί» είδαν το φως τους και κακώς έπαιρναν επίδομα. Από τους 152 που ελέγχθηκαν, οι 100 δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αποφάνθηκε το ΙΚΑ. Η είδηση έγινε μεγάλο θέμα στην Ελλάδα, ένα ακόμη σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, πήρε διεθνείς διαστάσεις και ξένες εφημερίδες έγραφαν για τις απάτες που σκαρφίζονται οι Έλληνες.

Βγαίνει, τη Δευτέρα ο δήμαρχος Καλύμνου και κατακεραυνώνει το ΙΚΑ ότι έχει δώσει λάθος στοιχεία και ξαφνικά το Ίδρυμα ανακοινώνει ότι έκανε λάθος και οι ψευτοτυφλοί δεν έφταναν σε ποσοστό 67% αλλά 38%, οι υπόλοιποι νομίμως έπαιρναν το επίδομα. Όχι ότι δεν είναι θέμα που έστω κι ένας τυφλός είδε το φως του και πιάστηκε στη φάκα, αλλά άλλο είναι να διασύρεται σχεδόν το σύνολο των επιδοματούχων κι άλλο ορισμένοι. Αφού διασύρθηκε η χώρα το ΙΚΑ και ο κ. Σπυρόπουλος είπαν «συγγνώμη λάθος». Ακούστηκε έστω κι ένας να παραιτείται; Όχι, βέβαια. Αν υπήρχε επίδομα αφιλοτιμίας θα το έπαιρναν πρώτοι οι υπεύθυνοι του ΙΚΑ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις φορολογικές δηλώσεις. Έχουμε ξαναγράψει για το φετινό αίσχος που φτάσαμε στον Αύγουστο και δεν έχει γίνει ούτε το 1/3 των δηλώσεων, όχι γιατί οι Έλληνες βαρέθηκαν αλλά γιατί το Taxis ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και συνεχίζει να είναι.

Αφού αποφάσισαν να γίνουν φέτος τα πάντα ηλεκτρονικά, δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ και κάθε άλλη συναλλαγή χωρίς να είναι έτοιμο το σύστημα, φτάσαμε στο αίσχος. Δύο μήνες τώρα μπαίνουν λογιστές και πολίτες να κάνουν τη δήλωση και βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή. Το σύστημα πέφτει, είναι αργό ή έχει λάθος στοιχεία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα πέρασαν οι τράπεζες τους τόκους των καταθέσεων αλλά και πάλι έχουν δώσει λανθασμένα στοιχεία. Έληξε η προθεσμία για τα πρώτα ψηφία των ΑΦΜ και χθες ο υπερεκτιμημένος κ. Χάρης Θεοχάρης έδωσε παράταση.

Κι όμως, παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες καλοκαιριάτικα, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει επειδή δεν έχουν γίνει και δεν έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης μένει στη θέση του. Έχει πενταετή θητεία, είναι ανεξάρτητος και επομένως ανεξέλεγκτος; Το ακούσατε να λέει έστω και μια λέξη περί παραίτησης; Διότι η κυβέρνηση, ακόμη κι αν έκανε λάθος που τον επέλεξε, δεν μπορεί να τον παραιτήσει.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Θεοχάρης βγαίνει στα κανάλια και δικαιολογείται κάνοντας δημόσιες σχέσεις αλλά την κατακραυγή για το αίσχος το υφίσταται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Και κάπως έτσι η χώρα βρίσκεται εν μέσω των μπάνιων του λαού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός στους πολίτες έχει πάει περίπατο. Όπως και το φιλότιμο των αρμοδίων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 23/07/2013 12:49:06

  Ποιός κρίνει και αξιολογεί τις επιδόσεις των αδρώς αμοιβομένων και προσφερόντων τις πολυτιμες υπηρεσίες τους κ.κ. Θεοχάρη και Σπυρόπουλου?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Αιρετικός 23/07/2013 12:58:39

   όσο υπάρχει και για ΤτΕ που εποπτεύει ....μετά τις εξελίξεις και τα ...ρέστα.

  • Master avatar
   Master @ Αιρετικός 23/07/2013 13:07:43

   Ποιος άλλος?

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Αιρετικός 23/07/2013 13:14:06

   Λογικά η κυβέρνηση η ουσιαστικά η Τρόικα .

   • Eva avatar
    Eva @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 23/07/2013 22:58:14

    Και οχι μόνο.

 2. yellow avatar
  yellow 23/07/2013 13:37:56

  Και φυσικά σε καμμία περίπτωση δεν ευθύνεται η παρούσα όπως και η προηγούμενη, όπως και η προηγούμενη προηγούμενη κυβέρνηση ....
  τσ τσ τσ ....

 3. elen avatar
  elen 23/07/2013 14:02:52

  Ζήτω το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ !!!

 4. daresome avatar
  daresome 23/07/2013 14:04:18

  Αλλά εμείς χρεωνόμαστε την πληρωμή όλων αυτών και μάλιστα αν δεν καταβάλουμε τα φοροαίσχη που μας έχουν φορτώσει ακριβώς για να πληρώνονται όλοι αυτοί οι κύριοι, είμαστε αντιμέτωποι με μύριες όσες αυστηρότατες συνέπειες. Το κράτος έχει πλέον άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις, για το παραμικρό χρέος μπορεί να ξεκινήσει κατάσχεση ακινήτων, αλλά βλέπετε εμείς δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην αποξήλωση των άχρηστων και ανίκανων που πληρώνουμε με το αίμα μας μέσω των απίθανων και αυθαίρετων φοροϋπολογισμών που μηχανεύονται.

 5. εφήμερος avatar
  εφήμερος 23/07/2013 14:08:52

  Ολοι αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι που απο τις αυγές -μεσα στον καύσωνα- συνοστίζονται στις εφορίες και το ΙΚΑ, τι θα ψυφίσουν άραγε? Οχι βεβαίως εκείνους που διόρισαν και διατηρούν αστέρες σαν τον Σπυρόπουλο και τον Θεοχάρη.Και να μην ακούω περί πενταετούς θητείας. Πάντα υπάρχει τρόπος εξαναγκασμού σε παραίτηση των ασχέτων.Αλλά τι λέω τώρα?Ο Παπουτσής ζεί αυτός μας οδηγεί!!

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/07/2013 14:09:05

  Οι ψευτοτυφλοί δεν έφταναν σε ποσοστό 67% αλλά ΜΟΝΟΝ 38% !
  Αυτό είναι είδηση: Επιτέλους, γίναμε ευνομούμενη Πολιτεία.
  Φτάσαμε στον προορισμό, παρκάραμε στην Βαλτική, κάπου μεταξύ Σουηδίας και Φινλανδίας

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Uncle Stgm 23/07/2013 21:33:22

   Φυσικα! Αφου εχουμε γινει μοντερνα χωρα και καναμε υποχρεωτικη την ηλεκτρονικη δηλωση για ολους! Οχι σαν κατι απολιτιστους Ευρωπαιους (π.χ Γαλλους, Βελγους κ.α) που την εχουν ακομα, ακουσον, ακουσον, προαιρετικη οι απολιτιστοι...

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ Uncle Stgm 23/07/2013 23:20:02

   εσύ, δηλαδή, αυτό κατάλαβες στο τέλος από όλη αυτή την ιστορία? ΩΡΑΙΟΣ.....

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/07/2013 15:09:24

  "Διότι η κυβέρνηση, ακόμη κι αν έκανε λάθος που τον επέλεξε, δεν μπορεί να τον παραιτήσει.

  Μα τι λέτε; Είναι δυνατόν διορισμένος με θητεία ΔΥ να μην μπορεί η κυβερνηση να τον απολύσει; Τότε τι είδους "κυβερνηση" είναι; Πως είναι δυνατόν;

 8. ApoTel avatar
  ApoTel 23/07/2013 16:26:29

  10/6 υπέβαλα την δήλωση και ακόμα περιμένω εκκαθάριση. Υπό άλλες συνθήκες στις 31/7 θα είχα πληρώσει ή όλο το ποσό ή την 1η δόση. Και μετά θα φταίμε εμείς που το κράτος παρουσιάζει υστέρηση στα έσοδα. Σε μια ιδιωτική εταιρία ο κ. Θεοχάρης θα ήταν ακόμα στην θέση του;

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 23/07/2013 18:42:39

  Ο κ Θεοχαρης και ο κ Σπυροπουλος ειναι 2 ατομα προερχομενα απο το βαθυ ΠΑΣΟΚ που κυβερνα ακομη και θα κυβερνα μεχρι να ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ να το ξηλωσει .Περα ομως απο τα προσωπα υπαρχουν και οι θεσμοι και αυτοι ειναι κυβερνητικοι .Το Υπουργειο Οικονομικων ο κ Στουρναρας για τον κ Θεοχαρη και ο λαλιστατος κ Βρουτσης για τον κ Σπυροπουλο.Αυτοι πρεπει να βγουν να ζητησουν συγγνωμη και να πουν οτι θα ληφθουν ΟΛΑ τα μετρα και κολασμου των υπευθυνων αλλα και μη επαναληψης των λαθων .Ολοι τωρα κανουν τον κοκοβιο με το μυαλο στο μπορα ειναι θα περασει .Σαν δεν ντρεπονται !

 10. δημης avatar
  δημης 23/07/2013 21:08:51

  Ποιοί έχασαν το ...φιλότιμό τους για να το βρούν οι Κύριοι;;;;;;;;;;
  "φυτευτοί" είαι στις θέσεις τους....

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/07/2013 23:28:13

  Προσωπικά έχω υποβάλλει 3 δηλώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα από το ηλεκτρονικό σύστημα. Οι λογιστές έχουν κάνει σαμποτάζ με σκόπιμη καθυστέρηση υποβολής ψευδόμενοι για δυσλειτουργία του taxis και εκβιάζουν για παράταση για να πάνε διακοπές ήσυχοι.

  • ApoTel avatar
   ApoTel @ Γεώργιος Τ. 23/07/2013 23:33:23

   Για την εκκαθάριση που τόσα χρόνια γινόταν αμέσως και τώρα περιμένουμε και εκεί φταίνε οι λογιστές;

 12. Jimakos avatar
  Jimakos 24/07/2013 01:41:43

  Είδαμε κι αυτούς που δεν είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ... Η δημόσια διοίκηση είναι σε βαθύ λήθαργο, τα δε πρόσωπα που διοικούν ούτε θέλουν ούτε μπορούν και όλοι τους έχουν την ίδια γραμμή, ανεξαρτήτως κομματικής προελευσης. Ο ασθενης είναι κλινικά νεκρός και του δίνουν ασπιρίνες.

  • ΝΚ avatar
   ΝΚ @ Jimakos 24/07/2013 23:08:31

   Έτσι, δυστυχώς. Οι εφοριακοί κύρηξαν λευκή απεργία πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

   Προτείνω να δοθεί το έργο στην google με 60 εκατομμύρια, υπό τον όρο να μην ξαναπατήσει κανείς ποτέ σε εφορία. Θα δουλεύουν οι σέρβερ σε 4 μήνες το πολύ. Ας συνεχίσουμε να πληρώνουμε το προσωπικό του ΥΠΟΙΚ για μια δεκαετία ακόμα, μέχρι να βρουν άλλη δουλειά. Θα έχουμε γλιτώσει την ταλαιπωρία κι αυτοί κι εμείς.

   Προσωπικά δεδομένα και λοιπές ανησυχίες δεν ισχύουν, η ίδια η ΓΓΠΣ πούλησε τα στοιχεία μας (από την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή):

   "Tελικώς, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσήλθε για να δώσει εξηγήσεις, στην συνεδρίαση της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013. Στην διάρκεια της, ο γενικός γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Τσαβδάρης παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από την υπηρεσία του και ενημέρωσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα και σε απόδοση ευθυνών. Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τσαβδάρης είπε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων, δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.