16/12/2013 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει τσίπα κ. Καψή και κ. Μάναλη;

Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν όλοι και η κυβέρνηση, ως όφειλε, θα έπρεπε να τους καταβάλει αποζημιώσεις.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που ορίστηκε υφυπουργός ΕΡΤ ο κ. παντελής Καψής, ακριβοπληρωμένο στέλεχος του ΔΟΛ, δεξί χέρι του Παπαδήμου και αγαπημένο τέκνο του ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη του δουλειά ήταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ΕΡΤ, να πληρώσει τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που δεν θα ξαναέπιαναν δουλειά, να προκηρύξει διαγωνισμούς για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στη ΔΤ και συνέχεια στη ΝΕΡΙΤ. Μαζί με τον κ. Καψή, ο Γκίκας Μάναλης, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα που προσελήφθη από κάποιους φωστήρες της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και στη συνέχεια να την εκκαθαρίσει. Και αυτός είχε ως μοναδική δουλειά να ασχοληθεί με την Ραδιοτηλεόραση.

Μια σημείωση: Όταν μιλάμε για εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ που απολύθηκαν, δεν εννοούμε τα ακριβοπληρωμένα golden boys που έπαιρναν μισθούς 5 και 10 χιλιάδες ευρώ ή που έστηναν εξωτερικές παραγωγές κι έτρωγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Εννοούμε οικογενειάρχες που έπαιρναν 1.000 και 1.200 ευρώ για να δουλεύουν πολλές φορές και πάνω από τις δυνάμεις τους.

Εν πάση περιπτώσει, αποφάσισε η κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ δεν είναι της παρούσης να ξανακάνουμε κριτική για το πώς έκλεισε και ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να ρίξουν μαύρο χωρίς σχέδιο.

Το θέμα που καίει και που θα έπρεπε να κάνει κάποιους να ντρέπονται είναι ότι εκατοντάδες μεροκαματιάρηδες εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα με άδειες τσέπες. Από τον Αύγουστο έχουν να τους δώσουν έστω κι ένα ευρώ με τη δικαιολογία, μέχρι σήμερα, ότι έπρεπε να σταματήσει η κατάληψη στην ΕΡΤ. Λες και έφταιγαν οι απολυμένοι επειδή μια ομάδα αριστεριστών ήθελε να ζήσει το δικό της Πολυτεχνείο. Εχουν περάσει τέσσερις μήνες για να δουν το χρώμα του χρήματος. Δεν ζήτησαν κάτι παράλογο, δεν απαίτησαν κάτι παραπάνω από αυτά που δικαιούνται. Τους απέλυσαν και ζητάνε τις αποζημιώσεις τους. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, έχουν οικογένειες και δεν έχουν ούτε λεφτά για ένα εισιτήριο. Έρχονται Χριστούγεννα και δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη.

Αισθάνεται καλά ο κ. Καψής και ο κ. Μάναλης οι οποίοι φυσικά πληρώνονται μια χαρά βρέξει χιονίσει; Δεν έχουν έστω και λίγη τσίπα να σκεφτούν ότι υπάρχουν εκατοντάδες απολυμένοι από την ΕΡΤ που περνούν τραγικές στιγμές;

Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι κάνουν τηλέφωνα στο γραφείο του κ. Μάναλη και μόνο που δεν τους βρίζουν οι συνεργάτες του. Γιατί; Επειδή ζητούν την αποζημίωσή τους.

Ακούει κανείς εκεί στην κυβέρνηση ή τους θάμπωσε το success story; Δεν κοκκινίζει έστω κι ελάχιστα ο κ. Καψής, ο κ. Μάναλης και ο ιθύνων νους που σκέφτηκε και εκτέλεσε την ΕΡΤ αδιαφορώντας για το ότι υπήρχαν και εργαζόμενοι του μεροκάματου;

Από κάτι τέτοια κρίνεται η κυβέρνηση, κύριοι, κι όχι από τα πλεονάσματα .....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ ΒΑΣ avatar
  ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ ΒΑΣ 16/12/2013 11:19:02

  Ο καλός ΠΑΣΟΚΟΣ.....ξέρει να περνάει καλά και με τη ΝΔ....Ο κ.καψής τόσους μήνες τώρα και με το ποσόν που παίρνει για μισθό δεν έκανε απολύτως τίποτε για την ελλ.τηλεόραση..Γιατί λοιπόν να μην απολυθεί όπως όλοι οι άλλοι έλληνες?...Αλλά τέτοια δικαιωσύνη ξέρει η κυβέρνηση...οι ίδιοι και οι ίδιοι....θα τρώνε και θα περνάν καλά, και ο απλώς κοσμάκης θα πληρώνει τα σπασμένα....Ζήτω το κόμμα που ψηφίσαμε......θα έφερνε την δικαιωσύνη,βάζοντας στη φυλακή όσους φταίνε......λόγια΄.....λόγια...προεκλογικά και μετα τις εκλογές οι ίδιοι ψεύτες των προηγούμενων ετών.......ΚΡΙΜΑ...

 2. X Rhodesian s.a.s avatar
  X Rhodesian s.a.s 16/12/2013 12:38:23

  Τι να πώ. Βάλαμε τον Καψή, να κάνει την δουλειά και δεν τα κατάφερε. Μεγαλοπασόκος με δεξιές τσέπες... πέφτω απ'τα σύννεφα,αποκλείεται...

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 16/12/2013 13:22:22

  Απέτυχαν και δύο.
  ¨οτι μπορούσαν να δώσουν το έδωσαν.
  ¨αμεση απόλυση και των δύο. να κερδίσουμε τουλάχιστον χρόνο
  τι περιμένουμε;

 4. Makis Stefanatos avatar
  Makis Stefanatos 16/12/2013 16:10:55

  Καλά όλοι αυτοί δεν αναφέρονται στον Πρωθυπουργό? Αν ναι τι κάνει ο κ. Σαμαράς? Αν όχι δεν κάνει για πρωθυπουργός...Απλά είναι τα πράγματα...

 5. tassos.κ avatar
  tassos.κ 16/12/2013 16:11:08

  Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απλό. Στην Εργατική Νομοθεσία μια απόλυση χωρίς την άμεση καταβολή της αποζημίωσης θεωρείται ΑΚΥΡΗ. Εδώ γιατί δεν ισχύει ο Νόμος του Κράτους;

 6. κάποιος avatar
  κάποιος 16/12/2013 17:10:19

  Μια σημείωση: Όταν μιλάμε για εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ που απολύθηκαν, δεν εννοούμε τα ακριβοπληρωμένα golden boys που έπαιρναν μισθούς 5 και 10 χιλιάδες ευρώ ή που έστηναν εξωτερικές παραγωγές κι έτρωγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Εννοούμε οικογενειάρχες που έπαιρναν 1.000 και 1.200 ευρώ για να δουλεύουν πολλές φορές και πάνω από τις δυνάμεις τους.

  Τότε γιατί απολύθηκαν; Δεν λέγαμε τότε ότι η ΕΡΤ είναι μια φωλιά από λαμόγια;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.