#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2014 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση ;Εάν απαντηθεί το ερώτημα του πως θα βγούμε από την κρίση, τότε και μόνο θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

Έχουμε μια κοινωνία που μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, το 25% του πληθυσμού έχει βιοποριστικό πρόβλημα και άλλο ένα αντίστοιχο ποσοστό έχει χάσει το μισό του εισοδήματος του και δεν έχει κατανοήσει κανείς πως θα βγούμε από αυτή την κατάσταση.

Ακόμα και οι καλοπροαίρετοι με τον Πρωθυπουργό δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο ανατροπής της οικονομικής καθόδου. Πολλοί πιστεύουν ότι το ψάρι ΔΕΝ βρομάει πια από το κεφάλι αλλά εξακολουθεί να βρομάει από την ουρά ως το κεφάλι.

Πρέπει πριν τις όποιες εκλογές οπότε και αν γίνουν να κατατεθεί ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με διαχειριστές νέα πρόσωπα και θεσμούς.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η υπομονή έχει και τα όρια της και ότι η πείνα είναι κακός σύμβουλος.

Δεν αρκεί η κάθαρση και η επιβολή του νομού σε μια κοινωνία που δεν έχει πλέον την ελπίδα για δημιουργία. Κανείς δεν είναι αισιόδοξος, η κατάθλιψη κυριαρχεί.

Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας θα απορροφούσε ανέργους και θα μείωνε τις εισαγωγές, οι επενδύσεις σε λιμάνια και μεταφορές θα κατάστησε  την Ελλάδα κόμβο για τις χώρες της Άπω Ανατολής, η βιοτεχνία και η οικιακή οικονομία εάν συνδυαστούν με παραδοσιακά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τότε ανοίγουμε νέες αγορές στην Ευρώπη.

Το Ιταλικό μοντέλο είναι νομίζω αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε, έχουμε τον Τραχανά, τυριά καλύτερα από την παρμεζάνα και την μοτσαρέλα, ζυμαρικά ελληνικά. Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου, κρασιά κλπ. Δεν έχουμε συσκευαστήρια, βιοτεχνίες επεξεργασίας, εθνική στρατηγική και marketing.

Ο τουρισμός έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, όπως η κρουαζιέρα, ο θρησκευτικός τουρισμός, και η αξιοποίηση ιαματικών πηγών και ο ιατρικός τουρισμός.

Εάν επισκεφθεί κανείς τον χώρο των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας θα ντραπεί που είναι Έλληνας.

Και τέλος η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα πιστεύω ότι θα έκανε την χώρα πλουσιότερη, καθαρότερη και αποτελεσματικότερη.

Το σχέδιο για την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να κατατεθεί άμεσα και να επικοινωνηθεί με τον καλύτερο τρόπο, ΟΧΙ ΤΟΝ ακριβότερο αλλά τον αποτελεσματικότερο !

Και τέλος όλη αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να καλυφθεί από τα ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο life style, ΝΕΑ ΠΡΩΤΥΠΑ συμπεριφοράς, όπου η καινοτομία και η παραγωγικότητα σε κάνει μάγκα, η έρευνα και η εργατικότητα σε καταξιώνει κοινωνικά και τελικά ο Σούπερ Έλληνας είναι αυτός που εξάγει τραχανά στην Ιταλία και όχι αυτός που έχει πελάτη το δημόσιο, είχε πρότυπο τον Πέτρο Κωστόπουλο και ψώνιζε στον Λάκη Γαβαλά.

Δεν πρέπει να μας ξεπεράσει η κοινωνία πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις και πρέπει γρήγορα να κάνουμε την υπέρβαση μας !

Jim Beam

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 21/01/2014 12:43:52

  "...τέλος η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα πιστεύω ότι θα έκανε την χώρα πλουσιότερη..."

  Τι λές ρε Jim , με τον πόνο μας παίζεις? Εδώ αφήνουν τη χώρα να πάει στη Δραχμή και στην εξαθλίωση για να μην απολυθεί ΕΝΑΣ Δημόσιος Υπάλληλος!

 2. George Ν avatar
  George Ν 21/01/2014 12:58:52

  Όντως είναι αυτό που λείπει αλλά χρειάζονται κίνητρα (φορολογικά, επενδυτικά), απλοποίηση (κράτος-γραφειοκρατίαα), δικαιοσύνη (χρόνος απονομής της), ρευστότητα (δεν πρέπει να την σκουπίζει όλη το κράτος). Η στόχευση θα μπορούσε να είναι πολύ πιο φιλόδοξη κοιτώντας προς την καινοτομία και την αξιοποίηση γνωστικών δεξιοτήτων της νέας γενιάς που είναι και η καλύτερα καταρτισμένη γενιά στην Ελληνική ιστορία αλλά ταυτόχρονα και η πιο άνεργη. Το παράδειγμα του Ισραήλ είναι κυριολεκτικά δίπλα μας. Το ίδιο το κράτος θα μπορούσε να γίνει καταλύτης ανάπτυξης καινοτόμων εταιριών επιλέγοντας πχ να στηριχθεί μόνο σε open source εφαρμογές οπότε αναγκαστικά θα φτιαχνόταν ένα οικοσύστημα εταιριών πληροφορικής ειδικευμένο σε open source πλατφόρμες με συγκριτικά πλεονεκτήματα στη διεθνή αγορά.

 3. Mariana avatar
  Mariana 21/01/2014 13:05:21

  Από ότι γράφετε, θέλετε "να κατατεθεί ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Χωρίς αποκλεισμούς...". Λοιπόν ΑΝ αυτό το σχέδιο που πιθανόν προκύψει μετά από σοβαρή επιστημονική μελέτη "ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ" και όχι ως προπαγάνδα, ως ΕΘΝΙΚΟ που θέλετε να είναι, προκύψει να προϋποθέτει συν τοις άλλοις και επάνοδο σε ΕΘΝΙΚΟ νόμισμα, δασμούς, έλεγχο χρηματοροών κλπ, σύγκρουση δηλαδή με τις βασικές αρχές της ΟΝΕ, τότε τι θα κάνετε στη συνέχεια? Είστε έτοιμοι ως ΝΔ, θέλετε, να ασκήσετε τέτοιου είδους ΕΘΝΙΚΗ πολιτική βάσει ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ? Ο Σύριζα είπαμε δεν είναι υπέρ του έθνους 'αρα το ξεχνάμε, δεν θα το κάνει. Εσείς? Μη ξεχνάτε πως η παράταξη της νδ έχει τη φήμη της πατριωτικής παράταξης και είναι, κατα δήλωσή της, υπέρμαχη της ύπαρξης της Ελλάδος ως κυρίαρχο εθνικό κράτος εντός της ΕΕ-ΟΝΕ πράγμα που τείνει να γίνεται αντιφατικό όσο περνάει ο καιρός. Ο όρος "εθνικό νόμισμα" αλλά και άλλοι όπως "ΕΘΝΙΚΗ παιδεία", "ΕΘΝΙΚΟ σύστημα υγείας", "ΕΘΝΙΚΗ άμυνα" κλπ εμπριέχουν τον όρο "ΕΘΝΙΚΟΣ" , όρο που ως δεξιά παράταξη εκπροσωπεί πρωτίστως η ΝΔ στην Ελλάδα. Μπορείτε να τον εκπροσωπήσετε επάξια, ή θα το κάναν καλύτερα οι ... άθεοι διεθνιστές του Σύριζα οι οποίοι αν και δεν επιθυμούν τα "εθνικά", δεν αποκλείουν το εθνικό νόμισμα παρά τη διεθνιστική τους ιδεολογία.

  • Aris . avatar
   Aris . @ Mariana 21/01/2014 15:39:27

   Πολύ αγαπητή Mariana χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
   Οπως πάντα η άποψή σου είναι καταπέλτης...Πάντως ο Τσίπρας είναι κατηγορηματικός, οτι εμείς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να φύγουμε με τη θέλησή μας απο το Ευρώ. Αν μας διώξει κηρύσσοντάς μας ανοικτά οικονομικό πόλεμο η "εταίρος" Γερμανία, θα πρέπει να μας αποζημιώσει για να αποδεχτούμε το διαζύγιο, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται απο την Κοινοτική νομοθεσία και το κόστος του υπολογίζεται σε πάνω απο 200 δις. Ε, μ' αυτά και με το κατοχικό δάνειο που σε αυτή την περίπτωση καθίσταται άμμεσα απαιτητό και ληξιπρόθεσμο, η επιστροφή στη δραχμή μάλλον θα ισοδυναμεί με Εθνική ανάταση καλύτερη κι απο της Ισλανδίας που απεχώρησε αυτοβούλως και απο την ΕΕ...

   • George Ν avatar
    George Ν @ Aris . 21/01/2014 17:12:10

    Το μικρότερο λάθος στα πιό πάνω είναι ότι η Ισλανδία άνηκε στην ΕΕ :-)

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ George Ν 21/01/2014 18:17:07

     Και που διαλύει τα πάντα στην επιχειρηματολογία όσων προτρέπουν να τους μιμηθούμε. Για αυτό και κανείς δεν αναφέρεται στην διαφορά αυτή.

 4. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 21/01/2014 13:06:55

  καλά τα λες jim αλλά η κοινή λογική πήγε βόλτα,, όσο για το θέμα προβολής νέων προτύπων πολύ σωστό και ενδιαφέρον αλλά από ποιούς;

 5. kotstak avatar
  kotstak 21/01/2014 13:20:09

  Σχέδιο εξόδου από την κρίση υπάρχει και είναι εξαιρετικό.
  Οι πολιτικοί όμως δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν.
  Πληρώνονται από τους πολίτες, αυτοί και τα κόμματά τους, για να φτιάχνουν τέτοια σχέδια.
  Εάν υλοποιήσουν σχέδια πολιτών, πως θα δικαιολογήσουν το μισθό τους;

 6. Nik avatar
  Nik 21/01/2014 13:25:29

  "ελπίδα για δημιουργία" αυτό, πότε θα το δούμε;

 7. Mike avatar
  Mike 21/01/2014 13:34:48

  Δεν μπορω να συμφωνησω πιο πολυ...το θεμα ειναι οτι και οι πολιτικοι αλλα κ ο κοσμος δεν ειναι ετοιμοι,με αποτελεσμα να πρεπει να επελθει πρωτα η απολυτη καταστροφη για να γινουν αυτα που λετε...εγω σε αυτο το συμπερασμα καταληγω ολο κ πιο πολυ δυστυχως,τι λετε;

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/01/2014 13:42:29

  ΝΕΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ; τί εννοείς; ξέρουμε ποιά είναι τα πρώτυπα στο ανθρώπινο είδος αλλά , ποιός θα τα προβάλλει; οι εφυείς Ελληνες δεν ασχολούνται ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ της πολιτικής και του life style.

 9. blue nile avatar
  blue nile 21/01/2014 14:13:13

  Αγαπητέ Νίκο με αυτή σου την έκφρασητου εσωτερικού καννιβαλισμού έχεις βάλει τρίποντο από τα έντεκα μέτρα.

 10. blue nile avatar
  blue nile 21/01/2014 14:30:02

  Αγαπητέ Jim Beam

  Ας είμαστε ρεαλιστές.
  Μια ελλειματική χώρα όπως εμείς όταν έρθει μια Κρίση όπως αυτή του 2008 δεν μπορεί να επανακάμψει από μόνη της.
  Γιατί έχει χαθεί το χρηστικότατο εργαλείο της υποτίμησης διά του οποίου μπορεί να μοχλεύσει την οικονομία της και να βρει τους κατάλληλους πόρους για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική (δημόσιες επενδύσεις, μείωση φορολογίας) ώστε να αντιπαλαίψει την ανεργία και κατά συνέπεια τη Κρίση.
  Εξαρτάται αποκλειστικά από τους εταίρους της.
  Που στη δική μας περίπτωση αντί να βοηθήσουν μας χαντακώνουν όλο και περισσότερο με την συνεχιζόμενη λιτότητα.
  Ένα ευρωομόλογο με την εγγύηση της ΕΚΤ που θα κοινοποιούσε το ευρωπαικό χρέος (και όχι το τοξικό ομόλογο του EFSF) θα αποτελούσε ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της Κρίσης.
  Ή ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αναδιανομής πλεονασμάτων από τις πλεονασματικές στις ελλειμματικές χώρες, με τη μορφή παραγωγικών επενδύσεων.
  Όμως λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων της Γερμανικής πλευράς η ευρωζώνη έμεινε δομικά κολοβή προσπαθώντας να καταφέρει το αδύνατο: να μπορέσει να κρατήσει τη νομισματική ένωση του ευρώ χωρίς αντίστοιχη δημοσιονομική ένωση.
  Αυτή τη βλακεία πληρώνουμε τώρα και το ευρώ αποδομείται.
  Ενώ παράλληλα εμείς υποφέρουμε.
  Χωρίς να υπάρχει καμιά ελπίδα .ωστε να βγούμε μόνοι μας από την Κρίση.

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ blue nile 21/01/2014 15:17:35

   Το εθνικό σχέδιο πρέπει να λάβει υπόψη του το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον αλλά πρέπει να υπάρχει και να είναι αποδεκτό από την κοινωνία .
   Όλοι κατάλαβαν ότι το πάρτυ τελείωσε και πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά για να βγούμε από την κρίση αλλά δεν υπάρχει κατεύθυνση .
   Να δουλέψουμε αλλά να κάνουμε τι ;;;; Η υπομονή τελείωσε

   ΥΓ
   Δεν αισθάνομαι Νεοδημακρατης

   • blue nile avatar
    blue nile @ Jim Bim 21/01/2014 20:23:56

    Jim Bim επιμένω...
    Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βγούμε από την Κρίση.
    Που θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη;
    Είναι σα να ζητάμε τη πολιτεία της Αλαμπάμα με δικούς της πόρους να ξεπεράσει την Κρίση του 1929...
    Εθνικό σχέδιο για να αξιοποιηθούν το καλύτερο και το γρηγορότερο δυνατό τα οφέλη από μια τυχόν αλλαγή της πολιτικής στην ευρωζώνη ναι πρέπει να υπάρξει.
    Με το μνημόνιο καταστρέψαμε σχεδόν ανεπιστρεπτί την οικονομία μας.
    Η ανεργία για να φτάσει στα επίπεδα του 2009 θέλει πάνω από πενήντα χρόνια.
    Kαι η Κρίση σημαίνει πάνω από όλα ανεργία+αδιάθετες αποταμιεύσεις που δεν επενδύονται για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
    Εδώ σε πολύ μικρότερες κρίσεις πρόσφατα μόλις επέστρεψε η ανάπτυξη η ανεργία δεν μειώθηκε.
    Η λεγόμενη jobless growth.
    Να το πούμε αλλιώς.
    Ότι και να γίνει στον τουρισμό ή σε άλλους οικονομικούς τομείς ευνοικούς για μας για να φτάσουμε το ΑΕΠ στα επίπεδα του 2008 θα πρέπει να παρουσιάσουμε τέτοια ανάπτυξη για πάνω από δέκα χρόνια που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ στην Ευρώπη.
    Μέσα σε άγονες διεθνείς συνθήκες έτσι όπως διαμορφώθηκαν από το 2008 και μετά.
    Επιπλέον η σκάρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εγγυάται τη μη χρηματοδότηση της οικονομίας από τις τράπεζες που είναι τόσο λαβωμένες που κοιτάνε να μείνουν στη ζωή έστω και λειτουργώντας μόνο ως χρηματικιβώτια.
    Το χειρότερο από όλα, ακόμα επιζητούμε την σταθεροποίηση και χάνουμε κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ εθνικό εισόδημα.

 11. makis stefanatos avatar
  makis stefanatos 21/01/2014 14:30:29

  Για να υπάρξει εθνικό σχέδιο αγαπητέ, πρέπει να προηγηθεί, αν όχι να ολοκληρωθεί, η διαδικασία της Νέμεσις...Όσο δεν υπάρχει απονομή της Δικαιοσύνης, αναμείνατε στο ακουστικό σας....

 12. LPD88 avatar
  LPD88 21/01/2014 14:54:57

  Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι υπάρχει σχέδιο παραμονής στην κρίση και όχι έξοδος,οι οικονομολογοι εργάζονται σκληρά γι'αυτό....!!!!

 13. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 21/01/2014 14:57:13

  Λόγια του αέρα. Αν δεν απολυθούν τριακόσιες χιλλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και αν δεν γίνουν σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις παντού, έκτασης τέτοιας που μπροστά τους η Θάτσερ να μοιάζει σοσιαλίστρια δεν πάει μπροστά ο τόπος. Τα πάντα πρέπει να περιέλθουν στον ιδιωτικό τομέα που είναι ο μόνος που παράγει πλούτο, ιδίως σε χώρες όπως η Ελλάδα. Δεν συζητάω καν για παιδεία, υγεία κ.λπ. Μια χαρά ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία υπάρχουν και αν γίνουν όλα ιδιωτικά και γλυτώσουμε τους μισθούς των υπαλλήλων θα υπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία για όλα τα βαλάντια (η αγορά δεν αφήνει ποτέ ανάγκη ή δημογραφικό τμήμα ακάλυπτο). Μπορεί στην τελική να δίνει και η Εκκλησία ή κάποια ιδρύματα καμμία υποτροφία όπως γίνεται στην Αμερική όπου είναι απολύτως εφικτό (σχεδόν συνηθισμένο φαινόμενο που δεν προκαλεί καμμία εντύπωση) να φοιτούν πάμφτωχα παιδιά στα πιο ελιτίστικα και ακριβά ιδιωτικά πανεπιστήμια (Στάνφορντ, Χάρβαρντ κ.λπ.) Ακόμα και δημοτική αστυνόμευση να δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Ο στρατός σιγά-σιγά να γίνει πλήρως επαγγελματικός η δε Δικαιοσύνη να ξαναγραφούν τα πάντα από την αρχή στο 1/1000 του σημερινού μεγέθους, με ριζική απλούστευση νομοθεσίας, κατάργηση άχρηστων νομοθετημάτων, διατάξεων, ρυθμίσεων, και να προωθηθούν ιδιωτικά δικαστήρια / διαιτησία για αστικές υποθέσεις στον μέγιστο βαθμό. Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας θα μπορεί να πέσει στο 1% και η χώρα θα γίνει Ελβετία μέσα σε μία γενιά. Φυσικά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει καθώς το Σύνταγμά μας δεσμεύει τις μελλοντικές γενιές σε ένα μοντέλο υπερτροφικού, παρασιτικού κράτους. Η χώρα έχει πορεία στην καταστροφή και τα πράγματα θα αρχίσουν να διορθώνονται όταν θα τελειώσουν τα γιαούρτια και τα γάλατα στα σούπερ μάρκετ. Τότε θα καταλάβει ο νεοέλληνας τι εστί σοσιαλισμός και κράτος-πατερούλης και θα βάλει μυαλό.

  • George Ν avatar
   George Ν @ Μανώλης Πετράκης 21/01/2014 15:30:36

   Αν φιλελευθεροποιηθεί η χώρα δεν χρειάζεται μια γενιά αλλά λίγα χρόνια. Εδώ ο συνδυασμός χαζομάρας, σοβιέτ, κλεπτοκρατίας κρατάει 40 χρόνια και ακόμα να καταστραφεί τελείως η χώρα. Μόνο και μόνο δείγματα μιας σοβαρής πρόθεσης θα άλλαζαν το κλίμα μέσα σε λίγους μήνες.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Μανώλης Πετράκης 21/01/2014 18:42:07

   Γιαουρτι και γαλα εστω και λιγοτερο μπορεις να βρεις κι απ τις...κατσικες στο χωριο. Τη βουληση των αλλων πως κανονιζεις οταν θα στελνουν καραβιες με ημισεληνο στις ακτες σου. Νομιζεις οτι καθε χωρα μπορει να εφαρμοσει τα σχεδια της χωρις εξωτερικους επηρεασμους και μαλιστα για χρονια; Μπας και γιναμε ΗΠΑ και δεν το καταλαβα; ακομα και εκει πολιτικη εφαρμοζουν, δεν τα κανουν ολα χοντροκομμενα. Πολιτικους λοιπον χρειαζομαστε πρωτα απ ολα να μπορουν να ξεμπερδευουν κουβαρια γιατι τα δικα μας κουβαρια δεν ειναι μονο οικονομικα. Ειναι αλλης φυσεως και πολυ μπλεγμενα. Το οικονομικο ειναι απλα συμπτωμα....

 14. makis avatar
  makis 21/01/2014 15:51:14

  ΚΆΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
  Σταθάκης: Μόνο το 5% του δημόσιου χρέους είναι επαχθές http://shar.es/U6AKt

 15. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 21/01/2014 15:54:53

  Και γιατί να απολυθούν μόνο 300 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, να απολυθούν όλοι, αφού θέλεις ιδιωτική αστυνομία, ιδιωτικά δικαστήρια, ιδιωτικό στρατό κλπ., οι υπόλοιποι που θα μείνουν τι θα κάνουν θα βαράνε μύγες?
  Θέλω να σε ρωτήσω κάτι όμως, αν βρισκόσουν στην θέση που βρέθηκε πρόσφατα ο επιχειρηματίας που απήχθη, με το χέρι στην καρδιά, θα ήθελες να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή σου από ιδιωτική αστυνομία & ιδιωτικό δικαστήριο?

  • leak avatar
   leak @ Μωρίας εγκώμιον 22/01/2014 00:29:03

   Δηλαδή στην περίπτωση του, τι έκανε η δημόσια αστυνομία?
   Μόνος του καθάρισε ο άνθρωπος..

 16. blue nile avatar
  blue nile 21/01/2014 16:00:24

  Tι να πει κανείς.
  Είναι πολύ πιθανό να εξελιχτούν τα πράγματα όπως τα γράφεις...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ blue nile 21/01/2014 18:28:19

   Λετε μετα απο τοσα που περασαμε σαν εθνος ο Ελληνας να μην εχει ακομα ξυπνησει;
   Θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας κι ακομα χειροτερα ....

 17. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 21/01/2014 16:01:52

  Απορίας άξιο είναι πως πιστεύει ο συγγραφέας του άρθρου ότι τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ που στήθηκαν στην πλάτη του δημοσίου και μέχρι σήμερα επιβιώνουν με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη (για τις δωρεάν άδειες θα πληρώσουν κάτι ή πάει και αυτό υπέρ πίστεως ?) θα προτάξουν ένα νέο Life style ή και νέα πρότυπα συμπεριφοράς όπως λέτε, αυτοί που είναι προσκολλημένοι στο πολιτικό κατεστημένο σαν βδέλλες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιβίωσή τους με κάθε μέσο.

 18. tasos1 avatar
  tasos1 21/01/2014 17:47:15

  Πού πάμε και ... ΟΥΔΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΔΙ ΟΥΔΕΝ!
  "Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας και οι εννιά υπάλληλοι της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας οι οποίοι κατηγορούνταν για τα αδικήματα της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.
  Μεταξύ αυτών και ο πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας.
  Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτης και μετά από δύο διακοπές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
  Κατέθεσαν συνολικά δεκατέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.
  Για την υπόθεση, το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελία, σχετικά με τιμολόγια που αφορούσαν σε φυλλάδια και διαφημιστικές πινακίδες ύψους 70χιλ και 14χιλ ευρώ αντίστοιχα, υλικά τα οποία σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει η νυν προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων δεν φαίνονταν πως είχαν παραληφθεί.
  Μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε τρεις μέρες οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα για τα περισσότερα από τα αδικήματα που τους βάρυναν, ενώ ο πρώην προϊστάμενος κατά πλειοψηφία για ορισμένα από αυτά.
  Την δίκη παρακολούθησαν συγγενείς και συνάδελφοι των κατηγορουμένων οι οποίοι μετά την ανάγνωση της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα..."
  Το ΣΔΟΕ δεν λέει ψέματα!
  Τα λεφτά έκαναν φτερά...
  Οι δικαστές αθωώνουν...
  Ο λαός χειροκροτεί!

  Το καταλάβατε το θέμα! Ασφαλώς, υποθέτω! Ουδείς ευθύνεται δι' ουδέν!

  Επωδός:
  ... Και στα πέντε βιλαέτια, φάτε πιέτε μωρ αδέρφια!

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ tasos1 21/01/2014 17:56:17

   "Τα γυρίζω ανάποδα για να σταθούν όρθια" έλεγε ο μπαρμπα-Γιάννης.

 19. Naruto avatar
  Naruto 21/01/2014 23:30:25

  Οι απόψεις σου Jim beam είναι σωστές και τις έχουμε διαβάσει και γράψει σε αυτόν τον χώρο επανηλημενα αλλά πιστεύεις ότι οι κύριοι της κυβέρνησης έχουν τις ίδιες η έστω κάπως παρόμοιες απόψεις;
  Σήμερα διάβασα στις εφημερίδες ότι ετοιμάζονται να προσλάβουν 13500 δημόσιους υπαλλήλους οπότε για ποια ιδιωτικοποίηση μιλάμε .
  Φοβάμαι ότι ο στοχος τους είναι ότι φάμε και ότι αρπαξουμε πριν από τον όλεθρο.

 20. δημης avatar
  δημης 22/01/2014 00:20:25

  "Υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση ;".....
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ.

 21. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 22/01/2014 00:31:16

  "Πρέπει πριν τις όποιες εκλογές οπότε και αν γίνουν να κατατεθεί ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ"

  Εδώ ούτε ένα εθνικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορούν να καταθέσουν τα κόμματα του... συνταγματικού τόξου.

  Για να εκπονηθεί ένα πραγματικά εθνικό, δηλαδή ευρέως αποδεκτό, σχέδιο εξόδου από την κρίση θα πρέπει να πληρείται η μία εκ των δύο αναγκαίων συνθηκών:

  να αλλάξει ο εκλογικός νόμος προς το αναλογικότερο,

  ή

  να καταργηθούν οι εκλογές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.