#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2012 18:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει κράτος χωρίς στρατό, αστυνομία και δικαστές;Του Γιώργου Χαρβαλιά*

Αυτή τη φορά δεν κάθισα να διαβάσω μία προς μία τις 500 σελίδες του νέου μνημονίου και των αιτιολογικών εκθέσεων που το «διάνθισαν». Έτσι κι αλλιώς, στο βαθμό που μου πέφτει λόγος, ως απλός πολίτης, θα το απέρριπτα, χωρίς συζήτηση, επί της αρχής. Γιατί εκτός από τις αυθαίρετες λογιστικές παραδοχές στις οποίες βασίζεται, αδυνατώ να αντιληφθώ την ίδια τη στρατηγική που εξυπηρετεί.

Θεωρώ αδιανόητο, στο όνομα της εξασφάλισης μιας δανειακής δόσης, να ψηφίζονται μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» που συνθλίβουν την κοινωνία, ταπεινώνουν τους συνταξιούχους και διαλύουν τις ίδιες τις κρατικές δομές. Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ομολογεί πώς αυτό το «πακέτο σωτηρίας» θα ΑΝΕΒΑΣΕΙ σημαντικά το σημερινό, μη εξυπηρετούμενο, δημόσιο χρέος την ερχόμενη τριετία(σ.σ. οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε…τέταρτο μνημόνιο και νέα επαχθή μέτρα)

Ασφαλώς πρόκειται για μία ομολογία που δεν υπακούει σε κανόνες λογικής. Επομένως για να ψηφίσει κάποιος αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα και μάλιστα…κατεπειγόντως, είτε δεν καταλαβαίνει γρι από οικονομικά, είτε προσδοκά προσωπικό όφελος(π.χ. ότι θα «αξιοποιηθεί» στον ανασχηματισμό), είτε τέλος πιστεύει, ότι απ’ το πολύ αυτομαστίγωμα, κάποια στιγμή θα μας λυπηθούν οι Γερμανοί…

Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω και ελπίζω κάτι περισσότερο να γνωρίζει ο πρωθυπουργός, εφαρμόζοντας το αξίωμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Προσωπικά πάντως, δυσκολεύομαι να διακρίνω…διά γυμνού οφθαλμού την «εθνική συνεισφορά» του πολυνομοσχεδίου.

Αντιθέτως θα έλεγα, ότι ακόμη και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη να διασφαλίζει βραχυπρόθεσμα, απειλεί εξ’ ίσου άμεσα την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους.

Δεν θα σταθώ στις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές, «πολλές από τις οποίες έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας, χωρίς να τις επιβάλλουν οι ξένοι»… Προσωπικά, μια χαρά βολεύομαι σήμερα με τα ταξί «των Λυμπερόπουλων», βενζινάδικο βρίσκω όπου θέλω και δεν έχω λόγο να ψάχνω αντλίες στο σούπερ-μάρκετ, προτιμώ τα περίπτερα στη παραδοσιακή τους μορφή, δεν σκοτίζομαι για το ωράριο στα φαρμακεία και δεν σκοπεύω να νοικιάσω…λιμουζίνα με Ινδό σοφέρ στο άμεσο μέλλον.

Αν βεβαίως οι «διαρθρωτικές αλλαγές» ρίξουν τις τιμές στις υπηρεσίες που ενδεικτικά ανέφερα πιο πάνω, πρώτος θα σπεύσω να επικροτήσω.  Αλλά πολύ αμφιβάλλω.

Γι' αυτό που δεν αμφιβάλλω καθόλου είναι η…βουλγαροποίηση πολλών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, ορισμένες από τις οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία μιας κρατικής μηχανής.

Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει υπαρκτές εξωτερικές απειλές, είναι τουλάχιστον σχιζοφρενικό να ψαλιδίζεις τις ήδη χαμηλές αποδοχές αυτών που θα κληθούν να την υπερασπίσουν. Ο επαγγελματίας στρατιώτης, εκτός από υψηλό ηθικό πρέπει να έχει και μία αξιοπρέπεια στην κοινωνική του ζωή. Αν ο ανθυπολοχαγός δυσκολεύεται να αγοράσει τον καφέ του, θα έχει σοβαρότερα προβλήματα να σκεφτεί από το…κάλεσμα του καθήκοντος. Απέναντι μάλιστα σε μια πατρίδα που είναι φανερό ότι τον περιφρονεί.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους αστυνομικούς μας. Με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο, την λαθρομετανάστευση σε πρωτόγνωρα επίπεδα, αλλά και τα φαινόμενα κοινωνικής βίας στην ατζέντα της καθημερινότητας, πρέπει να είσαι επαγγελματίας…προβοκάτορας για να κόβεις τα λεφτά των ανθρώπων που προασπίζουν την δημόσια ασφάλεια. Με τι κουράγιο θα βγουν στο δρόμο για να προστατέψουν την ζωή του πολίτη;

Ακόμη όμως και οι καλοβολεμένοι μισθολογικά δικαστικοί, ή οι… κακομαθημένοι «part timers» λειτουργοί των σχολείων και των πανεπιστημίων. Γιατί πρέπει να τιμωρούνται με τέτοιες βίαιες μειώσεις των εισοδημάτων τους; Για να γίνει η παιδεία πιο…ανταγωνιστική ή μήπως για να περιοριστούν τα φαινόμενα κακοδικίας;

Φοβάμαι ότι οι εγκέφαλοι της Τρόικας έχουν ανακαλύψει ένα νέο κρατικό μοντέλο αποικιακού τύπου, όπου βασικοί πυλώνες της δημόσιας διοίκησης μπορούν να υπολειτουργούν. Εκτός κι αν στο πλαίσιο ανάκτησης της…ανταγωνιστικότητας επιδιώκουν τη στελέχωση του στρατού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης με αλλοδαπούς μισθοφόρους των 400 ευρώ…

Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής*

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΙΡΗ avatar
  ΜΑΙΡΗ 10/11/2012 18:54:10

  NAI TO ELLHNIKO

 2. Mak avatar
  Mak 10/11/2012 19:21:24

  Έχει απόλυτο δίκιο για τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που μας επιβάλουν, αλλά ακόμα δεν έχω ακούσει πως θα πληρωθούν οι μισθοί όλων αυτών χωρίς δανεισμό της χώρας.

  Ακόμα και να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα δάνεια εντελώς, δεν είναι σίγουρο ότι το κράτος θα μπορεί να συντηρηθεί με τα έσοδα του.

  Πάλι θα πρέπει να γίνουν μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων. Μάλιστα πιο μεγάλες και άμεσες! Για να μην αναφέρουμε την υποτίμηση του νέου νομίσματος και τον πληθωρισμό που θα εμφανιστεί.

  Δε νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά σαν χώρα έχουμε μεγάλα περιθώρια ελιγμών. Αφού φτάσαμε στο σημείο να είμαστε επί τοις ουσίας πτωχευμένοι και εκτός αγορών, οι επιλογές μας είναι ελάχιστες και όλες από δυσάρεστες μέχρι τραγικές.

  Όταν μπορούσαμε και έπρεπε να διαπραγματευτούμε, εμείς είχαμε το δίδυμο ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου να κάνουν το ένα έγκλημα μετά το άλλο!

  Δεν είναι εύκολο να πας κόντρα σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Τέτοιου είδους κινήσεις έχουν συνέπειες. Δεν συνορεύουμε με μπακαλιάρους και ρέγγες, σαν την Ισλανδία.

  Είδαμε τι έγινε όταν δύο φορές (με δημοψήφισμα ΓΑΠ και τσαμπουκά Βενιζέλου σε Τρόϊκα) πήγαμε να το παίξουμε έξυπνοι. Δεν μπορούμε μόνο εμείς να εκβιάσουμε με τις οικονομικές συνέπειες ενός Grexit, όπως πιστεύει ο Τσίπρας. Είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους!

 3. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 10/11/2012 19:25:01

  Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι σωστα τα λετε και μαλιστα, παρα πολυ σωστα. Το ερωτημα λοιπον που τιθεται ειναι : γιατι η Ν.Δ και ο κ. Σαμαρας προσωπικα υποστηριξαν αυτα τα μετρα ;

 4. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 10/11/2012 19:38:37

  ''Αστυνομία, στρατός, και δικαστές ??''
  Αχρέιαστοι να 'ναι.
  Το σημερινό κράτος λύνει τα προβλήματα της εγκληματικότητας, τάξης και 'δικαιοσύνης' με πρωτότυπους τρόπους:

  Με τον νόμο Καστανίδη του 2009, κανένας ΔΕΝ προφυλακίζεται ακόμα και για αδικήματα που οι ποινές τους θα ήταν εως 10 χρόνια - άρα μέχρι να γίνουν οι δίκες σε κανά δυό χρόνια και βάλε, όλοι οι ληστές, έμποροι ναρκωτικών, νταβατζήδες αλωνίζουν!
  Αλλά και με τις επιταγές της Τρόικας, θα μπορούν να εξαγοράσουν τις ποινές τους , μέχρι 5 χρόνια - αρκεί να αδειάσουν οι φυλακές ! Και παλι έξω ελεύθεροι ένας στρατος από εγκληματίες!
  Α, και οι ήδη καταδικασθέντες, μπορούν να εκτίουν μόνο το 1/3 της ποινής , άμα δέιξουν "καλή συμπεριφορά"?

  Δικαστές? ?
  Τι τους θέλει τους δικαστές, αφού μάλιστα οι δικαστές είναι η ΤΡΙΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ κατά το Σύνταγμα, και έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, να υποστηρίξει τον πολίτη έναντι των άλλων δύο εξουσιών - Εκτελεστικής ( κυβέρνηση) και Νομοθετικής ( Βουλή) ?
  Αλλωστε, θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από μιά Βουλή που ΑΓΝΟΕΙ πλήρως την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των νομοσχεδίων που ψηφίζει- όπως το τελευταίο με τις περικοπές μισθών-συντάξεων, που κρίθηκε αντισυνταγματικό ΚΑΙ από το Ελεγκτικό Συνέδριο ΚΑΙ από τον Αρειο Πάγο, αφορά δε ΟΛΕΣ τις περικοπές ?

  Στρατός??
  Τι να τον κάνεις το στρατό για να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία, όταν οι κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα, την παραδώσανε αυτοβούλως με τις υπογραφές τους στα Μνημόνια?

  Το μόνο Σώμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση είναι αυτό που ελέγχει τις διαδηλώσεις του λαού.

  Και σε αυτό, τα καταφέρνει θαυμάσια μέχρι στιγμής με τους 50 μπαχαλάκηδες, ακριβέστατους πάντα και συνεπέστατους στα καθηκοντά τους. Και με μερικές εκατοντάδες ΜΑΤ ως κομπάρσους.

  Και , αν πεί κανείς ότι όλα αυτά αποτελούν σοβαρή ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, ξέρουμε τι απάντηση θα πάρει :

  ''Πρέπει να πάρουμε τη δόση" !

  Οπως ακριβώς θα δικαιολογείτο και ο κάθε ναρκομανής για τα εγκλήματα του, χωρίς να σκεφτεί καμμιά εναλλακτική λύση για το πρόβλημα .

  Αν όμως η κυβέρνηση είναι ένα μάτσο ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ, εμείς , οι υπόλοιποι ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν δεχόμαστε να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι , που μόνο κακό τελος μπορεί να έχει!

 5. nikos17 avatar
  nikos17 10/11/2012 19:49:28

  once a soldier, always a soldier
  οι στρατιωτικοί θα είναι στη θέση τους όταν κληθούν στον πόλεμο καθώς και σε οποιαδήποτε κρίση. Όπως τις θέσεις τους θα αναλάβουν κι οι απόστρατοι που θα κληθούν. Όπως την θέση τους θα αναλάβουν όλοι οι έφεδροι Έλληνες στρατιωτες κι αξιωματικοί. Η οικονομική κατάσταση είναι μια άδικη κατάσταση, αλλά εν τέλει κάποιοι πρεπει να Κρατήσουν αν απαιτηθεί. Επειδή: Μια φορά στρατιώτης για πάντα στρατιώτης, έτσι πρέπει να αισθανονται οι Ελληνες που υπηρέτησαν και νοιάζονται πραγματικά για την πατρίδα μας.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/11/2012 19:53:07

  Πριν αναρωτηθούμε άν υπάρχει κράτος χωρίς στρατό, αστυνομία και δικαστές, υπάρχει ένα προηγούμενο πιό ριζικό ερώτημα:
  Σε συνθήκες δημοκρατικής Πολιτείας, υπάρχει κράτος χωρίς στοιχειωδώς αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό ικανό να ασκήσει νομοθετική και εκτελεστική εξουσία; Υπάρχει κράτος χωρίς ένα σύνολο σχετικά αξιόπιστων πολιτικών ιδεών, ικανών να συγκροτήσουν ένα, δύο, τρία πολιτικά κόμματα ικανά να ασκήσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση;
  Είναι αξιόπιστο ως δημοκρατική Πολιτεία, όταν το ένα κόμμα εξουσίας του (επί 35 χρόνια) έχει διαλυθεί εντελώς, το άλλο δεν μπορεί να κάνει μαι στοιχειώδη πολιτική πρόβλεψη (βλέπε εμμονή σε εκλογές και διεκδίκηση αυτοδυναμίας...) και ο νέος διεκδικητής πολιτεύεται ως "παιδική χαρά" σε ώρα σχόλης;
  Υπάρχει επίσης κράτος που επί δεκαετίες δεν ξέρει τι προσωπικό δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων διαθέτει, τι και σε ποιούς συντάξεις πληρώνει, τι κρατική ιδιοκτησία έχει;
  Το "κράτος νυχτοφύλακας" (στρατός + αστυνομία + δικαστές ως βάση και τίποτε άλλο) είναι η πιό αδύνατη και εύθραυστη μορφή κράτους - βλέπε πως κατέρρευσαν τα τραπουλόχαρτα της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος έχει ως βάση σταθερά προγραμματικά κόμματα και αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό, ικανό να προβλέπει και να διαχειρίζεται. Και προπάντων πολιτικές κοινωνίες ικανές να δίνουν ισχυρή, σταθερή εντολή αντιπροσώπευσης.
  Κανένα κόμμα και κανείς ηγέτης δεν μπορεί να σταθεί πάνω σε ξιφολόγχες ή σε έδρανα δικαστηρίου. Ισχύς είναι ΜΟΝΟΝ η υποστήριξη (ή έστω η ανοχή) των πολιτών.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ο Θείος 10/11/2012 20:47:03

   Μπράβο σας Θείε. Ακριβώς έτσι είναι!

  • Samurai avatar
   Samurai @ Ο Θείος 11/11/2012 02:14:41

   Θείε.
   Συμφωνώ σε όλα.Οι βουλευτές μας θέλουν.. αλλά οι υπάλληλοι της βουλής δεν τους αφήνουν.
   Τους εκβιάζουν Θείε..πως να νομοθετήσουν κάτω από τέτοιες συνθήκες?
   Κακώς νομίζαμε ότι οι βαρωνείες ελέγχουν τους πολιτικούς μας.
   Εύχομαι η ισχύς αυτών των υπαλλήλων ( και όλων των μη παραγωγικών) να μην υποστηρίζεται από τους πολίτες.
   Έχουν σπάσει τα αυγά Θείε και βγαίνουν κροκοδειλάκια..σα μικρές σαύρες είναι ..αλλά μετά από μερικά χρόνια δε χωράνε σε δωμάτιο..
   Και δεν μπορείς να τα βγάλεις με τίποτα !!!!

 7. Α avatar
  Α 10/11/2012 20:15:57

  H αγελάδα του δημοσίου είναι ισχνή, πάντα ήταν αλλά δεν το καταλαβαίναμε γιατί ο εξωτερικός δανεισμός κάλυπτε μεταξύ άλλων και αυτά τα μισθολόγια.
  Η πραγματική εικόνα της κρίσης (κατ΄αρχήν δανεισμού, χρεόυς, οικονομίας), φάνηκε πριν από 3 χρόνια, όταν όλος ο ΙΤ κατέρρεε, η μεσαία τάξη αφανιζόταν, αλλά ο ΔΤ δεν χαμπάριαζε τίποτε, γιατί ο μισθός και η σύνταξη έτρεχε.
  Τώρα που η κρίση χτυπάει και την πόρτα του δημοσίου, τι έχουμε να πούμε; Ότι δεν θα κάνει το καθήκον του ο στρατιωτικός, ο αστυνομικός , ο δικαστής κλπ; Ότι θα λιποτακτήσει όταν η πατρίδα του τον χρειάζεται;
  Οι πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της Ελλάδας γράφτηκαν, όταν οι φτωχοί και πεινασμένοι στρατιώτες με το υψηλό φρόνημα έβαλαν τα κορμιά τους μπροστά, ενάντια σε κάθε έναν που επιβουλεύονταν την πατρίδα τους.
  Σήμερα που ο εχθρός έχει διαφορετικό προσωπείο, θα ρίξουμε κάτω την ασπίδα και θα τραπούμε εις άτακτον φυγήν;
  Αν δεν αρέσει η προστατευτική ομπρέλλα του δημοσίου, σ΄αυτούς που ¨το υπηρετούν¨, ας κάνουν ένα βήμα παραέξω στη σκληρή πραγματικότητα της στρατιάς των ανέργων, των λουκεταρισμένων επιχειρήσεων και των μεροκαματιάρηδων αυτοαπασχολούμενων χωρίς απασχόληση πλέον.
  Αυτή είναι η αγελάδα δυστυχώς και το γάλα δεν ρέει άφθονο, άρα δεν πρέπει να κόβεται μονομερώς χωρίς ίχνος ντροπής μόνο από τη μια μεριά.
  Ας φροντίσουμε αυτή η αγελάδα να γίνει παχειά, αλλά αυτό θα το κάνει πάλι η μεσαία τάξη που δεν κουράζεται να δουλεύει, μέσα στις πιο εχθρικές συνθήκες, πρόκειται για το αξιολογότερο το πιο δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας , που πρέπει να ξαναγεννηθεί.
  Μέχρι τότε όμως δεν είναι πρέπον να μην βάλουμε όλοι πλάτη.
  Το βάρος της κρίσης πρέπει να μοιραστεί σε ΟΛΟΥΣ , γιατί είναι πολύ προκλητικό για ένα άνεργο (που δεν έχει καθόλου εισόδημα), από τους 1.400.000 , να ακούει να γκρινιάζει κάποιος που είχε και εξακολουθεί να έχει εισόδημα.
  Αυτή η ΑΔΙΚΙΑ , δεν αντέχεται άλλο, οι άνεργοι είναι άνθρωποι που κάνουν υπομονή εδώ και 3 χρόνια , αλλά αυτό δεν θα συνεχίζεται εσαεί.

 8. panos avatar
  panos 10/11/2012 20:27:40

  ΜΠΡΑΒΟ φιλε η φιλη Α για το σχολιο σου γιατι αυτη ειναι η αληθεια. Εδω στο ελλαδισταν καταργουμε την μεσαια ταξη, οταν ο ΟΜΠΑΜΑ αμεσως μετα τις εκλογες δηλωσε οτι παρα την υφεση θα ελαφρυνει την φορολογηση της μεσαιας ταξης για να στηριχθει η αναπτυξη.Δυστυχως εδω κανουμε το αντιθετο για να μην θιξουμε τις συντεχνιες και τα πελατακια του συστηματος.

 9. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 10/11/2012 22:48:33

  A! Στην χώρα που οι μισοί πουλούσαν στους άλλους μισούς καφέδες και σουβλάκια ντελίβερυ η αγελάδα ψόφησε,ενάμισυ εκατομμύριο άνεργοι σε μία οικονομία παρασιτική που τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν παρήγαγε τίποτε!!! Είτε σου αρέσει,είτε όχι δεν υπάρχεις χωρίς Εθνική Ασφάλεια!!! Η κοινωνίες έχουν κλιμάκωση και ο καθένας έχει τον ρόλο του!'Αλλο ο δικαστής,άλλο ο Στρατηγός,άλλο ο αυτοαπασχολούμενος,αν δεν ξαναμπούνε τα πράγματα στην θέση τους και δεν αρχίσει να παράγει η Ελλάδα,τελειώσαμε!!!Οι πρώτοι χαμένοι είναι οι ήδη άνεργοι,που συντηρούνται από τους ακόμη αμοιβόμενους συνταξιούχους γονείς,ή ΔΥ συγγενείς τους!!!

  • Α avatar
   Α @ Κώστας Τ 11/11/2012 11:50:59

   Επειδή οι άνεργοι δεν θέλουν να τους λυπούνται, δεν θέλουν να συντηρούνται από την ελεημοσύνη των γύρω τους , επειδή δεν θέλουν να έχουν την ταμπέλα του πτωχού συγγενή, πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ και ΔΡΑΣΤΙΚΑ το πρόβλημα της ανεργίας. Αυτό είναι το υπ΄αρ. 1 θέμα που πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτεί και να λύσει η κυβέρνηση.
   Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή την ώρα τίθεται θέμα Εθνικής ασφάλειας και τι υπονοείτε.
   Αν ο καθένας δεν κάνει τη δουλειά του για τον όποιο λόγο, δηλ. αν ας πούμε ο γιατρός επειδή δεν συμφωνεί με το μισθό που παίρνει αφήσει τον ασθενή να πεθάνει και δεν προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, και πλείστα άλλα παραδείγματα, που οδηγούμαστε;
   Σε ζούγκλα για να μην πολυλογώ.
   Αυτό δεν είναι σκεπτικό, δεν υπάρχουν πιο ίσοι από τους ίσους.
   Το μόνο που υπάρχει είναι μια τρομερά δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, που επιμερίζεται και πάλι άνοισα σε βάρος των ανέργων. Πέρα απ΄αυτό τίποτα.

   • Α avatar
    Α @ Α 11/11/2012 12:02:04

    * άνισα

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/11/2012 01:30:47

  Δηλαδή...πριν τις περικοπές δεν είχε χτυπήσει κόκκινο η εγκληματικότητα;
  ή με τις αμοιβές που καθόριζαν ορισμένοι μέσο των μισθοδικείων είχε επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης;
  ή η χώρα με τους περισσότερους ναυάρχους από τη Μ Βρετανία και τους περισσότερους ταξιάρχους στην ΕΕ φυλά τα σύνορα αποτελεσματικά;

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα / φόβος των πολιτικών και των επωνύμων τζακιών είναι μήπως το κράτος αρχίσει να λειτουργεί. Είμαστε εδώ που είμαστε γιατί ποτέ δεν δομήσαμε ένα Κράτος αλά σο...δομήθηκε μια χώρα στην αρχή του ξέρεις ποιος είμαι εγώ και του θα δεις....& όποιος έκανε τη δουλειά του ή στην πινέζα ή στο ψυγείο (αρχείο ή ΠΣΕΑ)

  Λαμπρό παράδειγμα είναι η λίστα Λαγκάρντ που περιέχει ότι όφειλε να γνωρίζει η ΤτΕ και οι εποπτικοί μηχανισμοί της χώρας.
  Λαμπρότερο παράδειγμα; ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός εκ των 300 βολευτών δεν δήλωσε ότι δεν επιθυμούμε καμία λίστα πλην αυτής των λαδωμένων προσφέροντας έστω ασυλία στις ξένες εταιρείες.
  Αντίθετα οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μας οδήγησαν μέχρι εδώ συνεχίζουν αν συνομιλούν και να συνδιαλέγονται με τους χρηματοδότες τους αλλά εμείς διαπραγματευόμαστε και μας φταίει η Τρόικα....πόσο γελοίοι πρέπει να φαινόμαστε στα μάτια των Γερμανών όταν οι χορηγούμενοι της SIEMENS πχ συνομιλούν με τους χορηγούς για αναδιάρθρωση και οργάνωση του Κράτους;


  Αλλά το πρόβλημα είναι οι αμοιβές των πραιτοριανών του κομματικού κράτους που έχουμε οικοδομήσει; ΟΧΙ απλά τα παιδιά φοβούνται μην έχουν την τύχη όσων αυτοκρατόρων έθιξαν τους πραιτοριανούς....φαντάσου λέει ένας δικαστής να διερευνήσει ένα σκάνδαλο ένας αστυνόμος να κάνει τη δουλειά του καταγγέλλοντας τις πιέσεις και τις οδηγίες που δέχεται ή ένας εφοριακός να ξεμπροστιάσει ένα πόθεν και έσχες...μετά ξύπνησα και ξαναγύρισα στη νιρβάνα ....τα μιστά τους θέλουν ....όπως έλεγε και η Σ Νοταρά στην ταινία...και η ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία παραθέτει ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις

  Γιατί η πληγή και η θεραπεία φτάνει μέχρι τον λουφέ στην τσέπη.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/11/2012 01:42:00

  Για να συνεχίσω ...
  "Προσωπικά, μια χαρά βολεύομαι σήμερα με τα ταξί «των Λυμπερόπουλων», βενζινάδικο βρίσκω όπου θέλω και δεν έχω λόγο να ψάχνω αντλίες στο σούπερ-μάρκετ, προτιμώ τα περίπτερα στη παραδοσιακή τους μορφή, δεν σκοτίζομαι για το ωράριο στα φαρμακεία και δεν σκοπεύω να νοικιάσω…λιμουζίνα με Ινδό σοφέρ στο άμεσο μέλλον."

  Η κάθε κάστα - το κάθε ευγενές ταμείο- ο κάθε προνομιούχος συνομιλητής οδήγησε την χώρα εδώ. Γιατί; απλά δεν μπορείς να κάνεις τον π@@@η με ξένο κώλο.
  Αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές (που έπρεπε να είχαμε μόνοι μας κάνει ) είναι λάθος: έπρεπε να συνεχίζουν οι ΤΑΧΙ να παίρνουν 200,000 € με μαύρα την άδεια, να πωλούνται 250,000 € οι άδειες των φαρμακείων και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας να καθορίζει ...............για τα περίπτερα και τον καπνό!!!!

  Το ξανά γράφω λοιπόν: το Μνημόνιο Ι-ΙΙ-ΙΙΙ....ΧΙΙΙ οικονομικά είναι αποτυχημένα, αλλά έχουν προσφέρει μια τεράστια υπηρεσία στις επόμενες γενιές: έδειξαν στην κοινωνία τα ...αληθινά ρούχα του αυτοκράτορα είτε είναι πολιτικός είτε Δημόσιο είτε "λειτουργός" είτε ιδιωτικός τομέας είτε ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία.
  Απλά δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι γιατί δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πάρτι τέλειωσε οριστικά ακόμα και αν δοθεί συνολική λύση στην κρίση όσα ξέραν τέλειωσαν και το καινούριο τρομάζει....γιατί για την χώρα μας το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οικονομικό αλλά ελλείψεις κανόνων δομών και λειτουργιών.

 12. Samurai avatar
  Samurai 11/11/2012 02:32:33

  Ιθαγενή.
  Άψογος !
  Καιρός ήταν να καταλάβουν ορισμένοι ότι οι αεριτζίδικες υπεραξίες έχουν τελειώσει.
  Ας αρχίσουν να συμβιβάζονται με τη νέα πραγματικότητα.

 13. MCA avatar
  MCA 11/11/2012 07:43:33

  "Εκτός κι αν στο πλαίσιο ανάκτησης της…ανταγωνιστικότητας επιδιώκουν τη στελέχωση του στρατού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης με αλλοδαπούς μισθοφόρους των 400 ευρώ…".Καλή ιδέα!!!

 14. Parapanhsios avatar
  Parapanhsios 11/11/2012 10:11:34

  Ωραία το ομολογείς : Είμαστε επί της ουσίας πτωχευμένοι και εκτός αγορών . Γιατί λοιπόν να ζούμε στο ψέμα των άλλων και όχι την δική μας αλήθεια, για την οποία ευθυνόμαστε ; Να αποκτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και να αρχίσουμε από την αρχή ;

 15. akenaton avatar
  akenaton 11/11/2012 13:42:59

  Πέστε τα Ιθαγενή μου! Ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν καταλάβει τι συνέβει στην χώρα αν και θα όφειλαν να το έχουν καταλάβει από τους πρώτους, ώστε να το πουν και σε μας τους υπολοίπους. (Δεν γράφω πως κατάλαβαν αλλά μας κοροϊδεύουν, επειδή τότε θα πρέπει να υπονοήσουμε άλλα και δεν κάνει....).

 16. jimmys31 avatar
  jimmys31 11/11/2012 13:55:39

  Μια χωρα καταλύεται με 3 πραγματα...
  με στρατο - δικαιοσυνη - παιδια ..εξαθλιωμενη.... αυτη ειναι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ..... Οσο αναφορα με τους στρατιωτικους..αν υπαρχουν περισσοτεροι στρατηγοι η ταξιαρχοι....... ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ τι δουλεια εχει να τους κραταει και να ισοπεδωνει το στρατευμα ????? βρηκα και αυτο το οποιο θα ηθελα να το μοιραστώ μαζι σας ... σχετικα με τον στρατο στην χωρα μας
  http://www.onalert.gr/stories/germanos-loxias-arxigosgeetha
  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/11/2012 14:47:50

  Πώς να διαφωνήσει κανείς, αγαπητέ...
  Θα πρόσθετα μόνον ενδεικτικά 2 ακόμη εκλεκτά και δυσεύερετης πολυτέλειας χρυσοποίκιλτα κομμάτια από την "γκαρνταρόμπα του αυτοκράτορα":
  1. Την εκτροπή του Αχελώου (ή πώς ο γάτος και η αλεπού έπεισαν τον Πινόκιο να θάψει τα λεφτά του μέσα στα χωματουργικά, για να ...πολλαπλασιαστούν).
  2. Την χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων που έχει πιό πολλές καισαρικές (και αμβλώσεις) απο την Γερμανία των 85 εκατομμυρίων (έργα και ημέρες "γάτων και αλεπούδων" στο ασφαλιστικό σύστημα και στη φαρμακευτική δαπάνη).

 18. γελωτοποιος avatar
  γελωτοποιος 11/11/2012 14:50:16

  ''Το μεγαλύτερο πρόβλημα / φόβος των πολιτικών και των επωνύμων τζακιών είναι μήπως το κράτος αρχίσει να λειτουργεί.''
  τα ειπες ολα Ιθαγενη...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ γελωτοποιος 11/11/2012 15:52:01

   ++++++
   Ίσως η πιό εύστοχη ειρωνική φράση που άκουσα τα τελευταία 30 χρόνια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.