#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2011 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει κάτι σάπιο στο «βασίλειο» της Νέας Δημοκρατίας


Η διαγραφή μου από τη ΝΔ δεν με αγγίζει καθόλου, δήλωσε στο ρ/σ Βήμα FM ο βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Εννοείται ότι δεν τον αγγίζει. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε. Μάλλον την επεδίωξε. Απρόκλητα και αναίτια στήθηκε μπροστά στα «μαρκούτσια» έξω από τη Βουλή, για να πει το «ποίημα»  που είχε εκπονήσει. Ιδεολογική διαφωνία,  ηρωική έξοδος, ή ενέργεια ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό αμφισβήτησης της ηγετικής ομάδας της ΝΔ;

Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν, αν και οι ομοιότητες των δηλώσεων του με τις αντίστοιχες του Μαρκογιαννάκη, τόσο στο ύφος, όσο και στο περιεχόμενο  είναι εντυπωσιακές.

Στη συνέντευξή του ο κ. Χατζηγάκης διευκρίνισε πως όταν μιλάει για «ακροδεξιά σταγονίδια στη ΝΔ» εννοεί ορισμένους εκ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στο κόμμα».

Στο σημείο αυτό κρύβεται η αποστροφή του παλιού κοινοβουλευτικού Χατζηγάκη για τη ΝΔ του Σαμαρά. Είχε συνηθίσει ο άνθρωπος τόσα χρόνια, οι απόψεις στη ΝΔ να είναι περισσότερες από τους βουλευτές, ο καθένας το «βιολί» του, το βιλαέτι του και ο εκάστοτε αρχηγός να προσπαθεί να κρατήσει υπό την ίδια σημαία τους τοπικούς παραγοντίσκους για να μη χάσει ψήφους και επιρροή.

Ένα κόμμα με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, με ξεκάθαρες θέσεις  είναι μακριά από τις πολιτικές θέσεις του κ. Χατζηγάκη και όχι μόνο.

Το είπε εξάλλου και ο ίδιος ότι το κόμμα είναι πολυτασικό. Δηλαδή πολυφασικό, ο κάθε βουλευτής στη «φάση» του .  Ένα κόμμα που εξυπηρετούσε το ΠΑΣΟΚ όταν βαριόταν να κυβερνά και έπεφτε σε βαθιά κρίση. Τα στελέχη της ΝΔ έπαιρναν ανά δεκαετία μια οσμή εξουσίας και ήταν ευχαριστημένα. Μια φορά Υπουργοί, για πάντα Υπουργοί…

Ο κ. Χατζηγάκης έκλεισε την παρέμβαση του με την εξής καταπληκτική ατάκα: «Η τακτική του Σαμαρά είναι επικίνδυνη, παίζει ζάρια στην πλάτη του λαού»

Η πρόταση αυτή μάλλον έμεινε από τις δηλώσεις που είχαν προετοιμαστεί στην περίπτωση που ο Σαμαράς δεν στήριζε μεταβατική Κυβέρνηση.  Αυτά τα copy-paste έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο.

Στηρίζει μεταβατική λύση και «παίζει ζάρια στις πλάτες του λαού», δεν στηρίζει καμιά συνεργασία και παίζει με το μέλλον της χώρας. Ποιοι θεωρούν ότι τον έχουν ωθήσει σε μια lose-lose situation;

Αν επιμείνει ο Καμμένος και διαγραφεί με τη σειρά του, ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του  θα κατηγορηθούν  για αριστερό ρεβιζιονισμό;

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει σύγχυση της προσωπικής προβολής με τις κομματικές προτεραιότητες, έχει μπερδευτεί το πολιτικό μέλλον του «Χ» βουλευτή με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της χώρας…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. agitatoras avatar
  agitatoras 15/11/2011 15:04:03

  ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ , ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΤΑ "ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ" ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ .

  • xenios avatar
   xenios @ agitatoras 16/11/2011 08:51:32

   Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα, ο Σαμαράς να μην είχε κερδίσει την Μπακογιάννη και να έφτιαχνε μια νέα παράταξη, απαλλαγμένη απ΄όλα τα βαρίδια που κουβαλάει εδώ και χρόνια η Νέα Δημοκρατία.

   Για σκεφτείτε το, μία παράταξη χωρίς τα Ντοράκια, χωρίς Μειμαράκηδες Παυλόπουλους, Σπηλιωτόπουλους, Κυριάκους κοκ.

   Θα είχαμε μια πιο ομοιογενή παράταξη και δεν θα μας πίκραναν κάθε τόσο και λιγάκι.

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ xenios 16/11/2011 14:22:18

    φίλε, αυτό το έκανε ο Σαμαράς πριν κάποια χρόνια, με την Πολιτική Άνοιξη
    δεν πέτυχε το εγχείρημα και επιπλέον, έλειψε και από την παράταξη.
    Αν δεν ήταν ο Καραμανλής που τον επανέφερε στη Νέα Δημοκρατία, αυτό το πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα θα είχε χαθεί και η ΝΔ θα είχε αρχηγό καμιά Ντόρα ή τον κο Τίποτα, που καμάρωνε χθες στα έδρανα της Βουλής, ως υπουργός αεράμυνας.
    Μην τα λες λοιπον αυτά

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 15/11/2011 15:12:50

  Αμα ήταν καλοί θα κυβέρναγαν αυτοί και θα κοίταγε το Πασόκ και όχι το αντίστροφο.

  Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι για τον δυστυχείς Νεοδημοκράτες που κοροιδεύουν τόσα χρόνια τρώγοντας και πίνοντας σκασμένοι από τα βουλευτικά προνόμια σε βάρος των κορόιδων.

  Το μίσος και το μένος εναντίον του Σαμαρά αποδεικνύει και τα κινητρά τους.

  Το ερώτημα είναι γιατί αρχηγός που εκλέχθηκε από τον κόσμο ανέχεται όλα αυτά τα φαινόμενα δύο χρόνια τώρα.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Aris. A 16/11/2011 02:32:18

   Ο Σαμαράς παρέλαβε τη Νέα Δημοκρατία,με το γνωστό σχήμα της.
   Έπρεπε να αρχίσει το σχεδιασμό νέας στρατηγικής για να μπορέσει να αντισταθεί σ τον εσωκομματικό πόλεμο αλλά και συνάμα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του κόμματος για να αντιμετωπίσει τον ΓΑΠ και το συνεργείο του.
   Ντόρα και Έλσα την έκαναν.Ήταν το πρώτο σημάδι της «διαλογής» που θα επακολουθούσε.
   Ο Σαμαράς σχοινοβατούσε επί δύο χρόνια,διότι στόχος του ήταν μεν το «ξεκαθάρισμα»και το γρέμισμα των βαρωνειών που λειτουργούσαν σα τροχοπέδη για το κόμμα,από την άλλη δεν επεδίωκε τη μετωπική σύγκρουση για να μη χρεωθεί την πιθανή διάλυσή του.
   Οι ενέργειές του έπρεπε να έχουν ενωτικό χαρακτήρα για να αποτραπούν φαινόμενα διάσπασης.
   Στόχος του ήταν να παράγει πολιτική,και να καταφέρει να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική λύση,στα
   συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου.
   Ο Σαμαράς δεν είναι επαναστάτης,αλλά αγνός πατριώτης που δεν ανέχεται να καθορίζουν ξένοι με ντόπιους βοηθούς τις μοίρες των Ελλήνων.
   Του ζητάνε να κάνει κωλοτούμπες,αλλά σ'αυτά τα πράματα έχουν άλλοι εξειδικευτεί!Καλό κουράγιο και καλή δύναμη,πρόεδρε!

 3. panpan1890 avatar
  panpan1890 15/11/2011 15:13:49

  Η Ν.Δ ειναι ( και πρεπει να ειναι ) λαικο πατριωτικο κομμα . Σε οποιους δεν αρεσει ας πανε να φιαξουνε καμια κινηση μαζι με το φλωριδη ή με τη βασω παπανδρεου .

 4. Γιαννης3 avatar
  Γιαννης3 15/11/2011 15:21:44

  Πολυ καλως διεγραφει ο mr.Χατζηγακης απο το κομμα πλεον δεν προσφερει και τιποτα αλλα σε αυτο το αρθρο νομιζω οτι βαραει το σαμαρι(χατζηγακης) για να φοβηθει ο γαιδαρος(καμενος).
  ΥΓ.δεν υπαρχουν κομματικες προτεραιοτητες αλλα υπαρχει μονο η Ελλαδα,οι αναγκες τω πολιτων ειναι ενα συνολο που εκφραζουν ολη την Ελλαδα.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Γιαννης3 15/11/2011 17:17:10

   Υπάρχουν κι άλλοι. Μέχρι πότε θα περιμένουμε;

 5. nikolas avatar
  nikolas 15/11/2011 15:29:28

  Ειμαι 24 ωρες στους δρομους- με πολυ μεγαλο κυκλο επαφων λογω επαγγελματος..
  Μια ανθρωπογεωγραφια των ψηφοφορων απο την Ν.Δ φανερωνει, οτι τον Αντωνη πιστευουν οι νεοι ανθρωποι- αυτοι που εχουνε σιχαθει ακριβως το παλαιοκομματικο σαπιο συστημα, σε συνδιασμο με την πεινα που πλαναται στον αερα και την ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ γυρω μας. Αυτο που συζητα η πιατσα ειναι οτι...
  Ο Αντωνης εχει μια και μοναδικη ευκαιρια να σβησει, το πληγωμενο παρελθον της Νεας Δημοκρατιας.. Θα χοντρυνουν οι παγιδες απο Μ.Μ.Ε και κομαντος Πολιτικους, για πτωση δημοτικοτητας και ποσοστων...
  ΔΕΝ θα τον αφησουν σε χλωρο κλαρι εως τις εκλογες..
  ΔΕΝ θα καταφερει να επιβληθει στο κομμα και θα ειναι παλι σε ισσοροπιες και συμβιβασμους αναλογως και με τον αριθμο βουλευτων που θα πλειοψηφει..
  ΔΕΝ θα μεινει τιποτα ορθιο απο τους πρακτορες της κοινωνια(κουκουλοφορους, συνδικαλιστες, κρατος) με δεδομενο οτι παντα η Ν.Δ σε επεισοδια ή διαμαρτυριες κρατα ΑΜΥΝΤΙΚΗ σταση...

  • Kostaz avatar
   Kostaz @ nikolas 16/11/2011 02:24:43

   Ti epaggelesai, Nikolas??

 6. Orestios avatar
  Orestios 15/11/2011 15:32:08

  Χατζη....whoooooo??????????????

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Orestios 15/11/2011 20:34:22

   Χατζη...nobody...;;;;

 7. Νικήτας avatar
  Νικήτας 15/11/2011 15:33:29

  Μόνο όταν εκμηδενιστούν εντελώς τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ σταγονίδια (sic) (τύπου Χατζηκάτι) θα γίνει στιβαρή και εντελώς προσανατολισμένη η παράταξη στο συμφέρον της Ελλάδος.

  H ΝΔ υπό την ηγεσία του Α.Σ. οφείλει να αποκτήσει άξονα και σπονδυλική στήλη (που προσπαθεί να το κάνει-αυτό φαίνεται) και να αποβάλει παντός είδους πασοκικά και νεο-σούπερ-φιλελεύθερα μαλάκια.

 8. Y. avatar
  Y. 15/11/2011 15:36:12

  Ο κος Χ#γάκης δεν έχει καταλάβει ότι, ο τρόπος που λειτουργούσαν οι πολιτικοί οργανισμοί (κόμματα) μέχρι σήμερα, πέθανε. Μαζί τους, και ότι αναφερόταν στην πελατειακή αντίληψη των ψηφοφόρων, προς τους κάθε είδους Μαυρογυαλούρους

 9. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 15/11/2011 15:49:35

  Στην πολιτική κάνεις δεν υποχρεώνεται να προσφέρει τις υπηρεσίες, όσο τις προσφέρει (με ανιδιοτέλεια ασφαλώς), οφείλει να πειθαρχεί και να δουλεύει με “ξερό ψωμί κ' ελιά” με ευγένεια και σεβασμό σε κάθε κατεύθυνση. Σε όποιον δεν αρέσουν οι συνθήκες, οι θέσεις του κόμματος ή ο αρχηγός που τις εκφράζει και το κουμάντο που κάνει , πολύ απλά φεύγει με τον αξιοπρεπή δρόμο της παραίτησης λόγω διαφωνιών και επιστρέφει στη δουλειά του. Σε άλλη περίπτωση επιδιώκει να εισπράξει την “θορυβώδη” έξοδο. Τέλος.

 10. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 15/11/2011 16:15:09

  Πτερόεντα πολιτικά αθύρματα προσπαθούν απεγνωσμένα να αυτοπλασαριστούν ως κύριοι εκφραστές του μεσαίου χώρου, στοχεύοντας σε μελλοντικές εξελίξεις και μεθοδεύσεις. Μόνο που ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να ταυτίσει την έννοια του μεσαίου χώρου, με τις όποιες εγγενείς αδυναμίες της, σε ρουσφετολάγνους και μέχρι χθες επίμορτους wannabe πολιτικούς αγροκόμους.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Τιγράνης 15/11/2011 16:16:57

   με ρουσφετολάγνους...

 11. Χανιώτης avatar
  Χανιώτης 15/11/2011 16:27:56

  Τώρα σοβαρολογείτε ότι υπάρχει ιδεολογική διάσταση ; Για τον Υπουργό της ΑΓΡΟΓΗΣ και των μαϊμού επιδοτήσεων και αποζημιώσεων του θεσσαλικού κάμπου μιλάμε.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Χανιώτης 15/11/2011 17:02:55

   Το "ακροδεξιά σταγονίδια στη ΝΔ" εσείς το πήρατε για ευφυολόγημα? Προφανώς και επιθυμεί να δώσει ιδεολογική διάσταση, είναι σαφές ότι δεν στερείται σχεδιασμού όλο αυτό το πανηγύρι. Το αν το πολιτικό μέγεθος του ανδρός προκαλεί θυμηδία, είναι άλλο πράγμα. Η στόχευση, που δεν είναι ούτε καινούργια ούτε μεμονωμένη, πρέπει να καταγραφεί και να αντιμετωπιστεί.

 12. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 15/11/2011 16:41:50

  Μαράθηκε ο κάμπος...ραγίσαν οι πέτρες...συνταράχτηκε η γη..η φύση συνωμοτεί με την αποφράδα αυτή μέρα...

 13. Aggelos avatar
  Aggelos 15/11/2011 16:58:18

  με τον ελιγμο του σαμαρα τωρα ανατσουτσουρωσαν οι φιλευθεροι του κομμαατος Αρουληδες κλπ

  και παρα εκδηλωθηκαν επειδη νομισαν οτι αλλαξε ο Σαμαρας..

  ευκαιρια να κοπουν τα κεφαλια που εξεχουν...

  ρε Μητσοτακη κανε και συ την κινηση σου να πας απο κει που ρθες..

 14. axis avatar
  axis 15/11/2011 17:12:12

  Αυτά συμβαίνουν όταν κρατάς τους δεινόσαυρους στο κόμμα. Τώρα είναι η ώρα για πλήρη ανανέωση στα ψηφοδέλτια.

 15. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 15/11/2011 17:29:27

  Σωτήρης Χατζηγάκης: η "ιερά" σύνοψη του παλαιοκομματισμού. Συνειδητοποιώντας ότι ο Μισέλ του δεν είναι σε θἐση με τη ΝΔ και Ηγέτη της τον Σαμαρά να πάρει το οιογεγενειακό "πολιτικό φέουδο" στα Τρίκαλα , επιχείρησε "ηρωική έξοδο". Αν ζούσε τώρα ο ευπατρίδης ξάδερφός του Ευ. Αβέρωφ θα τον είχε περιλάβει για τα καμώματά του με τη γκλίτσα του Τοσίτσα.

 16. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/11/2011 17:59:15

  «Ιδεολογική διαφωνία, ηρωική έξοδος, ή ενέργεια ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό αμφισβήτησης της ηγετικής ομάδας της ΝΔ;»

  Αυτονόητα τό τρίτο. Τό πρώτο δέν συμβιβάζεται μέ τήν μέχρι τώρα πορεία τού κ. Χατζηγάκη. Η ηρωική έξοδος είναι σέ απόλυτη συνάφεια μέ τό τρίτο.

  «Ένα κόμμα με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, με ξεκάθαρες θέσεις είναι μακριά από τις πολιτικές θέσεις του κ. Χατζηγάκη και όχι μόνο».

  Ιδεολογικός προσανατολισμός καί ξεκάθαρες θέσεις σημαίνει ότι:

  Χρειάζεται απόλυτη σαφήνεια στήν απόφαση στήριξης τής κυβέρνησης Παπαδήμου. Ήτοι:

  1. Στήριξη τής κυβέρνησης εφ΄όσον υπηρετεί τήν αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή τής ΝΔ γιά τήν παραμονή τής χώρας στήν ευρωζώνη καί τήν ΕΕ.
  Τήν δέσμευση τής κυβέρνησης Παπαδήμου ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος καταβολής τής έκτης δόσης καί τής εξέλιξης τού κουρέματος, δέν θά προβεί σέ καμμιά κίνηση πού θά προετοιμάζει ή θά υποννοεί «εθελούσια» έξοδο τής Ελλάδας από τήν ευρωζώνη καί τό ευρώ. Ότι καί νά γίνει. Επαναλαμβάνω. Ότι καί νά γίνει.

  2. Τήν δέσμευση τής κυβέρνησης Παπαδήμου ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος καταβολής τής έκτης δόσης καί τής εξέλιξης τού κουρέματος, δέν θά προβεί σέ παραδοχή καί επιβολή (είτε μέσω βουλής, είτε έξω βουλής) όρων τής δανειακής σύμβασης, οι οποίοι απαιτούν μονομερή αποδοχή κατά παρέκλισην καί υπέρβασιν σύνηθων πρακτικών καί θεσμοθετημένων ευρωπαϊκών καί εθνικών κανόνων εθνικής κυριαρχίας.

  3. Άρνηση τής κυβέρνησης Παπαδήμου νά δεσμεύσει τήν Ελληνική δημοκρατία σέ συγκεκριμένο μίγμα άσκησης οικονομικής πολιτικής, πέραν τής δέσμευσης ότι η μελλοντική οικονομική πολιτική θά στοχεύει στήν μείωση τού ελλείμματος καί χρέους μέ σκοπό τήν επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων καί τών διαρθρωτικών αναγκαίων αλλαγών, οι οποίες υπάρχουν, έτσι καί αλλιώς, στίς κατά χρόνους αποφάσεις καί δεσμεύσεις τών κρατών μελών τής ΕΕ.

  4. Η απαίτηση γραπτής δέσμευσης τών πολιτικών αρχηγών σέ συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής διαχείρησης πού θά αποφασίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου ή αυτά πού προτίθονται οι ίδιοι αρχηγοί νά εφαρμόσουν στό μέλλον, ώστε νά ισχύουν δεσμευτικά καί νά χρειάζεται συναπόφαση μέ τήν Τρόϊκα γιά οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή καί αυτό μέ τήν πρόφαση ότι δέν μάς εμπιστεύονται, είναι παράνοια καί έξω από κάθε κοινοβουλευτική δημοκρατική λογική. Αυτό καταργεί στήν ουσία καί τά κόμματα καί τό δικαίωμα εκλογής τών πολιτών. Είναι μιά δικτατορία ευρωπαϊκού τύπου, πού δέν στοχεύει μόνο στήν κατάλυση τών δημοκρατικών θεσμών τής Ελλάδας, αλλά καί τής όλης ευρώπης τών κρατών μελών τής ΕΕ.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ιαπετός 15/11/2011 19:40:18

   Σωστά, γι' ακόμη μια φορά...

 17. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 15/11/2011 18:03:34

  ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΔ...
  Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ...
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!!!

 18. Απόστολος avatar
  Απόστολος 15/11/2011 18:07:35

  Παιδιά, λυπάμαι που θα σας το αποκαλύψω αλλά ο Σαμαράς ήρθε αρχηγός σε ένα φιλελεύθερο κόμμα, όχι σε μια θολούρα ( τύπου Λαϊκή Δεξιά, τι άλλο θα ακούσουμε ).
  Αν ο Σαμαράς και τα σταγονίδιά του δεν είναι φιλελευθερα, sorry αλλά πρέπει να καλέσετε για ελικόπτερο. Προλαβαίνετε να ετοιμάσετε βαλίτσες.

  • ΜΑΝΙΑ avatar
   ΜΑΝΙΑ @ Απόστολος 15/11/2011 18:29:00

   Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της˙ την Πολιτεία με τους Πολίτες της˙ την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία˙ την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό˙ την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

   Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν - και σε τελική ανάλυση υπηρετούν - και περισσότερους και ανωνύμους.

   Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.

   Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος.

   Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
   (Απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ)

   ΞΑΝΑΔΕΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Απόστολος 15/11/2011 19:38:30

   Έλα όμως που σε πάρα πολλούς από εμάς ''κάθονται'' καλύτερα (μη σου πω σε θρόνο ) οι έννοιες Εθνοκεντρική και πατριωτική Δεξιά (όπως είχε γράψει κι ο ΜΟ )...Κι επειδή πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος εκφράζει αυτά τα δύο στοιχεία, αυτές τις δύο έννοιες (κι όχι μόνο ) τότε βρισκόμαστε στο δρόμο το σωστό...και στο κόμμα το σωστό....

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/11/2011 18:13:42

  Αλλά θα ψηφίσει την μεταβατική κυβέρνηση .... γιατί δεν έχει ιδεολογική διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ ή το ΛΑΟΣ ...ή γιατί δεν είναι ...πολυφασική;
  Έκανε δε δύο χρόνια να ανακαλύψει τα ...σταγονίδια;

  ΥΓ

  ο Σαμαράς φταίει που άργησε ...ας έβγαζε η βάση τους υποψήφιους (και μάλιστα όχι ανά νομό ανά σε επίπεδο περιφέρειας) όπως και ο ίδιος εκλέχτηκε και μετά ....ας μιλάνε

 20. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 15/11/2011 18:14:45

  Αγαπητε Φακτορα, δεν μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι Καμμενος με Χατζηγακη. Ο μεν Πανος εχει μια κρυσταλινη θεση, εχει αναδειξει το θεμα με τα CDS , ο Σωτηρης θελει να εξυπηρετησει συμφεροντα. Με τη διαγραφη του Σωτηρη δεν ανοιξε μυτη. Αν ομως διαγραφει ο Πανος........ δεν θελω να ξερω τι θα επακολουθησει. Μην ξεχνας οτι μεγαλωσαμε τραγουδωντας "για τη Σημαια και το Σταυρο " και οχι για το χρημα και τις τραπεζες.

 21. BlueSky avatar
  BlueSky 15/11/2011 18:37:27

  Αντώνη να σαι σίγουρος ότι μ' αυτήν την διαγραφή πήρες άλλο 1,5 % παραπάνω, να φεύγουν από τη ΝΔ τα φαντάσματα από τον πραγματικό κόσμο, τον περιμένει η δρακουλίνα διακαώς. Μένουν άλλοι δύο και σε λίγο φτάνουμε στο 30% δημοσκοπικά αλλά στην πραγματρικότητα 35-37%.

  • ΧΡ avatar
   ΧΡ @ BlueSky 16/11/2011 09:01:04

   ειναι σε πληρη εξελιξη σχεδιο αποσταθεροποιησης της ΝΔ απο
   τα διαφορα κυκλωματα, ΜΜΕ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΝΤΟΡΑΣ και διαφορων
   παλαιοκοματικων τυπων ξεπερασμενων απο την ΚΟΙΝΩΝΙΑ , Τυπου
   χατζηγακη (χορευε με τον Σουφλια με τους εργολαβους ),Ελσας,μαρκογιαννακη κλπ.
   η μοναδικη φιλοδοξια της Ντορας ειναι να πληξει τον ΣΑΜΑΡΑ
   ο ΣΑΜΑΡΑΣ πρεπει επιτελους να ξυπνησει απο το ληθαργο και
   να κανει επικοινωνιακη αντιπιθεση στα ΜΜΕ κυριως στελνοντας
   στελεχη που ξερουν να μιλανε αλλη γλωσσα οχι την ξυλινη,
   δεν μπορει π.χ. ο Λυκουρετζος (γραμματεας ) να σηκωσει τετοιο φορτιο
   Τελος να δικαιολογησει ,υπαρχουν παμπολλα επιχειρηματα, οτι στηριξε αυτην την κυβερνηση γαι τρεις μηνες και να τονιζει ακαταπαυστα οτι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μας εφερε στο χειλος της καταστροφης.
   Να μη ξεχναει οτι τον εβγαλε η βαση της παραταξης, ειναι η τελευταια του και η τελευταια μας ελπιδα

 22. Τρίκαλα-07 avatar
  Τρίκαλα-07 15/11/2011 18:37:42

  Ξέρει ο Κώστας Καραμανλής πως ο Χατζηγάκης εδώ στα Τρίκαλα διαδίδει ότι οι κινήσεις που έκανε ήταν σε γνώση του; (Ραδιο Ζυγός FM-100 Τρίκαλα σήμερα το πρωί)

 23. Τρίκαλα-07 avatar
  Τρίκαλα-07 15/11/2011 18:41:37

  http://www.trikalanews.gr/article/38324/

 24. ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 15/11/2011 19:40:14

  Σα π' λέμε "τσιτσιρμάλλιασα".Εχω μια φαγούρα..."Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά" Σωτηράκη και εμείς τώρα πληρώνουμε το πρόστιμο της Ε.Ε. Καλή πολιτική αποστρατεία.

 25. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 15/11/2011 20:28:31

  XΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ..

 26. Manolis Papadomichelakis avatar
  Manolis Papadomichelakis 15/11/2011 20:33:19

  Νομίζω ότι όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν με ένα ανοιχτό συνέδριο Προγραμματικών Θέσεων!! Διαφορετικά αν βρεθούμε στην κυβέρνηση τα προβλήματα θα είναι πολλαπλά....

 27. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 15/11/2011 22:01:04

  O κ. Χατζηγάκης, όπως και πολλοί άλλοι, έχουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη Ν.Δ. Το ζήτημα είναι ότι δεν ήταν η μόνη αντίδραση αυτές τις μέρες (δείτε κι αυτή την ανακοίνωση : http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Politiki/k-xatzhs-komma-travesti-h-nd.1495756.html). Φοβούμαι ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές όλο και περισσότερες φυγόκεντρες τάσεις θα παρατηρούνται και έχω την εντύπωση ότι ο ορισμός της ημερομηνίας των εκλογών δεν θα αποφασιστεί εντός των συνόρων ούτε θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πολιτικό σκηνικό είναι πλέον πολύ ρευστό κι αυτό σε συνδυασμό με την απελπισία του κόσμου οδηγεί μοιραία σε αναζήτηση "σωτήρων" τύπου Παπαδήμου. Ο θεός να βάλει το χέρι του.

 28. lamogio ΕΛΛΗΝΑΣ avatar
  lamogio ΕΛΛΗΝΑΣ 16/11/2011 01:30:49

  -ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΙΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!
  1) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  2) Η ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ? (ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ)
  3)ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΕΙΝΑΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 10 ΕΞΩ
  ΕΝΑΣ ,ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΜΕΣΑ.
  ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ??
  ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΟΙ?
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ???
  ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ,ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΘΕΙ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ ,ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΝΗ(ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ )
  ΤΡΙΤΟΝ ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΒΡΥΖΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ , ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΗ ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΚΗ ΔΥΣΦΥΜΙΣΗ.
  ΕΥΡΩΠΗ ,ΣΩΤΗΡΑΚΙ ,ΕΥΡΩΠΗ ,ΑΣΤΑ ,ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ!!!!!!!!

 29. apostolis-kastoria avatar
  apostolis-kastoria 16/11/2011 02:02:16

  Σιγά μην είναι πολιτικοί οι λόγοι , πρόκλησης από μόνου του της διαγραφής του (Χατζηγάκη) . Οργανωμένο σχέδιο της "νεοδημοκράτισσας" Ντόρας είναι . Τσαντίστηκε που δεν μπήκε στην κυβέρνηση (στην είσοδό της πολύ υπολόγιζε και ήλπιζε για το πολιτικό της μέλλον) , το χρέωσε και πάλι στον Σαμαρά και έδωσε εντολή στον Χατζηγάκη να αποφασίσει ξαφνικά ότι η Ν.Δ. έχει ακροδεξιά σταγονίδια (μέχρι χθες δεν είχε δηλαδή και μπήκαν στο κόμμα σε μια μέρα?) και ότι ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα (μέχρι χθες κι αυτός ήταν ο μεγάλος αρχηγός για τον Χατζηγάκη και σε μια νύχτα τρελλάθηκε εντελώς και έγινε επικίνδυνος για την πατρίδα μας????) Ουστ βρε καιροσκόποι της κακιάς ώρας !!!!Πρόεδρε πολλές φορές σου τόγραψα , τους ξέρεις ακριβώς του δούρειους ίππους της παράταξης . Καθάρισέ τους μια και καλή . Μην τους αφήνεις να σου δημιουργούν προβλήματα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να προκαλούν εντυπώσεις . ΔΙΩΞΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 30. Kostaz avatar
  Kostaz 16/11/2011 02:37:36

  Καλά, έπρεπε να μιλήσει για σταγονίδια ο Χατζηγάκης για να διαγραφεί; Κανονικά θά 'χε φάει σούτ με το που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗ!
  Αντώνη, άργησες...

 31. grnik avatar
  grnik 16/11/2011 20:01:14

  Και δεν πέτυχε επειδή η τεράστια πλειονότητα του κόσμου λειτουργεί ως οπαδός. Θα ψηφίζει ΝΔ ακόμη κι εάν ο Καρατζαφύρερ γίνει αρχηγός...

 32. nick der Grieche avatar
  nick der Grieche 16/11/2011 23:00:01

  Έξω από την Νέα Δημοκρατία οι αδελφές και παλαιοκοματικοί.

 33. νικος παρασκευοπουλος avatar
  νικος παρασκευοπουλος 17/11/2011 17:29:31

  προσοχη νεοδημοκρατες ΄΄ΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ την ανανεωση την ξεκινησα εγω, θα την ολοκληρωσουν οι νεοδημοκρατες εχουμε και εμεις ευθυνη και συμετοχη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.