Υπάρχει δίκτυο της Χρυσής Αυγής στην ΕΥΠ;
05/04/2014 09:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει δίκτυο της Χρυσής Αυγής στην ΕΥΠ;

Υπάρχουν πολύ σοβαρές πτυχές στην υπόθεση. Διότι αν η πολιτική ζωή του τόπου συνεχίσει να είναι όμηρος ακροδεξιών και πρακτόρων τότε έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 πέφτει νεκρός στο Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας από τα χέρια του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος είχε πάρει εντολή από υψηλόβαθμα στελέχη να «καθαρίσει». Η χώρα βράζει, ξεκινούν συλλήψεις ενώ εκείνες τις ημέρες βρίσκονται στην επικαιρότητα πληροφορίες ότι υπάρχουν φασιστικά σταγονίδια μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, σε όλες τις υπηρεσίες της.

Μια εβδομάδα αργότερα σκάει σαν βόμβα η πληροφορία ότι απομακρύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ένας ανώτερο αξιωματικός, όχι όποιος κι όποιος. Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Γ ‘ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες. Ο ίδιος είχε υπηρετήσει σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών και στα αρμόδια τμήματα για οικονομικά εγκλήματα και την αρχαιοκαπηλία. Το 2005 είχε υπηρετήσει από χαμηλότερη θέση στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ όταν προϊστάμενος εκεί ήταν ο κ. Ιωάννης Δικόπουλος που προσφάτως παραιτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Δημήτρης Κούζηλος και είναι συγγενής με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Κούζηλο του οποίου έχει αρθεί η ασυλία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι πληροφορίες τότε έλεγαν ότι υπάρχει ακροδεξιά ομάδα μέσα στην ΕΥΠ η οποία βοηθούσε τη Χρυσή Αυγή όλο το διάστημα που ενισχυόταν, έγινε κόμμα της ελληνικής βουλής αλλά και αργότερα, όταν άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ. Αν και στην ΕΥΠ ως γνωστό υπάρχουν στεγανά, κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχουν κρυφοχρυσαυγίτες μέσα στην υπηρεσία ή τουλάχιστον χουντικά σταγονίδια που κινούνται ύποπτα σαν ένα παρακρατικό δίκτυο. Από τον Σεπτέμβριο και μετά και την απομάκρυνση του διευθυντή έγινε έρευνα χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματά της. Βεβαίως, η απομάκρυνση του Κούζηλου έγινε σύμφωνα με τις επίσημες πηγές ώστε να μην υπάρχει συσχέτιση με τον ξάδερφό του και να μην επικαλείται κανείς αυτή τη συγγενική σχέση ενώ διεξάγονταν οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος ο αξιωματικός διέρρεε ότι διαφώνησε με την έρευνα που έγινε για την οργάνωση και αν αυτή ήταν νόμιμη.

Μην ξεχνάμε επίσης τις εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρο το αστυνομικό σώμα για χρυσαυγίτικα σταγονίδια και τις απομακρύνσεις κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Έξι μήνες μετά σκάει το «Μπαλτάκος Gate» με τις υποκλοπές που έχει κάνει ο Κασιδιάρης, προφανώς εξοπλισμένος με κάποια κάμερα (αν τις έκανε ο ίδιος) ενώ απειλεί με τη δημοσιοποίηση κι άλλων πολλών βίντεο αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει «γράψει» ακόμη και τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, την Παρασκευή το πρωί σκάει σαν βόμβα η είδηση ότι ερευνάται η περίπτωση να γίνονται εκτεταμένες υποκλοπές πολιτικών, ακόμη και του Αντώνη Σαμαρά, από την ΕΥΠ. Φυσικά επισήμως οι πληροφορίες διαψεύδονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διότι για φανταστείτε να αιωρείται ένα τέτοιο θέμα και μάλιστα αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου όλοι συνομολογούν πως υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Αν λοιπόν κάποιος, ακόμη και αφελής συσχετίσει τις φήμες για δίκτυο «βοήθειας» και υποστήριξης της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΥΠ, την απομάκρυνση ανώτατου αξιωματικού και τις πρόσφατες εξελίξεις, θα μπορούσε να αναρωτηθεί: Μήπως υπάρχει πράγματι μέσα στην ΕΥΠ μηχανισμός που ελέγχεται από ακροδεξιούς και βοήθησε στις υποκλοπές τον Κασιδιάρη και τους υπόλοιπους; Κι αν υπάρχει κάτι τέτοιο τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε; Ποιους άλλους μπορούν να έχουν καταγράψει ή βιντεοσκοπήσει; Σε ποιους μπορεί να έχουν δώσει αυτό το υλικό; Υπάρχει εκβιασμός με απώτερους σκοπούς;

Και τέλος και το πιο σοβαρό. Αν ήρθαν στα χέρια των αρχών τέτοια «καυτά» βίντεο με καταγραφές του Μπαλτάκου ή άλλων πολιτικών, ενημερώθηκε ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς;

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές πτυχές στην υπόθεση, μέσα κι έξω από την ΕΥΠ και πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Διότι αν η πολιτική ζωή του τόπου συνεχίσει να είναι όμηρος των ακροδεξιών και των πρακτόρων τότε έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 05/04/2014 09:47:17

  Αν είναι έτσι νομίζω ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα. Κατ' αρχήν να σταλούν οι ύποπτοι Κυπατζήδες για ανάκριση στην Σαουδική Αραβία ή Ιορδανία, στον γνωστό ανακριτή με τα μούσια που σε χαιδεύει στο κεφάλι, σε ρωτάει ευγενικά "γιατί σε φέραν εδώ παιδί μου?" και μετά για καλωσόρισμα σε κόβει κανα δυό δάχτυλα και κατόπιν αρχίζει την ανάκριση. Μολογάν ή δεν μολογάν μετά οι επίορκοι νοσταλγοί της Χούντας ?

  • gikon avatar
   gikon @ Tassos 05/04/2014 22:39:04

   'Η στο Γκουαντανάμο, ε;

  • Christina avatar
   Christina @ Tassos 06/04/2014 02:46:54

   Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά με την χώρα την Ιορδανία λίγο με πείραξε δεν γίνονται τέτοια πράγματα εκεί μάλλον δεν γνωρίζεις καθόλου τη χώρα, έχω συγγενείς του άντρα μου είναι μισος Ιοραδνός και ο λαός της Ιορδανίας είναι πολιτισμένος και μορφωμένος.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/04/2014 11:28:31

  Όταν λέγαμε ότι ο Μιχαλολιάκος ήταν επίσημα μισθωτός πράκτορας της ΚΥΠ επί δεκαετίες κάποιοι δε το έπιασαν το θέμα όπως έπρεπε. Σίγουρα υπάρχουν ΕΥΠατζήδες που συνεργάζονται με ΧΑ. Ή έστω υπήρξαν και τους βοηθησαν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι τόσο κρίσιμο θέμα που είτε στηρίζουν τη χώρα είτε κάνουν μεγάλη ζημιά. Και θέλει μεγάλη προσοχή σε όποιον ασχοληθεί. Μόνο οι αρουραίοι πρέπει να κυνηγηθούν. Οι υπόλοιποι να προστατευθούν πάση θυσία.

 3. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 05/04/2014 12:05:22

  2009-2014
  2009-2014. . .sequel. . .

 4. NK avatar
  NK 05/04/2014 14:18:55

  Η ΕΥΠ είναι σάπια εδώ και δεκαετίες. Όταν η ''μυστική'' υπηρεσία συνδικαλίζεται, κάνει απεργίες και δημόσιες πορείες έξω από το αρμόδιο υπουργείο, σαν να ήταν σχολικοί φύλακες ή κλητήρες, το παιχνίδι έχει χαθεί. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει συναίσθηση του τι εστί μυστική υπηρεσία, ''Εθνική Υπηρεσία'' (πληροφοριών), απόρρητο, εθνικό συμφέρον, κτλ, κτλ, κτλ. Συγκέντρωση και πορεία το 2012: http://www.naftemporiki.gr/story/359889 Αφού δεν ξηλώθηκε επιτόπου η ιεραρχία και οι 200 ...διαδηλώσαντες Τζέημς Μποντ, όλα τα υπόλοιπα διαλυτικά φαινόμενα ήταν αναμενόμενα. Και όσο συνεχίζεται η ανευθυνότητα θα συνεχίζεται ο κατήφορος...

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 05/04/2014 16:07:41

  Ο Κασιδιαρης ενω εμφανιζοταν παρορμητικος και με μηδενικη υπομονη,βλεπε Κανελλη,καμεραμεν,συνεντευξεις,ξαφνικα να πειστουμε οτι αντεχε να οργανωσει αυτο το σκηνικο μονος του και κυριως να περιμενει τοσο καιρο χωρις ουρλιαχτα απο το βημα της Βουλης Δεν ψηνομαι...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Μεγάλες στιγμές 05/04/2014 19:34:20

   Όπως το έγραψες:"εμφανιζόταν (ως) παρορμητικός και με μηδενική υπομονή". Θα συμπλήρωνα, great performer..

 6. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 05/04/2014 19:25:33

  Συγνώμη, δηλάδή αν κάποιος στην ΕΥΠ ειναι ακροδεξιός στα φρονήματα ειναι λόγος διωγμού του; Δηλαδή στην ΕΥΠ εχουν κάποιο είδος πιστοποιητικού πολιτικών φρονημάτων που να εχει εγκριθεί μάλιστα απο τον ΣΥΡΙΖΑ (Λ-Τ); Οπως όπως κάποιος ειναι Δεξιός, Κεντώος, Αριστερός,Ακροαριστερός, έτσι δεν μπορεί κάποιος να είναι και Ακροδεξιός; Συγνώμη, αλλά νομίζω οτι έχουμε χάσει την μπάλα!!! Tο καταδικαστέο εδω είναι ΜΟΝΟ αν υπάρχει ομάδα που παρακολουθεί πολιτικούς για κάποιους άλλους πολιτικούς. Απο όπου και αν προέρχονται....

 7. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 05/04/2014 22:36:10

  Δεν γνωρίζω αν υπάρχει δίκτυο της ΧΑ μέσα στην ΕΥΠ, αλλά με τίποτα δεν πιστεύω ότι αυτό το δίκτυο, αν υπάρχει, βοήθησε τον Κασιδιάρη να κάνει τις υποκλοπές και τις βιντεοσκοπήσεις (που είναι πολλές καιν διαχρονικές). Είναι σίγουρο ότι υπάρχει εμπλοκή ξένου παράγοντα. Μην αγνοείτε και την είδηση, προ 15ημέρου, περί κεραιών στην περιοχή της Ραφήνας.

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/04/2014 01:51:25

   Ετσι ακριβώς είναι. Και ότι η Ρωσία δεν έχει καμμία εμπλοκή στο θέμα (οι χρυσαυγίτες άφηναν να εννοηθεί επί μήνες, ότι έχουν τη στήριξη του...Πούτιν) αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το βίντεο κατέβηκε από το rutube την επόμενη μέρα.. Αλήθεια, με την υπόθεση Καρχιμάκη τι έγινε;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/04/2014 02:24:19

   Αγαπητε φιλε συμφωνω. Αν και ειμαι αντιθετος με θεωριες συνωμοσιας αρχιζω να βλεπω, οπαδους της δραχμης , οπαδους γενικης χρεοκοπιας, σαμποταζ στο Ευρω, ΑΟΖ με οτι αυτο σημαινει. Αν, δε, υπαρχουν και υδατανθρακες (κατα Καμμενο) ή υδρογονανθρακες σε μεγαλες ποσοτητες , αυτο ειναι εις βαρος παρα πολλων. Π.χ. Οι φιλοι Ρωσοι χανουν το μονοπωλιο με την Ευρωπη Οι βοριες χωρες εχουν ανταγωνιστη οπως και οι Αραβικες Οι βαλκανιοι φιλοι μας βλεπουν με δεος τον πιθανο πλουτο της Ελλαδας Οι αναδελφοι φιλοι μας απο το Ισραηλ εχουν προβλημα μεταφορας του φ. αεριου στην Ευρωπη. Το λομπυ της δραχμης βλεπει το ονειρο του να απομακρυνεται. Η φιλη Αμερικη με τα τεραστια αποθεματα χανει ενα μερος μιας μελλοντικης αγορας. Win για εμας Loss για ολους τους αλλους.... Και η μονη λυση ειναι Πολιτικη Συναινεση στα Οικονομικα. Αλλα αυτο βεβαια με τα κομματα της αντιπολιτευσης φαινεται αδυνατο. Δυστυχως!!!!!

 8. ΑΩ avatar
  ΑΩ 05/04/2014 22:52:21

  Θα πέσει πολύ γέλιο με τους ηλιθίους της ΧΑ τώρα που ...ο Τράγκας θα αναλάβει αρχηγός!! http://fimotro.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5794.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.