22/09/2009 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει ή δεν υπάρχει η Εγνατία Οδός;Για συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών, κάνοντας τα πράγματα άσπρο - μαύρο, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα όσα έχει πει ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στα Γιάννενα για την Εγνατία Οδό και ειδικότερα στη φράση του «μάταια περιμένουν οι πολίτες την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού». Χθες εξαφάνιζαν τα χρέη, σήμερα εξαφανίζουν τις οδούς, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι τολμούν να μιλάνε εκείνοι που έλεγαν ότι ο δρόμος θα είναι έτοιμος το 2004. Η αλήθεια, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ότι παραλάβαμε λιγότερο από το μισό, από τα 947 χλμ, φτιάξαμε τα 509 χλμ. «Δεν γνωρίζουν; Δεν ενημερώνονται; Δεν ακούνε τους Μακεδόνες και τους Ηπειρώτες; Γιατί παραποιούν την πραγματικότητα;», ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αν κάποιος κλείνει τα μάτια του όταν περνά από την Εγνατία, αυτός είναι ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, στην προεκλογική του φιέστα στις Ευρωεκλογές, εγκαινίασε μια σήραγγα, η οποία έκλεισε την επομένη για να συνεχιστούν οι εργασίες. Ακόμα χειρότερα, ο κ. Καραμανλής, μετά την φιέστα των εγκαινίων και αφού με πανηγυρικούς τόνους δήλωνε ότι παραδόθηκε όλος ο οριζόντιος άξονας της Εγνατίας, πηγαίνοντας στην Ηγουμενίτσα, πέρασε από τρεις παρακάμψεις. Εκεί φαίνεται ότι έκλεινε τα μάτια και δεν τις είδε. Κάλεσα τότε τον κ. Σουφλιά, καλώ και τώρα τον κ. Κουμουτσάκο, που πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής της προπαγάνδας της Ν.Δ, να επισκεφθούμε μαζί την Εγνατία στην Ήπειρο, για να διαπιστώσουμε ποιος από τους δυο μας, λέει την αλήθεια. ..»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαος avatar
  Σαος 22/09/2009 15:55:31

  Η Εγνατία Οδός θα έπρεπε να υπάρχει από τη δεκαετία του '80 αλλά όπως πάντα σ' αυτή τη χώρα όλα γίνονται με καθυστέρηση. Οπότε ότι και να λένε τα δύο κόμματα δεν μπορεί παρά να είναι κοροϊδία.

 2. herbie avatar
  herbie 22/09/2009 17:11:07

  μαλλον το πασοκ έχει δίκιο.Καποια τμηματα τα έφτειαξαν τοσο πρόχειρα για να προλάβουν τις ευροεκλογές που μετά απο λίγο τα έκλεισαν για να τα ξαναφτειάξουν.Ποιό γελοίο υπεχωδε δεν έχω ξαναδεί.Ας ρωτήσει κάποιος τον σουφλειά για τις προδιαγραφές στον μαλιακό.Η μέση ταχύτητα είναι σύμφωνα με τις πινακίδες 80 -90 χ/ώρα.Τόσο ήταν και πρίν.Δεν περνά και τις άλπεις ο αυτοκινητόδρομος για να έχει γίνει τέτοια χάραξη.Αλλά για να τον τελει΄ψσουν γρήγορα...

 3. mareli avatar
  mareli 22/09/2009 17:14:11

  Η Εγνατία Οδός ήταν ένα από 13 μεγάλα έργα που ξεκίνησαν την περίοδο 1990-93. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωσή της το 2000. Αποτέλεσμα... την ολοκλήρωσαν αυτοί που την άρχισαν... δίκαιο!!!
  Τώρα γιατί ο μανούσης από άνω δεν θέλει να καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ και οι ΣημητοΓιωργηδες ΔΕΝ την έφτιαξαν είναι κατανοητό... άδικο!!! Φυσιολογικό όμως αφού το gap Θεωρεί και το Μανούση ηλίθιο και του λέει από το μπαλκόνι ανακρίβειες και ξυνίλες....

 4. Orestios avatar
  Orestios 22/09/2009 17:43:29

  Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερΟ από το GAP. Διαβάζει ότι του δώσουν. Ούτε που τα ελέγχει. Το χειρότερο είναι πως το είπε στους Γιαννιώτες που έχουν επωφεληθεί τα μάλα από την ολοκλήρωση της Εγνατίας. Χώρια που έχει αυξηθεί αρκετά η κίνηση στο δίκτυο., Το καλοκαίρι γινόταν χαμός από αυτοκίνητα ευρωπαικών χωρών στο οδικό δίτυο της Εγνατίας. Ή έχει άχρηστους συμβουλάτορες ή έχει αποκοπεί τόσο από την ελληνική πραγματικότητα που δεν ξέρει τι του γίνεται. Θλιβερός για μια ακόμη φορά.

  • σταύρος avatar
   σταύρος @ Orestios 22/09/2009 18:40:45

   ή εσύ θέλεις σώνει και καλά την εγνατία ολοκληρωμένη, ενώ είχε το μοναδικό προνόμιο να ολοκληρωθεί μόνο για την ημέρα των εκλογών και μετά ξε-ολοκληρώθηκε. και σκόπιμα παραπλανάς και σε βλέπω να ρίχνεις μαύρο κλάμα στις 4 του μήνα

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 22/09/2009 18:49:31

   Άσε μας ρε σταύρο. Πήγαινε καμιά βόλτα να δεις την Εγνατία ολοκληρωμένη και μετά σφύρα το στο GAP που όσο άσχετο είναι άλλο τόσο είναι και οι γραφιάδες των λόγων του. Αν δεν έχετε ιδέα από Ελλάδα να φύγετε, να πάτε αλλού.

 5. silegav avatar
  silegav 22/09/2009 18:45:16

  Από την εφημερίδα "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ" 1/9/2009
  http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/2790/2009-09-01.html

  "Το έργο της Εγνατίας και μαζί του και οι έλληνες φορολογούμενοι άρχισαν να πληρώνουν την αναίτια βιασύνη στο τέλος του 2008. Τμήματα που ολοκληρώθηκαν πρόωρα και στο πόδι αρχίζουν να ξηλώνονται αφού πλέον κρίνονται ως ακατάλληλα! Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες στο τμήμα ανάμεσα στον κόμβο Αράχθου και τον κόμβο Μικρού Περιστερίου. Ο αυτοκινητόδρομος ανάμεσα στις δύο σήραγγες (Τ8 και Τ6) στο ρεύμα από Γιάννενα προς Γρεβενά ξηλώνεται και θα κατασκευαστεί εξ αρχής! Για το λόγο αυτό οι οδηγοί οδηγούν πλέον για δέκα περίπου χιλιόμετρα πάνω στην παλιά εθνική οδό εν μέσω μεγάλης ταλαιπωρίας και ανάμεσα σε φουρκέτες και νταλίκες…

  Για το συγκεκριμένο τμήμα είχαν γίνει καταγγελίες επανειλημμένα στα μέσα του Δεκέμβρη του 2008. Ήταν η εποχή που ο Γιώργος Σουφλιάς πίεζε αφόρητα τα εργοτάξια προκειμένου το έργο να τελειώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 και έτσι ο ίδιος να είναι συνεπής με την εξαγγελία του. Φυσικά τα έργα δεν τελειώνουν με προφορικές πιέσεις ούτε με λαϊκίστικες γροθιές στο τραπέζι.

  Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας του υπουργείου, αλλά και της πειθήνιας στάσης της διοίκησης της εταιρίας στα «στοιχήματα Σουφλιά» ήταν τα συνεργεία να ολοκληρώσουν το έργο υπό ακατάλληλες συνθήκες και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το αν συγκεκριμένα σημεία θα αντέξουν σε βάθος χρόνου. Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και ένα κομμάτι κρίθηκε επικίνδυνο και ανεπαρκές και άρχισε να ξηλώνεται! Στο τμήμα ανάμεσα στις δύο σήραγγες ο δρόμος ανακατασκευάζεται. Σκάβεται δηλαδή από την αρχή, αφού στο συγκεκριμένο σημείο είχε σημειωθεί καθίζηση."

 6. ataktos avatar
  ataktos 22/09/2009 18:50:46

  Εγνατία μεταφοράς τουρκικών προϊόντων (αλλά....και... παραπροϊόντων) προς Ε.Ε. ναι υπάρχει και μάλιστα γρήγορης κυκλοφορίας ,πάντως σίγουρα δρόμος Ε.Ε. δεν μπορεί να ονομαστή αυτό το έκτρωμα των εργολάβων …

 7. γιαννης avatar
  γιαννης 22/09/2009 19:37:53

  δεν ξερω τι λετε ολοι σας αλλα επειδη εχω δουλεψει σε μελετες για τον δρομο αυτον τον Ιουλιο εφυγα απο καβαλα και σε 4 ωρες ημουν στην Ηγουμενιτσα. ενα κομματι γυρω στο 1-2 χλμ δεν ηταν ετοιμο. Καποιος θα επρεπε να το πει στον Τζεφρυ για να μην λεει τετοιες

 8. kross avatar
  kross 22/09/2009 23:05:04

  Βρε δεν πάτε όλοι στον δ.....λο!!!!Με δικά μου λεφτά έγινε η Εγνατία, αλλά δεν με φώναξαν να κάνω τα εγκαίνια!! Μόνο ο εκάστοτε Υπουργός στήνει το πανηγυράκι του, αφού πρώτα έχει τσεπώσει την μίζα του.

 9. ναι καλα... avatar
  ναι καλα... 13/10/2009 12:51:29

  Δεστε πρώτα εδώ

  http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_738.html

  και μετά πέστε μου αν ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η εγντία ή όχι

  Κι επειδή έρχεται χειμώνας, προτείνω στο αλάνι που έκανε 4 ώρες από Καβάλα Ηγουμενίτσα, να βάλει ένα κομμάτι γκαραζόπορτας στον ουρανό του αυτοκινήτου του για παν ενδεχόμενο.

  Αλλα φαίνεται αυτά δεν έχουν σημασία, σημασία έχει να κοβονται οι κορδέλες. Αυτά μετράνε.

  Ετσι κι αλλιώς αν κάποιος φάει μια κοτρώνα στο κεφάλι όταν βγαίνει από κάποιο τούνελ, όσο και να ψάξει, το δίκιο του δε θα το βρει.

  Εδω δεν πιάνουν τα μεγάλα ψάρια, με τα μικρά θα ασχοληθούνε; Με τον κάθε ημέτερο εργολάβο που πήρε υπεργολαβία της εργολαβίας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.