#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας από τους χιλιάδες μετανάστεςΈκθεση – βόμβα για το κέντρο της Αθήνας και τον σοβαρό επιδημιολογικό κίνδυνο που διατρέχουν εκατομμύρια πολίτες εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, έστειλε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή. Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δείχνει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα απειλεί πλέον σοβαρά τη δημόσια υγεία. Σε συνδυασμό με το AIDS και την πορνεία, δημιουργείται ένας δολοφονικός συνδυασμός για τους κατοίκους του.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση. Οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (55,5%), αλλά με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).

Tο 12,9% των ατόμων με HIV στη χώρα μας αφορά μετανάστες, με αυτόν τον αριθμό να έχει αυξητικές τάσεις καθώς η εισροή μεταναστών στον ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη». Τα έως τώρα δεδομένα από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πλατείες Ομονοίας, Βικτωρίας, Αττικής, Λαρίσης, Καραϊσκάκη, Αμερικής και στον Βοτανικό, καθώς και τα δεδομένα από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζουν αυξήσεις στον επιπολασμό άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα κονδυλώματα (HPV), η σύφιλη και η γονόρροια, έξαρση σε λοιμώδη νοσήματα όπως οι ηπατίτιδες και η φυματίωση, αλλά και επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν για χρόνια εξαφανιστεί όπως η πολιομυελίτιδα καθώς και πολλαπλά κρούσματα παρασιτώσεων, αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.Εκτιμάται, επίσης, ότι υπάρχουν 13.000 - 14.000 θύματα εμπορίας ανθρώπων τα οποία προωθούνται στην πορνεία. Κύριες χώρες προέλευσης των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων που εμπλέκονται στην πορνεία είναι η Νιγηρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία. Στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου-Κολωνού-Πειραιώς-Αγίων Ασωμάτων-Ερμού-Αιόλου έως και τις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής, καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση γυναικών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, που εμπλέκονται στην πορνεία.

«Οι πιάτσες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το αθηναϊκό κέντρο. Οι κοπέλες είναι αναρίθμητες, εκδίδονται σε πολύ χαμηλές τιμές, ελάχιστες έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται φυλακισμένες από τους προστάτες τους» αναφέρεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές και από την άλλη γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται τοξικομανείς νεαρές, οι οποίες χρεώνουν πολύ λίγα χρήματα, τόσα ώστε να εξασφαλίσουν για τη δόση τους. Στην οδό Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι Ελληνίδες.

Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη ζώνη με οίκους ανοχής. Στην Ευριπίδου, καθώς και σε όλο το μήκος της Πατησίων (μέχρι τα άνω Πατήσια) κατά κύριο λόγο εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, περιγράφεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Ειδικό κεφάλαιο έχει αφιερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανδρική πορνεία για την οποία αναφέρονται ως στέκια οι πλατείες Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βικτωρίας, ένα τμήμα της οδού Πειραιώς και ορισμένα σημεία της Λ. Συγγρού, όπου συχνάζουν κυρίως τραβεστί ενώ ως κλειστός χώρος, όπου η ανδρική πορνεία μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο οργανωμένη, αναφέρεται η ανδρική σάουνα στην περιοχή της Ομόνοιας, χωρίς όμως να αποτελεί αποκλειστικά χώρο πορνείας. Τα τελευταία χρόνια η ανδρική πορνεία έχει αναπτυχθεί μέσω αγγελιών και το διαδίκτυο και τα άτομα τα οποία είναι εκδίδονται είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.«Δεν θεωρούν την πορνεία ως επάγγελμά τους, αλλά σαν ένα τρόπο να εξοικονομήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα κάποια χρήματα. Οι ίδιοι δε, δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως εκδιδόμενους ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταξύ των ανδρών που εκδίδονται είναι αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί, Ρουμάνοι και Κούρδοι οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα παράνομα» όπως έχει παρατηρηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για τους αλλοδαπούς και την ανδρική πορνεία αναφέρεται ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αλλοδαπών που καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Νεαροί αλλοδαποί (οι περισσότεροι χωρίς έγγραφα) μη έχοντας άλλη διέξοδο, καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία για την εξεύρεση εισοδήματος.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί και Κούρδοι ενώ παλαιότερα συμμετείχαν πολλοί Αλβανοί. Οι ίδιοι δεν θεωρούν εαυτούς ομοφυλόφιλους ενώ πολλές φορές θρέφουν ομοφοβικά και αντιομοφυλοφιλικά αισθήματα, λόγω του πολιτισμικού τους υπόβαθρου και της μουσουλμανικής τους θρησκείας. Θεωρούν τους εαυτούς τους ετεροφυλόφιλους και τους πελάτες τους υποδεέστερα όντα (αφού είναι ομοφυλόφιλοι) και για τον λόγο αυτόν έχουν συμβεί και πολλές βίαιες πράξεις αλλά και εγκλήματα μίσους μεταξύ εκδιδομένων ανδρών και πελατών. Η μόνη σχέση που αναγνωρίζουν είναι αυτή της εκμετάλλευσης των πελατών». Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση των ομάδων εργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή οικογενειών στην Ελλάδα.

Οι οικογένειες είναι κυρίως αφγανικής, παλαιστινιακής, ιρακινής και αφρικανικής (Ρουάντα) καταγωγής, δηλαδή, από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Στις περισσότερες οικογένειες που εξετάστηκαν, οι γονείς ήταν επαγγελματικά τακτοποιημένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και αποφάσισαν να μετακινηθούν λόγω φόβου για τη ζωή τους και για την εξασφάλιση πόρων και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, κυρίως για τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους. Ως προς το ψυχοκοινωνικό προφίλ των μεταναστών, κατάγραφηκαν άτομα με σύνδρομα στέρησης και αυτοκτονικές τάσεις, πράξεις αυτοτραυματισμού, εθισμός σε αλκοόλ και άλλες ψυχότροπες ουσίες, συχνές κρίσεις πανικού κυρίως λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης, έντονη επιθετικότητα λόγω αδυναμίας τους να διαφύγουν με πλοίο για την Ιταλία, θυμό και ματαίωση λόγω αδυναμίας φυγής από την Αθήνα, καυγάδες και συμπλοκές και τους κατοίκους και τις Αρχές, παραβατικότητα.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και πρέπει να κινητοποιήσουν τις αρχές καθώς χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι, χωρίς έλεγχο διαβούν στο κέντρο δημιουργώντας υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 27/09/2012 19:25:44

  Από τους ΛΑΘΡΟμετανάστες... Έχει διαφορά.

 2. Ίωνας avatar
  Ίωνας 27/09/2012 19:53:51

  Γι αυτό ο Δένδιας θα φτιάξει κέντρα κράτησης σε όλη την χώρα για να δημιουργήσει και αλλού τέτοιες βόμβες, έτσι να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.Άμεση απέλαση τώρα, όχι τώρα χθες, αυτή είναι η λύση.Ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να είμαστε και στο θέμα των λαθρομεταναστών και όχι όταν πρόκειται για την μείωση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα να επικαλούνται όλοι ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη.

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ίωνας 27/09/2012 22:20:02

   Άμεση απέλαση τώρα, όχι τώρα χθες, αυτή είναι η λύση.

   Δεν γίνεται για διάφορους λόγους.

   Πρώτος, δεν τους δέχεται καμμία χώρα αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι πολίτες της. Και προφανώς δεν έχουν χαρτιά και τέτοια.

   Ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να είμαστε και στο θέμα των λαθρομεταναστών και όχι όταν πρόκειται για την μείωση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα να επικαλούνται όλοι ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη.

   Δεν υπάρχει «Ευρώπη» που πρέπει να μοιάσουμε, κλπ κλπ.

   Ας πούμε τους λαθρομετανάστες η Ε.Ε είναι που ΔΕΝ μας αφήνει να τους διώξουμε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ.

   Η οποία ουσιαστικά λέει: όποιος λαθρομετανάστης έρθει σε εσάς, είναι προβλημά σας, μην τολμήσετε και τον στείλετε σε εμάς.

   Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας κάνει και παράπονα και βάζει και πρόστιμα επειδή δεν δίνουμε αρκετά ...άσυλα στους λαθρομετανάστες που ζητάνε άσυλο εδώ.

   Άσε που Γερμανία, Γαλλία, Βρεταννία κλπ περνάνε όλες τις «πολυπολιτισμικές» και «πολιτικά ορθές» ιδέες υπερ της μετανάστευσης.

   • Carl Sagan avatar
    Carl Sagan @ Lampros 28/09/2012 02:02:04

    Λάμπρο ρίχνεις το ηθικό του στρατεύματος. Σε καιρό πολέμου θα ήσουν υποψήφιος για εκτέλεση. Είναι εθνική ανάγκη να απελαθούν οι λαθραίοι άμεσα, αποτελούν τεράστιο κίνδυνο, και πρέπει να βρούμε τρόπο να τους ξαποστείλουμε από κει που ήρθαν. Το να παραθέτεις λίστες με λόγους που μας εμποδίζουν να το κάνουμε, ενισχύοντάς τους με αυτόν τον τρόπο, στα δικά μου μάτια ισοδυναμεί με προδοσία.

    Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω. Άμα θέλω, μπορώ.

 3. kotstak avatar
  kotstak 27/09/2012 20:05:32

  Όταν δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, πρέπει να προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε από την ύπαρξή του.
  Να δημιουργήσουμε πλούτο από το πρόβλημα, μέχρι να το λύσουμε. Ίσως δε, να μη μας συμφέρει τότε να το λύσουμε...
  Η Τουρκία μας στέλνει τους λάθρο, για να μας δημιουργήσει πρόβλημα.
  Εάν εμείς, πουλάμε στην Τουρκία τα φτηνά προϊόντα που θα παράγουμε με τους λάθρο, η Τουρκία θα σταματήσει να μας στέλνει λάθρο, γιατί θα βλέπει ότι δεν μας δημιουργούν πρόβλημα.
  Από την άλλη δε θα είμαστε ελκυστικός προορισμός για τους λάθρο.

  Το πώς μπορεί να γίνει αυτό, το έχω γράψει σε σχόλιό μου στο παρελθόν και πολλοί με είπαν ρατσιστή.

  • kotstak avatar
   kotstak @ kotstak 27/09/2012 23:34:41

   Η πρόταση που είχα κάνει, με σχόλιό μου εδώ στο antinews:

   “Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι η δημιουργία ΚΛΕΙΣΤΩΝ καταυλισμών, με εγκαταλειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ, πλησίον εργοστασίων και να εργάζονται αμειβόμενοι με το διπλάσιο ποσό από αυτό που παίρνουν στην πατρίδα τους.
   Δωρεάν φαγητό και διαμονή (στα βαγόνια του ΟΣΕ).
   Έτσι θα παράγουμε προϊόντα με χαμηλό κόστος.
   Προϊόντα που εάν τα παράγαμε με μεγαλύτερα ημερομίσθια θα ήταν μη ανταγωνιστικά.
   Με τους λαθρομετανάστες πρέπει να παράγουμε προϊόντα που δεν θα είχαμε την δυνατότητα να τα παράγουμε σε ανταγωνιστικές τιμές πληρώνοντας ημερομίσθια μεγαλύτερα των 10 ευρώ.
   Το ημερομίσθιο στο Μπαγκλαντές είναι 1 ευρώ. Του τεχνίτη 2.”

   Τους κάνουμε την εξής πρόταση:
   Κύριοι, ή φεύγετε, ή μένετε και εργάζεστε με τους εξής όρους:
   Μένετε στη βιομηχανική ζώνη, σε αυτές τις συνθήκες, με δωρεάν αυτές τις παροχές (διατροφή κλπ), με ημερομίσθιο 5- 10 ευρώ, με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
   Όποτε θέλετε φεύγετε και πάτε στην πατρίδα σας.
   Μετά από χρόνια θα επανεξετάσουμε την κατάσταση.
   Πόσους και ποιους θα εντάξουμε.
   Στα 67 σας, μετά από 40 χρόνια εργασίας, θα σας στέλνουμε την σύνταξή σας στην πατρίδα σας.
   Θα παίρνετε σύνταξη όση παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος στην πατρίδα σας (max 100 ευρώ) .

   Δικαίωμα τους δίνουμε.
   Win – win είναι η πρότασή μου."

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 27/09/2012 20:35:32

  Θερμή παράκληση. Ολοι αυτοί, ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μετανάστες. Είναι Ολοι! Ολοι! Τριτοκοσμικοί ΛΑΘΡΑΙΟΙ-ΕΠΟΙΚΟΙ που οι τουρκοδουλέμποροι και οι συνεργοί τους, προς €10,000/κεφάλι, τους αδειάζουν εδώ, με μόνο στόχο και σκοπό, την Αλωση, τον Εξισλαμισμό, την Οικονομική Διάλυση και Αποδόμηση Ελλάδας και Ελλήνων. Το Υπουργείο Εσωτερικών, άμεσα να επενδύσει κονδύλια για τη Δυσφήμιση της Λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, ΔΕΝ προσφέρεται γιά τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ. ΔΕΝ τους αντέχει. ΔΕΝ τους θέλει και ΔΕΝ τους μπορεί. Απαιτούμε την άμεση και μονομερή ακύρωση του καταραμένου ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ που φέρει τις υπογραφές Κώστα Σημίτη και Δραπέτη-Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου.

  Το ταχύτερο δυνατό, το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών να συμβουλευτεί το αντίστοιχο Ελβετικό Υπουργείο, για τα Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ Μηνύματα κατά της Λαθρομετανάστευσης στην Ελβετία. Προειδοποιητικά μηνύματα προς τουρκοδουλεμπόρους και συνεργούς και επίδοξους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΠΡΙΝ, την είσοδό τους στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο Δραπέτης-παπατζής, o άθλιος γεννήτορας της Ελληνικής συμφοράς, που κατά δήλωσή του αν δεν ήταν αυτός που είναι θα δούλευε σε γκέτο μαύρων, βλέπει από τη Βοστώνη ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ τεκτενόμενα στην Ελλάδα και γελάει. Επειδή, μάς υποχρεώνει και πάλι να πληρώσουμε εμείς, με τη ζωή μας και την υγεία μας, τις τραγικές συνέπειες γιά το κουσούρι. Να δούμε στο τέλος όμως, ποιός πολύ πικρά θα κλάψει.

  • Lampros avatar
   Lampros @ η Dimi 27/09/2012 22:21:23

   Το ταχύτερο δυνατό, το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών να συμβουλευτεί το αντίστοιχο Ελβετικό Υπουργείο, για τα Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ Μηνύματα κατά της Λαθρομετανάστευσης στην Ελβετία.

   Τι «αποτροπή» να κάνουν τα τηλεοπτικά σποτάκια, όταν ρωτάνε έναν δικό τους εδώ και τους λέει «ελάτε, μια χαρά είναι»;

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Lampros 27/09/2012 23:36:43

    Λάμπρο, ας μην υποτιμούμε τη δύναμη της τηλεόρασης και των αποτρεπτικών μηνυμάτων στις χώρες-εσχατιές. Το πείραμα με την Ελβετία πέτυχε. Και ήταν ορδές οι ενδιαφερόμενοι ΛΑΘΡΑΙΟΙ γιά εγκατάστασή τους στον.. επίγειο παράδεισο. Οι οποίοι όμως, ΔΕΝ εγκαταστάθηκαν.
    Με τα ξεκάθαρα αποτρεπτικά μηνύματα της Ελβετίας, Απογοητεύτηκαν ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ προλάβουν τα όνειρά τους να γίνουν αλγεινή πραγματικότητα για τους Ελβετούς..

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ η Dimi 28/09/2012 10:22:19

     Η Ελβετία επίσης με επιτυχία, χειρίστηκε και οριστικά έλυσε το μέγα θέμα με τους μιναρέδες τους οποίους οι ιμάμηδες, ασκώντας μεγάλες πιέσεις στην Ελβετική κυβέρνηση, ήθελαν να επιβάλλουν στη Βέρνη (πρωτεύουσα) και στη Ζυρίχη (μεγαλύτερη Ελβετική πόλη). Η Ελβετία όμως, έβαλε τελεία και τέλος στο θέμα, μια για πάντα: “Η Ελβετία, δεν θα επιτρέψει ποτέ να πάθει αυτό που έπαθε η Ελλάδα από τους Οθωμανούς, στην Αγία Σοφία στο Βυζάντιο. Oι μιναρέδες είναι σύμβολο επικυριαρχίας του ισλάμ στη χώρα που τους επιτρέπει να υπάρχουν. Στην Ελβετία, οι μιναρέδες απαγορεύονται”. Και στις εντονότατες διαμαρτυρίες («ρατσιστές», «άπιστοι», «ιερή αγανάκτηση».. and all that jazz) των ιμάμηδων, οι Ελβετοί υπενθύμισαν: “Eδώ, είναι Ελβετία. Take it or leave it!..”

     To Ελβετικό motto: «unus pro omnibus, omnes pro uno» «Ένας για όλους, όλοι για έναν»

     To Eλληνικό: «Ελευθερία ή Θάνατος» Γιατί στο χρονοντούλαπο της λήθης επιτρέπουμε να διαλύεται;

 5. popaia avatar
  popaia 27/09/2012 21:05:59

  Προσυπογράφω το συνταρακτικό σχόλιο της Ντίμι. Μόνο που δεν υπάρχει ούτε μία στο δις να εισακουστεί γιατί εδώ όχι Ελβετία δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ αλλά ούτε καν Πακιστάν και Μπαγκλαντές. Το πιστεύω. Τόσο προδότες με τόσο μίσος για το λαό και τη χώρα, και τέτοια πουλημένη, νεοταξίτικη Αριστερά, αποκλείεται να βρεις αλλού.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ popaia 27/09/2012 23:47:10

   @ popaia Tην Ελβετία, την κάνουν οι πολίτες Ελβετοί, και όχι το αντίστροφο. Οι Έλληνες, ευτυχώς, όλοι ίδιοι ΔΕΝ είμαστε και τη πατρίδα μας λατρεύουμε και σεβόμαστε. Είμαστε πολίτες που θέλουμε και εφόσον θέλουμε μπορούμε, το δικό μας λιθαράκι να βάλουμε και μέρος να γίνουμε της βελτίωσης που θέλουμε να δούμε στη πατρίδα μας και στη ζωή μας, αυτούς τους πολύ σκοτεινούς, τους πολύ περίεργους καιρούς. Τις ημέρες αυτές λοιπόν, παρατηρείται μια περίεργα αυξημένη (κατά τη γνώμη μου για τις ελευθερίες μας, άκρως επικίνδυνη), ζήτηση αγοράς, Τοις Μετρητοίς, αντί πινακίου φακής, ακινήτων στη καρδιά της Αθήνας, από Τριτοκοσμικούς ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ. Πόθεν έσχες οι επαίτες-ξεβράκωτοι; και ποιοι οι απρόσωποι «χορηγοί» που κρύβονται πίσω απ’ αυτούς; Το ζεστό μετρητό είναι το δέλεαρ για τους Ελληνες ιδιοκτήτες να ξεπουλήσουν τα ακίνητά τους, που αδυνατούν να τα κρατήσουν, είτε επειδή άνεργοι (η πλειοψηφία) είναι, είτε χαμηλοσυνταξιούχοι των 340 ευρώ είναι.

   Οι αρμόδιες Αρχές, χρειάζεται ιδιαίτερα να προσέξουν και να ελέγξουν τη διαφάνεια και την εγκυρότητα των δικαιοπραξιών αυτών. Επισήμανση: Το τραγικό ΔΕΝ είναι μόνο η εξαγορά των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, για φακές. Είναι και οι ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ που ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΝ μέσα στα ακίνητα αυτά. Και τι μεγέθους ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.. Και οι απελπισμένοι Ελληνες ιδιοκτήτες (όσοι έχουν απομείνει τελικά), να μη μπορούν να διαμαρτυρηθούν ούτε το δίκιο τους να βρουν. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!! Οπότε, οι Ελληνες εγκαταλείπουν. Και τα προς ξεπούλημα διαμερίσματα γίνονται ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ με ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ. ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Και δεν φαίνεται το εύρος αυτής της νέας συμφοράς να τo έχουμε συνειδητοποιήσει οι Ελληνες. Αυτές είναι λίγες μόνο διαπιστώσεις αυτή την εβδομάδα, στα ταξείδια αστραπή Λαυρεωτική-Κέντρο Αθήνας και πίσω, που κάναμε. Και ίσως, ίσως μπορέσαμε και σώσαμε μια υπόγεια γκαρσονιέρα 29τμ κατασκευής 1970 για την οποία η γιαγιά ιδιοκτήτρια είχε βάλει ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ. Εμείς το ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ το σκίσαμε και το χαράτσι της ΔΕΗ συλλογικά της πληρώσαμε. Επί ώρες προσπαθήσαμε να τη μεταπείσουμε και τα τηλέφωνά μας για βοήθεια της αφήσαμε. Και ο Θεός βοηθός..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ η Dimi 28/09/2012 10:48:16

    Αυτή είναι πολύ σοβαρή καταγγελία. Προφανώς και δεν έχω λόγο ή πρόθεση να αμφισβητήσω το παράδειγμα που φέρνεις, αλλά έχεις πληροφορίες ότι τέτοιες αγορές (ακινήτων από λάθρο) είναι μαζικές; Μου φαίνεται περίεργο πού τα βρίσκουν. Και, κυρίως, πώς μπορεί να γίνει με έγκυρο τρόπο η συναλλαγή, αφού οι λάθρο δεν έχουν ΑΦΜ.

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Αυριανιστής 28/09/2012 12:17:49

     Aυτά λέμε και απορούμε, αγαπητέ Αυριανιστή. Το όλο πλέγμα: Λαθραίοι με ζεστό μετρητό, "σπόνσορες", μεσιτικά γραφεία, συμβολαιογράφοι, μεταγραφές, πιστοποιητικά..

 6. Νικόλας avatar
  Νικόλας 27/09/2012 22:29:50

  Πάντως κάτι δεν κάνουμε καλά όταν έχουμε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό (σκλάβους) και πεινάμε κιόλας. Κανονικά με τόσους σκλάβους (λαθρομετανάστες) έπρεπε να ζούμε πλουσιοπάροχα. Δεν τρολλάρω. Πρέπει να σκεφτούμε αν μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε για να δουλεύουν για το κράτος σε ρυθμούς Κινέζων.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νικόλας 28/09/2012 10:50:27

   Και ο Τζήμερος, κάτι τέτοια "σκέφτεται". Παρόμοια με αυτά που γράφει ο kotstak παραπάνω. Να μετατρέψουμε και επισήμως τους λάθρο σε τζάμπα εργατικό δυναμικό ώστε και οι αμοιβές των Ελλήνων να "εξορθολογιστούν" στα ίδια επίπεδα, όπως προστάζει η νεοφιλελεύθερη κτηνωδία.

 7. Ίωνας avatar
  Ίωνας 27/09/2012 22:55:07

  Αυτοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους θα δουλέψουν και σε ρυθμούς Κινέζων;Για αγροτικές εργασίες που απασχολούνται στην επαρχία είναι παντελώς άσχετοι.'Αμεση απέλαση μάζεμα και δρόμο, όπως βρίσκουν τον τρόπο να μας ξεσκίζουν και να μας τελειώνουν 2,5 χρόνια, ας βρουν και τον τρόπο να τους διώξουν, έτσι θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε πιο πολύ και εμείς.

 8. Santa avatar
  Santa 27/09/2012 23:18:04

  Διμερείς συμφωνίες με χώρες τύπου Βόρεια Κορέα να τους στέλνουμε εκεί (επί πληρωμής ακόμα) και να τους χρησιμοποιούν αυτοί σαν σκλάβοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Santa 28/09/2012 10:53:17

   Πλάκα-πλάκα, αυτή θα ήταν μια καλή λύση. Αφού μάλιστα οι λάθρο δεν αποκαλύπτουν τη χώρα προέλευσής τους, γιατί να μην κάνουμε μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα να τους αναγνωρίζει ως... δικούς της πολίτες (δήθεν) ώστε να τους απελαύνουμε εκεί χωρίς πρόβλημα και να τους χρησιμοποιεί ως σκλάβους;

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/09/2012 00:23:14

  Σύμφωνα με αποκλειστικές μου και αξιόπιστες πληροφορίες, το Μέγαρο Υπατία θα μετονομαστεί σε Μέγαρο Υπατίτιδα. Η Νομική της Αθήνας θα του παραχωρηθεί ως παράρτημα και ο κ. Πελεγρίνης, ως ταλαντούχος amateur ηθοποιός που είναι, θα υποδύεται τον γιατρό του Μεσαίωνα, με εκείνες τις περίεργες μάσκες που υποτίθεται θα τους προστάτευαν από την πανώλη....

 10. Κωστής avatar
  Κωστής 28/09/2012 01:18:44

  Δεν σας καταλαβαίνω. Σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, όλοι αυτοί είναι Έλληνες.

 11. jimmys31 avatar
  jimmys31 28/09/2012 14:08:36

  ΑΣΤΕΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΣΜΟ .... ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.