18/08/2009 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τo πλοίο φάντασμα και ο ρόλος του ΝΑΤΟ
Σε οκτώ συλλήψεις υπόπτων για την πειρατεία του «πλοίου-φάντασμα» Arctic Sea, προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας που επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

Ανάμεσά τους Ρώσοι, Εσθονοί και Λετονοί υπήκοοι. "Αυτοί οι άνθρωποι ανάγκασαν το πλήρωμα με την απειλή βίας να ακολουθήσουν τις διαταγές τους" δήλωσε ο Aνατόλι Σερνττγουκόφ.

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό εντόπισε το πλοίο, ανοιχτά των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου.

 Σύμφωνα επίσης με το το Russian Today  η διαμάχη  μεταξύ φιλανδικής και σουηδικής αστυνομίας και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ για την επίλυση της επιμέρους διαφοράς, φανερώνει το έντεχνο σχέδιο της βορειοατλαντικής συμμαχίας για την ένταξη των δύο χωρών στους κόλπους της.

 Το ΝΑΤΟ εμφανίζεται ως ο "αστυνόμος της ειρήνης" της περιοχής, για να αποδείξει και στις δύο χώρες τη προστιθέμενη αξία της παρεμβατικότητάς του.

 Είναι φανερό πως η Ρωσική αρκούδα δε βλέπει με καλό μάτι τόσο την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, όσο και τις απόπειρες επιδιαιτησίας που κάνει, σε ευρύτερες ζώνες επιρροής.

 Το παράδειγμα της αντιπυραυλικής ασπίδας ήταν μόνο η αρχή...

θ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαος avatar
    Σαος 19/08/2009 11:59:12

    Μάλλον το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι USA-UK) ψάχνει εναγωνίως για καινούργιο αντίπαλο δέος για να δικαιολογήσει αλλά και να αυξήσει τα κεκτημένα και να εδραιώσει περαιτέρω την ηγεμονία του στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο. Γι' αυτό παρενοχλεί την "αρκούδα" με έμμεσους τρόπους ώστε να προκαλέσει θερμές καταστάσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.