#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τo βρόμικο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ΑστυνομίαΛίγες μέρες πριν από την παραίτηση του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αλήθεια για πόσο καιρό ακόμα τα υπουργεία θα έχουν τους γελοίους τίτλους που είχε δώσει ο ΓΑΠ;) ο Χρήστος Παπουτσής σε συνεργασία  με το άλλο «αστέρι» της Ιπποκράτους τον Καρχιμάκη, είχαν δρομολογήσει τις τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία. Καταλαβαίνετε, τώρα τις κρίσεις θα έκαναν Παπουτσής και Καρχιμάκης!

Οι κρίσεις ματαιώθηκαν, ως γνωστόν, ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο.

Όμως, με την μετακίνηση στην Κατεχάκη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αρχίζουν πάλι να αναζητούν τρόπους να προχωρήσουν τις κρίσεις. Ο λόγος είναι προφανής: Θέλουν να συνεχίσουν να ελέγχουν την Αστυνομία και επί επόμενης κυβέρνησης.

Στόχος τους, με τις κατάλληλες αποστρατείες όλα τα ανώτατα κλιμάκια  να καλυφθούν από αξιωματικούς που μπήκαν στο Σώμα από το 1981 και μετά, για τα φρονήματα των οποίων κανείς στην Ιπποκράτους δεν αμφιβάλει. Άλλωστε όλη η Ελλάδα γνωρίζει με τι ...αντικειμενικά κριτήρια γινόταν οι προσλήψεις στην Αστυνομία τα πρώτα χρόνια της «Αλλαγής».

Όπως έχουμε ήδη γράψει, τις προάλλες ο Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση που είχε με ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας είπε  ότι ο σχεδιασμός του είναι μακράς πνοής και έχει ορίζοντα τετραετίας, υπονοώντας ότι θα παραμείνει εκεί και μετά τις εκλογές. Ήδη, ο κ. Χρυσοχοΐδης τοποθέτησε τον πρώην Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Νασιάκο, Διευθυντή του Γραφείου του! Τώρα πώς θα συνυπάρξουν δυο πρώην αρχηγοί σ’ ένα υπουργείο, είναι ένα θέμα!

 Τι σχεδιάζουν

Το σχέδιο Παπουτσή-Καρχιμάκη, το οποίο φαίνεται να υιοθετεί και η νέα ηγεσία προβλέπει «μαζικές εκκαθαρίσεις» στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας:

- Από τους  Αντιστρατήγους  που υπηρετούν σήμερα, θα παραμείνει μόνον ένας και θα αποστρατευθούν οι άλλοι  4

- Από τους 20 υποστρατήγους, προάγονται 4, αποστρατεύονται 14 και παραμένουν μόνον  2

- Από τους 65 Ταξιάρχους, παραμένουν 3, προάγονται 18 και αποστρατεύονται 44!

- Τέλος θα προάγουν 60 Αστυνομικούς Διευθυντές σε Ταξιάρχους με μια απίστευτη βουτιά στην Επετηρίδα!

Όπως, μας έλεγε έμπειρος αξιωματικός, αυτές δεν είναι κρίσεις αλλά «η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»! Σύμφωνα με τον ίδιο, το «βαθύτατο ΠΑΣΟΚ θα αλώσει πλήρως την Αστυνομία»!

 Οι παρελάσεις ως άλλοθι

Επειδή, όμως, τα σχέδια της Ιπποκράτους ναυάγησαν, όπως προαναφέραμε, τι νομίζετε ότι σκέφθηκαν οι τεράστιοι εγκέφαλοι; Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες περιμένουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Αν υπάρξουν γενικευμένα έκτροπα και η αστυνομία δεν καταφέρει είτε να αποτρέψει την εκδήλωσή τους, είτε να ελέγξει την έκταση τους, τότε θα ζητηθεί η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, αλλά και των άλλων υπευθύνων.

Με αυτό το πρόσχημα θα προχωρήσουν αιφνιδίως σε έκτακτες κρίσεις, τις οποίες πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποτρέψει ο πρόεδρος της ΝΔ γιατί θα φανεί στα μάτια του κόσμου ότι υπερασπίζεται «αποτυχημένους αξιωματικούς». Ο Χρυσοχοΐδης θα ενδυθεί τον μανδύα του υπερμάχου της τάξεως και της ανανέωσης και η ΝΔ υπέρ της διατήρησης των ...«αποτυχημένων».

Αυτά σε όσους κοιμούνται μακαρίως πιστεύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Αντίθετα σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ...ενισχύουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ας τα έχουν υπόψιν τους εκεί στη Συγγρού.  Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραμείνει και διαχειρίζεται την εξουσίας και μετά τις εκλογές και με οποιαδήποτε Κυβέρνηση!

 Ρεπόρτερ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. skopelosnews avatar
  skopelosnews 17/03/2012 11:50:57

  Καταγγελία για απειλές από στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  http://skopelos-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_313.html

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ skopelosnews 17/03/2012 12:17:33

   Μάλιστα... Και νομίζουν πως με την προπαγάνδα περί συγκυβέρνησης και μετά τις εκλογές θα μπορέσουν να πείσουν όλο τον κόσμο πως θα κάνουν ότι θέλουν στο διηνεκές. Μετρημένα τα ψωμιά τους. Εύχομαι όσο δε μπορεί να φανταστεί άνθρωπος να πέσει στην τρίτη θέση το Πασόκ στις εκλογές για να μη μπορέσει να κάνει τίποτα πλέον και στις επαναληπτικές να βουλιάξει λόγω απογοήτευσης των λαμογιών...

 2. charulisN avatar
  charulisN 17/03/2012 12:36:52

  Έλεος με τη συνομωσία των κρίσεων στην ελληνική αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. Οι ανώτατοι αξιωματικοί, δηλαδή οι στρατηγοί θα αποδειχθούν για άλλη μια όργανα -τα εργαλεία- της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας όπως γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια. Άβουλα πράσινο-μπλε στρατιωτάκια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
  ΥΓ: Προτείνεις κάτι για όσους απεφοίτησαν από τις παραγωγικές σχολές την πράσινη δεκαετία. Να τους αποτάξουμε, να τους στείλουμε μετανάστες.
  Α, και κάτι άλλο. Ποιοι παραιτήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια? Όχι για να βγουν σύνταξη?
  Βλέπεις, τα δυο, τρία και τέσσερα αδαμάντινα πολλοί μίσησαν

  • charulisN avatar
   charulisN @ charulisN 17/03/2012 12:39:02

   ... αλλά και πολλοί αγάπησαν!

  • ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
   ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! @ charulisN 17/03/2012 13:08:26

   @@@
   ΥΓ: Προτείνεις κάτι για όσους απεφοίτησαν από τις παραγωγικές σχολές την πράσινη δεκαετία. Να τους αποτάξουμε, να τους στείλουμε μετανάστες.

   .......................................................................

   Nαί προτείνω!!!!
   Άμεση μεταφορά τους στήν Χαλυβουργική,αποτέφρωση καί τά αποκαίδιά τους στόν βιολογικό τής Ψυττάλειας,μαζί μέ όλους τούς υπόλοιπους πρασινοφρουρούς zivagos lamogios laliotius pasokus-pasokus!!!

   Αυτή είναι Η ΜΟΝΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,εάν πράγματι επιθυμούμε νά λύσουμε ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ τό ΄Εθνικό πλέον, ΜΠΑΤΣΟΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

   Ποιό έξυπνος/ίκανός ήταν δηλαδή ό Αδόλφος,πού έλυσε τό ##΄Εβραικό Ζήτημα## έν μία νυκτί,μέ τήν ##Νύκτα τών Κρυστάλλων##??????

 3. factorx avatar
  factorx 17/03/2012 13:18:49

  Κύκλοι του υπουργείου Προ - Πο που ενημερώθηκαν για το δημοσίευμά μας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν υφίστανται παρόμοια σχέδια. Ελπίζουμε να είναι έτσι και να διαψευσθούν οι πληροφορίες που καταγράφουμε

 4. juliet avatar
  juliet 17/03/2012 13:27:04

  ''Αυτά σ΄όσους κοιμούνται μακαρίως πιστεύοντας ότι το Πασοκ καταρρέει...''Ποτέ δεν εκτίμησαν σωστά αυτό το κίνημα και εκεί ήτανε και εξακολουθεί να είναι το μεγάλο λάθος.
  Ραδιουργείες ,σκοτεινά σχέδια και πίσω η απόλυτη εξουσία ,ο απόλυτος ελέγχος .

  • factorx avatar
   factorx @ juliet 17/03/2012 13:34:53

   Χαλάρωσε Juliet, κανένας δεν κοιμάται

   • juliet avatar
    juliet @ factorx 17/03/2012 13:46:15

    Δεν είπα ότι κοιμάται και το κανένας είναι σχετικό.Αρκεί να είναι ξύπνιοι αυτοί που πρέπει, οι άλλοι δεν μας ενδιαφέρουν.
    Φάκτορα,η διαπαιδαγώγηση μου φταίει ....και προσπαθώ να μη μπαίνω σε τέτοια θέματα.Sorry.

 5. fantomas avatar
  fantomas 17/03/2012 13:49:58

  Το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ζητούμενο είναι ότι ενώ έχουν προσπαθήσει να προσμετρήσουν τον απρόβλεπτο παράγοντα και παράλληλα να τον κατευθυνουν κατά το δοκούν δυστυχώς δεν έχουν προσμετρήσει την δυναμική και την ποιότητα της δράσης του απρόβλεπτου και της αντίδρασης που θα υπάρξει κοινωνικά, εσωτερικά, και πολιτικά.

 6. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 17/03/2012 14:59:50

  "Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραμείνει και διαχειρίζεται την εξουσίας και μετά τις εκλογές και με οποιαδήποτε Κυβέρνηση!"

  As usual!! Κυβὲρνηση ΝΔ, κρὰτος ΠΑΣΟΚ!!! 2004-2009!

 7. οδυσσεας avatar
  οδυσσεας 17/03/2012 15:17:59

  Καλά θα κάνει η Ν.Δ να επαγρυπνεί για οπουδήποτε σενάριο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες αν αφήσει η Ν.Δ να εξελιχθεί η βούληση χρυσοχοιδη . Γιατί θα υποθεσω οτι για αυτό ανέλαβε 2 μηνες πριν τις εκλογες για να αδράξει την ευκαιρία να κανει εκαθαρισει.(Tην ανικανότητα χρυσοχοιδη στο υπουγειο αναπτυξης την γνωριζουμε τον προστατευουμε με την ανοχη μας , βοηθαμε τις εσωκομματικες διαδικασιες του Πασοκ κανουμε δηλωσεις στα μμε βλεπε βοριδη ,οτι ειναι πετυχημενος υπουργος δημοσιας ταξης, τι παίζει?) Παραβλεπω οτι η Ν.Δ στηριξε την κυβέρνηση Παπαδημου. Αρα ειχει το δικαιωμα να παρεβει δυναμικά . Οπως επίσης θέλω να παραβλεπω οτι ο νεοεισερχόμενος Βορίδης έθεσε θεμα παρελάσεων. Δεν θελω να κανω σενάρια. Αλλα αν η Ν.Δ σκέφτεται οτι οι ψηφοφοροι της εχουν αλλες αντοχές κάνει λαθος. Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει και η ΝΔ πρέπει να συντομεύει την διαδικασία αυτή. Αρκετά ανεχτήκαμε νενεκούς .

 8. parsifal avatar
  parsifal 17/03/2012 18:19:17

  "Nενέκο" απεκάλεσε ο κ.Γιωτόπουλος τον Ελληνα Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που τον συνέλαβε στους Λειψούς...
  Τώρα για το θέμα, "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μήν πείς"... Σας περιμένουν εκπλήξεις. Ο Χρυσοχοίδης θα φτιάξει Αστυνομία !

  • factorx avatar
   factorx @ parsifal 17/03/2012 18:30:35

   Μακάρι parsifal, αλλά γιατί δεν την έκανε την προηγούμενη φορά;

  • Pilot avatar
   Pilot @ parsifal 19/03/2012 08:25:38

   parsifal
   μην πιστεύεις τις φυλλάδες που έγραφαν την εποχή εκείνη μυθηστοριματα για την σύλληψη του Γιωτόπουλου. O Λάμπρος και ο Νίκος που πέρασαν τα βραχιόλια στον Γιωτόπουλο δεν ακουσαν από το στωμα του τιποτα από αυτά που λες! Κάτι άλλο ψελησε αλλά δεν είναι η ώρα να στο πω !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.