09/01/2010 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα σκέφτονται να φέρουν πίσω τα κεφάλαια που έφυγαν

Περί τα 5 έως 10 δις ευρώ καταθέσεις έφυγαν από την Ελλάδα από τότε που στον αέρα αφήνοντας να αιωρείται από την κυβέρνηση ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να είναι τεκμήριο. Άλλοι, πάλι, φοβούμενοι ότι θα πιαστούν στην τσιμπίδα της εφορίας αγόρασαν ακίνητα, οι περισσότεροι όμως πήραν τα λεφτουδάκια τους και τα κατέθεσαν σε HSBC, UBS και σε άλλες ξένες τράπεζες.

Τη γκάφα της αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει λέγοντας τώρα ότι οι καταθέσεις δεν θα περιληφθούν στο διευρυμένο πόθεν έσχες που σχεδιάζουν.

Μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πάρουν αποφάσεις για φοροαπαλλαγές ώστε να έλθουν πίσω στην Ελλάδα τα κεφάλαια αυτά και ακόμη περισσότερα. Στην Ιταλία περί τα 100 δις ευρώ εισήχθησαν στη χώρα μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε φορολογική αμνηστία για τα επαναπατρισθέντα κεφάλαια αρκεί να τοποθετούνταν ένα μέρος τους σε κρατικά ομόλογα,

Το ιταλικό μοντέλο συζητούν τώρα και στην Ελλάδα με στόχο να μπουν χρήματα, να αγοραστούν κρατικά χαρτιά ή να δημιουργηθούν υποχρεωτικές θέσεις εργασίας.

Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να τρώει αγαλματάκια στο κεφάλι, αλλά παίρνει μέτρα. Εδώ που δεν έχουν φάει ούτε τούρτα στο πρόσωπο γιατί δεν αποφασίζουν τι θέλουν να κάνουν;

Διαβάστε τι έκαναν στην Ιταλία: Κάντε το όπως ο Σίλβιο!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/01/2010 09:04:56

  trust me, trust me

  • Soustom avatar
   Soustom @ archaeopteryx 09/01/2010 10:44:53

   ..Μού θυμίζει τήν περίπτωση Κακαουνάκη.Οταν βρήκαν τί φταίει ήταν πλέον αργά..

 2. BananiaGr avatar
  BananiaGr 09/01/2010 10:04:17

  Για να αποφασίσουν να φέρουν πίσω τα κεφάλαια που έφυγαν, πρέπει να κάνουν την Ελλάδα χώρα ελκυστική για επενδύσεις ειδικά στην γραφειοκρατεία και στο ΦΠΑ, όπως και στις εκάστοτε δομές της Ελλάδας που διώχνουν αντί να φέρνουν επενδύσεις. Και για να γίνει αυτό πρέπει να κινητοποιήσουν όλη την μούχλα που έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να κινηθεί η αγορά κατ' αρχήν. Πως θα γίνει αυτό με μια χώρα ουσιαστικά χρεοκοπημένη, με την αγορά και το ζεστό χρήμα να μην κινείται και όλοι να είναι κουμπωμένοι, με ακάλυπτες επιταγές παντού, και όλα αυτά που ξέρουμε τέλος πάντων; Αλυσίδα πάνε έτσι και αλλιώς. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, είναι πολύ βαθιά η σήψη πλέον.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/01/2010 11:04:02

  Φίλε Μπανανία, αν ενεργοποιηθούν οι αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού, θα έχουμε αποτελέσματα στην οικονομία και παντού, που δεν φανταζόμαστε. Το πρόβλημα είναι το κράτος αυτό που ο μόνος ρόλος του είναι να εμποδίζει τις δυνάμεις αυτές για να επιβιώνουν και να πλουτίζουν ανίκανοι και φαύλοι. Ανίκανοι και φαύλοι έπιασαν το ελληνικό κράτος από την εποχή του Μαυροκορδάτου μέχρι σήμερα και κάνουν κουμάντο στους υπόλοιπους. Το ΠΑΣΟΚ του 1981 άνοιξε τις πόρτες και μπήκαν στο σχήμα αυτό και όσοι δεν είχαν μπει και παλιότερα. Έτσι έπιασε κορυφή και το χρέος και τα ελλείμματα και πάτο η δυνατότητά μας να παράγουμε πλούτο, με την υπερμεγένθυση του μηχανισμού αυτού φαυλότητας και προώθησης της ανικανότητας.

  • BananiaGr avatar
   BananiaGr @ Επώνυμος 09/01/2010 12:33:20

   Φίλε Επώνυμε την καλημέρα μου.

   Δεν έχω καμία αμφιβολία οτι ο Ελληνισμός έχει απίστευτες δυνατότητες όταν και εαν το αποφασίσει ή τον αφήσουν να τις εκδηλώσει και να τις εξελίξει. Το πρόβλημα είναι οτι πάντα μένουμε το ''εαν΄΄. Και ο συρφετός που εγκαταστάθηκε στην χώρα απο το 81 και μετά, δεν έχει ριζώσει μόνος του. Διέφθειρε την λαϊκή βάση αρχικά και μετά ρίζωσε. Δεν έφτασε μόνος του ως εδώ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ BananiaGr 09/01/2010 12:57:36

    Μην ανησυχείς, τελειώνουν, είναι οι τελευταίοι σπασμοί του θηρίου. Ο Γιωργάκης θα μας γλιτώσει από το ΠΑΣΟΚ, απίστευτο δεν είναι;

  • BananiaGr avatar
   BananiaGr @ Επώνυμος 09/01/2010 12:47:30

   Με τρομάζει το γεγονός οτι μετά απο 30 χρόνια καταστροφικής πορείας, υπάρχουν άτομα που ακόμα τους υποστηρίζουν φανατικά. Και δεν μιλάω για αγράμματους και φανατικούς ηλικιωμένους, μιλάω ακόμα και για την μέση γενια. Πως μπορουν ρε γαμώτο να υπάρχουν ακόμα άτομα που τους ψηφίζουν συνειδητοποιημένα; Πως να γλυτώσεις απο τα γαλαζοπράσινα τέρατα όταν στα συνέδρια τους και στα πανεπιστήμια βλέπεις με τρόμο να εκκολάπτονται οι μελλοντικοί γόνοι τους;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ BananiaGr 09/01/2010 13:10:26

    Φίλη Μπανανία (μόλις διαπίστωσα το φύλο σου στο μπλογκ σου), ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα ανέκαθεν (από το 1915) ήταν χωρισμένη σε δύο παρατάξεις. Η παραδοσιακή ένταξη του κάθε ανθρώπου στην κομματική του παράταξη δεν ακυρώνεται τόσο εύκολα. Είναι στοιχείο της πολιτικής ταυτότητας του καθενός.

    Γι' αυτό λέω και ξαναλέω ότι το ζήτημα είναι να κατανοήσουν οι Πασόκοι τι ακριβώς γίνεται και να εξωπετάξουν τον ΓΑΠ.

    Επειδή αυτό δεν θα συμβεί, καθότι πρωθυπουργός, με τον ΓΑΠ θα τελειώσει το ΠΑΣΟΚ, κατά τη γνώμη μου, και στη θέση του θα έρθει κάτι διαφορετικό για να εκφράσει την παλιά βενιζελική παράταξη, που έγινε Κέντρο και μετά ΠΑΣΟΚ. Πάμε φουλ για Νέα Μεταπολίτευση.

    Η παράταξη που αυτή τη στιγμή εκφράζεται μέσω του ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να αντιμετωπίσει το Σαμαρά, πρέπει να βρει κάποιον τουλάχιστον εξίσου καλό με αυτόν. Προσωπικά δεν βλέπω κανέναν άλλον εκτός από το Βενιζέλο που να μπορεί να συναγωνιστεί το Σαμαρά, αν και ο Σαμαράς είναι σαφώς καλύτερος από πολλές απόψεις.

    • BananiaGr avatar
     BananiaGr @ Επώνυμος 09/01/2010 13:15:13

     Για το φύλο μη σε απασχολεί. Έτσι και αλλιώς με αυτά που βιώνω κάθε μέρα και με το πρήξιμο που τρώω, άντρας κοντεύω να γίνω. :Ρ

     Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες και ίσως οι περιστάσεις εξαναγκάσουν την κατάσταση να πάρει απο μόνη της την πορεία της, αλλά με όσα έχουν δει τα μάτια μου τρέφω σοβαρότατες επιφυλάξεις για το αν η σήψη είναι πλέον αν όχι αναστρέψιμη τουλάχιστον αντιμετωπίσιμη. Εγώ πιστεύω οτι δεν είναι, μακάρι το μέλλον να με διαψεύσει.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ BananiaGr 09/01/2010 13:29:13

      Αν δεν πιστέψουμε ότι είναι αντιστρέψιμη, καήκαμε. Άσε που εγώ το πιστεύω πραγματικά.

     • Μάρκο Τ avatar
      Μάρκο Τ @ Επώνυμος 09/01/2010 16:34:36

      Έγώ δεν πιστεύω ότι η σήψη είναι αναστρέψιμη. Σταδιακά τελειώνουμε ως έθνος. Ισως αναγκαστούμε να αναλάβουμε δυνάμεις να παλέψουμε να επιβιώσουμε όταν δούμε γύρω μας να είναι εγκατεστημένοι 1.500.000 μουσουλμάνοι με ελληνική υπηκοότητα και τις πόλεις μας να έχουν φτάσει στην απόλυτη ανατολίτικη εξαθλίωση. Αλλά τότε θα παλέψουμε ως κοινότητες Ελλήνων, όχι ως κράτος.

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ Μάρκο Τ 09/01/2010 17:07:18

      Κοινότητες όντως.
      Αν το dna μας δηλαδή δεν μας κάνει πάλι να αλληλοσκοτωθούμε. Μου αρέσει που κάποιοι καίγονται να αποδείξουν οτι δεν είμαστε Έλληνες όταν και μόνο το γεγονός οτι απο την αρχαιότητα μεχρι σήμερα ο Έλληνας ρουφιανεύεται και τρώγεται ο ένας με τον άλλον σαν τους σκύλους κυριολεκτικά για το οτιδήποτε, και ενώνεται -προσωρινά- μόνο όταν νιώθει οτι κάτι απειλή άμεσα την πάρτη του, και πάλι με καθυστέρηση. Μην πιάσω παραδείγματα διαχρονικά, όλοι μπορείτε να θυμηθείτε απο κάτι σίγουρα.

      Εμάς μας φοβάμαι περισσότερο απο τους απ' έξω.

 4. skeptiki avatar
  skeptiki 09/01/2010 11:12:56

  Ναι αν περνάνε ότι τροπολογία εισπρακτική τους έρθει αιφνιδιαστικά και νύχτα, θα φύγουν κι όσοι έχουν μείνει αν έχουν μείνει. Κάθε σοβαρός άνθρωπος χρειάζεται ένα πλάνο και ένα σχεδιασμό για να οργανωθεί πόσο μάλλον οι εταιρείες.... Θα αποκαταστήσουν αξιοπιστία λέει..... έτσι?

 5. Orestios avatar
  Orestios 09/01/2010 13:45:56

  Τα κεφάλαια χαιρετούν τους καταλληλότερους. Εύγε GAP! Καταλληλότερος αποτυχημένος.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/01/2010 13:48:03

  Η αντιμετώπιση του Κράτους προς τα "λεφτά" είναι κουτοπόνηρη. Το Κράτος το ίδιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για επενδύσεις. Το Κράτος έχει ημέτερους κρατικοδίαιτους. Αυτός με τα λεφτά θα ανταγωνίζεται επομένως με το ίδο το σύστημα Και η εμεπιρία έχει δείξει ότι θα βγει χαμένος ο ιδιώτης. Αν πάλι νομίζει το Κράτος ότι η λύση είναι να φτια΄χνει και άλλους κρατικοδίαιτους πλαναται πλανην οικτρά. Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία δεν αλλάζει.

  Δεν ψάχνουν για επενδύσεις. Για ρευστότητα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ψάχνουν και για πηγές εσωτερικού δανεισμού. Δηλαδή για κορόϊδια.

  Αγαπητό Κράτος, αν θες λεφτά, κόψε έξοδα. Θα ζητάς 1€ για κάθε 1€ που κόβεις. Θα έχεις κέρδος 2€.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 09/01/2010 13:53:36

   Πέστα αρχαίε. Με τους καταλληλότερους, που μπλέξαμε, όμως φαίνεται πως το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα τσεπώσουν φράγκα.

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 10/01/2010 02:15:15

  Τα πιο χρεωμενα κομματα ΠΑΣΟΚ,.;!!!ΝΔ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.