#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2010 12:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα που βρήκανε παπά θα μας θάψουν όλους (εμφάνισαν σήμερα και το Μνημόνιο 3)Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, στην προκειμένη περίπτωση η τρόικα και οι φίλοι της στην κυβέρνηση. Ενώ δηλαδή την Πέμπτη γινόταν χαμός με τα εργασιακά και όλοι είχαν την αγωνία τους πόσο μισθό θα χάσουν, αποφάσισε η τρόικα να στείλει ολοκληρωμένο πλέον το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Αυτό που συντάχθηκε μετά την αξιολόγηση του Νοεμβρίου και το οποίο από το antinews χαρακτηρίζαμε ως Μνημόνιο 3.

Το κείμενο δεν έχει πολλές πρωτοτυπίες, τα έχουμε γράψει πάνω κάτω. Ακολουθεί τη λογική του σοκ και δέος, δηλαδή τώρα που βρήκαμε παπά (η κυβέρνηση στην περίπτωση αυτή) να τους θάψουμε όλους.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο βγήκε με ανακοίνωση της Κομισιόν ότι μας δίνει την τρίτη δόση του δανείου, ωστόσο, για την τέταρτη αρχίζει ο εκβιασμός.

Το βασικό στοιχείο είναι ότι ζητά νέα μέτρα μέχρι τον Μάρτιο της τάξης του 5% του ΑΕΠ, πάνω από 12,5 δισ. ευρώ δηλαδή τα οποία θα πρέπει να ληφθούν τους επόμενους τρεις μήνες για να ισχύσουν για την τριετία 2012-2014. Κι όταν μιλάμε για διαρθρωτικά μέτρα εννοούμε νέους φόρους, περικοπές σε επιδόματα, φάρμακα, επενδύσεις, παιδεία, εξοπλισμούς κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προβλέπει ότι μέσα στο 2011 θα κοπούν 500 εκατ. ευρώ από τον στρατό, 100 εκατ. από οικογενειακά επιδόματα που θα δοθούν με εισοδηματικά κριτήρια, 900 εκατ. από μείωση της φαρ,ακευτικής δαπάνης, 400 εκατ. από το πετρέλαιο θέρμανσης του οποίου η τιμή θα διπλασιαστεί τον Οκτώβριο, 100 εκατ. από αύξηση των δικαστικών παραβόλων, 200 εκατ. από αντικειμενικές αξίες και άλλα πολλά.

Σημαντικό είναι ότι δίνεται χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώλησης της ακίνητης περιουσίας του κράτους. Περί τα 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία είναι τα αναμενόμενα έσοδα, με το 1 δισ. να εισπράττεται μέσα στο 2011.

Επίσης, προαναγγέλλεται η ριζική αλλαγή στην Αγροτική τράπεζα, ο διαχωρισμός υπηρεσιών στο Ταμείο παρακαταθηκών, η πώληση του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου και του ποσοστού στην Αττικής. Προαναγγέλλονται δε κι άλλες αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Οσο για το χρέος, η τρόικα βλέπει να σταθεροποιείται από το 2014 και μετά

Διαβάστε το «Μνημόνιο 3» εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pikras7 avatar
  pikras7 10/12/2010 13:19:50

  Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ!
  (Από την περίληψη της σχετικής έκθεσης)

  “Η εφαρμογή της πολιτικής έχει καταστεί δυσχερέστερη.

  Μετά από μια ισχυρή εκκίνηση με σημαντικά επιτεύγματα όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και την αγορά εργασίας, η εφαρμογή του προγράμματος έχει γίνει δυσκολότερη.

  Ο στόχος για το 2010 όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα βάσει του ΕΣΛ δεν θα επιτευχθεί, παρά τις πολύ σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης, και έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην προετοιμασία σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

  Η πιο αργή πρόοδος αντικατοπτρίζει έναν συνδυασμό παραγόντων, όπου περιλαμβάνονται ο εκλογικός κύκλος, η αντίσταση εκ μέρους κατεστημένων συμφερόντων, και – σε λίγες περιπτώσεις – οι δυσκολίες όσον αφορά τον σχεδιασμό και την ενεργοποίηση ορισμένων πολύπλοκων μεταρρυθμίσεων σε πολύ σύντομη περίοδο.

  Δεδομένου ότι η μεταρρυθμιστική εντολή της κυβέρνησης είναι ενισχυμένη μετά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, το κλιμάκιο υποστήριξε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενταθούν οι προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις, και να επιδειχθεί ενισχυμένη αποφασιστικότητα για την εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος.”

  Κοιτάξτε τι γράφουν οι αστείοι!

  Μας τα χώνουν κανονικά ότι δεν πετύχαμε τίποτε παρόλα τα μέτρα
  και παρεμβαίνουν απροκάλυπτα με πολιτικές εκτιμήσεις που προκαλούν !!!!!!
  Αυτοί δεν τα επέβαλαν; Δεν τα συναποφάσισαν ως τα πλέον ενδεδειγμένα για την θεραπεία της οικονομίας μας;

  Βρε πως μας κατάντησαν και τους αφήνουμε να οργιάζουν σε βάρος της χώρας!
  Τι βρεγμένη σανίδα θέλουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.