#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2011 07:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα κατασκευάζουν την συναίνεση που δεν έχουν !!!Τα παιδιά παίζουν πόκερ. Και μπλοφάρουν ως χαρτοπαίκτες. Και εκβιάζουν. Και τώρα που δεν πέρασε ο εκβιασμός, τα μαζεύουν.

Μέχρι χθες – ακόμα και μέσα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – κινδυνολογούσαν και πίεζαν ασφυκτικά για συναίνεση στην δική τους πολιτική, χωρίς να αναγνωρίσουν ότι αυτή μας οδήγησε στο αδιέξοδο. Ο Παπακωνσταντίνου μιλούσε για χρεοκοπία τον Ιούλιο. Η Δαμανάκη κατήγγειλε ότι θα μας γυρίσουν στη δραχμή. Η Διαμαντοπούλου έλεγε ότι η απώλεια του ευρώ ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ο Λοβέρδος ζητούσε μνημονιακή κυβέρνηση. Κάθε δήλωση από το εξωτερικό «μεταφραζόταν» στον εκβιασμό «μέσα ή έξω από την ευρωζώνη», ένα δίλημμα που δεν είχε τεθεί από κανένα κόμμα. Από κοντά και οι συμπαίκτες τους από το εσωτερικό (ΣΕΒ) και το εξωτερικό, οι επίτροποι, οι οίκοι αξιολόγησης, οι οικονομικοί αναλυτές κ.α. Όλα τα σφυριά χτυπούσαν πάνω στο φόβο της επιστροφής στη δραχμή.

Ο πρωθυπουργός συναντά την Τρίτη όσους πολιτικούς αρχηγούς είναι υποχρεωμένος και όσους θεωρεί ότι είναι πρόθυμοι να συναινέσουν στην πολιτική του. Η αντιπολίτευση (και κυρίως ο Σαμαράς που ήταν ο βασικός στόχος του σχεδίου) ανθίσταται. Η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν εκβιάζεται. Ακολουθεί ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση απαντά ανεβάζοντας την πίεση. Θα πάμε σε δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε. ή σε εκλογές.

Την Τετάρτη ο Παπανδρέου βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και δεν του λέει για σύσκεψη των αρχηγών). Αλλά το πρωί της Πέμπτης του τηλεφωνεί και του ζητά να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών – άλλο ένα δείγμα προχειρότητας και πολιτικού σχεδιασμού στο γόνατο.

Μέσα σε συνθήκες πολιτικού εκβιασμού φθάσαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Και εκεί τα ίδια. Ο Γιώργος περιέγραψε το αδιέξοδο. Ο Δρούτσας το αρνητικό διεθνές κλίμα. Ο Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται πως τα λεφτά φθάνουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ο Σαμαράς τους λέει «αυτό είναι το δικό σας πρόβλημα. Αν λέτε αλήθεια και δεν έχετε λεφτά ή δεν μπορείτε να πάρετε την 5η δόση, θα το δούμε τον Ιούλιο. Εγώ μπορώ να περιμένω 40 μέρες. Αν, όμως, θέλετε συναίνεση τώρα, ακολουθήστε με στο Ζάππειο ΙΙ».

Η Παπαρήγα λέει «μην τολμήσετε να κάνετε στάση πληρωμών στο εσωτερικό».

Ο Τσίπρας περίπου τους έστειλε στον αγύριστο.

Τους έμεινε μόνο ο ΛΑ(Γ)ΟΣ του Καρατζαφέρη, που βγαίνει από τη σύσκεψη και λέει ότι δεν κατέληξαν πουθενά. Το επιβεβαιώνουν και ο Σαμαράς, και η Παπαρήγα και ο Τσίπρας.

Και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Ο ζεστός ήλιος πλημμυρίζει τη σκοτεινή χώρα. Ο ΓΑΠ θεωρεί ότι «μετά τη σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι επί της ουσίας υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε. Και πολλά ακόμα περιθώρια κοινής επεξεργασίας»!

Ζει αλλού; Δεν του είπαν τις δηλώσεις των άλλων; Τίποτα απ’ αυτά: άλλαξε η τακτική. Ο εκβιασμός δεν έπιασε και εφαρμόζεται νέο σχέδιο. Όχι μόνο συναίνεση υπάρχει, αλλά και συμφωνία στα προγραμματικά σημεία!

Έκπληκτος ο τηλεθεατής βλέπει τον Λοβέρδο να κερδίζει τον διαγωνισμό πολιτικής οπισθοκυβίστησης διαπιστώνοντας σε πόσα συμφωνεί με την ΝΔ (του Σαμαρά που πριν από 10 μέρες του έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό…)!

Είχαν την συναίνεση και δεν το ήξεραν! Να δεις που τώρα η ΝΔ θα γίνει «αξιόπιστο», «σοβαρό» κόμμα, θα γίνει «κοινωνικός εταίρος».

Τίποτα δεν έχουν στο χέρι. Μόνο την εξουσία που φοβούνται ότι θα την χάσουν πρόωρα. Είτε πάρουν την 5η δόση, είτε χρεοκοπήσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kanaris avatar
  Kanaris 28/05/2011 08:01:15

  Όταν ο κκ τους ζήταγε συναινεση και υπήρχε ακόμα η δυνατότητα να σωθεί η χώρα αυτοί βιάζαν τον θεσμό της Προεδρίας, με την ανοχή του αχυράνθρωπου που ακόμα κάθεται πάνω του. Αυτή την ώρα η μόνη συναινεση που μπορεί να δωθεί είναι αυτή για Αντίσταση στην κατοχή, και Εθνική Αξιοπρέπεια. Ο Καλεντερίδης στο h++p://www.enkripto.com/2011/05/blog-post_27.html τα λέει καλύτερα από μένα.

 2. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 28/05/2011 08:10:10

  Το έστειλα από χθες με mail και στον Φάκτορα.

  Για ποιο λόγο επιμένουν ακούραστα, ΓΑΠ - ΜΜΕ σε αυτή την διαδικασία κατασκευής - καταγραφής μιας ανύπαρκτης συναίνεσης από τον Αντώνη Σαμαρά;
  Πέραν από τους φανερούς λογούς που έχουν ήδη αναφερθεί από πολλούς ,
  όπως :
  Ανεύρεση συνενόχων , προσπάθεια ανάδειξης εικόνας ανευθυνότητας Σαμαρά, καλλιέργεια φοβικών αντανακλαστικών στο λαό , υποβάθμιση όρων λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος υπάρχει και μια βαθύτερη πολιτική επιδίωξη.

  Οικειοποιούμενοι μεγάλο μέρος του Ζαππείου 2 και δηλώνοντας ανοικτοί σε όλα για περαιτέρω συζητήσεις και συμφωνίες επιχειρούν να καλλιεργήσουν στην κοινωνία την εντύπωση ,ότι τα δύο κόμματα, ουσιαστικά ελάχιστα διαφέρουν .

  Ότι η διαφορά τους περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ύψος των συντελεστών φορολόγησης .

  Ότι και αν ακόμη ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση ο πολύς κόσμος θα βίωνε μία από τα ίδια.

  Η θεωρία του ''όλοι ίδιοι είναι'', αποτελεί το ύστατο στάδιο της στρατηγικής τους ώστε να κερδίσουν όσο περισσότερο πολιτικό χρόνο μπορούν.

  Να αποδύναμώνουν το ΟΧΙ στο μνημόνιο.

  Να θολώσουν την αποκλειστική ευθύνη της αποτυχίας τους.

  Την φθορά τους να μην την καρπώνεται η ΝΔ αλλά να διαχέεται σε αποχή ή σε ανώδυνες και μελλοντικά αξιοποιήσιμες επιλογές κατασκευασμένων κομματιδίων του σωλήνα.

  Γιατί εντέλει όταν είναι όλοι ίδιοι , ο τελευταίος ''ίδιος'' πρωθυπουργός θα παραμένει στην εξουσία μέχρι νεωτέρας.

  Κατά την γνώμη μου λοιπόν είναι κρίσιμο ο Αντώνης Σαμαράς στο επόμενο διάστημα να ''απλώσει’’ την ατζέντα αντιπαράθεσης σε όλο το εύρος των υπαρκτών πολιτικών διαφορών των δύο κομμάτων .

  Για παράδειγμα αποδιαρθρώνεται πλήρως η πολιτική τους ,αν ταυτόχρονα με την αντιπαράθεση στην ασκούμενη οικονομική πολιτική ,αναδειχθούν ταυτόχρονα η ενδοτική στάση τους στα εθνικά θέματα( ελληνοτουρκικά , Κυπριακό , ΑΟΖ, ) καθώς και οι εγκληματικές ευθύνες στο μεταναστευτικό.

  Επίσης συγκεκριμένες προτάσεις προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων , που η ασκούμενη και προτεινόμενη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην εξαθλίωση. Ενα Ζαππειο 2 με κοινωνική ευαισθησία.

  Άλλωστε Μνημόνιο , Εθνικά θέματα,κοινωνική εξαθλίωσην και μεταναστευτική πολιτική , αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της στρατηγικής για την κατοχοποίηση της Πατρίδας και άρα ενιαία πρέπει να αντιμετωπίζονται

  • eo avatar
   eo @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 28/05/2011 12:14:44

   πολυ σωστη και καιρια αναλυση. πρεπει να διαφοροποιηθουμε και σε αλλα μετωπα και απο την αριστερα.

   οχι στειρα αντιπαραθεση αλλα υπαρχει μια σειρα θεματων (και μεταναστευτικ) που πρεπει να τονισθει

 3. kiki avatar
  kiki 28/05/2011 08:27:55

  Η Δανειακη Συμβαση ειναι παρανομη και αντισυνταγματικη.
  Οτι εχει υπογραψει ο Παπακ και Προβοπουλος ειναι στον αερα, δεν εχει ψηφιστει απο την Βουλη των ελληνω απο 180, ως οφειλαν, μια και ειναι Διεθνης Συμβαση, Αυτο το ξερουν και οι Δανειστες, οι τοκογλυφοι, οι σπεκουλαδοροι.
  αυριο μπορουμε να πουμε να πατε να πνιγητε, δεν πληρωνουμε.
  Το ξερουν και πιεζουν , για νομιμοποιηση με υποθηκες εθνικης περιουσιας .
  Η μονη χωρα που υπογραψε τετοια εξευτελιστικη Συνθηκη Δανεισμου.
  Τωρα δεν κινδυνευει η πεμπτη δοση, δεν περασε ο εκβιασμος.
  υποχωρησαν προσωρινα , θα επανελθουν δριμυτεροι.
  Τσακιστε τους,
  " Μαυρα κορακια , με νυχια γαμψα, πεσανε πανω μας "
  Τα δε φερεφωνα τους , αφηστε τα να ξεφωνιζουν, για ποσο ακομα θα τα πληρωνουν οι εκβιαστες και οι επιβητορες μας , χωρις αποτελεσμα, δεν τους ακουμε.
  Ξυπνησανε οι ελληνες,
  παψανε να φοβουνται , αφηστε να φοβουνται αυτοι.

 4. koinos_nous avatar
  koinos_nous 28/05/2011 08:42:20

  Αδελφια μη μασατε.
  Θελουν δεν θελουν θα μας δωσουν οσες δοσεις χρειαζομαστε.
  Φανταστειτε τι θα συμβει αν δεν δοθει καποια "δοση".
  Ποιος Μαης του 68, αθωο παιδικο παρτυ θα φανταζει.

 5. Giorgos avatar
  Giorgos 28/05/2011 09:04:22

  Μαζι σου Κικι !

 6. Greco avatar
  Greco 28/05/2011 09:12:36

  εγω δε καταλαβα το γαπ ποιος ειναι...
  ο ευρυβιαδης ή ο θεμιστοκλης?

  • Ευμένης avatar
   Ευμένης @ Greco 28/05/2011 09:24:18

   Ο Εφιάλτης...

 7. Y. avatar
  Y. 28/05/2011 09:42:30

  “...το πρωί της Πέμπτης του τηλεφωνεί...”
  Έχω την αίσθηση ότι και ο Παπούλιας (που είναι παλιά γάτα), είναι στο κόλπο. Είπε στον ΓΑΠ, “..θα συγκαλέσω..., να πάρουν τις ευθύνες του ο Σαμαράς..., κλπ, κλπ”
  Αν αυτή είναι η περίπτωση, θυμέζει μαγειρεία τύπου εποχής ’65-’66, με τον Κοκό
  Μακάρι να κάνω λάθος, γιατί τότε “....διολισθαίνουμε..”

 8. Y. avatar
  Y. 28/05/2011 09:45:38

  ...επί τη ευκαιρία
  Περιέργως, δεν ακούστηκε τίποτα για Δρούτσα, και ενημέρωση που έκανε. Μόνο ενημέρωση?
  Για ψάχτο φάκτορα

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 28/05/2011 09:51:38

  Όπως είπα προ πολλού, το κλειδί είναι να πιστεύει κανείς τα ψέμματά του, όπως πχ. ο Κλίντον (Ποτέ δεν είχα ερωτική σχέση μ' αυτή την γυναίκα, την Μόνικα Λ.) ή πέρυσι ο ΓΚΑΠ με το "λεφτά υπάρχουν".

 10. Giorgos avatar
  Giorgos 28/05/2011 10:03:42

  Το κλειδι ειναι ο Ελληνικος λαος.
  Ο Ελληνας πρεπει να παψει να ειναι ευκολοπιστος.
  Ο Ελληνας πρεπει να αρχισει να ενδιαφερεται και να ασχολειται με την πολιτικη.
  Η πολιτικη για τον Ελληνα πρεπει να σταματησει να ειναι η "επαφη" με το μεσο (τον εκαστοτε πουλημενο ........) για να βαλει το παιδι του σε μια θεση στο δημοσιο.
  Πρεπει ο Ελληνας να αρχισει να σκεφτεται για το συμφερον της πατριδας του.

 11. Anonymous avatar
  Anonymous 28/05/2011 10:26:03

  Μια ερώτηση, βρε παιδιά:

  Ο Σαμαράς παίρνει τις εκλογές, κάνει κυβέρνηση και λέει στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ ''ελάτε να διαπραγματευτούμε''.

  Και εκείνοι απαντάνε ''δεν έχουμε τίποτα να διαπραγματευτούμε, έχετε υπογράψει το Α και το Β και το Γ''.

  Τι κάνει τότε;

  • Y. avatar
   Y. @ Anonymous 28/05/2011 11:05:58

   Δε μπορούν να πουν αυτό, γιατί η ΕΕ γενικότερα (κομισιόν –κονσομασιόν, γιούρογκρουπ, ΕΚΤ, Ευρωκοινοβούλιο, κλπ, κλπ), είναι απρόσωπες (μη κοιτάς τι λέγεται αποσπασματικά, ακι ατομικά από τους διάφορους, εν μέρει πόλισυ μέϊκερς), και ασυντόνιστες. Γιαυτό και αυτό το μπάχαλο, ο καθείς το μακρύ και το κοντό του
   Ο Σαμαράς είναι ένας (εννοείται ευρύτερα με το επιτελείο), ακι ελίσσεται. Το θέμα είναι να βγει άμεσα επιθετικά στην ΕΕ, και να αναπτύξει τις θέσεις
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην τον ακούσουν

   • eo avatar
    eo @ Y. 28/05/2011 12:16:22

    δεν βγαινω δεν παιρνω τη δοση και χρεωκοπω. να δεις πως θα παρακαλανε να δωσουν τα λεφτα τοτε.

    ας ισοσκελιστουμε μια ωρα αρχιτερα

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 28/05/2011 10:31:37

  Η ορθή Πολιτική Σκέψη, προάγεται μέσα από το Ήθος και τον Πολιτισμό που οι Έλληνες κουβαλούν στο DNA τους αιώνες τώρα, όταν πολλοί από τους "Ευρωπαίους" εταίρους μας ζούσαν επάνω στα δέντρα (Όλι). Ναι, οι Έλληνες ξυπνήσαμε από το λήθαργο που μας είχαν υποβάλλει και επιβάλλει. Ναι, οι Έλληνες συνειδητοποίησαν το λάθος τους να φορούν παρωπίδες άλλων. Ναι, οι Έλληνες ΚΑΙ θέλουν ΚΑΙ μπορούν να αποτινάξουν τους σημερινούς ζυγούς τους, εξάλλου έχουν βαριά εμπειρία που αποδικνύεται περίτρανα από την ίδια την Ιστορία τους. Ναι, οι Έλληνες ΔΕΝ φοβούνται να μείνουν νηστικοί και να πεινάσουν.

  Ο Έλληνας φοβάται μόνον όταν του στερούν την ελευθερία της σκέψης και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του για αξιπρεπές μέλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του, μέσα στη Χώρα που ζει και λατρεύει.

  Ο Έλληνας ξύπνησε, και μαζί του θα ξυπνήσει μία Ν Ε Α Ε Λ Λ Α Δ Α !

  • Y. avatar
   Y. @ ΜΠ 28/05/2011 11:09:29

   Εμπνευσμένο!!!

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/05/2011 11:26:53

  σαν το ψαρι την κολοχτύπα.... πατ πατ πατ και θολουρα στο βυθο !!

  δεν εχουν καμια τυχη !! επιτοπου βουλωνουν ολες οι τρυπες με επιχειρηματα πλεον και αυτο ειναι που γουσταρω πολυ ! μπαμ και κατω. ο επομενος παρακαλω...

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.