#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2010 12:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα κατάσχουν ...σαλονάκια και κουρτίνες«Σε κατασχέσεις αντικειμένων και εκπλειστηριασμούς προκειμένου να πληρωθούν χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ προβαίνει το τελευταίο διάστημα η εφορία, στην προσπάθεια να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών- Δανειοληπτών, στα δικαστήρια καταγράφεται αύξηση έως και 110% στις κατασχέσεις από τράπεζες. «Oταν βρήκα το εξώδικο με το οποίο η ΔΟΥ Κορυδαλλού μου κοινοποιούσε πως έβγαζε σε πλειστηριασμό την κουρτίνα μου για αρχική οφειλή 147 ευρώ και με ποσό εκκίνησης του πλειστηριασμού τα 200 ευρώ, νόμιζα πως ήταν φάρσα. Στη συνέχεια διαπίστωσα δυστυχώς πως κάποιοι πράγματι εννοούσαν να μου κατάσχουν μια κουρτίνα και να την βγάλουν σε πλειστηριασμό», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ελισάβετ Μ. (σ.σ. τα στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας). Ένα σαλονάκι 31 ετών και δύο «συνομήλικες» πολυθρόνες ήταν το μοναδικό περιουσιακό του 70χρονου συνταξιούχου Γιάννη Κ. και της γυναίκας του, της κ. Ευμορφίας. Οπως έμαθε στις 6 Μαΐου, η ΔΟΥ Νίκαιας έβγαλε στο σφυρί το «σαλονάκι αποτελούμενο από έναν καναπέ τετραθέσιο και δύο πολυθρόνες, μεταχειρισμένο, από ξύλο χρώματος καφέ, επενδυμένο με ύφασμα χρώματος καφέ, εκτιμηθέν σε 586,94 ευρώ, 2. μια τραπεζαρία αποτελούμενη από ένα τραπέζι στρογγυλό και έξι καρέκλες, άπαντα εκ ξύλου, επενδυμένες οι καρέκλες από ύφασμα χρώματος καφέ, μεταχειρισμένα, εκτιμηθέν αντί ευρώ 586,94».

(Απο τα ΝΕΑ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lalakis avatar
  Lalakis 10/06/2010 12:27:13

  συγνωμη παιδια, κατι μυριζει. ποιος δηλαδη τα ειχε προεκτιμησει τα σιγκεκριμένα επιπλα;

 2. Σαος avatar
  Σαος 10/06/2010 12:27:53

  Κράτος γύφτων πολιτικών και γύφτων δημοσίων υπαλλήλων... (χωρίς να θέλω να προσβάλω τους Roma)

 3. MILANEZOS avatar
  MILANEZOS 10/06/2010 12:59:47

  ωραια και ευκολη η τοποθετηση σου που απλα καθοριζει τον κανονα...συμφωνα με τις οποιες "γνωσεις" σου

 4. zackii avatar
  zackii 10/06/2010 13:51:55

  Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά έμαθα ότι σκέφτονται να κόψουν ένα μισθό από τους δημοσίους υπαλλήλους με την δικαιολογία ότι τώρα πιά δεν θα προπληρώνονται το μήνα.. Αν είναι έτσι ο πονηρούλης ο ΓΑΠ θα την πληρώσει άσχημα.
  Ένας φίλος που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία μου είπε ότι σε αυτούς το έκαναν ήδη, και επειδή ξεσηκώθηκαν τους έδωσαν 500 έναντι και τα υπόλοιπα θα τους τα κόψουν σε δόσεις...γιά την ιστορία δουλεύει στη SIEMENS

 5. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/06/2010 14:34:32

  Αυτά ακούει ο κόσμος και τρελαίνεται. Βγάζουν στο σφυρί τα ελάχιστα των απλών ανθρώπων και καλύπτουν αυτούς που χρωστάνε εκατομμύρια. Δεν είναι μόνο ανικάνοι και επικίνδυνοι. Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα. Αυτός ο διευθυντής της αρμόδιας ΔΟΥ που υπόγραψε για τις κατασχέσεις είναι καλά στο μυαλό;

  Μη περιμένετε τίποτε το καλό φίλοι μου. Εγώ είμαι ένας συντηρητικός άνθρωπος, συνταξιούχος πλέον και τώρα στα 60 καταβαίνω στις διαδηλώσεις γιατί πνίγομαι από αυτά που γίνονται. Αυτοί που υφίστανται με ακόμη πιο χυδαίο και πιο σκληρό τρόπο τη βαρβαρότητα, τι περιμένετε να κάνουν;;;

  Κατάσχοντας τα ελάχιστα του λαού, τον προσβάλουν στο πυρήνα της ύπαρξης του. Κατάσχουν στη πραγματικότητα την τιμή του. Έλεος....

  Αν γίνονται τέτοιες γελοιότητες να πάνε να γα...ούν όλοι τους.

 6. Factorx avatar
  Factorx 10/06/2010 16:25:47

  Περίπτωση παλαιότερης κατάσχεσης, όπου στον οφειλέτη κοινοποιήθηκε για τυπικούς λόγους εντολή πλειστηριασμού, προκειμένου να μην παραγραφεί η οφειλή, αφορούν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με πλειστηριασμούς κατά οφειλετών του Δημοσίου, διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αφορούσε παλαιά έπιπλα, ουδέποτε εκτελέστηκε, αλλά η διοικητική αυτή πράξη κρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως αναγκαία τυπική διαδικασία, προκειμένου να αποφευχθεί η παραγραφή της οφειλής, σύμφωνα με το καθεστώς που ίσχυε στο παρελθόν.

  Το υπουργείο επισημαίνει επίσης, ότι η περίπτωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το καθεστώς που ισχύει για τις κατασχέσεις από τον Δεκέμβριο 2009. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών (1117330/ΕΞ/0016/4.12.2009) δόθηκαν σαφείς οδηγίες προς τους δικαστικούς επιμελητές και τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΔΟΥ, ότι δεν είναι δυνατό να κατάσχονται αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης των πολιτών (ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κλ.π.).

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, είναι προφανές ότι για το περιστατικό αυτό, αλλά και για τη συνέπεια της εφαρμογής της σχετικής εγκυκλίου από τις υπηρεσίες, θα διενεργηθεί έρευνα, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τις κατασχέσεις βασικών αγαθών. Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συστήσει επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου είσπραξης οφειλών, ώστε αφ' ενός να μην εφαρμόζονται δυσανάλογα αυστηρές ποινές προς μικροοφειλέτες, αλλά αφ' ετέρου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου και η έγκαιρη είσπραξη όλων των οφειλών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.