#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2010 23:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα κατάλαβαν στην κυβέρνηση τι λέει ο Σαμαράς

 Ιδού ένας τρόπος για να μη γίνουν οι Έλληνες υποτελείς του ΔΝΤ και να μην κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει, γνωρίζει για την ακίνητη περιουσία που διαθέτει. Και τι έχει πράξει για να την αξιοποιήσει;

Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβετε: Στην ΚΕΔ που διαχειρίζεται την περιουσία του Δημοσίου, επικεφαλής έχει μείνει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας, πρώην στέλεχος της εταιρείας «γαλάζιων» αποχρώσεων Civitas, κ. Φωτόπουλος. Ο άνθρωπος ικανός κανείς δεν το αρνείται αλλά έχει παραιτηθεί μετά τις εκλογές, περιμένει να αντικατασταθεί αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει βρει χρόνο να βάλει κάποιον στην ΚΕΔ για να τρέξει το μαγαζί. Έτσι ο κ. Φωτόπουλος χωρίς ουσιαστική παρέμβαση αλλά και χωρίς υπογραφή πληρώνεται κανονικά και περιμένει την… ηλεκτρονική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Και η ακίνητη περιουσία συνεχίζει να βουλιάζει ενώ κοστίζει πάνω από 300 δις ευρώ, όσο το χρέος της χώρας.

Διαβάστε το άρθρο του Βασίλη Κανέλη στο Έθνος της Κυριακής για να καταλάβετε.

Το πράσινο φως για την πώληση ή εκμετάλλευση σημαντικών ακινήτων που έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο άναψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξη που έδωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τις ΗΠΑ, μετά τις συναντήσεις του με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο υπουργός μίλησε για σημαντικά ακίνητα που έχει το Δημόσιο και τα οποία θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα.

Κάτω από το βάρος της δραματικής κατάστασης της οικονομίας και της επιτακτικής ανάγκης για αναζήτηση χρημάτων απ’ όπου μπορούν να βγουν και με οποιοδήποτε τρόπο, στις σκέψεις της κυβέρνησης έρχεται και η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας, της άγνωστης «δύναμης» του ελληνικού Δημοσίου στην προσπάθεια που κάνει για διάσωση της οικονομίας.

Ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από ξένους developers ή εταιρείες real estate που θέλουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις, κυρίως τουριστικού χαρακτήρα. Επίσης, και οι Ελληνες θεσμικοί, κυρίως οι επενδυτικές εταιρείες ακίνητης περιουσίας είναι ζεστοί στην προοπτική να βγουν στην αγορά δημόσια ακίνητα.

Η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου διαθέτει ορισμένα «διαμάντια» που θα απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον το οικονομικό επιτελείο για το πώς θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα. Αυτά είναι:

Βάση Γουρνών - Ηράκλειο Κρήτης: 738 στρέμματα σε μια περιοχή όπου μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά, βρίσκεται σε τέλμα, αν και κατά καιρούς υπήρχαν σκέψεις για την παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση για την κατασκευή ξενοδοχείων, γραφείων, χώρων ψυχαγωγίας αλλά και επιχειρηματικού πάρκου και πάρκο τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ρίο - Αντίρριο: Πρόκειται για την έκταση άνω των 200 στρεμμάτων στην έκταση που ελευθερώθηκε όταν έφυγε το εργοτάξιο της γέφυρας. Στο σχέδιο είναι η παραχώρηση για 50 χρόνια σε ιδιώτες με σκοπό τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου, καταστημάτων και γραφείων, μαρίνας, χώρων στάθμευσης κ.λπ.

Βόρας - Καϊμακτσαλάν: Περίπου 18.000 στρέμματα διαθέτει το Δημόσιο στα όρια των νομών Πέλλας και Φλώρινας. Από το 1995 λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο, αλλά μπορεί να υπάρξει περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση.

Αφάντου Ρόδου: Πάνω από 1.300 στρέμματα βρίσκονται εδώ και χρόνια στον... αέρα αφού δεν μπορούν να βρουν το δρόμο της αξιοποίησης. Διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί πριν τις προηγούμενες εκλογές αναβλήθηκε και πλέον δεν υπάρχει ορατό πλάνο για την περιοχή. Σύμφωνα με κάποια σχέδια, θα μπορούσαν να επενδυθούν πάνω από 150 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ διεθνών προδιαγραφών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κι άλλων χρήσεων τουριστικού χαρακτήρα.

Πρώην Φωνή της Αμερικής - Ξάνθη: Πρόκειται για ακίνητο 8.000 στρεμμάτων με κτιριακές υποδομές επιφάνειας 25 χιλιάδων τ.μ. όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις των πομπών της πρώην «Φωνής της Αμερικής». Στόχος της ΚΕΔ είναι να προσεκλυστούν ιδιωτικά κεφάλαια για να αξιοποιήσουν το ακίνητο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ανάβυσσος
Το κτήμα των Αλυκών, 1.200 στρεμμάτων, έχει προσελκύσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών real estate. Παρά τις προσπάθειες και τους διαγωνισμούς, δεν έχει αξιοποιηθεί ενώ κινδυνεύει να χαθεί μέρος του από πολίτες που προσφεύγουν και διεκδικούν κομμάτια του. Ενα σχέδιο έκανε λόγο για μακροχρόνια μίσθωση και δημιουργία ξενοδοχείων, συνεδριακού κέντρου, γκολφ, θεματικού πάρκου κλπ.

0,01% η απόδοση σήμερα
300 δισ. ευρώ η περιουσία

Κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ύψος της αξίας των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο κοντά στα 300 δις ευρώ, με τα 270 δις να διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αλλα να αξιοποίει μονο 10%-15% της συνολικής περιουσίας δηλαδή 7.500 με 10.000 ακίνητα παντός είδους.

Τα καταπατημένα ακίνητα είναι γύρω στις 400.000 στρέμματα και τα άγνωστα 540 χιλ. στρέμματα.

Το αποτέλεσμα της προβληματικής διαχείρησης είναι το κράτος εισπράττει μόλις 30 εκατ. Ευρώ το χρόνο από ενοίκια. Παράλληλα, έχει προχωρήσει σε σειρά προτάσεων για παρεμβάσεις και αναπλάσεις περιοχών με την αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων.

Η ΚΕΔ διαθέτει μεγάλες εκτάσεις, οι περισσότερες «καθαρές» σε παραλιακά μέτωπα διαφόρων περιοχών της χώρας αλλά και σε σημεία-κλειδιά. Για παράδειγμα, υπάρχουν παραλιακά οικόπεδα στη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, στους δήμους Μηχανίωνας, Μίκρας και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, στο Πρασονήσι της Ρόδου. Αλλά και εκτάσεις στο Λαύριο, το Μαρούσι και τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Σε ότι αφορά την περιουσία της Εταιρείας Τουριστικά Ακίνητα, το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περί τα 370 ακίνητα που όμως δεν έχουν τύχει αξιοποίησης ανάλογης με την αξίας τους.

Πρόκειται κυρίως για παραθαλάσσιες εκτάσεις και κτίρια συνολικής επιφάνειας 70.000 στρεμμάτων, καθώς και τα πρώην Ξενία, μαρίνες, γκολφ, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, μουσεία, σπήλαια, τουριστικά περίπτερα, καζίνο κ.λπ. «Φιλέτα» της ΕΤΑ θεωρούνται ασφαλώς η έκταση στην Ανάβυσσο, στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, στην Χαλκιδική.

Εταιρεία «ομπρέλα»
Στο μέλλον δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης εταιρείας ; ομπρέλα που θα συνενώσει ακίνητα κι από άλλους δημόσιους φορεία και ΔΕΚΟ.

Για παράδειγμα ο ΟΣΕ που διαθέτει περιουσία αξίας άνω των 5 δις ευρώ. Περιουσία που δεν έχει αξιοποιηθεί αν και ο Οργανισμός έχει ζημιές πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα και συνολικά χρέη που αγγίζουν τα 10δισ!

Η ΚΕΔ θα μπορούσε να παίξει ενεργό ρόλο και στην προσπάθεια εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, η αντικειμενική αξία της οποίας ξεπερνά το 1 δις ευρώ.

«Χάος»
34.000 ακίνητα έχουν καταπατηθεί

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει αναλάβει τη διαχείριση περίπου 75.000 ακινήτων όλων των ειδών, συνολικής επιφάνειας 3,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Η εμπορική τους αξία είναι ανυπολόγιστη, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αδύνατη ακόμη και η καταγραφή τους. Υπάρχουν ακίνητα που διεκδικούνται από ιδιώτες, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την Εκκλησία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει τάξη σ’ αυτό τον; ακίνητο θησαυρό.

Σχεδόν το 45% των ακινήτων, δηλαδή περίπου 34.000 ακίνητα, είναι σήμερα καταπατημένα. Πάνω από το 80% των ακινήτων (περίπου 60.000 ακίνητα) είναι αδύνατο να αξιοποιηθεί για διάφορους λόγους. Το 24% των ακινήτων έχει παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια σε δήμους, κοινότητες, άλλους φορείς, ενώ το 22% θεωρούνται «άγνωστα», δηλαδή δεν έχουν εντοπιστεί και δεν έχουν καταγραφεί. Από τα 3,5 εκατ. στρέμματα, τα 3 εκατ. είναι γη και τα υπόλοιπα γη με κτίσματα.

Από την ΚΕΔ
Οι πρώτοι διαγωνισμοί

Τους τελευταίους μήνες η ΚΕΔ προσπαθεί να ομαδο­ποιήσει κάποια «ώριμα» ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα. Πρόκειται για μικρά κατά βάση και μικρής αξίας τα οποία όμως θα μπο­ρούσαν να γίνουν «πιλότος» για μεγαλύτερους διαγωνισμούς που θα αφορούν τις εκτάσεις «φιλέ­τα». Στο πλαισιο αυτό υπέγραψε συμφωνία με την Ενωση Εταιρειών Ακινήτων, την Planet AE και τη Sa­vills Hellas με στόχο σε πρώτη φάση να αξιο­ποιη­θούν 20 και στη συ­­νέ­χεια άλλα 30 ακίνητα.

Αττική
Παραλιακά Ελ Ντοράντο

Μία από τις προτάσεις της ΚΕΔ προς την κυβέρνηση είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στα ανατολικά του Νομού Αττικής. Το έργο θα μπορούσε να διαρκέσει μία 10ετία, θα κόστιζε 100 εκατ. ευρώ, αλλά θα μπορούσε να μεταμορφώσει την περιοχή από την παραλία Σχινιά μέχρι τη Λούτσα αλλά και όλη τη χερσαία ζώνη έως τη λεωφόρο Μαραθώνος. Στόχος είναι η δημιουργία ήπιων χρήσεων, χώρων περιπάτου και αναψυχής, με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση, όπως η δημιουργία μαρινών και λιμενικών καταφυγίων και εμπορικές και τουριστικές υποδομές που θα μπορούσαν να δοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Επίσης για την παραλία Γλυφάδας πρόταση κάνει λόγο για μια αστική παρέμβαση και ανάπλαση μιας έκτασης 180 στρεμμάτων και σε μήκος 2 χιλιομέτρων. Τα έργα θα κόστιζαν περί τα 15 εκατ. ευρώ και θα μπορούσαν ορισμένα τμήματα να προσελκύσουν ιδιώτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν μακροχρόνιες μισθώσεις και να δημιουργηθούν εστιατόρια, μικρά κιόσκια, παιδικές χαρές, αναψυκτήρια, γκαράζ και άλλες ήπιες χρήσεις.

Από τα κτίρια
Υπεραξίες 1,5 δισ. ευρώ

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) έχει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 75.000 ακίνητα. Παλαιότερες εκτιμήσεις ανέβαζαν σε 1,5 δισ. τα έσοδα από την πώληση και επαναμίσθωση (όπου είναι απαραίτητο) σημαντικών κτιρίων σε προβεβλημένα σημεία μεγάλων πόλεων. Για παράδειγμα, το κτίριο του υπουργείου Εμπορίου στην Κάνιγγος, το κτίριο της ΕΣΥΕ και το νέο υπουργείο Οικονομικών στο Νομισματοκοπείο.

75.000  ακίνητα, αξίας 270 δισ. ευρώ, αποτελούν το χαρτοφυλάκιο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, αλλά αξιοποιεί μονο 10%-15% της συνολικής περιουσίας.

5 δισ. είναι η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ. Η περιουσία παραμένει αναξιοποίητη αν και ο Οργανισμός έχει ζημιές πάνω από 2 εκατ. ευρώ την ημέρα και συνολικά χρέη που αγγίζουν τα 10 δισ.!

22 στα 100 ακίνητα του Εληνικού Δημοσίου θεωρούνται «άγνωστα» δηλαδή δεν έχουν εντοπιστεί και δεν έχουν καταγραφεί . Τα καταπατημένα είναι γύρω στις 300.000 στρέμματα και τα παραχωρημένα σε Δήμους, Κοινότητες και άλλους φορείς είναι πάνω από 800.000 στρέμματα.

45 εκατ. θα επενδυθούν για την αξιοποίηση 200 στρεμμάτων, έκταση που ελευθερώθηκε όταν έφυγε το εργοτάξιο της γέφυρας Ριο Αντίριο. Πριν μερικές ημέρες, κάτω από την πίεση των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την ηγεσία της ΚΕΔ ώνα προχωρήσει ο διαγωνισμός αξιοποίησης για την έκταση. Το σχέδιο προβλέπει την παραχώρηση του χώρου για 50 χρόνια σε ιδιώτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 01/05/2010 23:40:16

  Γιατί τους ανοίγετε τα μάτια;
  Τώρα θα δείτε φαγοπότι που θα στήσουν!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Βρασίδας 01/05/2010 23:41:26

   !!!

   • Βρασίδας avatar
    Βρασίδας @ Factorx 01/05/2010 23:47:33

    Όλο και κάποιος καινούργιος Τσουκάτος θα προκύψει.

  • diasapollon avatar
   diasapollon @ Βρασίδας 02/05/2010 11:49:38

   Εις υγεία των κορόϊδων Φάκτορά μου,ΠΑΣΟΚ είναι αυτό,ο λύκος και αν εγέρασε...........

 2. mitsosms avatar
  mitsosms 01/05/2010 23:53:45

  Προτιμάτε να ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε προκειμένου να διατηρήσουμε το δαιδαλώδες δημόσιο τέρας; Τι λογική είναι αυτή;

  • tzager avatar
   tzager @ mitsosms 02/05/2010 00:07:03

   Δημαγωγική λογική Καρατζαφύρερ και Le Pen!

  • otinprepei avatar
   otinprepei @ mitsosms 02/05/2010 10:45:33

   Ελα ντε!
   Να ξεπουλήσουμε και τον Παρθενώνα αμα είναι και να στολίσουμε μια δημόσια Υπηρεσία με κίονες και αγάλματα (ψεύτικα να μη κοστίσουν) και να λέμε οτι αυτό είναι το μνημείο του ανθρωπίνου πνεύματος...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ otinprepei 02/05/2010 10:53:18

    γιατί όχι; η κυβέρνηση που είχε Υπουργό τον σημερινό Πρωθυπουργό είχε σχέδιο για την τιτλοποίηση της Ακρόπολης....(2001)

    Απλά τότε δεν ...πρόκαμαν τώρα το ολοκληρώνουν σε όλη τη χώρα...

 3. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 02/05/2010 00:00:31

  Κάπου εχει γραφεί αυτές τις μέρες, ότι εγγύηση αυτής της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους,θα αποτελούν όχι μόνο ομόλογα, αλλά και ακίνητες αξίες...
  Διωρθώστε με ή συμπληρώστε με, παρακαλώ!

  • σπουργίτι avatar
   σπουργίτι @ χελιδόνι 02/05/2010 10:47:38

   Ναι.

 4. Jimbaran avatar
  Jimbaran 02/05/2010 00:00:33

  Μα για αυτό απορούν και δεν μπορούν να το διανοηθούν Οι ξένοι που επισκέπτονται την Πατρίδα μας δεν μπορουν να το πιστέψουν ότι αυτός ο μικρός επίγειος παράδεισος ο οποιος διαθέτη τα πάντα ήλιο,θάλασσες,ορυκτό πλούτο,Νερό,Άνεμο,Ατέλειωτα βουνά ,εύφορες πεδιάδες,ποτάμια λιμνες κοκ είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης!!, άχρηστοι καραγκιόζηδες,αλλόφρονες πολιτικάντηδες ,ανεπαρκείς ,λεχρίτες ,κλεφτες καλύτερα να εξαφανισθείτε από προσώπου γης, Αλήτες.

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 02/05/2010 00:06:03

  Ωχ, θα τα πουλήσουν όλα, θα τα αρπάξουν και θα φύγουν. Ρε παιδιά, ποιούς εμπιστεύεστε για "αξιοποίηση"; Το κόλπο είναι να μας φάνε οι ξένοι γη και δουλειές και να μας έχουν για χαμάληδες! Και οι εγχώριοι ξεπουλητές θα την κάνουν με όλη την αξία στις τσέπες. Ωχ πατρίδα μου, τι σου 'μελε να πάθεις!
  Καλά που δεν έβαλαν στο χέρι όλη την εκκλησιαστική περιουσία. Ακόμη...

  • tzager avatar
   tzager @ πολίτης 02/05/2010 00:09:47

   Γιατί φοβάσε μη χρεοκοπήσουν οι δεσποτάδες κι οι αρχιμανδρίτες;

   Ήμαρτον!

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ tzager 02/05/2010 00:21:03

    Όχι, αλλά όσο την έχουν εκείνοι δεν κινδυνεύει όσο αν την πάρουν οι πολιτικοί.

  • Παίκτης avatar
   Παίκτης @ πολίτης 02/05/2010 00:20:39

   Αμεση δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και εγκλεισμός των κληρικών σε μοναστήρια προς προσευχή. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τη παρούσα κρίση. Εμπρός Έλληνες.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Παίκτης 02/05/2010 00:52:34

    Σωστός και σαφής.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Παίκτης 02/05/2010 11:03:18

    Σαφώς και ἀστειέυεσαι, εἰδάλλως ἄλλου εἴδους ἐγκλεισμός εἴναι ἀπαραίτητος για τὀ ἄτομό σου...

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Παίκτης 02/05/2010 16:25:04

    κι είχα απορία τί ακριβώς αρέσκεσαι να παίζεις...

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ Παίκτης 02/05/2010 16:28:30

    Στη λογική αυτή εγώ σου λέω κάτι καλύτερο.

    Δήμευση όλων των περιουσιών και κοινοκτημοσύνη...

 6. Orestios avatar
  Orestios 02/05/2010 00:07:49

  Μην ανησυχείς Βρασίδα το ξέρουν ήδη πολύ καλά.
  Να προσθέσω και μία ακόμη περιοχή Φακτορα, που αποψιλώθηκε (δόξα τω θεώ για κάποιους) μετά από πολυήμερη πυρκαγιά στο όρος Γράμμος το 2007. Κι εκεί χιονοδρομικό ετοιμάζεται και έχουν επισκεφτεί την περιοχή, συνοδεία του ΠτΔ, επιφανή ονόματα.
  Τρελό φαγοπότι.

  • tzager avatar
   tzager @ Orestios 02/05/2010 00:13:43

   Τρελή ισοπέδωση. Τώρα φτάσαμε να ποινικοποιούμε και τις επενδύσεις;

   Μπορούν να ανοίγουν δουλειές χωρίς τρελή μασαμπούκα; άν και νομίζω ότι τώρα πια κανείς δε θα μπορεί να διασπαθήσει δημόσιο χρήμα τόσο εύκολα κι απλά...

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Orestios 02/05/2010 00:29:49

   Orestie, να σου διευκρινίσω την ακριβή αντιστοιχία των όρων:
   Ό, τι επί ΝΔ καλείται ξεπούλημα, επί ΠΑΣΟΚ ορίζεται ως ιδιωτικοποίηση.
   Ό, τι επί ΝΔ καλείται σκάνδαλο, επί ΠΑΣΟΚ ορίζεται ως επένδυση.

   • Orestios avatar
    Orestios @ πολίτης 02/05/2010 00:32:26

    Δεν είναι φασιμός ότι λέει ένα σοσιαλιστικό (aka φασιστικό) κινηματοκόμμα. χο! χο!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 02/05/2010 00:34:29

   Τζάγκερ o ένας επιχειρηματίας φιλοξενούσε επιφανές μέλος του ΠΑΣΟΚ στο σούπερ λουξ κότερο του και τον περιέφερε. χο! χο!
   Τώρα πήγαινε να διαβάσεις τον πατερούλη Σημιτάκο και να ακούς το GAP, που σε λέει διεφθαρμένο.

   • tzager avatar
    tzager @ Orestios 02/05/2010 09:37:29

    Πω Πώ τι έκπληξη οι επιχειρηματίες να τα λένε με τους πολιτικούς στα κότερα και τα εστιατόρια...!

    Μπράβο Orestie! Ανακάλυψες φλέβα χρυσού..!

    Μου φαίνεται ότι έχετε αποχαυνωθεί όλοι εσείς οι Σαμαροφύλακες απ'τα ποιήματα του μεγάλου ηγέτη...

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/05/2010 00:28:24

  Σάν νά μοῦ φαίνεται ξεπούλημα τῆς χώρας.

 8. anonymous avatar
  anonymous 02/05/2010 01:29:18

  Αφού φάγανε τις κινητές αξίες τώρα θα φάνε και τα ακίνητα. Μιλάμε για κλέφτες. Νομίζω ότι τελικά τα μόνα που θα τη γλιτώσουν είναι τα 34.000 καταπατημένα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.