30/11/2009 15:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα κάνει και ο Αλμούνια κυβιστήσεις

Τελικά δεν κάνουν μόνο στην Ελλάδα κωλοτούμπες, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός αν πρόκειται για κάποια κρυφή συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, την οποία εμείς θα μάθουμε πολύ αργότερα.

Ενώ επί ημέρες η ελληνική οικονομία χτυπιόταν από παντού, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι μας έσερναν τα χειρότερα, Αλμούνια, Τρισέ και άλλοι κορυφαίοι ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφεραν ότι βρισκόμαστε στα όρια της χρεοκοπίας, έγινε ξαφνική στροφή.

Σε δηλώσεις που έκανε από την Κίνα ο Αλμούνια, αν και δεν είναι πλέον επίτροπο αρμόδιος για τα οικονομικά, είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, δεν πρόκειται να κηρύξει χρεοστάσιο, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη συμβεί κάτι τέτοιο και εν πολλοίς “μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά...”

Οι δηλώσεις αυτές δίνουν μεγάλη ανάσα στην κυβέρνηση σε μια χρονική στιγμή που το “ξύλο” έπεφτε από παντού. Δύο τινά, πάντως, συμβαίνουν:

1. Έγινε κάποια συνεννόηση μεταξύ Γ. Παπακωνσταντίνου και της Κομισιόν ώστε να σταματήσουν οι δηλώσεις απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας οι οποίες οδήγησαν και στο απίστευτο κερδοσκοπικό παιχνίδι των ημερών. Η συνεννόηση μπορεί να κρύβει κάποιες υποχωρήσεις εκ μέρους της Ελλάδας, όπως π.χ. αλλαγές στον προϋπολογισμό τις οποίες ζητούν οι Βρυξέλλες, σκληρότερα μέτρα, άνοιγμα του ασφαλιστικού κι όχι ημίμετρα.

2. Ενδεχομένως οι κοινοτικοί είδαν ότι δεν συμφέρει να χρεοκοπήσει μια ευρωπαϊκή χώρα και προσπαθούν τώρα να “μαζέψουν” τη ζημιά που δημιούργησαν τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά το κανόνι στο Ντουμπάι οι Βρυξέλλες επιχειρούν να δείξουν ότι άλλο το εμιράτο κι άλλο η Ελλάδα, την οποία θα στηρίξουν όπως μπορούν.

Όπως και να έχει, πάντως, η τραγική κατάσταση για την οικονομία παραμένει και μόνο... τεχνικά δεν έχουμε χρεοκοπήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 30/11/2009 17:34:30

    ε... καλό είναι που φραστικά μας στηρίζουν... Να δούμε τι θα γίνει όταν ζητήσουν να υποκατασταθεί και ο Άκτορας από Ευρωπαϊκή εταιρία... Φαντάσου Βέλγικο Άκτορα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.