#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2011 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει τους συντρόφους του υπουργούς ο κ. Φωτόπουλος!Για τον κ. Νίκος Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τα έχουμε ξαναγράψει.  Ούτε λαϊκός ήρωας είναι, ούτε ηγέτης των συνδικαλιστών, ούτε καν αυθεντικός Ρομπέν των φτωχών όπως μερικοί θέλουν να τον παρουσιάσουν.

Και η συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό του υπόδικου Γιαννίκου με καταγγελίες κατά πολιτικών, θα είχε σημασία αν ο ίδιος ήταν καθαρός και φυσικά αν έλεγε ονόματα. Είπε λοιπόν ότι υπουργοί και βουλευτές βρίσκονται στα pay roll επιχειρηματιών και τα παίρνουν εδώ και χρόνια.

Τώρα το θυμήθηκε ο κ. συνδικαλιστής; Όταν συναγελάζονταν με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και με τους υπουργούς του όπως τον κ. Παπακωνταντίνου όταν αυτοί αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση της ΝΔ, τότε τι ήταν; Γιατί δε βγήκε ποτέ να πει ότι κάποιος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα πήρε και γι’ αυτό π.χ. πουλιέται η ΔΕΗ;

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται θυμήθηκε να χτυπήσει, αυτός ένας Πασόκος από τα γεννοφάσκια του; Μάλιστα έσπευσε να πει ότι ο Βενιζέλος και οι άλλοι δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ που αυτός πιστεύει. Και ποιο είναι αυτό θέλουμε να μάθουμε;

Αλλά εν πάση περιπτώσει να αποδεχθούμε ότι οι καταγγελίες του είναι σοβαρές. Ονόματα γιατί δε λέει; Δεν ξέρει ή απλά αφήνει λάσπη στον ανεμιστήρα κι όλο και κάποιον θα βρομίσει;

Μήπως αν δεν είχε επιλεκτική μνήμη να μας πει και για τους συνδικαλιστές συντρόφους του που τα έπαιρναν; Να μας πει για κάποιον συγκεκριμένο που είχε στήσει γραφείο εξυπηρέτησης πελατών μέσα στη ΔΕΗ και έπαιρνε λεφτά για διάφορες δουλειές;

Φυσικά ο κ. Φωτόπουλος δε θα πει τίποτε, όπως κάνουν όλοι οι γιαλαντζί μάγκες των συνδικάτων που ανδρώθηκαν μέσα στα κόμματα και κυρίως μέσα στον πράσινο κομματικό σωλήνα.

Αν ο κ. Φωτόπουλος θέλει να γίνει βουλευτής με κάποιο κόμμα της Αριστεράς, όπως π.χ. με τον Τσίπρα, ας μας το πει να χαρούμε γιατί θα υπάρχουν επιτέλους βουλευτές που δεν θα τα παίρνουν.

Αν όμως δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει ας φροντίσει τουλάχιστον να μας απαλλάξει από την παρουσία του. Είναι ενοχλητική φιγούρα μιας περασμένης εποχής. Και καλά θα κάνουν κάποιοι που τον εκμεταλλεύονται για παροδικές επικοινωνιακές νίκες να τον αφήσουν στην άκρη. Φτάνει πια αυτή η συνδικαλιστική λογική. Φτάνουν πια οι εργατοπατέρες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 02/12/2011 10:05:18

  Ο Φωτόπουλος και ο κάθε Φωτόπουλος καλά κάνει. Ενδιαφέρεται μα μην χάσει τα κεκτημένα του και όταν έρθει η ώρα να βολέψουν και τα παιδάκια τους στο ΔΗΜΌΣΙΟ όπως βολεύτηκαν και αυτοί.Το θέμα είναι τι κάνει η Ν.Δ. με τους Φωτόπουλους ,τους Πάγκαλους και τους Παπακωνσταντίνου. Βγάζει μία ανακοίνωση ο Μιχελάκης και μετά κρύβονται;

 2. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 02/12/2011 10:23:33

  Κάλιο αργά παρά ΠΟΤΕ!!!!

 3. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 02/12/2011 10:38:39

  Μεθοδικά ετοιμάζεται το σύστημα ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα. Ας έχουν το νου τους εκεί στη Συγγρού...

 4. Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας avatar
  Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας 02/12/2011 10:46:31

  Tο ΠαΣοΚ καταρρέει δημοσκοπiκά, αλλά, η ΠαΣΚΕ κρατάει, αν αποσυνδεθούν/συγκρουστούν;

 5. Γιάννης Χατζηαντωνίου avatar
  Γιάννης Χατζηαντωνίου 02/12/2011 10:48:34

  Υποτίθεται ότι είστε αντίθετοι με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές... Οι επιθέσεις σε αντιμνημονιακούς ΠΑΣΟΚους και μάλιστα με το ύφος και την εμπάθεια κατά της βάσης του ΠΑΣΟΚ, - όχι τόσο στο παρόν σχόλιο αλλά σε άλλα προηγούμενα- αποκαλύπτουν (για όσους τα υιοθετούν) οτι η αντιμνημονιακή ρητορεία είναι μάλλονμέσο για την κατάληψη της κυβέρνησης. Με την λογική όμως αυτή μπαίνουν τείχη στην νέα ενότητα του λαού που θα μπορούσε να στηρίξει την ανασυγκρότηση της χώρας. Μια εκδοχή, ένα σχέδιο γι αυτό τον σκοπό υποτίθεται οτι έχει ή προσπαθεί να αποκτήσει ο Α.Σαμαράς και γι αυτό στηρίχθηκε απο ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις στην αντιπαράθεσή του με τους αντιπάλους του. Αν θέλετε ο Σαμαράς να είναι η κυβέρνηση της κομματικής και παραταξιακής ρεβάνς έναντι της βάσης του ΠΑΣΟΚ (που στη ΓΕΝΟΠ και όχι μόνο είναι μαζί με την βάση της ΝΔ, εναντίον των μνημονιακών πολιτικών) αυτό που κάνετε με αυτήν και άλλες ανάλογες αναρτήσεις είναι εύλογο. Όμως έτσι περιορίζετε την απεύθυνσή του.
  Είστε απο θέση αρχής εναντίον του συνδικαλισμού; Τότε η αντίληψή σας δεν είναι αντίληψη λαϊκής δεξιάς, αλλά κάτι άλλο... Διαχωρίστε την λαϊκή δεξιά απο την "εθνικοφροσύνη" και τον ακραίο κομματισμό.
  Η ειλικρίνεια των αντιμνημονιακών φαίνεται απο το αν υπερβαίνουν τα παλιά κομματικά τείχη. Ενας αντιμνημονιακός προερχόμενος απο το ΠΑΣΟΚ που βάζει προτεραιότητα σήμερα τον κομματισμό κατά της ΝΔ είναι ή απατεώνας ή ανεπαρκής. Το ίδιο ισχύει για τους αντιμνημονιακούς της ΝΔ όταν χτυπούν συλλήβδην όλους τους ΠΑΣΟΚους ανεξάρτητα απο το αν στηρίζουν ή αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές.
  Αν ο Α,.Σαμαράς θέλει να κάνει μια προσπάθεια εθνικής ανόρθωσης αυτό ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες. Αν το θέμα είναι να αποκατασταθούν κάποιοι στο κράτος αυτό αφορά αυτούς , τους φίλους και τους συγγενείς τους.
  Οφείλετε επίσης να μην αναπαράγετε την πολεμική της Ιπποκράτους κατά όποιων της αντιστέκονται. Είναι πάγια γραμμή της να βαφτίζει όλους τους αντιμνημονιακούς ΠΑΣΟΚους (ιδίως αυτούς που αποχωρούν απο το ΠΑΣΟΚ ή του αντιπαρατίθενται δημόσια) ...υποψήφιους του Τσίπρα. Κάτι που τουλάχιστον για τον Φωτόπουλο δεν ισχύει.
  Μια αντιπαράθεση με τους αντιμνημονιακούς ΠΑΣΟΚους μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στη ΝΔ σήμερα. Μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν υπουργοί της ΝΔ στην κυβέρνηση του Παπαδήμιου κλπ στα οποία ας μην επεκταθώ τώρα.

 6. oneoff avatar
  oneoff 02/12/2011 12:40:00

  Θα μπορούσε κάποιος από τους εκλεκτούς σχολιαστές των Αντί Νέων να μας πληροφορήσει για τους αντίστοιχους συνδικαλιστές που προέρχονται από τη ΝΔ και οι οποίοι έχουν μέχρι σήμερα μαχητικά αντιταχθεί στη μνημονιακή πολιτική;
  Το ζητούμενο είναι το παρελθόν και το ύφος του Φωτόπουλου ή η ουσία των παρεμβάσεων του;
  Επί του προκειμένου, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που προέρχονται από τη ΝΔ, είναι αντίθετοι με τη πρακτική του Φωτόπουλου στα συγκεκριμένα ζητήματα του χαρατσιού ή της κατάτμησης και του ξεπουλήματος της επιχείρησης;
  Τέλος, αφού η συνδικαλιστική πρακτική του Φωτόπουλου είναι μιας άλλης εποχής και ενοχλητική, μήπως θα μπορούσατε να υποδείξετε τη συνδικαλιστική πρακτική που θεωρείτε comme il faut;

 7. Stratigos avatar
  Stratigos 02/12/2011 13:43:17

  Σχετικά με το δάνειο των 500,000 στη ΓΕΝΟΠ

  http://www.dei.gr/Default.aspx?id=14536&nt=18&lang=1

  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με αφορμή αναφορές και σχόλια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την έγκριση εντόκου δανείου από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  Επειδή η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ) – που εκπροσωπεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους – αδυνατεί, λόγω της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της, απευθύνθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. αιτώντας τη χορήγηση δανείου.
  Η ΔΕΗ, με απόφαση των αρμοδίων οργάνων της, ενέκρινε τη σύναψη εντόκου δανείου, τηρώντας πλήρως όλες τις διαδικασίες και τις διατάξεις που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.
  Η συγκεκριμένη ταμειακή και μόνον διευκόλυνση:
  -Δεν συνιστά κεφαλαιακή επιχορήγηση της ΓΕΝΟΠ, ούτε επηρεάζει την αυτοτελή λειτουργία και δράση της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στη ΔΕΗ οι ρόλοι Διοίκησης και εκπροσώπων εργαζομένων είναι απόλυτα διακριτοί και καμμία από τις δύο πλευρές δεν παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της άλλης.
  -Λόγω της τοκοφορίας του δανείου, ουδεμία οικονομική ζημία επιφέρει στην Επιχείρηση.
  Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Επιχείρηση με κοινωνική υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία που τους εκπροσωπούν. Άλλωστε, οι ποικιλόμορφες πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το προσωπικό και τα Σωματεία εργαζομένων είναι ευρύτατα διαδεδομένες σε ολόκληρο τον κόσμο.
  Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 02/12/2011 13:58:17

  Η φωτογραφία απεικονίζει με αδήριτη ενάργεια το οντολογικό πρότυπο του πασοκοειδούς μεταπολιτευτικού υβριδίου. Αισθητική απαξία, ανελλήνιστο εκβλάστημα...

  • oneoff avatar
   oneoff @ Τιγράνης 02/12/2011 14:16:05

   Κύριε Γιανναρά, κι εσείς στα Αντί Νέα;!

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ oneoff 02/12/2011 14:20:23

    Ναι παιδί μου.... Λίγο η κρίση βλέπεις, λίγο η έλλειψη έμπνευσης, τι να κάνω...

    Παρεμπιπτόντως, respect στον δάσκαλο, με τα όποια του κουσούρια...

    • oneoff avatar
     oneoff @ Τιγράνης 02/12/2011 15:00:58

     Αναμφίβολα.
     Να παρακαλάς ωστόσο να μη τύχει και δει την Αγγλικούρα περί σεβασμού, διότι αν σε πιάσει στο στόμα του επ'αυτού, μαύρο φίδι που σ'έφαγε..

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ oneoff 02/12/2011 17:00:53

      χαχαχα!! Έχει γίνει πάντως πιο επιεικής τελευταία με αυτά... Αν τα αντισταθμίσεις μάλιστα και με κανένα "σχέσεις κοινωνίας", "ερωτική πληρότητα της ζωής", "υποστατική ετερότητα του προσώπου" και "η σχέση συνιστά την ίδια την υποκειμενικότητα της ύπαρξής μας" τότε την έσωσες την παρτίδα πατριώτη...

      Να 'ναι πάντα καλά για όσα μας πρόσφερε τόσα χρόνια...

 9. ελληνασ του εξωτερικου, avatar
  ελληνασ του εξωτερικου, 02/12/2011 15:27:50

  κυριοι αφου τα παιρνετε απο αλλο φωτοβολταικο και σαs πληρωνει η δεη ειs βαροs του ελληνικου λαου,,ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΗΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ,ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΠΟΥΛΑ 12 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ 55 ΛΕΠΤΑ,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.