#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2009 20:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα θα εξάγουμε και αστυνομικό ….know how

Προφανώς, η διεθνής αναμετάδοση των συνεχών ταραχών ανά την ελληνική Επικράτεια έχουν καταστήσει την ελληνική αστυνομία ζηλευτή για τις επιδόσεις της. Αυτό προκύπτει από της σημερινές δηλώσεις του κ. Καραμανλή στο Στρασβούργο, όπου ανακοίνωσε ότι η ΕΛΑΣ θα αναλάβει να εκπαιδεύει Αφγανούς αστυνομικούς.

 
_____________________________________________________________________________________________
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως ξέρετε, η Ελλάδα συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές που τελούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Έτσι είμαστε στο Αφγανιστάν. Είμαστε από την αρχή παρόντες, από το 2002, με απόφαση μάλιστα τότε του ΚΥΣΕΑ. Σήμερα η ελληνική συμβολή στη λεγόμενη ISAF αποτελείται από ένα τάγμα μηχανικού με τμήμα υποστήριξης περίπου 125 στρατιωτικών που έχει ως αποστολή την εκτέλεση έργων υποδομής. Αναμένεται να αναλάβουμε τη διοίκηση ως έθνος πλαίσιο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ με αποστολή 30 έως 40 στελεχών, για έξι μήνες, τον Απρίλιο του 2010. Παράλληλα, μετά την αναθεώρηση των απαιτήσεων των δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία απαιτείται πλέον τάγμα μηχανικού στην Καμπούλ, αλλά τάγμα και μηχανικού γεφυροκατασκευής στις τέσσερις ταξιαρχίες εκτός της πρωτεύσας, οι ελληνικές δυνάμεις θα μετακινηθούν στην ταξιαρχία Δύσης και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Χεράτ, μια περιοχή μέτριας επικοινωνίας, σε συνεργασία με τους Ιταλούς συμμάχους. Να πω επίσης ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Αστυνομίας της χώρας αυτής και βεβαίως ότι συμμετέχει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την οικονομική, την αναπτυξιακή ενίσχυση.

.Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 04/04/2009 20:35:49

  Τωρα θυμηθηκε να καλοπιασει τον Ομπαμα αφου την εφαγε.

 2. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 04/04/2009 21:00:13

  Εχουμε τοσο ικανη Αστυνομια που θα εξαγουμε και γνωση στο Αφγανισταν???Σαν αστειο δεν ακουγεται??Θα μας τρελλανουν εντελως!!!!

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 04/04/2009 21:54:35

  Εδώ δεν πρόκειται για αποστολή πέντε αστυνομικών, αλλά για βαθμιαίο γλίστρημα στην πολεμική πολιτική του Ομπάμα.
  Η πολιτική Μπους είχε ως βασικό στόχο τη δημιουργία μιας τεράστιας πολεμικής μηχανής. Η πολιτική Ομπάμα έχει σα στόχο την ένταξη των "συμμάχων" στις τεράστικές συγκρούσεις αυτής της πολεμικής μηχανής που σχεδιάστηκαν ήδη. Ο Καραμανλής μπορεί με αυτή την κίνηση να θεωρεί ότι έδωσε το λιγότερο δυνατό. Η φιλοσοφία των ΗΠΑ όμως λέγεται εμπλοκή. Και η τέχνη της προβοκάτσιας είναι παλιό πάρεργο των μεγάλων δυνάμεων.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/04/2009 22:11:06

  donaE, πιπέρι. Τι είναι αυτά που λες για τον πρωθυπουργό...

 5. Le canard avatar
  Le canard 04/04/2009 22:21:48

  Φτηνά τη γλυτώσαμε. Μας ζητούσαν αρχικώς ελικόπτερα Απάτσι και επιπλέον μάχιμες δυνάμεις. Τώρα, άντε να στείλουμε μια μονάδια υγειονομικού, ως λέγεται. Το κακό είναι ότι η μονάδα Μηχανικού έχει μετακινηθεί, από την Καμπούλ που ήταν, προς την πολύ πιο επικίνδυνη περιοχή, Χεράτ (το'χεις γράψει εδώ και μήνες ΦάκτορΧ). Οσον αφορά τα περί εκπαίδευσης της Αστυνομίας, είναι το μικρότερο κακό. Αντίστοιχη δουλειά είχαμε αναλάβει και στη Βοσνία. Μικρό το κακό, αν τη γλυτώσουμε έτσι.

 6. donaE avatar
  donaE 04/04/2009 22:36:03

  @ 6 Για τα Σκοπια λεω...

 7. οκτώ avatar
  οκτώ 04/04/2009 22:40:26

  @8 Le canard
  Εκτός και εάν ο κουρασμένος εννοεί ότι με πρόσχημα την εκπαίδευση της Αφγανικής αστυνομίας θα δικαιολογηθεί η παρουσία Ελλήνων στρατιωτών σε περισσότερο επικίνδυνες περιοχές.

 8. Le canard avatar
  Le canard 04/04/2009 22:53:20

  @11

  Δεν νομίζω. Είναι περισσότερο τεχνική και δευτερεύουσας σημασίας η "εκπαίδευση" αστυνομικών. Απλά, παίρνει την αρμοδιότητα, όπως και αυτή του αεροδρομίου, για να φανεί ότι κάτι κάνει. Το σημαντικό είναι να δούμε 1.Αν θα στείλουμε επιπλέον δυνάμεις (έστω και υγειονομικό). 2.Τι θα γίνει με το Μηχανικό στη Χεράτ (μη γίνει καμμιά στραβή).

 9. donaE avatar
  donaE 04/04/2009 22:58:38

  και δεν παζαρεψαμε και τιποτα...

 10. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 04/04/2009 23:00:01

  Κοτζάμ πρωθυπουργός κάθεται και διαβάζει ανακοίνωση για τους 125 (και όχι 126) στρατιωτικούς, τα 30 ως 40 (όχι 45) στελέχη, στην επαρχία Χεράτ, για το τάγμα μηχανικού γεφυροκατασκευής και άλλα τινά. Αυτά τα ανακοινώνει κάποιος ειδικός, σύμβουλος ή εκπρόσωπος. Ο πρωθυπουργός δεν έχει ούτε πρέπει να έχει ιδέα απ' όλα αυτά. Καθώς όμως πρέπει να εμφανιστεί ότι δρά, ότι έχει σχέση με το συγκεκριμένο, ότι διαπραγματεύεται και συμφωνεί ή διαφωνεί, αναγκάζεται ο δύστυχος να μας αναφέρει την περιοχή μέτριας επικοινωνίας Χεράτ. Γειά σου Κώστα που παίζεις στα δάχτυλα την υψηλή διπλωματία! Τον έφαγες τον άλλο γίγαντα της σοσιαλιστικής διεθνούς! Ξεκούραστα!

 11. Le canard avatar
  Le canard 04/04/2009 23:15:09

  @13

  Ναι, χρειαζόταν παζάρι, αλλά δεν δώσαμε και κάτι ουσιαστικό.Αλλα ζητούσαν οι αμερικάνοι. Μάχιμες μονάδες. Αυτές έχουν ανάγκη. Και "Απάτσι" βέβαια. Να δούμε αν θα εδώσουμε. Αν υποχωρήσουμε, χωρίς να πάρουμε κάτι, ναι, εκεί θα μιλήσουμε για υποτακτικότητα. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο Καραμανλής οχυρώθηκε πίσω από την άρνηση της Γαλλίας-Γερμανίας να στείλουν επιπλέον δυνάμεις. Οι αμερικανικές πιέσεις εδώ και χρόνια (και επί Μπούς) είναι αφόρητες. Οι περισσότεροι υποκύπτουν (ακόμα και ο σοσιαλιστής Σαπατέρο). Οι δε Τούρκοι δίνουν στους αμερικάνους ό,τι θέλουν. Προφανώς, είναι δύσκολο να μην δώσουμε κάτι έστω και για τα μάτια του κόσμου. Το θέμα είναι να μην ενδώσουμε στις σοβαρές απαιτήσεις και βέβαια να φροντίσουμε να μην γυρίσει πίσω φέρετρο.

 12. donaE avatar
  donaE 04/04/2009 23:55:30

  Στα λεκτικα παιχνιδια δεν τα καταφερνουμε,εχουμε κακο timing,και ετσι μαλλον δεν παιρνουμε τιποτα εκτος απο την προσφωνηση Μακεδονια.Εκτος αν ο Ομπαμα ειναι αδιαβαστος με τοσο φορτο εργασιας.

 13. Le canard avatar
  Le canard 05/04/2009 00:12:42

  @16

  Στην περίπτωση του Αφγανιστάν οι Τούρκοι δίνουν πολλά. Σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. πολύ καλές σχέσεις με Ρωσία -και ενεργειακές- ή Ιράκ (δεν άφησαν τους αμερικάνους να περάσουν), δεν έδωσαν τίποτε ή κοίταξαν απλά το συμφέρον τους. Το ίδιο κάνουν και με το Ιράν. Οι Ιρανοί θεωρούν τέλειες σε αυτή τη φάση τις σχέσεις τους (πολιτικές, αλλά και τις ενεργειακές) με τους Τούρκους (το Κουρδιστάν τους ενώνει). Απλά κάνουν σαφώς καλύτερο παζάρι από μας.

 14. kanis avatar
  kanis 05/04/2009 01:15:53

  Να τους στείλουμε τον Στρατηγό Ανεμο και τον Γκόλντεν, να τους διδάξουν.

 15. thanos avatar
  thanos 05/04/2009 02:30:05

  3-Anonymous Says:
  April 4th, 2009 at 9:51 pm

  Με την "Χυλοπιτα" που του πεταξε καταμουτρα ο Ομπαμα,αναφεροντας τη μελλοντικη εισοδο στο ΝΑΤΟ των Σκοπιων, ο Κωστακης τα δουλεψε τα Αμερικανακια στο επακρον..

 16. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 05/04/2009 06:37:06

  Ο Κωστάκης μόνο τα Ελληνάκια μπορεί να δουλέψει.

 17. RUSSIA avatar
  RUSSIA 05/04/2009 09:29:35

  Α ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ,,,,,

 18. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 05/04/2009 12:44:14

  Δύο βασικά επιχειρήματα. Οτι έχουμε ανάγκη της μάχιμες μονάδες σε περίπτωση που... Δείτε τις τουρκικές παραβιάσεις. Δεν είμαστε όπως οι άλλοι ευρωπαίοι με διασφαλισμένα σύνορα και χωρίς Κύπρο
  Τι ξεχάσαμε εμείς στο Αφγανιστάν, ποιά τα συμφέροντά μας εκεί. Πήραμε κάποιο αντάλλαγμα ?Γιατί να βρεθούμε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας. Εκτός κι αν την οργανώνετε οι ίδιοι ως πρόσχημα για κατακτητικές εκστρατείες και μας απειλείτε...

 19. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 05/04/2009 13:50:35

  Από αυτά που καταγράφουν τα σχόλια εδώ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ξενόδουλος προσανατολισμός της Ελλάδας οφείλεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στον ραγιαδισμό που χαρακτηρίζει μεγάλο ποσοστό του λαού και δευτερυόντως στις νεοαποικιακές επιλογές των λελέδων ή λακέδων, που Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του λαού ανεβάζει στις κυβερνήσεις.
  Η άγνοια, οι προκαταλλήψεις, ο θαυμασμός προς τα χαμερπή δίνουν και πέρνουν. Φτάσαμε κάποιοι εδώ να προβάλλουν την Τουρκία ως υπόδειγμα και μάλιστα προς μίμηση, από τη μεριά μας, συνεργασίας με τις ΗΠΑ, επικαλούμενοι τη λογική του γελοίου. Η Τουρκία προβάλλειι εδώ και χρόνια αντίσταση στην πολιτική των ΗΠΑ, απαγορεύοντας τους π.χ. τη διέλευση στρατού από την επικράτειά της, ή κατακεραυνώνοντας στις παγκόσμιες οθόνες το Ισραήλ, ως δορυφόρο των ΗΠΑ.
  Η φιλοσοφία που εκφράζουν τα σχόλια είναι περισσότερη υποταγή, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι φίλοι, με υποταγμένη τη συνείδησή τους, ονειρεύονται να γίνουν επιστάτες σε κάποια μπανανοφυτία.
  Και η λογική "καλύτερα αστυνομικούς παρά ελικόπτερα" παραβλέπει στοιχειώδη δεδομένα: Όταν οι ΗΠΑ φροντίσουν να σκοτωθούν μια ντουζίνα από τους αστυνομικούς, ακολουθεί και η άμεσα στρατιωτικού περιεχομένου εμπλοκή.
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ξεχνάμε κάτι στοιχειώδες: Οι κατακτητητές, όποτε ζήταγαν φόρο υποτέλειας, ήθελαν να πάρουν ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΩΜΑ. Γη και ύδωρ. Εάν αυτά σήμερα λέγονται μπάτσοι του θανατά, ή καραβανάδες του κερατά, σε βάρος λαών ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΣΠΕΙΡΑΝΕ, δεν παίζει κανένε ρόλο.
  Κατά συνέπεια ας μην κλαψουρίζουμε για τα χάλια μας. Οφείλονται σε εμάς τους ίδιους.

 20. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/04/2009 13:31:26

  Φιλε μου,συμφωνω οτι θα επρεπε να ειμαστε αλλοιως,αλλα για να γινει αυτο,επρεπε να εχουμε και αλλες προτεραιοτητες,πραγμα που δεν καναμε.
  Για να κανεις μαγκιες,απο δω κι απο κει,πρεπει να μην κανεις αλλη δουλεια,απο το να αγοραζεις οπλα,και να εχεις το μισο πληθυσμο υπο τα οπλα,οπως ο τυπος στην Βορειο Κορεα.
  Εδω,ουτε φανταροι δε θελουνε να πανε και αυτο το εχουν μαθει ολοι,βορειοι και νοτιοι.
  Η μηπως νομιζετε οτι δεν ακουνε και δε διαβαζουν τι γινεται εδω;
  Και προτιμαμε να αγοραζουμε ΙΧ,και ατελειωτα σπιτια.Σπιτια παντου,που σαν τον καρκινο,κατατρωνε τα σωθικα της χωρας μας, απο το να φτιαχνουμε καλα Σχολεια,καλα Νοσοκομεια,και να οργανωνουμε το Στρατο μας οπως πρεπει.
  Γι αυτο,μη λες πραγματα που δεν γινονται.Ο καθενας,διαλεγει αυτο που θελει.Ασχετα απο το τι λεει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.